Berlijn Citycards
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De vijf beste deals met de Berlin WelcomeCard

Maak gebruik van de toeristenpas van Berlijn en bespaar tot vijf dagen lang zakken met geld op reizen, restaurants en attracties. Hier vijf redenen die de investering waard zijn!

Fernsehturm

Fernsehturm

Op het observatiedek van de Oost-Duitse Fernsehturm heb je het beste uitzicht over Berlijn. Met 25% korting op de tickets kun je net zo goed een hapje eten in het draaiende restaurant!

Biosphere Potsdam

Biosphere Potsdam

Grauwe dag? Pak de S-Bahn naar Potsdam, net buiten Berlijn, en bewonder de flora en fauna in deze tropische biosfeer! Volwassenen krijgen 30% korting, kinderen 36%.

Zitadelle
Foto: Rolf Brecher @ Flickr (CC BY-SA 2.0)

Zitadelle

Dit 16de-eeuwse fort is bijzonder goed bewaard gebleven. Je krijgt 25% korting op de entree, waarmee je zowel het kasteel als het museum, de begraafplaats en de fantastische vleermuizenkelder in mag!

Deutsches Historisches Museum
Foto: martin2606 @ flickr (CC BY-SA 2.0)

Deutsches Historisches Museum

Verlaat Duitsland niet zonder ook een beetje te leren over haar geschiedenis, van de Middeleeuwen tot nu. Met 25% korting heb je geen excuus!

Schloss Charlottenburg

Schloss Charlottenburg

Pruissische paleizen zijn in Berlijn maar een U-Bahnritje verwijderd. Je krijgt 25% korting op Schloss Charlottenburg, inclusief toegang tot de prachtige tuinen.

Plan je bezoek

Wat krijg je nog meer?

Met de Berlin WelcomeCard mag je gratis reizen met het openbaar vervoer in Berlijn. Tevens krijg je korting op toegang tot musea, theaters en bijna 200 andere bezienswaardigheden. Bovendien bieden bepaalde restaurants, spa's en touroperators ook korting.

En het Museumsinsel?

De musea op het Museumsinsel zijn niet inbegrepen bij de Berlin WelcomeCard, maar je kunt wel een toevoeging aan je kaart kopen waarmee je alle 5 de musea op het eiland gratis binnenkomt (Alte Nationalgalerie, Altes Museum, Bode-Museum, Neues Museum en Pergamonmuseum). Een andere optie is de Museumpass Berlin. Hiermee krijg je gratis toegang tot 50 musea, inclusief die op het Museumsinsel, maar je krijgt niet de extra voordelen van de Berlin WelcomeCard.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Een mooie manier om gastvrij Berlijn te ontdekken.

Heerlijk om 4 dagen in en uit te stappen in de bus en metro. Jammer vond ik dat de kaart 4 dagen geldig was en niet 96 uur. Hierdoor heb ik voor de extra dag nog een instapkaart gekocht. Ik merkte dat tijdens de Kerst en vooravond veel musea waren gesloten. Jammer, maar een reden om fantastisch Berlijn nog eens te bezoeken. Een geweldige stad!

Ideale kaart om met het openbaar vervoer te reizen.

We hebben zonder moeten na te denken optimaal gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Ook op verscheidene attrakties nog korting met de kaart zoals de Dome. Ook de kaart met openbaar vervoernet achterkant was zeer handig.

Prima uitkomst voor compleet Berlijn bezoek

Heel handig, geen zorgen over afstempelen, de eerste keer voldoet! Compleet Berlijn ligt aan je voeten. De verwijzingen naar U - en S bahnen zijn logisch op de stations aangegeven. Onmisbaar voor een dynamisch bezoekje Berlijn!

Prima, we hebben volop gebruik gemaakt van de kaart.

De kaart is een uitkomst voor alle vervoer. Je hoeft niet telkens losse tickets te kopen en kunt optimaal gebruik maken van de kaart en dat hebben we ook gedaan ook voor de kortingen op musea en restaurants. Een aanrader dus.

Dagje Berlijn neem zeker zo'n kaart. Je reist gemakkelijk van a naar b

Voor iedereen die deze grote mooie stad gaat bezichtigen raad ik aan om zo'n kaart te nemen. Gemakkelijke manier van reizen en je kunt veel ondernemen op een dag. Je komt zo ook tussen de locals. Toch prachtig.