Kies data
Berlijn

Fietstours

Berlijn Fietstours: Onze meest aanbevolen

Berlijn: e-scootertour met gids door topbezienswaardigheden

1. Berlijn: e-scootertour met gids door topbezienswaardigheden

Verken Berlijn tijdens een begeleide e-scootertocht. Luister naar vermakelijk commentaar van je lokale gids, rijd langs de oevers van de rivier de Spree en bekijk de iconische gouden Victory Column. Ontmoet je gids, ontvang je helm en leer hoe je een e-scooter gebruikt. Als je het eenmaal onder de knie hebt, ga je op avontuur in Berlijn. Rijd door de stad op trottoirs en fietspaden, door parken en langs de oevers van de rivier de Spree. Rijd naar het Reichstag-gebouw en leer over de beroemde Reichstag-brand. Ga verder naar de Brandenburger Tor en Unter den Linden. Ga naar het Holocaustmonument en hoor over de geschiedenis van het Duits-Joodse volk. Maak bij Checkpoint Charlie een klassieke foto met een soldaat. Luister tijdens het rijden naar insidertips over het leven in Berlijn van je lokale gids en ontdek de ware aard van deze fascinerende stad.

Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

2. Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

Maak een fietstocht door de natuur, het alternatieve Berlijn, en ontdek wat Klaus Wowereit bedoelde toen hij zei: 'Berlin ist arm, aber sexy!' De fietstocht begint in het centrale Nikolaiviertel, slechts vijf minuten lopen van de Fernsehturm. Start de tocht waar de geschiedenis van Berlijn begon, rijd dan ver van het centrum om het echte stadsleven te ervaren in Kreuzberg, Friedrichshain, Neukölln en Treptow. Dompel je onder in de verschillende wijken van Berlijn en ontdek hoe ze zijn veranderd. Tijdens deze 17 kilometer lange rit zie de alternatieve projecten en gerestaureerde gebouwen, terwijl je over de straten en fietspaden rijdt. De tocht voert je door de diverse gebieden en je zult uitzonderlijke gebouwen en innovatieve ideeën zien. Je beleeft een mooie rit langs de Spree en het Landwehrkanaal, waar de contrasten van Berlijn niet duidelijker kunnen zijn. Pauzeer om de 5 tot 10 minuten om interessante en historische feiten te horen. Een kleine groep van maximaal 15 personen, een intieme sfeer en een ontspannen tempo maken dit een onvergetelijke ervaring.

Berlijn: Festival of Lights Tour met fietstaxi

3. Berlijn: Festival of Lights Tour met fietstaxi

Je begint je tour bij Alexanderplatz of Potsdamer Platz. Je ontmoet je chauffeur op een makkelijk te vinden locatie op deze drukke pleinen. Onderweg bezoek je verlichtingen en lichtinstallaties op Potsdamer Platz, het Brandenburger Tor, Gendarmenmarkt, Bebelplatz, Schlossplatz, de Dom van Berlijn en de Fernsehturm.  Tours die bij Alexanderplatz beginnen, eindigen bij Potsdamer Platz. Tours die bij Potsdamer Platz beginnen, eindigen bij Alexanderplatz. Zo ben je zeker dat je nooit dezelfde plek twee keer bezoekt. Laat je chauffeur weten wanneer je uit wilt stappen om foto's te maken, of ergens anders wilt stoppen.  Kleed je warm aan, want oktobernachten in Berlijn kunnen soms fris zijn. Voor extra comfort zijn er dekens aan boord die je kunt gebruiken. Een fietstaxi biedt plaats aan 2 volwassenen en een kleine rugzak. Deze activiteit vindt plaats in het Duits, Engels of Spaans.

Berlijn: e-bike-tour langs de Berlijnse muur en hoogtepunten in Mitte

4. Berlijn: e-bike-tour langs de Berlijnse muur en hoogtepunten in Mitte

Blijf actief tijdens een vakantie in Berlijn tijdens een e-bike-tour. Fiets naar beroemde bezienswaardigheden die verbonden zijn met de Berlijnse Muur en iconische Berlijnse bezienswaardigheden, waaronder de Reichstag en de Brandenburger Tor. Leer onderweg over de rijke en soms duistere geschiedenis van Berlijn van je lokale gids. Verken de centrale wijk Mitte van Berlijn, waar de meeste historische bezienswaardigheden van de stad zijn gevestigd, en fiets naar belangrijke locaties die verbonden zijn met de voormalige Berlijnse Muur. Begin je tour nabij de iconische grensovergang aan de Bornholmer Strasse, waar Oost- en West-Berlijners juichend door de geopende poorten stormden bij de val van de muur in de nacht van 9 november 1989. Fiets verder naar het Mauerpark, waar de muur vroeger het park in tweeën deelde tussen Oost- en West-Berlijn. Vervolg de Bernauer Strasse naar het Wall Memorial en de Chapel of Reconciliation voordat je naar een voormalig spooktreinstation, Nordbahnhof, gaat. Ga naar de wijk Mitte om het beroemde en langdurige Charité-ziekenhuis van Berlijn te zien, de regeringswijk met zijn imposante Reichstag, de Brandenburger Tor en de lommerrijke Tiergarten. Pauzeer bij het Holocaust Memorial om je respect te betuigen aan de gevallen Joden van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog voordat je je een weg baant naar de historische en imposante Gendarmenmarkt en Bebelplatz. Fiets door de grote en lange allee Unter den Linden om de kathedraal van Berlijn, het gerenoveerde Berlijnse paleis en de charmante straten van Nikolaiviertel te zien - het oorspronkelijke dorp dat Berlijn vormde. Beëindig je tour in de moderne centrale wijk om de iconische tv-toren, de Marien-kerk, het Rotes Rathaus, de Alexanderplatz en de wereldklok te zien.

Berlijn: fietstour van het verborgen Berlijn

5. Berlijn: fietstour van het verborgen Berlijn

Je wordt begroet door je gids bij de startlocatie onder het U-Bahnstation Gleissdreieck in centraal Berlijn. Hier word je uitgerust met een fiets en een helm. Dan ben je klaar voor het avontuur van 3,5 uur. Ontdek Hitlers megalomane plannen voor Germania en zijn bijna afgeronde luchthaven. Ga dan door de wijken Neukölln, Kreuzberg en Friedrichshain. Zie de Berlijnse diversiteit en de creativiteit die door de stad zweeft en mensen uit alle windstreken aantrekt.

Berlijn: fietstocht "zeer geheim" met gids

6. Berlijn: fietstocht "zeer geheim" met gids

Fiets over rustige paden langs een prachtige route door Berlijn. Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad en minder bekende locaties en hun nog minder bekende verhalen. De tour begint in het centraal gelegen Nikolaiviertel, op slechts 5 minuten lopen van de televisietoren. Vertrek waar de geschiedenis van Berlijn begon. Beleef een route van ongeveer 18 kilometer die precies het tegenovergestelde is van een typische sightseeingtour. Verheug je op een kleurrijke mix van opmerkelijke verhalen uit verschillende eeuwen die erop wachten om door je ontdekt te worden. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van Berlijn en luister naar interessante feiten en achtergrondverhalen. Je rijdt voornamelijk op binnenwegen en fietspaden. De combinatie met een droomroute zorgt voor een spannende en vermakelijke ervaring die je verblijf in Berlijn zal verrijken en ook oude Berlijners een nieuwe kijk op hun stad zal geven.

Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

7. Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

Een begeleide fietstocht is de beste manier om Berlijn te ontdekken. Fietsen is niet alleen een gemakkelijke manier om door de stad te reizen, maar brengt je ook dicht bij de actie! Zelfs bezoekers die Berlijn al goed kennen, zijn verbaasd over de nieuwe perspectieven die ze op deze fietstocht zien. Deze ervaring loopt meestal over fietspaden en veilige, rustige wegen. Begin bij de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg en fiets richting Volkspark Friedrichshain en Karl-Marx-Allee. Je fietst in Friedrichshain rond Boxhagener Platz en de RAW Tempel. Dit gebied heeft een geweldig nachtleven, maar er is overdag nog veel te zien! Ga verder langs de East Side Gallery en over de Oberbaumbrücke naar Kreuzberg. Ontdek binnenplaatsen, verken prachtige parken en fiets langs de oevers van de rivier de Spree. Zie Görlitzer Park en ervaar de alternatieve manier van leven in het kleurrijke district SO36 in Kreuzberg. Je leert niet alleen veel interessante feiten, maar hoort ook verschillende anekdotes over de stad en insidertips.

Berlijnse Muur: rondleiding in kleine groep

8. Berlijnse Muur: rondleiding in kleine groep

Duik de Berlijnse geschiedenis in. Je gaat op een rondleiding langs de Berlijnse Muur. Je begint bij Bornholmer Straße, een plek vol geschiedenis: toen de Muur viel en de Duitse eenheidsstaat geboren werd, ontmoetten hier de eerste Oost- en West-Duitsers elkaar en vierden zij samen de val van de Muur. Je wandelt langs de voormalige zogenaamde dodenstrip, ziet sporen van de Muur, die soms alleen voor experts te zien zijn. Ontdek hoe deze sporen gedocumenteerd worden en leer over de vreemde geschiedenis van de kersenbomen die langs de Muur groeiden. Bezoek de monumenten voor de Muur en het Mauerpark, wat tegenwoordig een van de levendigste culturele en sociale centra van de hoofdstad is. Je kunt onderweg ontspannen met een kopje koffie en gaat uiteindelijk naar Nordbahnhof, een voormalig spookstation, waar de rondleiding eindigt.

Berlijn: Street Art-fietstocht met fietsverhuur

9. Berlijn: Street Art-fietstocht met fietsverhuur

Ontdek de straten van Berlijn per fiets met een rondleiding van de meest interessante straatkunsten in de stad. U hoeft niet naar een museum of galerij te gaan om kunst in Berlijn te bewonderen. U vindt kunstwerken in openbare ruimtes rondom de stad, gemaakt door kunstenaars geïnspireerd door de unieke sfeer van de hoofdstad. Nieuwsgierig om te zien waar je deze creaties kunt vinden? Gewoon hop op een fiets en ga heen! Een leeg terrein of de zijkant van een gebouw kan snel een tentoonstellingsruimte worden, waardoor de grenzen tussen geautoriseerde en illegale tentoonstellingen vervagen. Ontdek waar en hoe artistieke creativiteit zich ontwikkelt in Berlijn. Verken leefruimten en levensstijlen, ontwerper vrijheid en leer over de veranderingen in deze ruimten. Waar een sculptuur vandaag staat, kan een bouwplaats morgen verschijnen.

Berlijn: City Sightseeing Tour in een unieke BedBike

10. Berlijn: City Sightseeing Tour in een unieke BedBike

Ontspan terwijl u geniet van de bezienswaardigheden tijdens deze unieke bed- en fietstocht in Berlijn. Ontspan op zonnige dagen onder de parasol en blijf lekker warm met stoelverwarming en dekens bij koud weer. Controleer de tijd op de Alexanderplatz Wereldklok en maak foto's van de iconische tv-toren. Ontmoet je gids en spring aan boord van de bedfiets. Laat je gids het leuren voor je doen terwijl je zit te loungen. Begin je tour te midden van de moderne Alexanderplatz en rijd langs de imposante tv-toren, de barokke Neptun-fontein en het Rode Stadhuis. Zet je camera klaar terwijl je langs het barokke Berlijnse kasteel en de kathedraal van Berlijn rijdt. Bewonder het museumcomplex naast de rivier de Spree op Museumeiland en snuif de sfeer op op de Gendarmenmarkt. Speel je eigen muziek af via de Bluetooth verbinding. Heb de mogelijkheid om langs de Brandenburger Tor en de Potsdamer Platz te gaan. Verleng de duur van je tour door twee tours in chronologische volgorde te boeken en krijg de extra 15 minuten pauze tussen tours inbegrepen.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
  • Wateractiviteiten
21 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 21

Veelgestelde vragen over Fietstours in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Fietstours zijn de moeite waard in Berlijn?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 2.032 beoordelingen

We hadden heerlijke zonneschijn tijdens onze tour. Het werd niet verzorgd door GetYourGuide, maar fietsen is daar twee keer zo leuk. Op de ronde kregen we echt hoeken te zien die de toerist niet alleen zou vinden. Alle routes waren gemakkelijk te beheren in termen van verkeer. Onze gids reageerde op opmerkingen en vragen van deelnemers en was zeer deskundig en zinvol.

Veel dank aan Hans Michael voor deze zeer informatieve, interessante tour op Plötze en met verhalen die we nog niet kenden.

Leuke groep, fantastische gids en in 3,5 uur tijd Berlijn van een hele andere kant leren kennen! Echt een aanrader!!

Een prachtige tocht over fietspaden en geheime paden. Zeer goede fietsen en een enthousiaste gids

Zeer goed georganiseerd. De gids kende de onderwerpen waarmee hij te maken had grondig.