Meer foto's

Vanaf € 12 per persoon

Beleef het echte Berlijn: alternative Berlin experience

Product ID: 11288
Belangrijke Informatie
Duur
4 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Ontdek de verborgen identiteit van deze stad en maak kennis met het echte Berlijn.
 • Verken multiculturele wijken zoals Friedrichshain, Kreuzberg en Neukölln.
 • Flaneer door uitgaans- en winkelgebieden in de meest flamboyante buurten van Berlijn: Prenslauerberg en Mitte.
 • Bewonder architectonische hoogstandjes en kom meer te weten over het ontstaan van de Currywurst, Döner en de legendarische Prater Biergarten.
 • Bezoek galeries met moderne en undergroundkunst, wandel langs rustgevende waterwegen en levendige (door wijkbewoners opgerichte) stadsboerderijen.
 • Kom meer te weten over straatkunst, kraakpanden en alternatieve woonvormen en over culturele stromingen die hun stempel hebben gedrukt op de stad.
 • Zie met eigen ogen hoe actievoerders en kunstenaars zich verzetten tegen dreigende stadsuitbreidingen.
 • Relax en geniet van een verfrissende cocktail of een bananenbiertje in kunstbroedplaats YAAM (afro-Caraïbisch) vlakbij de East Side Gallery.
Overzicht
Maak deze wandeltrip door de alternatieve en stadsculturen van Berlijn onder leiding van locals die je 'het andere Berlijn' laten zien. Ontdek te gekke straatkunst, markten, uitgaansgelegenheden, kunstenaarswijken, multiculturele buurten en nog veel meer.
Wat te verwachten
Trek je wandelschoenen aan voor een vier uur durende ontdekkingstocht door het alternatieve Berlijn. Ontdek de dynamische cultuur en levensstijl en ervaar zelf waarom zo veel mensen deze creatieve, tolerante, multiculturele en vooruitstrevende stad bezoeken. Nergens vind je zo'n goede balans tussen traditioneel en trendy, dichte bebouwing en grote open ruimtes, subculturen en kosmopolitische allure, precies wat je mag verwachten van een door UNESCO uitgeroepen 'City of Design'.
Deze excursie neemt je mee buiten de gebaande toeristische paden. Je ervaart het totale culturele landschap alsof je zelf een Berliner bent. Of het nu gaat om de alternatieve underground scene, de stadscultuur of kosmopolitische levenswijze in voormalige Oost- en West-Berlijnse stadsdelen, onze gids laat je de atmosfeer ervaren in alle geuren en kleuren. Wandel mee langs mijlpalen in de geschiedenis van sub- en tegenculturen in deze stad en kom oog in oog te staan met adembenemende street art en graffiti.
Loop door de Turkse buurten van Kreuzberg en bezoek de Afrikaanse en voormalige Joodse wijken. Neem een kijkje bij de kleurrijke homogemeenschap in een van Berlijns meest extravagante buurten. Ontdek de hiphop- en reggaescene bij de betoverende Afrikaanse Beach Bar en markt. Luister naar verbazingwekkende verhalen over de vele culturele bewegingen die in de loop der jaren ingeburgerd raakten in deze wereldstad. Ontdek en ervaar de ware identiteit van de stad tijdens jouw verkenningstocht door het echte Berlijn.
Inbegrepen
 • Bijzondere fotomomenten en aparte tentjes voor een hapje en een drankje, speciaal uitgezocht voor deze rondleiding
 • Lokale gids
 • Exclusieve tips voor Berlijn
Niet inbegrepen
 • Kaartje voor openbaar vervoer
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Vertrekpunt: Alexanderplatz bij de televisietoren voor het Starbucks café (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
* De excursies gaan het hele jaar en onder alle weersomstandigheden door
* Je hebt een vervoersbewijs nodig voor Zone AB
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (165 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Alternative Berlin Tours

Product ID: 11288