Berlijn
Fietstours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Berlijn Fietstours: Onze meest aanbevolen

Berlijn: fietstour langs de highlights

1. Berlijn: fietstour langs de highlights

Fiets door de levendige wijken van Berlijn tijdens een fietstour met een deskundige gids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Maak kennis met je gids, kies je fiets uit en begin je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Trap langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Ga onder de iconische Brandenburger Tor door, fiets langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en haar majestueuze Siegessäule. Neem even de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke graffiti en krijg een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants rijdt. Vergeet, nadat je je fiets hebt teruggebracht, aan het einde van de tour niet om je gids om aanbevelingen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn, te vragen.

...
Berlijn: Segwaytour langs highlights

2. Berlijn: Segwaytour langs highlights

Stort je op een unieke tourervaring met het verkennen van Berlijn per Segway. Zie meer van de stad in minder tijd, bezoek de bekendste locaties en luister onderweg naar de vermakelijke toelichting van je lokale gids. Maak kennis met je gids, ontvang je helm en krijg instructies over hoe je de Segway gebruikt. Je rijdt over stoepen, fietspaden en bekende avenues, door parken en over de oevers van de rivier de Spree. De route bestaat uit beroemde bezienswaardigheden zoals de Rijksdag, het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en natuurlijk de iconische Brandenburger Tor voor perfecte fotomomenten. Je gids biedt insidertips over het leven in Berlijn en vertelt informatieve weetjes over de locaties waar je langskomt.

...
Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

3. Berlijn: fietstocht Berlijnse Muur & Koude Oorlog

Ontdek Berlijn met de fiets op een begeleide tour die de beleving van de stad tijdens de Koude Oorlog verkent. Rijd langs de voormalige oost- en westgrens en zie de overblijfselen van de Berlijnse muur, een van de laatste wachttorens, verborgen militaire terreinen en andere sporen die zijn achtergelaten door de deling van de stad. Fiets naar station Friedrichstraße en Bornholmer Straße om de voormalige grensovergangen te bekijken. Volg de rivier de Spree naar het parlement en regeringsdistrict en kom uit bij de Brandenburger Tor waar de grens liep en die symbool stond voor de verdeling van de stad. Rijd langs gebieden waar de 'dodenstroken' waren en zie wachttorens die achtergelaten werden na de val van de muur. Pauzeer om resterende stukken van de muur en het beroemde Checkpoint Charlie te bekijken. Krijg een fascinerend inzicht in hoe het was om in het Oostblok te leven en kom meer te weten over mislukte ontsnappingspogingen. Ontdek de veranderingen waar de Duitse maatschappij aan werd blootgesteld en hoe de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog het Berlijn van vandaag de dag vormden.

...
Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

4. Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

Maak een fietstocht door de natuur, het alternatieve Berlijn, en ontdek wat Klaus Wowereit bedoelde toen hij zei: 'Berlin ist arm, aber sexy!' De fietstocht begint in het centrale Nikolaiviertel, slechts vijf minuten lopen van de Fernsehturm. Start de tocht waar de geschiedenis van Berlijn begon, rijd dan ver van het centrum om het echte stadsleven te ervaren in Kreuzberg, Friedrichshain, Neukölln en Treptow. Dompel je onder in de verschillende wijken van Berlijn en ontdek hoe ze zijn veranderd. Tijdens deze 17 kilometer lange rit zie de alternatieve projecten en gerestaureerde gebouwen, terwijl je over de straten en fietspaden rijdt. De tocht voert je door de diverse gebieden en je zult uitzonderlijke gebouwen en innovatieve ideeën zien. Je beleeft een mooie rit langs de Spree en het Landwehrkanaal, waar de contrasten van Berlijn niet duidelijker kunnen zijn. Pauzeer om de 5 tot 10 minuten om interessante en historische feiten te horen. Een kleine groep van maximaal 15 personen, een intieme sfeer en een ontspannen tempo maken dit een onvergetelijke ervaring.

...
Berlijn: avondrondleiding per fiets

5. Berlijn: avondrondleiding per fiets

Fiets 's avonds door de straten van Berlijn aan boord van comfortabele en leuke stadsfietsen en leer enkele van de hipste buurten van de stad kennen. Tijdens deze tour word je niet overladen met saaie data en historische feiten. Geniet in plaats daarvan van een aantal fascinerende anekdotes over de gebieden die je bezoekt, vanuit de Mitte naar de hippe Prenzlauer Berg en de multiculturele smeltkroes van Kreuzberg. Breng eetlust mee. De tour stopt bij 3-4 cafés en restaurants, waaronder een geweldige Duitse tapasbar op slechts een klein eindje rijden van het startpunt. Proef de multiculturele keuken en ervaar het veelzijdige nachtleven van Kreuzberg. Vaar in een ontspannen tempo door de straten en stop om voedsel te proeven bij enkele van de favoriete plekken van de lokale bevolking.

...
Parijs: privé-Segwaytour langs de hoogtepunten

6. Parijs: privé-Segwaytour langs de hoogtepunten

Beleef een leuke en unieke tourervaring terwijl je Berlijn verkent op een privé-Segway. Zie meer van de stad in minder tijd, bezoek bekende locaties en luister onderweg naar de boeiende toelichting van je gids. Maak kennis met je gids, ontvang je helm en krijg instructies over hoe je de Segway gebruikt. Je rijdt over stoepen, fietspaden en beroemde lanen, door parken en over de oevers van de Spree. Je gids biedt insidertips over het leven in Berlijn en vertelt informatieve weetjes over de locaties waar je langskomt. De route bestaat uit beroemde bezienswaardigheden zoals de Rijksdag, het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en natuurlijk de iconische Brandenburger Tor voor perfecte fotomomenten, maar ze kan ook worden aangepast aan je interesses.

...
Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

7. Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

Een begeleide fietstocht is de beste manier om Berlijn te ontdekken. Fietsen is niet alleen een gemakkelijke manier om door de stad te reizen, maar brengt je ook dicht bij de actie! Zelfs bezoekers die Berlijn al goed kennen, zijn verbaasd over de nieuwe perspectieven die ze op deze fietstocht zien. Deze ervaring loopt meestal over fietspaden en veilige, rustige wegen. Begin bij de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg en fiets richting Volkspark Friedrichshain en Karl-Marx-Allee. Je fietst in Friedrichshain rond Boxhagener Platz en de RAW Tempel. Dit gebied heeft een geweldig nachtleven, maar er is overdag nog veel te zien! Ga verder langs de East Side Gallery en over de Oberbaumbrücke naar Kreuzberg. Ontdek binnenplaatsen, verken prachtige parken en fiets langs de oevers van de rivier de Spree. Zie Görlitzer Park en ervaar de alternatieve manier van leven in het kleurrijke district SO36 in Kreuzberg. Je leert niet alleen veel interessante feiten, maar hoort ook verschillende anekdotes over de stad en insidertips.

...
Berlijn: privéfietstour langs de highlights

8. Berlijn: privéfietstour langs de highlights

Fiets door de levendige wijken van Berlijn tijdens een fietstour met een privégids aan je zijde. Kom meer te weten over de levendige cultuur van de stad, zie belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde monumenten en ontdek verborgen juweeltjes die geliefd zijn onder de lokale bevolking. Maak kennis met je gids, kies je fiets uit en begin je ontdekkingstocht door de Duitse hoofdstad. Trap langs de rivier de Spree, ga naar het pittoreske Museumsinsel en vergaap je aan de prachtige groene koepels van de Dom van Berlijn. Ga onder de iconische Brandenburger Tor door, fiets langs de Reichstag en geniet van het weelderige landschap van de Tiergarten en haar majestueuze Siegessäule. Neem even de tijd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken terwijl je over het Holocaustmonument uitkijkt. Bewonder de prachtige architectuur van de Gendarmenmarkt en loop verder richting het beruchte Checkpoint Charlie. Kom meer te weten over deze historische locatie en zie de restanten van de Berlijnse Muur. Neem foto's van kleurrijke graffiti en krijg een idee van het lokale leven terwijl je langs unieke boetiekjes, gezellige cafés en hippe restaurants rijdt. Vergeet, nadat je je fiets hebt teruggebracht, aan het einde van de tour niet om je gids om aanbevelingen voor andere plekken in Berlijn, die de moeite van het verkennen waard zijn, te vragen.

...
Berlijn: fietstocht "zeer geheim" met gids

9. Berlijn: fietstocht "zeer geheim" met gids

Fiets over rustige paden langs een prachtige route door Berlijn. Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad en minder bekende locaties en hun nog minder bekende verhalen. De tour begint in het centraal gelegen Nikolaiviertel, op slechts 5 minuten lopen van de televisietoren. Vertrek waar de geschiedenis van Berlijn begon. Beleef een route van ongeveer 18 kilometer die precies het tegenovergestelde is van een typische sightseeingtour. Verheug je op een kleurrijke mix van opmerkelijke verhalen uit verschillende eeuwen die erop wachten om door je ontdekt te worden. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Berlijn en luister naar interessante feiten en achtergrondverhalen. Je rijdt voornamelijk op binnenwegen en fietspaden. De combinatie met een droomroute zorgt voor een spannende en vermakelijke ervaring die je verblijf in Berlijn zal verrijken en ook oude Berlijners een nieuwe kijk op hun stad zal geven.

...
Berlijnse Muur: rondleiding in kleine groep

10. Berlijnse Muur: rondleiding in kleine groep

Duik de Berlijnse geschiedenis in. Je gaat op een rondleiding langs de Berlijnse Muur. Je begint bij Bornholmer Straße, een plek vol geschiedenis: toen de Muur viel en de Duitse eenheidsstaat geboren werd, ontmoetten hier de eerste Oost- en West-Duitsers elkaar en vierden zij samen de val van de Muur. Je wandelt langs de voormalige zogenaamde dodenstrip, ziet sporen van de Muur, die soms alleen voor experts te zien zijn. Ontdek hoe deze sporen gedocumenteerd worden en leer over de vreemde geschiedenis van de kersenbomen die langs de Muur groeiden. Bezoek de monumenten voor de Muur en het Mauerpark, wat tegenwoordig een van de levendigste culturele en sociale centra van de hoofdstad is. Je kunt onderweg ontspannen met een kopje koffie en gaat uiteindelijk naar Nordbahnhof, een voormalig spookstation, waar de rondleiding eindigt.

...

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.032 beoordelingen

Ontzettend leuke tour langs de bekende en minder bekende plekken van Berlijn. Onder leiding van de fantastische gids Johan: wat weet hij veel interessants te vertellen, waardoor je aan zijn lippen hangt. Aanrader! De door getyourguide aangeven locatie is niet heel nauwkeurig, de exacte locatie is: hoek Pohlstrasse/Koernerstrasse.

Superleuke fietstour met een erg enthousiaste gids .Hij wist veel te vertellen. Veel verhalen en interessante anekdotes.Erg boeiende verhalen die alleen een insider kan weten . Zeer aan te raden deze tour te doen.

Goede uitleg door ervaren nederlands talige gids rogier. In makkelijk tempo door berlijn dat prima te doen is. Veel historische info, ietwat veel over de oorlog maar ja dat kan bijna ook niet anders

Hele leuke route! Echt een aanrader als je in Berlijn bent. Niet alleen maar de standaard hotspots maar ook verborgen bezienswaardigheden wat de route zo leuk maakt.

Enorm leuke tour, een gids die veel wist van de stad. In een paar uur heb je heel de stad gezien! Een fijne stad om doorheen te fietsen.