1. Duitsland
 2. Berlijn
 3. Spree

Berlijn: Rijksdag met Plenaire Kamer & Koepel in het Duits

Product ID: 49448
Bekijk gallery
Volg een spannende rondleiding van 2 uur door de overheidswijk en het Rijksdaggebouw in Berlijn. Kom meer te weten over de geschiedenis, architectuur en alledaagse politiek in de regeringswijk en bezoek de plenaire kamer en koepel van het Rijksdaggebouw.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 2,5 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Duits

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Volg een begeleide rondleiding langs de indrukwekkende overheidsgebouwen langs de rivier de Spree
 • Bezoek het Rijksdaggebouw in Berlijn
 • Bekijk de Bondskanselarij en het Berlijnse muur gedenkteken
 • Kom meer te weten over de deling van de stad
 • Bezoek het panoramische dakterras onder de glazen koepel van het Rijksdaggebouw en krijg een adembenemend uitzicht over Berlijn
Volledige beschrijving
Volg een spannende, gevarieerde rondleiding in Berlijn met een informatieve wandeling door de overheidswijk. Bezoek de Plenaire Kamer en de koepel van het Rijksdaggebouw en krijg inzicht in de geschiedenis van de overheidswijk tijdens deze 45 minuten durende wandeling langs de rivier de Spree. Bekijk de oude overheidsgebouwen, evenals de moderne regerings- en parlementsgebouwen gebouwd na 1995. Zie het Jakob-Kaiser-Haus,Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, en de Federale Kanselarij.

Na de tour buiten ga je via de veiligheidscontrole het Rijksdaggebouw in. Luister naar een interessant verhaal in de plenaire vergaderzaal en leer belangrijke informatie over de Duitse parlementaire geschiedenis en interessante informatie over het Rijksdaggebouw zelf. Ontdek meer over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw, alsmede de reconstructie door de Britse architect Sir Norman Foster waardoor het getransformeerd is tot een van de meest moderne en innovatieve parlementsgebouwen ter wereld.

Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het dakterras en de glazen koepel van het Rijksdaggebouw. Van hieruit kun je genieten van het adembenemende uitzicht op Berlijn. Je kunt zolang op de top van het Rijksdaggebouw blijven als je wilt, zolang het niet na sluitingstijd om middernacht is.
Inbegrepen
 • Begeleide rondleiding door de overheidswijk in het Duits, geen andere talen beschikbaar
 • Hulp bij het afronden van alle formaliteiten bij het bezoek aan de Duitse Bondsdag
 • Bezoek aan de plenaire kamer, het dakterras en de koepel van het Rijksdaggebouw
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar het startpunt

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Bij de ARD studio, Wilhelmstraße 67A (op de hoek van Reichstagufer), naast de Marschallbrücke

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Paspoort of identiteitskaart
Niet toegestaan
 • Extra grote bagage
Goed om te weten
Houd er rekening mee dat de tour in het Duits gehouden wordt Vanwege de zeer complexe politieke thema's is zeer goede kennis van het Duits vereist

Alle bezoekers van het Rijksdaggebouw moeten vooraf een controle van de persoonsgegevens ondergaan en op het terrein zelf door de veiligheidscontrole Alle gasten zijn dus verplicht om gedetailleerde persoonlijke gegevens voor inschrijving bij het Rijksdaggebouw door te geven. Geef de volledige namen en geboortedata van alle deelnemers door. Geef 1 of 2 alternatieve data door voor als je eerste keuze is niet beschikbaar.

Houd er rekening mee dat het niet doorgeven van de vereiste informatie bij de boeking zal resulteren in geen registratie voor het Rijksdag-bezoek.

Toegang tot de Plenaire Kamer en de koepel zijn gratis. De tourprijs is inclusief een rondleiding geleid door een deskundige gids, tourorganisatie en inschrijving bij de Bundestag.

Vanaf € 14 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,7 / 5
gebaseerd op 2942 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,7/5
organisatie
4,7/5
prijs / kwaliteit
4,5/5
veiligheid
4,8/5

Georganiseerd door