1. Duitsland
  2. Berlijn

Berlijn: hop on, hop off-bustour met live toelichting

Product ID: 16079
Bekijk gallery
Vanwege de uitbraak van COVID-19 kunnen tours, attracties en locaties in deze plaats tijdelijk gesloten zijn. Kijk op onze pagina met reisupdates voor de actuele stand van zaken. Meer informatie.
Ontdek Berlijn tijdens een hop on, hop off-sightseeingtour per bus met live toelichting, om zo gemakkelijk de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad te zien. Het gebruik van de bussen met audiogids is ook mogelijk.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Geldig 1 dag
(vanaf het eerste gebruik)
Directe bevestiging
Tourgids
Engels, Duits
Audiogids/koptelefoon
Engels, Duits
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers, datum en taal:

Laden...

Belevenis

Highlights
  • Beleef een Berlijnse stadstour met live commentaar
  • Zie de Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Museumeiland, Berliner Dom en Humboldt Universiteit
  • Bekijk de Brandenburger Tor, Unter den Linden, het bestuursgebied, het Holocaustmonument en het centraal station van Berlijn
Volledige beschrijving
Verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn met een gemakkelijke hop on, hop off-bustour. De volledige route duurt ongeveer 2 uur, hoewel je - gedurende de geldigheid van je ticket - waar je maar wilt kan uit- en instappen.

Als je je tour bijvoorbeeld op de Kurfürstendamm begint, kom je langs de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en bereik je de KaDeWe -een van de grootste winkelcentra van Europa- via Tauentzienstraße. Vervolgens ga je verder richting Lützowplatz en de ambassadewijk bij de Tiergarten en langs het Philarmonic en het West-Berlijns Kulturforum.

De volgende stop is het historisch belangwekkende Potsdamer Platz. In de jaren '30 was het een van de belangrijkste openbare pleinen in Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit het niemandsland waar de Berlijnse muur de stad verdeelde. Vandaag de dag bruist het van het leven en de nieuw opgerichte torens doen denken aan de stedelijke canyons van New York; je zou nauwelijks geloven dat hier al die jaren niets anders was dan de Berlijnse Muur, boobytraps en DDR soldaten. Ook vind je het Legoland Discovery Center aan het Potsdamer Platz.

Vanaf daar ga je richting andere belangrijke historische bezienswaardigheden van Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het parlement, het Martin-Gropius-Bau -een museum met wisselende tentoonstellingen-, de Topographie des Terrors -over de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's- en het ministerie van Financiën dat ooit het naziministerie van luchtvaart was.
Vanaf daar rij je naar Checkpoint Charlie; een van de vroegere grensovergangen tussen Oost en West Berlijn. Een permanente tentoonstelling blikt terug op de Koude Oorlog.

Op Friedrichstraße kom je bij een van de mooiste plekjes in Berlijn; de Gendarmenmarkt met twee soortgelijke gebouwen; de Duitse en Franse kathedralen. Het Konzerthaus Berlin is in het midden van het plein.

Na de Gendarmenmarkt is het op naar Alexanderplatz en de Fernsehturm. De halte voor deze hoogtepunten is de Neptunus-fontein. Hier was vroeger het Berlijnse stadspaleis. Hier kun je ook winkelen.

De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße tegenover het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot om Berlijn ook te ervaren vanaf het water. Aquadom, Sealife Berlin en de Berlin Dungeon bevinden zich ook op deze halte, evenals de kathedraal van Berlijn, waarin je sarcofagen van de familie Hohenzollern vindt. Vanaf hier kun je de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge in de Oranienburger Straße zien. De 'Hackesche Höfe' zijn op slechts een paar minuten afstand.

Vervolgens rijd je over de chique straat Unter den Linden naar het Museumeiland, Bebelplatz, de Humboldt-universiteit en de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstr.) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar je een van de belangrijkste hoogtepunten van Berlijn vindt: Madame Tussauds Berlijn.

Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Onderweg zie je de ambassades van het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten, gevolgd door het Holocaust Memorial. De halte daar is de Platz des 18. März.

De rit leidt verder langs de Reichstag en het overheidsdistrict. Je bereikt al snel het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Reichstag en -als een speciale verrassing- Berlijn 'Fujiyama.'

Tot slot reis je door de Berlijnse 'groene long': de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs de congreshal naar de halte bij Bellevue Palace; de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier zie je ook de Siegessäule met het gouden Victoria standbeeld op de top.

Op de terugweg naar de Kurfürstendamm zie je bijvoorbeeld de oude Hauptbahnhof van het voormalige West-Berlijn, de Technische Universiteit en nog veel meer.

De haltes:
01 - Kurfürstendamm 231 (voor Karstadt)
02 - KaDeWe (hoofdingang)
03 - Lützowplatz (tegenover Hotel Berlin)
04 - Philharmonic/Kulturforum
05 - Potsdamer Platz (bij de Kolhofftoren)
06 - Potsdamer Platz / Linkstraße
07 - Topographie des Terrors
08 - Checkpoint Charlie (bij het Checkpoint Charlie Museum)
09 - Gendarmenmarkt, Markgrafen-/ Taubenstraße
10 - Alexanderplatz, rode stadhuis, Neptunbrunnen
11 - Karl-Liebknecht-Strasse (bij de boot)
12 - Museumsinsel
13 - Humboldt University / Bebelplatz
14 - Unter den Linden 36 / Friedrichstraße
15 - Unter den Linden 74, Madame Tussauds Berlin
16 - Brandenburger Tor, Ebertstraße
17 - Reichstag, Scheidemannstr.
18 - Hauptbahnhof, uitgang Rahel-Hirsch-Straße
19 - Haus der Kulturen der Welt
20 - Bellevue paleis/ Siegessäule / Tiergarten
21 - Bikini Haus, Budapester Straße
22 - U-/S-Bahn station Zoologischer Garten
Inbegrepen
  • Dagticket voor de hop on, hop off-bustour met live toelichting

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Je kunt je hop on, hop off-bustour bij elke halte langs de route beginnen: 01 - Kurfürstendamm 231 (voor Karstadt) 02 - KaDeWe (hoofdingang) 03 - Lützowplatz (tegenover Hotel Berlin) 04 - Philharmonic/Kulturforum 05 - Potsdamer Platz (bij de Kolhofftoren) 06 - Potsdamer Platz / Linkstraße 07 - Topographie des Terrors 08 - Checkpoint Charlie (bij het Checkpoint Charlie Museum) 09 - Gendarmenmarkt, Markgrafen-/ Taubenstraße 10 - Alexanderplatz, rode stadhuis, Neptunbrunnen 11 - Karl-Liebknecht-Strasse (bij de boot) 12 - Museumsinsel 13 - Humboldt University / Bebelplatz 14 - Unter den Linden 36 / Friedrichstraße 15 - Unter den Linden 74, Madame Tussauds Berlin 16 - Brandenburger Tor, Ebertstraße 17 - Reichstag, Scheidemannstr. 18 - Hauptbahnhof, uitgang Rahel-Hirsch-Straße 19 - Haus der Kulturen der Welt 20 - Bellevue paleis/ Siegessäule / Tiergarten 21 - Bikini Haus, Budapester Straße 22 - U-/S-Bahn station Zoologischer Garten

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
  • Paspoort of identiteitskaart
  • Mondkapje of andere vorm van bedekking
Niet toegestaan
  • Roken
  • Bagage of grote tassen
Goed om te weten
• Vanwege het COVID-19-virus, moeten alle deelnemers, op advies van de autoriteiten, hun naam, woonplaats en telefoonnummer doorgeven. Zodra de maatregelen niet langer van kracht zijn worden al deze gegevens vernietigd. De vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens is van groot belang
• Vanwege het COVID-19-virus worden er extra hygiënemaatregelen genomen. Alle voertuigen worden grondig gedesinfecteerd bij bushalte Kurfürstendamm, waarbij alle passagiers uit zullen moeten stappen tijdens de reis. Onze excuses voor het ongemak
• Van 1 november tot en met 31 maart rijden de bussen van zondag tot en met vrijdag elke 20-30 minuten (zaterdag elke 15-20 minuten) tot 17:00 uur. Begin om 14:30 uur, zodat je genoeg tijd hebt om van alles te kunnen genieten
• De route tussen de haltes Madame Tussauds Berlin en Hauptbahnhof kan veranderen
• Afhankelijk van het verkeer kunnen de haltes Brandenburger Tor en Reichstag worden overgeslagen. Maak gebruik van de halte bij Madame Tussauds, Unter den Linden 74

Vanaf € 25 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,3 / 5
gebaseerd op 2988 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,2/5
organisatie
4,3/5
prijs / kwaliteit
4,3/5
veiligheid
4,4/5

Georganiseerd door

Tempelhofer Sightseeing

Product ID: 16079