Berlijn
DDR

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Berlijn DDR: Onze meest aanbevolen

Berlijn: stadstour met een Trabi

1. Berlijn: stadstour met een Trabi

Neem plaats achter het stuur of in de passagiersstoel en rijd door Berlijn in een Trabant, liefkozend ookwel Trabi genoemd. Zie meer van de stad in minder tijd, bezoek beroemde locaties en geniet van de unieke ervaring van het rondrijden in de officiële auto van de DDR. Haal je Trabi op, kruip in de herkenbare auto en begin je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Rijd over populaire boulevards en over historische bruggen over de rivier de Spree. Passeer beroemde bezienswaardigheden zoals de Berlijnse Muur bij de East Side Gallery, Checkpoint Charlie, de Berliner Dom en natuurlijk de prachtige Brandenburger Tor voor de perfecte fotomomenten. Plan je eigen route of ga op een van de voorgestelde tourroutes en zie de belangrijkste toeristische attracties, historische monumenten en populaire wijken van de stad.

...
Berlijn: stadswandeling langs de highlights

2. Berlijn: stadswandeling langs de highlights

Wandel door de levendige wijken van Berlijn tijdens een wandeltour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Tref je gids en na een kort overzicht van de tourroute, begin je je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Wandel langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Loop onder de iconische Brandenburger Tor door, wandel langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en haar majestueuze Siegessäule. Neem even de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke streetart en krijgen een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants loopt. Vergeet aan het einde van de tour niet om je gids om aanbevelingen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn, te vragen.

...
Berlijn: rondrit in een Trabant Limousine

3. Berlijn: rondrit in een Trabant Limousine

Ervaar een informatieve en zeer vermakelijke rondleiding door Berlijn in een Trabant limousine. Rij in de unieke Trabi-XXL en wordt zelf het echte hoogtepunt van de stad. In de Trabant ervaar je de opgewonden reacties van passanten. Je ziet mensen foto's van de extra lange Trabi nemen en zwaaien en glimlachen terwijl je voorbij rijdt. Je verkent Berlijn als een echte VIP in een heel speciale en historische sfeer in de Trabi, de voormalige mensenauto van de DDR. De stretch Trabi haalt je op elke locatie in het stadscentrum op en neemt je mee met maximaal 4 vrienden of andere gasten op een veelbewogen, leuke rit door de stad. De route kan worden afgestemd op je interesses. Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn verkennen of naar andere plaatsen reizen die je interesseren. Ook maak je onderweg foto's of zie je de bezienswaardigheden van dichterbij. De rondritrit geeft je genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad te bekijken, zoals de Pariser Platz, de Brandenburger Tor, de Government Quarter, de Duitse Kanselarij, het Rijksdaggebouw, het Centraal Station van Berlijn, het Haus der Kulturen der Welt, Schloss Bellevue, de Siegessäule, Straße des 17. Juni, het Holocaustmonument, Potsdamer Platz, Sony Center, de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, Friedrichrichstraße, Gendarmenmarkt, Schlossplatz, Humboldtforum, Nikolaiviertel, Mitte, de TV-toren, Alexanderplatz, Unter den Linden, Dom van Berlijn, Museumsinsel met de belangrijke musea, de Staatsopera, de Humboldt-universiteit en nog veel meer. Je hebt veel plezier tijdens een echt geïndividualiseerde rondleiding door de stad. Ervaar dat sterrengevoel in een unieke Trabi Limousine en bekijk alle topattracties die Berlijn te bieden heeft.

...
Berlijnse Muur: wandeltocht loten, helden en liefdesverhalen

4. Berlijnse Muur: wandeltocht loten, helden en liefdesverhalen

Wandel tijdens deze tour met een gecertificeerde gids door de geschiedenis van de Berlijnse Muur en het Monument van de Berlijnse Muur. Op 13 augustus 1961 sloot de DDR alle grensovergangen langs de sectorgrenzen in Berlijn af en bouwde een muur. Meer dan 28 jaar lang was niet alleen Berlijn, maar een hele natie verdeeld. Voor de vele mensen die de prijs voor hun vrijheid met hun leven hebben moeten betalen, krijg je de kans om tijdens je bezoek aan de Berlijnse Muur en het monument ter nagedachtenis te observeren. De bouw van de muur was bijzonder tragisch voor de bewoners van de huizen langs de Bernauer Strasse. Ze werden gedwongen verplaatst omdat hun huizen moesten wijken voor het bouwen van de muur. Kom meer te weten over enkele van de dramatische scènes die hier plaatsvonden, zoals mensen die uit angst en wanhoop hun dood tegemoet springen of na hun ontsnapping door de Stasi terug naar de BDR worden gekidnapt. Durf vandaag in de muurstrook te kijken en luister terwijl uw gids de constructie van de dodenstrook uitlegt en hoe de grens vandaag werd beveiligd. Hoor ook verhalen van mensen die erin slaagden te ontsnappen naar de vrijheid. Sta versteld van de verhalen van mensen die met creatieve ideeën de vrijheid hebben weten te ontsnappen. Voel je opgewekt terwijl je geniet van liefdesverhalen met een gelukkig einde. Na 28 jaar scheiding en verdeeldheid viel de Berlijnse Muur tijdens de vreedzame revolutie op 9 november 1989.

...
Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

5. Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

Ontdek Berlijn met de fiets op een begeleide tour die de beleving van de stad tijdens de Koude Oorlog verkent. Rijd langs de voormalige oost- en westgrens en zie de overblijfselen van de Berlijnse muur, een van de laatste wachttorens, verborgen militaire terreinen en andere sporen die zijn achtergelaten door de deling van de stad. Fiets naar station Friedrichstraße en Bornholmer Straße om de voormalige grensovergangen te bekijken. Volg de rivier de Spree naar het parlement en regeringsdistrict en kom uit bij de Brandenburger Tor waar de grens liep en die symbool stond voor de verdeling van de stad. Rijd langs gebieden waar de 'dodenstroken' waren en zie wachttorens die achtergelaten werden na de val van de muur. Pauzeer om resterende stukken van de muur en het beroemde Checkpoint Charlie te bekijken. Krijg een fascinerend inzicht in hoe het was om in het Oostblok te leven en kom meer te weten over mislukte ontsnappingspogingen. Ontdek de veranderingen waar de Duitse maatschappij aan werd blootgesteld en hoe de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog het Berlijn van vandaag de dag vormden.

...
Berlijn: privéstadswandeling langs de hoogtepunten

6. Berlijn: privéstadswandeling langs de hoogtepunten

Wandel door de levendige wijken van Berlijn tijdens een privéwandeltour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Tref je gids en na een kort overzicht van de tourroute, begin je je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Wandel langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Loop onder de iconische Brandenburger Tor door, wandel langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en zijn majestueuze Siegessäule. Neem de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke street art en krijg een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants loopt. Vergeet aan het einde van de tour niet om aan je gids aanbevelingen te vragen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn.

...
Berlijn: entreebewijs motortentoonstelling in het DDR Museum

7. Berlijn: entreebewijs motortentoonstelling in het DDR Museum

Geniet van een diepgaande blik op Oost-Duitse motorfietsen, gerestaureerd en tentoongesteld in het beroemde DDR-museum van Berlijn. Krijg inzicht in het leven in Oost-Duitsland terwijl je de zorgvuldig samengestelde tentoonstellingen verkent met meer dan 130 motoren. Bezichtig de veelgebruikte tweewielers zoals de "Schwalbe" en zeldzaamheden zoals de Simson-motor, gebruikt voor de escorte van het Oost-Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken, waarvan er slechts 30 werden vervaardigd. Ga door om de "Duo 4/1" te bewonderen die uitsluitend werd toegewezen via het IFA-directoraat of de staatsverzekering van de DDR. Beleef een werkelijk meeslepende ervaring met achtergrondteksten over individuele objecten, sfeervolle installaties, historische foto's en reclamemateriaal als aanvulling op de tentoonstelling.

...
Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

8. Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

Een begeleide fietstocht is de beste manier om Berlijn te ontdekken. Fietsen is niet alleen een gemakkelijke manier om door de stad te reizen, maar brengt je ook dicht bij de actie! Zelfs bezoekers die Berlijn al goed kennen, zijn verbaasd over de nieuwe perspectieven die ze op deze fietstocht zien. Deze ervaring loopt meestal over fietspaden en veilige, rustige wegen. Begin bij de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg en fiets richting Volkspark Friedrichshain en Karl-Marx-Allee. Je fietst in Friedrichshain rond Boxhagener Platz en de RAW Tempel. Dit gebied heeft een geweldig nachtleven, maar er is overdag nog veel te zien! Ga verder langs de East Side Gallery en over de Oberbaumbrücke naar Kreuzberg. Ontdek binnenplaatsen, verken prachtige parken en fiets langs de oevers van de rivier de Spree. Zie Görlitzer Park en ervaar de alternatieve manier van leven in het kleurrijke district SO36 in Kreuzberg. Je leert niet alleen veel interessante feiten, maar hoort ook verschillende anekdotes over de stad en insidertips.

...
Berlijn: 4-uur durende rondleiding met hoogtepunten in het Spaans

9. Berlijn: 4-uur durende rondleiding met hoogtepunten in het Spaans

Geniet van een 4 uur durende wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden en bestemmingen van Berlijn, in het gezelschap van een professionele Spaanssprekende gids. Vertrek vanaf de tv-toren op de Alexanderplatz, verken de oorsprong van Berlijn in de wijk San Nicolas en loop door het Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de thuisbasis is van de indrukwekkende kathedraal van Berlijn. Wandel over Kaisers Avenue en zie de Unter den Linden. Passeer de Humboldt-universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en de Staatsopera op weg naar een van de mooiste pleinen van Berlijn, de Gendarmenmarkt. Pauzeer voor een fotomoment op het pittoreske plein. Luister vervolgens naar details over Hitlers machtsovername en bekijk de overblijfselen van het Gestapo-hoofdkwartier. Denk aan de gebeurtenissen van de Holocaust bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa. Leer hoe de Berlijnse Muur werd geboren, waarom hij viel en hoe lokale bewoners er elke dag mee leefden. Luister naar verbazingwekkende verhalen over de Oost-Duitsers die hun leven riskeerden om over te steken naar West-Berlijn. Bewonder de spectaculaire moderne Potsdamer Platz, voordat je je tour beëindigt bij de Brandenburger Tor, het symbool van Berlijn bij uitstek.

...
Berlijn: Trabi-safari van 75 minuten

10. Berlijn: Trabi-safari van 75 minuten

Waarom zou je in een wachtrij gaan staan? Spring in je eigen Trabant en rij op je gemak door Berlijn. Rij samen met je andere kameraden in konvooi en bekijk de hoofdstad, zoals je die nog nooit hebt gezien tijdens deze Trabi-safari. Na een korte introductie over de geheimen van de viertakt en de handmatige versnellingsbak kan het avontuur beginnen! Zet een stap terug in de tijd en rij met het geliefde voertuig door de met kinderkopjes bedekte straten van Berlijn. Nadat je je tweede huiveringwekkende bocht hebt gemaakt in de auto, zul je de Trabant-koorts te pakken hebben en nooit meer uit willen stappen. Aan al het goede komt een eind, maar maak je geen zorgen: als souvenir van deze unieke ervaring krijg je jouw eigen Trabantrijbewijs! Tijdens de ervaring passeer je populaire Berlijnse bezienswaardigheden, waaronder: Potsdamer Platz, de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Dom van Berlijn, het Rotes Rathaus, de Fernsehturm, East Side Gallery, de Oberbaumbrücke en Checkpoint Charlie. Tip: waarom vervolg je de ervaring niet met een reis naar het Trabi-museum in Trabi World.

...

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 1.334 beoordelingen

Berlin... too experience in a different way beside the U-/S-/M...Bahn or on foot... Trabi (Trabant) throwback in East-Berlin time for 1 hour to explore most significant spots passing (not stopping) by. Is a one in a life time drive adventure even including the "aromatic" smell of a 2 stroke oil engine :)

Onze timing was super. Heerlijk weer om op de fiets de stad te verkennen. De verschillen tussen de wijken zijn echt leuk om mee te krijgen tijdens ons eerste bezoek aan Berlijn.

It's an unforgettable experience that fits with the Berlin feeling! You smile all the time even as the people you meet....

Een leuke Trabant rit door Berlijn, iets wat je echt moet meemaken, Lekker tuffen door de leuke stad. Zeer de moeite waard

Geweldig genoten, super reisleider, C.q. Chauffeur. Blij dat we het gedaan hebben.