Rondleiding

Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

Berlijn: Derde Rijk-wandeltour

Vanaf € 19 per persoon

Leer over de opkomst en val van nazi-Duitsland en over de gebeurtenissen die Hitler aan de macht brachten. Ontdek de verhalen van de nazi's, Gestapo en SS binnen het Reich en herbeleef het leven in het belegerde Berlijn en de uiteindelijke ondergang.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels, Duits
Ophaalservice optioneel
Zorg dat je 5 minuten voor de aangegeven ophaaltijd in de lobby van je hotel klaarstaat. Je gids draagt een geel naamplaatje voor gemakkelijke herkenning.
Privégroep mogelijk

Belevenis

Highlights
 • Bezoek de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, het Cross of Coventry, de Madonna van Stalingrad en het Duitse Verzetsmuseum
 • Ontdek de locatie van Hitler's zelfmoord in de Führerbunker
 • Bezoek de plek van Hitler's Nieuwe Rijkskanselarij, de machtszetel van nazi-Europa
 • Bekijk de tentoonstelling Topografie van de Terreur
 • Bezoek het Sovjetmonument
Volledige beschrijving
Leer de geheimen van een van de meest bepalende verhalen van de 20e eeuw kennen. Je verkent locaties in Berlijn die nauw verbonden zijn met Hitler en het Derde Rijk. Tijdens de 4uur durende wandeltocht zullen toonaangevende gidsen, die dit tot een van 's werelds meest gewaardeerde tours over dit onderwerp hebben gemaakt, fascinerende uitleg geven. Je begint in het hart van West-Berlijn, aan de voorkant van de verweerde torenspits van de platgebombardeerde Gedächtniskirche. Hoor over de wreedheid van de geallieerde bombardementen en de verdediging van de hoofdstad van het Nazi Reich. Bekijk het Kruis van Coventry en de Madonna van Stalingrad en kom meer te weten over de ervaringen van degenen die zijn gevangen in de aanval van de Sovjet-troepen. Je zult de overblijfselen van Goering's Ministerie van Luchtverdediging bezoeken, waar de Luftwaffe de Battle of Britain coördineerde. Ga naar de plek van Goebbel's Ministerie van Propaganda en bekijk de ruïnes van Himmler's hoofdkwartieren van de SS en Gestapo. Maak een wandeling langs de denkbeeldige noord-zuidas van 'Germania', zoals het door Albert Speer werd ontworpen, van de torenhoge Grote Hal tot de monumentale boog. Bezoek de plek van Hitler's Nieuwe Rijkskanselarij, de machtszetel van het deel van Europa dat in handen van de nazi's was en de exacte locatie van de Führer's Bunker. Jouw gids zal een stap-voor-stapverslag geven van Hitler's zelfmoord, de laatste dagen in de bunker, en het lot van zijn stoffelijk overschot. Tot slot volg je de route van de Sovjet-aanval richting de laatste slag bij de Reichstag en pauzeer je bij het Sovjetmonument, dat geflankeerd wordt door T34 tanks en Howitzers van het Rode Leger.
Inbegrepen
 • Rondleiding
 • Gids
 • Tickets voor het openbaar vervoer (AB - 2,80 EUR)
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen
 • You must present either proof of full vaccination, proof of a Covid-19 infection in the past 6 months, or a negative test taken no more than 24 hours before the activity starts

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Verzamelen bij station Friedrichstrasse, op het plein naast het Tränenpalast (Tranenpaleis), Reichstagufer 17, 10117 Berlijn

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Weersbestendige kleding
 • Comfortabele schoenen
 • Makkelijke kleren

Goed om te weten

 • De wandeling gaat door onder alle weersomstandigheden
 • Vanaf 1 april 2020 begint de tour buiten SU treinstation Friedrichstrasse, bij het plein naast het "Tränenpalast" (Tranenpaleis), Reichstagufer 17, 10117 Berlijn
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 203 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • dienstverlening
  4,8/5
 • organisatie
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Door het enthousiasme van onze gids Jim wordt je echt meegezogen,top!

Wij deden de Tour derde rijk. Door het enthousiasme en de goede kennis van onze gids Jim werden we echt meegezogen in de geschiedenis. Doordat hij ook foto's liet zien zoals het was krijg je een mooi volledig beeld. Waardevol om te doen deze tour omdat je de stad door andere ogen gaat bekijken.

29 mei 2015

Interessante tour met uitstekende gids

Na het aankomen op de afgesproken plaats gaat het aanmelden bij de gids uitstekend en vanwege de grote groep werd er al snel besloten om de groep in twee op te splitsen. Dit was een goede keuze zodat je toch een iets persoonlijke benadering had met de Engelstalige gids Barnaby. Naast zijn humor en goede kennis knoopte hij hier en daar een persoonlijk gesprek met je aan en vroeg hij aan iedereen vanwaar ze kwamen. Hier speelde hij uiteraard op in bij bepaalde gebeurtenissen. Ondanks het wisselvallige weer vloog de tijd voorbij. Ik kan deze tour aan iedereen aanbevelen!

Verder lezen

6 januari 2014

To be recommended for English speakers. Campbell is an Australian and a historian, so he knows a lot about the subject and of course his English is impeccable. He is also nice and has humour which makes the tragic events of the Drittes Reich easier to listen to. Moreover, furing the tour you will never be bored.

27 november 2021

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 11528

Geselecteerde datum