Berlijnse Muur 2-uur durende tour

Berlijnse Muur: Checkpoint Charlie naar Bernauer Straße

Product ID: 31377

Vanaf € 99 Per groep tot 12

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
2 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Live gids
Engels, Duits
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Luister naar het turbulente verhaal van Checkpoint Charlie en bezoek de laatste wachttoren aan de Berlijnse grens
  • Kom meer te weten over deze tragische gebeurtenis in de geschiedenis en bezoek het grootste overgebleven stuk van de Berlijnse Muur
  • Bezoek het legendarische Mauerpark, het voormalige niemandsland en nu een jonge en internationale ontmoetingsplek
  • Kom meer te weten over de bouw van de Muur zelf, de vernietig van de stedelijke ruimte en het dagelijks leven en de scheiding van families en vrienden
Overzicht
Ontdek Checkpoint Charlie, een van de laatste wachttorens in Berlijn en de Berlijnse Muur Memorial op de Bernauer Straße. Kom meer te weten over de bouw van de ondergrondse tunnels, verraad, solidariteit, persoonlijke verhalen en politiek.
Wat te verwachten
Begin uw tour in het beroemde Checkpoint Charlie, de voormalige grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn. De meest bekende slachtoffer van de Berlijnse Muur, Peter Fechter, stierf in de buurt, waar de Derde Wereldoorlog dreigde tijdens de tank confrontatie.

Encounter overblijfselen van het nazi-tijdperk langs de voormalige vernietigingskamp strip voor het bereiken van de Potsdamer Platz station. Neem de S-Bahn trein naar het Monument Berlijnse muur op Bernauer Strasse. Dit is het voormalige Oost-Berlijn: ramen waren dichtgemetseld, tunnels werden gegraven, en ontsnapte gevangenen werden hier verraden. Terwijl er, leren over de bouw van de grens's, evenals persoonlijke rekeningen van ontsnappingspogingen.

Hoor verhalen over hoe het station werd een spook station, een kerkhof werd een dood strip, huis muren werd grenzen, en een kerk werd een obstakel in de vuurlinie. Loop langs de gehele gedenkplaats op de Bernauer Strasse en leren over de geselecteerde gebieden van afbeeldingen, geluidsbestanden, en de ruïnes.

De tour eindigt bij Mauerpark, ooit een dood strip tussen Wedding en Prenzlauer Berg, en nu een park. Niet alleen Oost en West ontmoeten hier; bewoners en gezinnen bewonen deze historische locatie in de zomer. Op zondag kunt u zelfs een wandeling maken naar de beroemde vlooienmarkt, waar u naar straatmuzikanten kunt luisteren van over de hele wereld en misschien zelfs te zingen sommige karaoke jezelf!
Inbegrepen
  • Rondleiding met gids
Niet inbegrepen
  • Openbaar vervoerticket
Trefpunt

Friedrichstrasse, op de hoek van Checkpoint Charlie Mauerstrasse bij (Berlin-Mitte) (Openen in Google Maps)

Vanaf € 99 Per groep tot 12

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (6 Beoordelingen)

Georganiseerd door

closeup berlin

Product ID: 31377