Meer foto's

Vanaf € 17 per persoon

Berlijn Hop on, hop off Bustour met Live Toelichting

Product ID: 16079
Belangrijke Informatie
Duur
1 dag
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels, Duits
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Beleef een Berlijnse stadstour met live toelichting
  • Bekijk Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, Alexanderplatz, Museuminsel, de Berliner Dom en de Humboldt Universiteit
  • Bekijk dan de Brandenburger Tor, Unter den Linden, Regeringsdistrict, Holocaust Memorial, en het centraal station van Berlijn
Overzicht
Ontdek Berlijn tijdens een Hop on, hop off sightseeing bustour met live toelichting en stap uit bij welke halte je maar wilt, om zo de mooiste bezienswaardigheden van de stad te zien.
Wat te verwachten
Verken de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een Hop on, hop off bustour. De volledige route duurt ongeveer 2 uur, hoewel je - gedurende de geldigheid van je ticket - waar je maar wilt, kan uit- en instappen.

Als je je tour bijvoorbeeld op de Kurfürstendamm begint, kom je langs de
Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en bereik je de KaDeWe -een van de grootste winkelcentra van Europa- via Tauentzienstraße. Vervolgens ga je verder richting Lützowplatz en de ambassadewijk in de Tiergarten en langs de Philarmonic en het West-Berlijns Kulturforum.

De volgende stop is het historisch relevante Potsdamer Platz. In de jaren '30 was het een van de belangrijkste openbare pleinen in Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog was dit het niemandsland waar de Berlijnse muur de stad verdeelde. Vandaag de dag bruist het van het leven en de nieuw opgerichte torens doen denken aan de stedelijke canyons van New York; je zou nauwelijks geloven dat hier al die jaren niets anders was dan de Berlijnse Muur, boobytraps en DDR soldaten. Ook vind je het Legoland Discovery Center aan het Potsdamer Platz.

Vanaf daar ga je richting andere belangrijke historische bezienswaardigheden van Berlijn. In de Niederkirchner Straße vind je het parlement, het Martin-Gropius-Bau -een museum met wisselende tentoonstellingen-, de Topographie des Terrors -over de geschiedenis van de nazi's en het lijden van de Joden onder de nazi's- en het ministerie van Financiën dat ooit het naziministerie van luchtvaart was.

Vanaf daar rij je naar Checkpoint Charlie; een van de vroegere grensovergangen tussen Oost en West Berlijn. Een permanente tentoonstelling blikt terug op de Koude Oorlog.

Op Friedrichstraße kom je bij een van de mooiste plekjes in Berlijn; de Gendarmenmarkt met twee soortgelijke gebouwen; de Duitse en Franse kathedralen. Het Konzerthaus Berlin is in het midden van het plein.

Na de Gendarmenmarkt is het op naar Alexanderplatz en de televisietoren. De halte voor deze hoogtepunten is de Neptunus-fontein. Hier was vroeger het Berlijnse stadspaleis. Hier kun je ook winkelen.

De volgende halte is de Karl-Liebknecht-Straße tegenover het Radisson Hotel. Vanaf hier kun je overstappen op een boot om Berlijn ook te ervaren vanaf het water. Aquadom, Sealife Berlin en de Berlin Dungeon bevinden zich evenals de kathedraal van Berlijn -waarin je sarcofagen van de familie Hohenzollern vindt- op deze halte. Vanaf hier kun je de gouden koepel van de Nieuwe Synagoge in de Oranienburger Straße zien. De 'Hackeschen Höfe' zijn op slechts een paar minuten afstand.

Vervolgens rijd je over de chique straat Unter den Linden naar het Museumeiland, Bebelplatz, de Humboldt-universiteit en de haltes Unter den Linden 36 (Friedrichstr.) bij de ZDF Capital City Studios en Unter den Linden 74, waar je een van de belangrijkste hoogtepunten van Berlijn vindt: Madame Tussauds Berlijn.

Vanaf hier gaat de rit verder naar de Brandenburger Tor. Op de weg zie je de ambassades van het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk en de Verenigde Staten gevolgd door het Holocaust Memorial. De halte daar is de Platz des 18. März.

De rit leidt verder langs de Reichstag en het overheidsdistrict. Je bereikt al snel het nieuwe Hauptbahnhof. Vanaf hier heb je het wereldberoemde uitzicht op de Duitse Kanselarij, de Reichstag en -als een speciale verrassing- Berlijn 'Fujiyama.'

Tot slot vind je de Berlijnse 'groene long' aan de overkant van de Tiergarten. Dit park is groter dan Central Park in New York. De tour brengt je vervolgens langs de congreshal aan de halte bij Bellevue Palace; de officiële residentie van de president van Duitsland. Vanaf hier zie je ook de Siegessäule met het gouden Victoria standbeeld op de top.

Op de terugweg naar de Kurfürstendamm zie je bijvoorbeeld de oude Hauptbahnhof van het voormalige West-Berlijn, de Technische Universiteit en nog veel meer ...

De haltes:
01 - Kurfürstendamm 231 (voor Karstadt)
02 - KaDeWe (hoofdingang)
03 - Lützowplatz (tegenover Hotel Berlin)
04 - Philharmonic / Kulturforum
05 - Potsdamer Platz (bij de Kolhofftoren)
06 - Topography of Terror
07 - Checkpoint Charlie (bij het Checkpoint Charlie Museum)
08 - Gendarmenmarkt, Markgrafen-/ Taubenstraße
09 - Alexanderplatz, rode stadhuis, Neptunbrunnen
10 - Radisson Hotel, (bij de boot)
11 - Humboldt Universiteit / Bebelplatz
12 - Unter den Linden 36 / Friedrichstraße
13 - Unter den Linden 74, Madame Tussauds Berlijn
14 - Brandenburger Tor, Ebertstraße
15 - Hauptbahnhof, uitgang Rahel-Hirsch-Straße
16 - Haus der Kulturen der Welt
17 - Bellevue paleis/ Siegessäule / Tiergarten
18 - Bikini Haus, Budapester Straße
19 - U-/S-Bahn station Zoologischer Garten

Inbegrepen
  • Dagticket voor de Hop on, hop off bustour, met live toelichting
Niet inbegrepen
  • Dagkaart voor de Sightseeing tour
  • Van 1 november-31 maart moet je de tour beginnen om 14:45-15:00 uur om alles te zien.
  • Van 1 april-31 oktober moet je de tour beginnen om 16:45-17:00 uur om alles te zien.
  • Op 24 december rijden alle bussen tot 15.00 uur wat betekent dat je de tour uiterlijk om 13:00 uur moet beginnen om alles te zien.
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Je kunt vanaf elke halte starten met de tour. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• Honden zijn toegestaan
• Je kunt bij elke halte beginnen met de tour
• Geef bij het boeken voor groepen van meer dan 15 mensen van tevoren aan op welke tijd de tour moet plaatsvinden
• Het is mogelijk om 's zomers in een bus met open dak te rijden
• Tussen 1 november en 31 maart kan je niet later dan 14:30 uur aan de tour beginnen om alles te kunnen zien
• Op 24 december stoppen de bussen om 15:00 uur. Dit houdt in dat je om 12:30 aan de tour moet beginnen om alles te kunnen zien.
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (1398 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Tempelhofer Sightseeing

Product ID: 16079