Berlijn
Tours

Levendig, trendy en dynamisch: de Duitse hoofdstad is een hotspot voor iedereen die gek is op geschiedenis en cultuur.

Onze aanbevelingen voor Berlijn

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Berlijn: 1 uur durende stadsrondleiding per boot met gegarandeerde zitplaatsen

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Berlijn: Toegangsticket Joods Museum Berlijn

Laat het grootste Joodse museum van Europa indruk op je maken met zijn symbolische architectuur en uitzonderlijke tentoonstellingen. Ontdek hoe het zigzagvormige gebouw, ontworpen door Daniel Libeskind, zijn eigen taal creëert voor de Joodse geschiedenis in Duitsland, met schuine wanden, scherpe hoeken en gapende leegtes. De nieuwe kerntentoonstelling "Joods leven in Duitsland: Past & Present" loopt van het begin van de vroege middeleeuwen tot nu. Tijdens de chronologische rondgang is een grote ruimte gewijd aan het nationaalsocialisme en de tijd sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling wisselt af tussen historische perioden en culturele inzichten. Wat is heilig in het Jodendom? Bestaat er specifieke Joodse kunst? Hoe praktiseren mensen het Jodendom in de huidige samenleving? Naast de schatten uit de museumcollectie, waaronder alledaagse voorwerpen en kunst, zijn er video- en audio-installaties. Er zijn ook interactieve stations die verrassende inzichten geven. Het museum ligt centraal in de levendige wijk Berlijn-Kreuzberg en is op loopafstand van Checkpoint Charlie. Met je JMB ticket krijg je op de dag van je museumbezoek en de twee daaropvolgende dagen korting op de toegang tot de naastgelegen Berlinische Galerie. De Berlinische Galerie ligt op slechts 5 minuten lopen van de JMB. Speciale tentoonstelling van 9 februari tot 23 juni (geen extra ticket nodig) "Mijn verzen zijn als dynamiet" uit Curt Blochs Het Onderwater Cabaret. Tussen augustus 1943 en april 1945 produceerde de tot dan toe onbekende Duits-Joodse auteur Curt Bloch een uniek werk van creatief verzet tijdens zijn onderduik in Nederland: Het Onderwater Cabaret. Het bestaat uit 95 boekjes met handgeschreven satirische gedichten die gaan over nazi-propaganda, het verloop van de oorlog en andere hedendaagse onderwerpen. Bloch illustreerde elk boekje met artistieke titelcollages. Naast alle originele en gedigitaliseerde uitgaven en andere werken die ook ondergronds werden geschreven, introduceert de tentoonstelling zijn helpers en degenen die bij hem in de onderduik waren, vergezeld van interviews met ooggetuigen en inzichten in Blochs creatieve proces. Speciale tentoonstelling: Seks. Joodse standpunten 17. Mai - 6. Oktober 2024 (ticket verplicht) Zoals de titel al suggereert, wil de tentoonstelling Joodse standpunten (pun intended!) over seks in al hun diversiteit laten zien. Van het centrale belang van huwelijk en voortplanting, via verlangen, taboes en het in twijfel trekken van sociale normen, tot de erotiek van spiritualiteit, wordt het brede spectrum van Joodse houdingen geïllustreerd met behulp van moderne en hedendaagse kunst, traditionele voorwerpen, film en sociale media. Naast rondleidingen door de tentoonstelling in het Duits, Engels of Hebreeuws is er een gevarieerd begeleidend programma met lezingen, filmvertoningen en andere evenementen. p>

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Berlijn: Zittingszaal, koepel & rondleiding door de regeringswijk

Tijdens deze rondleiding door het parlements- en regeringsdistrict van Berlijn maak je kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis in het parlement en het regeringsdistrict. Steek de historische sectorgrens over en krijg interessante informatie over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te leren over de taken en plichten van de Bondsdag. Hoor het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Fosters werk is voortgebouwd. Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Berlijn: toegangsticket voor de Berlin Story Bunker

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Berlijn: boottocht over de rivier de Spree

Verken het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de rivier de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad. Begin de sightseeingtour in de Friedrichstrasse en vaar vervolgens langs het Rijksdaggebouw naar Schloss Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Geniet van het informatieve audiocommentaar terwijl je langs Hauptbahnhof (centraal station) en het ministerie van Binnenlandse Zaken vaart, voordat de tocht doorgaat naar Schloss Charlottenburg. Van daaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het ministerie van Economische Zaken en Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: Wandeltour door het Derde Rijk en de Koude Oorlog

Berlijn: Wandeltour door het Derde Rijk en de Koude Oorlog

Krijg een diepgaand inzicht in de hedendaagse geschiedenis van Berlijn tijdens een begeleide wandeling langs historische bezienswaardigheden. Kies uit een groeps- of privéwandeling en ontdek opmerkelijke bezienswaardigheden zoals het Duitse parlementsgebouw, het Sovjetoorlogsmonument in Tiergarten en Checkpoint Charlie. Ontmoet je gids voor de Brandenburger Tor, de plek waar veel veranderingen plaatsvonden in het 20e-eeuwse Berlijn. Leer meer over de chaotische dagen van de Tweede Wereldoorlog en hoor hoe de poort na 1989 een symbool werd van de hereniging in Duitsland. Luister naar het verhaal van de merkwaardige Rijksdagbrand van 1933 terwijl je het Duitse parlementsgebouw passeert. Duik diep in de gebeurtenissen die plaatsvonden na de benoeming van Hitler tot bondskanselier van Duitsland in 1933, en wat er met het gebouw gebeurde sinds de val van de muur in 1989. Vervolg je tour door naar het Sovjet-oorlogsmonument in Tiergarten te gaan, waar je de kans krijgt om enkele voorbeelden van Sovjet-militaire hardware te bekijken. Loop naar het Gedenkteken voor de vermoorde joden van Europa, een aangrijpende toewijding aan de joodse slachtoffers van de Holocaust. Bekijk de plek van Hitler's Bunker en begeef je vervolgens naar het enorme gebouw van het Ministerie van Luchtvaart van Hermann Göring in het Detlev-Rohwedder-Haus, de plek waar de DDR (Oost-Duitsland) in 1949 werd gesticht. Bekijk vervolgens het voormalige hoofdkwartier van de beruchte SS en Gestapo. Overweeg het leven aan beide zijden van de Berlijnse Muur terwijl je je verzamelt rond een 200 meter lang stuk van de voormalige barrière. Ondanks dat de muur dertig jaar geleden viel, kun je als je hier staat de nog steeds voelbare geschiedenis van de stad in je opnemen. Rond de wandeling af met een stop bij Checkpoint Charlie, waar uw gids de tour zal afsluiten met anekdotes over de beruchte tankimpasse tussen de VS en de Sovjet-Unie en de laatste uren voordat de muur viel, wat leidde tot de hereniging van Duitsland.

Berlijn: Boottour met gids

Berlijn: Boottour met gids

Begin aan een cruise van 1 uur door de stad Berlijn en het regeringsdistrict op een boot die is geoptimaliseerd voor een panoramisch uitzicht over de stad. Leer meer over Berlijn van uw professionele gidsen en bootoperators en verken de stad vanuit het unieke uitkijkpunt vanaf het water. Spring aan boord van een van de twee glazen panoramaschepen in MS Carola en MS Franziska en luister terwijl uw gids de boottocht van een uur presenteert. Luister naar live uitleg en verhalen over het spannende stadsbeeld van Berlijn. Maak van maart tot december een dagelijkse reis en geniet van het panoramische uitzicht met een biertje, een kopje koffie of een longdrink. Dankzij de grote raamoppervlakken heeft iedereen optimaal zicht wanneer de gidsen uitleg geven over de hoogtepunten van Berlijn, zoals de Berliner Dom of de Reichstag. In de warmere maanden zal het raamgedeelte volledig geopend zijn, maar de ramen kunnen gesloten worden in geval van koude of ongunstige weersomstandigheden; om uw comfort tijdens de reis te garanderen.

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem even een pauze van de echte wereld en stap in de wereld van het Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om een scheve ruimte of een oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. Beleef een uniek museum waar je de zwaartekracht trotseert, de grond onder je voeten verliest, jezelf ziet groeien en krimpen en geïnspireerd raakt door optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speelgebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder diverse indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar waarmee je ook je logicavaardigheden kunt trainen. Je bent zo een dag zoet in dit uitdagende fitnesscentrum voor het brein.

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

Berlijn: Hop-on-hop-off-bustour met live commentaar

Verken de topbezienswaardigheden van Berlijn met een handige sightseeingbus. Luister naar fascinerende verhalen over de stad met live commentaar. Je hebt de vrijheid om in en uit te stappen zolang je ticket geldig is. Bezoek topgebieden zoals Tiergarten, Gendarmenmarkt en Potsdamer. Een van de haltes is de historisch belangrijke Potsdamer Platz. In de jaren 1930 was dit een van de meest openbare pleinen in Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit niemandsland, waar de Berlijnse Muur de stad verdeelde. Vandaag de dag, als je het bruisende leven en de nieuw opgerichte torens ziet die doen denken aan de urban canyons van New York, zul je nauwelijks geloven dat hier jarenlang niets anders was dan de Berlijnse Muur, veerwapens en DDR-soldaten. Op de Potsdamer Platz bevindt zich ook het Legoland Discovery Center. Ga vanaf daar verder naar andere belangrijke historische plekken in Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het stadsparlement, de Martin-Gropius-Bau, een museum met wisselende tentoonstellingen, de Topografie van de Terreur, waar de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's wordt tentoongesteld, en het Ministerie van Financiën, dat ooit het nazi-ministerie van Luchtvaart was. Na de Gendarmenmarkt gaat het verder naar Alexanderplatz en de televisietoren. De halte voor deze bezienswaardigheden is de Neptunusfontein. Dit was vroeger het stadspaleis van Berlijn. Hier heb je ook de gelegenheid om te winkelen. De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße, voor het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot als je Berlijn zowel per boot als per bus wilt ervaren. Vanaf hier kun je ook de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge aan de Oranienburger Straße bewonderen. De "Hackeschen Höfe" liggen op slechts een paar minuten afstand. Vervolgens ga je over de glamoureuze straat Unter den Linden naar het Museumeiland, de Bebelplatz, de Humboldt Universiteit en naar de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar een van de belangrijkste attracties van Berlijn is gevestigd: Madame Tussauds Berlijn. Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Onderweg zie je de ambassades van Groot-Brittannië, Rusland, Frankrijk en de VS, gevolgd door het Holocaust Memorial. De stop daar is op Platz des 18. März. De weg loopt verder langs de Reichstag en de regeringswijk. Je komt al snel bij het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Rijksdag en - als speciale verrassing - het "Fujiyama" van Berlijn. Tot slot doorkruis je de 'groene long' van Berlijn, de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs het Congresgebouw naar de halte bij paleis Bellevue, de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier kun je ook de Siegessäule zien met het gouden Victoria standbeeld op de top.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Berlijn

Wat zijn de topattracties van Berlijn?

De topattracties van Berlijn zijn:

Bekijk alle topattracties van Berlijn

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Berlijn op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Berlijn

Activiteiten in Berlijn

Rondleidingen in Duitsland

Wat te doen in Duitsland

Verken Berlijn

Lees onze volledige gids voor Berlijn of ontdek de beste ervaringen van de stad.