Kies data
Berlijn

Activiteiten voor het hele gezin

Berlijn Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Berlijn: hop on, hop off-sightseeingbus met bootopties

1. Berlijn: hop on, hop off-sightseeingbus met bootopties

Ontdek Berlijn in je eigen tempo met deze hop on, hop off-bus. Beweeg je vrij door de stad aan boord van de goed uitgeruste sightseeingbussen. Verken Museuminsel, wandel door de beroemde winkelstraat Ku'Damm en bekijk het verdeelde Berlijn bij Checkpoint Charlie. Bezoek de Brandenburger Tor of het Rijksdaggebouw met zijn prachtige glazen koepel. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt, met bussen waarmee je door de hele stad rijdt. Om alles uit je trip naar Berlijn te halen, combineer je je buspas met een 24 of 48 uur durende hop on, hop off-boottour die je op elk moment kunt inwisselen. Of voeg een 1 uur durende boottocht over de rivier de Spree aan je tour toe. De bushaltes voor de bustours zijn: Lijn 1 (Bus) • Alexanderplatz • Alexa • Rotes Rathaus • Museumsinsel • Friedrichstrasse • Brandenburger Tor • Rijksdaggebouw • Hauptbahnhof (centraal station) • Haus der Kulturen der Welt • Slot Bellevue • Siegessäule ("Overwinningszuil") • Kurfürstendamm • KaDeWe • Lützowplatz • Kulturforum • Potsdamer Platz • Mauerreste • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt Lijn 2 (Bus) • Alexanderplatz • Frankfurter Allee • East Side Gallery • Ostbahnhof • Alexa • Rotes Radhaus

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

2. Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem een pauze van de echte wereld en stap binnen bij Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om scheve ruimte of oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. De gasten en staf van dit stimulerende museum geloven dat niemand ooit te oud is om de zwaartekracht te trotseren, om de grond onder de voeten kwijt te raken, om mensen met hun eigen ogen te zien groeien of krimpen, of om geïnspireerd te raken voor optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speel-gebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder vele indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar ook je logica-vaardigheden trainen. Het is makkelijk een dag kwijt te raken bij dit lastige fitnesscentrum voor het brein.

Berlin: Ticket voor het Natuurhistorisch Museum

3. Berlin: Ticket voor het Natuurhistorisch Museum

Kom en doe mee aan een ontdekkingsreis die begint in de voetsporen van Alexander von Humboldt en Charles Darwin die je meeneemt naar de moderne ontdekkingsreizigers van het leven op aarde. Elke dag zoeken de ongeveer 200 wetenschappers die werkzaam zijn bij het Museum für Naturkunde naar antwoorden op de grote problemen en uitdagingen voor de toekomst, op basis van hun wetenschappelijke collecties, die meer dan 30 miljoen items bevatten. Hun inzichten bepalen de verschillende permanente en speciale tentoonstellingen en vele speciale evenementen. Enkele van de bekendste tentoonstellingen zijn te vinden in de dinohal, die het leven laat zien zoals het in het Jura tijdperk, 150 miljoen jaar geleden, geweest zou kunnen zijn. Giraffatitan brancai , het hoogste gemonteerde dinosaurusskelet ter wereld, verwelkomt op indrukwekkende wijze alle bezoekers in het centrum van de tentoonstellingshal. De kostbare Archaeopteryx lithographica , de Mona Lisa van de natuurlijke historie, wordt elegant tentoongesteld in een veiligheidsuitrusting aan de achterkant van de hal. De meest prominente toevoeging aan de dinosauruscollecties is Tristan Otto, het eerste originele skelet van Europa van een Tyrannosaurus rex , dat sinds december 2015 slechts te zien is. Alle fossiele objecten - en met name de dinosaurussen - leveren nog steeds nieuwe geheimen op aan wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld. Het museum biedt veel meer dan uitgestorven fossielen - in de oostvleugel kunnen bezoekers een echte wetenschappelijke onderzoekscollectie zien die vele onderscheidingen heeft ontvangen. Deze verzameling bevat ongeveer een miljoen dieren die zijn opgeslagen in 80 ton alcohol. De biodiversiteitsmuur fascineert bezoekers en toont 3000 soorten in één oogopslag. Deze tot nadenken stemmende installatie opent een discussie over biodiversiteit en het verlies ervan - een thema dat de kern blijft van de onderzoeksinspanningen van het museum. Met wisselende tijdelijke tentoonstellingen en een divers onderwijsprogramma met rondleidingen, lezingen en workshops is het Museum für Naturkunde altijd een bezoek waard.

Berlijn: ticket Berlin Dungeon

4. Berlijn: ticket Berlin Dungeon

De Berlin Dungeon neemt je mee op een reis door 800 jaar geschiedenis van de hoofdstad, van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Beleef de waargebeurde verhalen van de ergste verraders, heksen en seriemoordenaars van de stad, tot leven gebracht door acteurs, speciale effecten en authentieke 360° decors. Ontdek de legende van de gevreesde Witte Dame, wandel door de doolhof van de Hohenzollern en ontmoet de seriemoordenaar Carl Großmann. Het hoogtepunt is een ritje op de enige vrijevaltoren van Berlijn, Exitus. Maak een val van 12 meter in het onbekende in totale duisternis. De nieuwste show is "De vloek van de heks". Je komt terecht in de diepten van de donkere kerker, waar de vermeende heks Catarina Selchow wacht op haar veroordeling. Zal je ontsnappen aan haar wraak of ga je haar vergezellen?

Berlijn: toegang tot Legoland Discovery Centre

5. Berlijn: toegang tot Legoland Discovery Centre

Ga op verkenning in Legoland  Disovery Centre Berlijn en maak er een geweldige dag van in deze ultieme indoor Legospeeltuin. Meerdere speelstations en -gebieden staan voor je klaar; verwonder je, probeer ze uit, los ze op en doe mee. Je verkent MINILAND en bekijkt de mooiste bezienswaardigheden van Berlijn in miniatuurformaat. Stap in de 4-D bioscoop, een hoogtepunt voor alle zintuigen. Duik in een wereld vol spannende verrassingen en adembenemende speciale effecten. De dapperen kunnen het Drakenkasteel bezoeken en het opnemen tegen een wereld van ridders en draken. LEGO-fans kunnen nu echte ninja's worden! Maak je op voor het nieuwe LEGO NINJAGO City Adventure. Een trainingskamp op twee niveaus, volledig in NINJAGO-ontwerp, is de plek waar kleine ninja's hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Berlijn: ontsnap over de Berlijnse muur, avonturenspel

6. Berlijn: ontsnap over de Berlijnse muur, avonturenspel

Ontdek de interessantste plekken in Berlijn door het oplossen van raadsels en het onthullen van geweldige verhalen. Bezoek Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur en andere locaties. Download Questo, de game/reisapp, op je smartphone, en begin dit spannende verkenningsspelletje. Je speelt de rol van iemand die in 1984 uit Oost-Berlijn moet ontsnappen en kijkt of je dit lukt. Los de aanwijzingen op om exacte aanwijzingen te krijgen voor de volgende plek waar je naartoe moet, zonder dat je een kaart, GPS of een gids nodig hebt. Elke keer als je iets oplost onthul je een interessant verhaal en leer je meer over de geheimen van Berlijn. Je kunt de excursie afmaken in je eigen tempo. Er is geen tijdslimiet, hoewel rond 2 uur meestal genoeg is.Pauzeer het spel op elk gewenst moment en begin weer wanneer je maar wilt, vanaf de locatie waar je gebleven was. Nadat je de zoekopdracht hebt gekocht, ontvang je een toegangscode voor je e-mail, die je vervolgens kunt gebruiken in de downloadbare app. Zodra je de app hebt gedownload, ga je wanneer je maar wilt naar het startpunt op de Potsdamer Platz en begin je aan je avontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Berlijn: combiticket Madame Tussauds en SEA LIFE

7. Berlijn: combiticket Madame Tussauds en SEA LIFE

Bespaar tijd en geld met dit combiticket en geniet van voorrangstoegang tot beide attracties. Verken eerst het Madame Tussauds dat vol staat met beroemdheden en bekijk de interactieve tentoonstellingen waarmee je kennis kunt maken met je favoriete sterren uit het verleden en heden. Duik daarna in de boeiende onderwaterwereld van SEA LIFE in Berlijn. Kom dicht bij haaien, roggen, octopussen en meer. De betoverende waterwereld heeft meer dan 5.000 vissen en andere waterdieren, van de kleinste schelp tot de grootste haai. Woon het dagelijkse voederen bij en leer een aantal van de dieren van dichtbij in het water waar ze worden gevoerd beter kennen.

Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

8. Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

Ga op avontuur en geniet van een van de meest opwindende kunstconcepten van de afgelopen jaren die in het centrum van Berlijn is geopend. Ontdek de studio met meer dan 30 interactieve installaties die zijn gebouwd voor het maken van geweldige foto's en video's. Beleef een geweldige tijd terwijl je je eigen wonderen creëert en wordt onderdeel van de exposities. Verken meer dan 700 m2 die de studio biedt en geniet van voldoende ruimte om je innerlijke kind opnieuw te ontdekken en te verblijven in verbluffende momenten. Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt: de makers gebruiken optische illusies, oneindigheidseffecten en verschillende perspectieven om al je zintuigen aan te spreken. In het Wonder-Forest komen planten tot leven terwijl lichteffecten en een combinatie van geuren en zachte geluiden de bezoeker dieper in de tentoonstelling trekken totdat ze volledig worden ondergedompeld en het dagelijks leven een verre herinnering is.

Berlijn: Duits spionnenmuseum flexibel toegangsbewijs

9. Berlijn: Duits spionnenmuseum flexibel toegangsbewijs

Boek je flexticket naar het Duitse Spionagemuseum in Berlijn en ontdek de fascinerende wereld van geheime diensten en spionnen. Maak je geen zorgen over voorafgaande registratie of reserveringen: met je flexibele ticket kun je het museum op elke dag van de week tijdens openingstijden bezoeken. Stap het hart van Berlijn binnen en ervaar een unieke 3.000 vierkante meter grote tentoonstelling die het leven en de geschiedenis van spionnen onderzoekt met behulp van moderne technologie en een groot aantal interactieve stations. Bekijk de Berlijnse spionnenkaart met beroemde spionageplaatsen, doe mee aan interactieve activiteiten zoals het populaire laserdoolhof en nog veel meer. Beslis of je het in je hebt om een spion te zijn.

Berlijn: combiticket voor Berlin Dungeon & Madame Tussauds

10. Berlijn: combiticket voor Berlin Dungeon & Madame Tussauds

Combineer je bezoek aan Berlin Dungeon met Madame Tussauds en ontdek zo 2 boeiende attracties. Berlin Dungeon is een werkelijk unieke ervaring die je meeneemt naar het onheilspellende verleden van de stad. Zie, hoor, voel, en uh... ruik de huiveringwekkende en amusante personages uit de 'slechte ouwe tijd' die voor je ogen weer tot leven komen. Waan je jezelf in angst of plezier? Mis de unieke, overdekte vrijevaltoren Exitus niet - ben je moedig genoeg om rond te hangen? Beleef vervolgens een uniek moment in Madame Tussauds Berlin. Volledig interactieve sets, prachtige kostuums, opzwepende muziek en moderne technieken geven je toegang tot de wereld van je idolen. Je favoriete beroemdheden uit het verleden, de politiek, cultuur, film, sport, mode, televisie, muziek en Hollywood staan je op de 2e verdieping op te wachten. Bekijk het nieuw ontworpen deel 'House of #BerlinColours'. Bezoek met je combiticket eerst Berlin Dungeon. Daar ontvang je je ticket voor Madame Tussauds Berlin.

Veelgestelde vragen over Activiteiten voor het hele gezin in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Activiteiten voor het hele gezin zijn de moeite waard in Berlijn?

Welke Activiteiten voor het hele gezin in Berlijn nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Ik kon de boot niet doen omdat ik het kaartje niet kon krijgen, maar ik slaagde erin om de bus te halen. Zowel de klantenservice van de busmaatschappij als GetYourGuide waren erg nuttig en hebben me goed geholpen. Het is gemakkelijk om blij te zijn als alles goed gaat, maar het is ook goed om te weten dat we op hun klantenservice kunnen rekenen als er iets niet goed gaat. Dus ik raad zowel de Tour als het gebruik van GetYourGuide aan.

Een geweldige kans om het meest interessante te zien, vooral als je een dag in Berlijn bent. Ik vond het leuk. De chauffeurs en medewerkers bij de bus aan het begin van de route haltes zijn erg prettig en professioneel. Ik raad het iedereen aan.

Geweldige aanbieding! Wij kozen voor het "24-uurs 2-bus lijn 1-uurs boot ticket" (= 8 uur netto). De volgende keer zou ik dezelfde aanbieding boeken, maar dan voor 48 uur. We hebben vooral genoten van de Spree-boottocht.

De tour was best aangenaam, we liepen de hele stad door en stapten uit bij een aantal toeristische plekken, en luisterden naar gedetailleerde informatie over hen.

Heerlijk bovenop de daklize bus gezeten. Amper hoeven te wachten bij de stips omdat deze vervoerder iik samenwerkt met BigBus