Berlijn: Straatkunst & Graffiti-Tour met Workshop

Berlijn: Straatkunst & Graffiti-Tour met Workshop

Vanaf $29,73 per persoon

Maak deel uit van de artistieke gemeenschap van Berlijn! Leer het verhaal van graffiti in Berlijn tijdens een wandeling, bekijk de nieuwste voorbeelden van Berlijnse straatkunst en maak je eigen meesterwerk in een workshop met echte lokale kunstenaars.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 4.5 uur
Begintijd 12:00
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Beleef de straatkunstscene van Berlijn met lokale artiesten
 • Leer over de geschiedenis en het ontstaan van dit globale, ondergrondse fenomeen
 • Krijg instructies voor het maken van je eigen straatkunst en graffiti
 • Bekijk nieuwe voorbeelden van Berlijnse straatkunst
 • Word een Berlijnse insider door de ongeschreven gedragsregels tussen artiesten en schrijvers te leren
 • Leer graffititechnieken en versier de muren van een verlaten fabrieksterrein
 • Maak je eigen straatkunst-souvenir
Volledige beschrijving
Verdiep je in het échte Berlijn met een introductie over de cultuur van graffiti en straatkunst in de Duitse hoofdstad! Berlijn wordt al lang erkend als een toevluchtsoord voor creatieve en unieke kunstenaars. Tijdens deze 4,5 uur durende excursie maak je kennis met de beste urban art die Berlijn te bieden heeft. Om de ervaring verder te verrijken krijg je een 2 uur durende les in straatkunst, tijdens welke je de kans hebt om je eigen stempel te drukken op de stad. De graffiti-scene begon eind jaren 1970. Nadat de stad herenigd werd, werd straatkunst snel populair in het voormalige Oost-Berlijn. Nu doet de stad al vier decennia dienst als een enorm doek voor de inwonende kunstenaars. Deze tour zal je meenemen naar de achterstraatjes om een aantal van de nieuwste en beste voorbeelden van briljante urban art te laten ontdekken. Leer over de ongeschreven regels en codes die van toepassing zijn op graffiti- en straatkunst, terwijl je meer dan 50 lokale en internationale kunstenaars in hun ateliers en op straat bezig ziet. Praat met de kunstenaars zelf en bespreek welke kant de beweging opgaat, evenals over de veranderingen die plaatsvinden door de toename van digitale kunst. Na jouw tour door de stad kun je inspiratie opdoen in een lokaal atelier in een indrukwekkend verlaten fabriekscomplex, waar je meer kunt leren over de verschillende graffititechnieken en de mogelijkheid hebt om de muren van deze creatieve ruimte te beschilderen. Leer over hoe je met slablonen en plakvellen moet werken, hoe je burners, bombings, pieces en murals kunt herkennen en krijg een introductie over wildstyle, wickedstyle, caps, crews en meer. Nadat je dit alles geleerd en uitgeprobeerd hebt, kun je proberen om je eigen sjablonen te maken en stukken urban art zelf mee naar huis te nemen!
Inbegrepen
 • Gids
 • Alle materialen en een speciale souvenir om mee naar huis te nemen
 • Kaartjes voor het openbaar vervoer
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 14 jaar

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Trefpunt onder Fernsehturm bij Alexanderplatz, voor de Starbucks

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Goed om te weten

 • De tour vindt het hele jaar plaats, ongeacht het weer
 • AB vervoersticket (voor Sbahn en Ubahn) is nodig; koop dit van tevoren
 • Geschikt voor individuele gasten en groepen
 • Vanwege gezondheids- en veiligheidsvoorzorgsmaatregelen is deze tour niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 / 5

gebaseerd op 676 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.9/5
 • Vervoer
  4.4/5
 • prijs / kwaliteit
  4,8/5
 • veiligheid
  4,8/5
Sorteren op

We really loved this tour ; Rob is a great entertainer, retired ;-) street artist and soon to be stand-up comedian; despite the horrible weather, we had huge fun during the graffiti tour which made us forget we were walking - soaking wet - in heavy rain showers. After the fun tour, we enjoyed a great workshop and Rob managed to turn us all into ambitious street painters; the walls in our hometowns will never be safe again ;-)!

Verder lezen

28 september 2020

Sinds deze tour keken we anders naar Berlijn.

De tour was ontzettend interessant. Kurtis legde enthousiast uit hoe het eraan toe gaat in de graffiti en street-art wereld. Na de tour keken we anders naar alle graffiti in de stad en zagen we overal meer verhalen. De workshop na de tijd was ook erg gaaf, je kreeg goed door hoe je heel makkelijk iets heel moois kan maken.

6 augustus 2019

Super leuk om te doen

We hadden een leuke gids, Engelstalig. Heeft graffiti in omgeving laten zien met daarbij uitleg. Ook het zelf spuiten van je kunstwerk was leuk hadden alleen graag wat meer tips over het spuiten en hulp bij het spuiten zelf gehad. Jammer dat we niet uit de losse pols iets gemaakt hebben maar met behulp van een sjabloon die we wel weer zelf gesneden hebben.

Verder lezen

7 mei 2019

Georganiseerd door

Product ID: 11292