Kies data

Berlijn Architectuur

Berlijn Architectuur: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Reichstag, plenaire zaal, koepel en regering

1. Berlijn: Reichstag, plenaire zaal, koepel en regering

Volg een spannende, gevarieerde rondleiding in Berlijn met een informatieve wandeling door de overheidswijk. Bezoek de Plenaire Kamer en de koepel van het Rijksdaggebouw en krijg inzicht in de geschiedenis van de overheidswijk tijdens deze 45 minuten durende wandeling langs de rivier de Spree. Bekijk de oude overheidsgebouwen, evenals de moderne regerings- en parlementsgebouwen gebouwd na 1995. Zie het Jakob-Kaiser-Haus,Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, en de Federale Kanselarij. Na de tour buiten ga je via de veiligheidscontrole het Rijksdaggebouw in. Luister naar een interessant verhaal in de plenaire vergaderzaal en leer belangrijke informatie over de Duitse parlementaire geschiedenis en interessante informatie over het Rijksdaggebouw zelf. Ontdek meer over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw, alsmede de reconstructie door de Britse architect Sir Norman Foster waardoor het getransformeerd is tot een van de meest moderne en innovatieve parlementsgebouwen ter wereld. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het dakterras en de glazen koepel van het Rijksdaggebouw. Van hieruit kun je genieten van het adembenemende uitzicht op Berlijn. Je kunt zolang op de top van het Rijksdaggebouw blijven als je wilt, zolang het niet na sluitingstijd om middernacht is.

Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

2. Berlijn: snelle toegang Fernsehturm

Met meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Fernsehturm op Alexanderplatz een van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn. In verband met het grote bezoekersaantal dat elke dag van het uitzicht wil genieten, is het een goed idee om je entreetickets vooraf te boeken. Met een ticket voor snelle toegang profiteer je van voorrang bij de ingang. Omzeil de eindeloze wachtrijen en ga direct naar het observatiedek, zonder uren in de rij te hoeven wachten. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht vanaf de hoogste toren van Duitsland. Berlijn strekt zich in al haar glorie onder je uit. Zie de beroemde iconen van de stad, zoals de Reichstag, de Brandenburger Tor en het Hauptbahnhof. Bewonder het Olympisch Stadion, het bekende Museumsinsel naast de Dom van Berlijn en de moderne hoogbouw op Potsdamer Platz.

Berlijn: snelle toegang en plaats aan het raam Fernsehturm

3. Berlijn: snelle toegang en plaats aan het raam Fernsehturm

Reis hoog boven Berlijn en geniet van een maaltijd in een ronddraaiend restaurant in de 200 meter hoge Fernsehturm op Alexanderplatz in Berlijn. Profiteer van toegang met voorrang en geniet van een fantastisch uitzicht over de stad, vanuit je zitplaats aan het raam bij restaurant Sphere (eten niet inbegrepen). Profiteer van toegang met voorrang tot de Fernsehturm en ga meteen naar restaurant Sphere waar een tafel bij het raam op je wacht. Neem plaats voor een heerlijke maaltijd terwijl Berlijn onder je draait. Ga na de maaltijd naar het observatiedek en bekijk de Brandenburger Tor, de Rijksdag en het Hauptbahnhof van bovenaf. Bewonder het uitzicht op de oevers van de Spree, bewonder het Olympisch Stadion en bekijk het bekende Museumsinsel, waar de Berlijnse Dom staat.

Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

4. Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

Bezoek het concentratiekamp Sachsenhausen tijdens deze speciale, halfdaagse tour vanuit Berlijn. Leer meer over de wrede geschiedenis van deze instelling, die voornamelijk werd gebruikt voor politieke gevangenen, maar ook het administratieve centrum van het nazisysteem van concentratiekampen vormde. Je maakt een korte treinrit naar de rand van Berlijn, naar dit verlaten testament van een van de wreedste periodes uit de menselijke geschiedenis. Loop door het kamp terwijl je gids het dagelijkse leven van de gevangenen beschrijft en de tactiek verklaart van de controle door de nazi's. Je hoort verhalen over tragedie en triomf en leert meer over het alledaagse leven in het kamp, alsook over enkele tactieken die door de nazi's werden gebruikt. Hoewel dit een zeer ontnuchterende en sombere tour is, krijg je ook de kans om enkele van de sterke persoonlijkheden en overlevenden te herdenken, alsook de slachtoffers en overlevenden die leden, wiens acties vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron vormen.

Berlijn: ontbijt op het dak bij Käfer in de Reichstagkoepel

5. Berlijn: ontbijt op het dak bij Käfer in de Reichstagkoepel

Reserveer vooraf jouw gereserveerde toegang en ontbijt in restaurant Käfer om te genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn vanaf de glazen koepel op de top van het Reichstag-gebouw, het thuis van het Duitse parlement. Ervaar 's werelds enige parlementsgebouw met een restaurant dat open is voor het publiek. Betreed het Duitse parlementsgebouw en neem plaats aan een gereserveerde tafel in de glazen kubus op het dak. Leun achterover en geniet van het uitzicht terwijl je biologische broodjes, volkorenbrood, een Deens gebak en een croissant geserveerd krijgt. Geniet van zelfgemaakte jam en boter, een selectie kazen (tête de moine, Bavaria blu, picandou en biologische tilsiter), verschillende soorten vlees (luchtgedroogde ham, paprika-kalkoen, zwart gerookte ham, spianata-salami en gerookte runderham). Kies naast roerei van twee biologische eieren en verse seizoensfruitsalade tussen een kopje koffie of thee als je drankje.Na je maaltijd kun je de binnenkant van de glazen koepel verkennen (audiogidsen zijn gratis beschikbaar).

Berlijn: Rooftop Apéro bij Käfer in de Reichstag Dome

6. Berlijn: Rooftop Apéro bij Käfer in de Reichstag Dome

Reserveer vooraf uw gereserveerde toegang in het Käfer-restaurant en geniet van een apéro (drankjes en snacks voor het diner) aan uw eigen tafel naast de glazen koepel op de top van het Reichstag-gebouw, de thuisbasis van het Duitse parlement. Neem plaats in het enige parlementsgebouw ter wereld met een restaurant dat open is voor het publiek en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad terwijl je je tegoed doet aan een aantal lekkernijen. Begin met het kiezen uit drie verschillende taarten. Krijg nog meer heerlijke traktaties geserveerd, die variëren afhankelijk van het seizoen, zoals pastramisandwiches en een vegetarische sandwich met linzenhummus. Geniet van een glas prosecco en een keuze uit een warme drank samen met uw snacks. Na uw maaltijd kunt u de binnenkant van de glazen koepel van de Reichstag verkennen (audiogidsen zijn gratis beschikbaar).

Berlijn: TV-Toren Restaurant Binnencirkel & Snel Uitzicht

7. Berlijn: TV-Toren Restaurant Binnencirkel & Snel Uitzicht

Sla de lange wachtrijen over en krijg een panoramisch uitzicht op Berlijn vanaf het observatiedek van de iconische Fernsehturm. Je gaat door de verplichte veiligheidscontroles om de snelle liften in de schacht van het gebouw te nemen. Kijk dan over de daken van het stadscentrum om bezienswaardigheden zoals de Alexanderplatz en de Brandenburger Tor van bovenaf te bekijken. Je bewondert de structuur van de iconische tv-toren, gebouwd tussen 1965 en 1969 door het bestuur van de Duitse Democratische Republiek. Kijk uit op de stad vanaf 203 meter boven straatniveau. Bezoek het draaiende restaurant 'Sphere', 4 meter boven het observatiedek, waar een tafel voor je klaarstaat in de binnenste ring, voor een maximale duur van 2 uur (eten en drinken niet inbegrepen).

Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

8. Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

Maak een uitstapje naar het Sachsenhausen Memorial en kom meer te weten over een somber maar belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Duitsland. Het werd in 1936 gebouwd door de SS om alle oppositie tegen het naziregime vast te houden. Nadat je de gids in Berlijn hebt ontmoet, stap je op de trein naar Oranienburg, ongeveer 25 minuten buiten Berlijn. Je komt na een wandeling van 30 minuten vanaf het treinstation aan op de gedenkplek Sachsenhausen.  Begin je beleving met gids in het administratiecentrum van het kamp, nu een museum, maar voorheen de basis voor het toezicht op de 32 hoofdkampen en 1000+ satellietkampen van het Derde Rijk.  Tijdens je rondleiding vertelt je gids over de omstandigheden in het kamp, de beruchte 'dodenmars' voorafgaand aan de bevrijding van het kamp in 1945 en hoe het kamp daarna door de Sovjets werd gebruikt.  Luister naar verhalen over opstand door Joodse gevangenen in 1942, verzet door Britse krijgsgevangenen en sabotage door Sovjet- en Poolse gevangenen.  Hoor uit de eerste hand over de mensen daar: verschillende groepen gevangenen, hun lot en bekende namen die in het kamp gevangen zaten, waaronder de zoon van Stalin.  Na de tour word je door je gids terugbegeleid naar het centrum van Berlijn.  Locaties die tijdens de tour kunnen worden bezocht, zijn onder meer:  • Administratiecentrum (voorheen de 'Inspectie der Concentratiekampen') • Station Z • Wachttoren • Commandantenwoning • Joodse barakken • Strafcellen • Pathologisch laboratorium • Ziekenvleugel • Speziallager 1/7 • SS-trainingskamp • Galgen

Berlijnse tv-toren: Fast View-toegangsticket met afternoontea

9. Berlijnse tv-toren: Fast View-toegangsticket met afternoontea

Reis hoog boven Berlijn en bezoek de 200 meter hoge tv-toren op de Alexanderplatz. Geniet met deze exclusieve GetYourGuide-activiteit van prioritaire toegang en ervaar een fantastisch uitzicht over de stad vanuit uw stoelen bij het raam in restaurant "Sphere". Uw Highest Afternoon Break-menu bestaat uit een broodje (keuze uit zalm, ham of brie), een muffin en koffie of thee. Bekijk na je afternoontea de Brandenburger Tor, de Reichstag en het Hauptbahnhof van bovenaf vanaf het observatiedek. Geniet van het uitzicht langs de oevers van de Spree, bewonder het Olympisch Stadion en bekijk het beroemde Museumsinsel, de thuisbasis van de kathedraal van Berlijn, terwijl u geniet van heerlijk eten tijdens uw middagpauze.

Berlijn: ticket Fernsehturm en ontbijt bij restaurant Sphere

10. Berlijn: ticket Fernsehturm en ontbijt bij restaurant Sphere

Geniet tijdens het ontbijt van een panoramisch uitzicht over Berlijn vanuit het ronddraaiende restuarant in de beroemde Fernsehturm, die tussen 1965 en 1969 werd gebouwd. De toren is een herkenningspunt van het verenigde Berlijn en bevindt zich in het midden van de stad, aan de Alexanderplatz. Het is ook een van de hoogste torens van Europa, met een hoogte van 368 meter. Sla de wachtrij bij de ingang over en ga de toren binnen met een voorrangsticket. Neem na de veiligheidscontrole de snelle lift omhoog in de toren naar het ronddraaiende restaurant Sphere. Terwijl je over de stad uitkijkt, geniet je van een heerlijk ontbijt. Je kunt kiezen voor een toren- of een veganistisch ontbijt. Bezoek na je ontbijt het uitkijkplatform en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Turm-Frühstück (toren-ontbijt): Reblochon de Savoie (Franse rauwmelkse kaas), salami milano, san michele-ham, mortadella, gerookte zalm, verschillende soorten jam, honing, boter, koffie, smoothie, vers fruit, spelt- en volkorenbrood, tarwebroodjes. Veganistisch ontbijt: Avocadospread, plakjes avocado, tomaten, ingemaakte paprika's, sojayoghurt, kikkererwtencrème, bulgursalade met paprika, jam, koffie, smoothie, spelt- en volkorenbrood.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Wateractiviteiten
  • Workshops en cursussen
134 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 9

Veelgestelde vragen over Berlijn

Welke topattracties zijn een must-see in Berlijn?

De topattracties in Berlijn zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Potsdam

Overzicht activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 14.404 beoordelingen

Leuk als je interesse hebt in de Duitse politiek en de geschiedenis daarvan. Programma is variërend vanwege de rondleiding buiten en daarna binnen. Je moet wel goed Duits kunnen verstaan bij de rondleiding.

Hannah vertelde heel goed en het was interessante tocht, met mooie geschiedenis verhalen. Hannah weet veel en iedereen hing aan haar lippen. Nogmaals bedankt Hannah!!

Chloe wist veel interessante dingen te vertellen over de geschiedenis en de locaties. Een leuke tocht langs belangrijke en boeiende plekken.

Zeer de moeite waard. Het leven van de joden, altijd achtervolgd en/of verdreven is hier goed en “mooi” samengevat. Zeker bezoeken!!

Te gekke enthousiaste gids. Heel veel geleerd en heel veel gezien