Berlijn
Graffiti & urban art

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Berlijn Graffiti & urban art: Onze meest aanbevolen

Berlijn: luisterstation Teufelsberg Tour met shuttle

1. Berlijn: luisterstation Teufelsberg Tour met shuttle

Ontdek de geschiedenis van Berlijn en bezoek de 120 meter hoge Teufelsberg. Leer meer over het voormalige luisterstation en slenter door Europa's grootste straatkunstgalerij. Leun achterover in een comfortabele minibus en rijd van Potsdamer Platz rechtstreeks naar Teufelsberg. Luister naar het interessante verhaal van dit unieke gebouw. Leer meer over het begin in 1937 en de ontwikkeling van het voormalige luisterstation na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig behoort het Field Station op de Teufelsberg met zijn Amerikaanse luisterstation tot de zogenaamde 'Lost Places' in Berlijn.

...
Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

2. Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

Ga op avontuur en geniet van een van de meest opwindende kunstconcepten van de afgelopen jaren die in het centrum van Berlijn is geopend. Ontdek de studio met meer dan 20 interactieve installaties die zijn gebouwd om geweldige foto's en video's te maken. Beleef een geweldige tijd terwijl je je eigen wonderen creëert en deel gaat uitmaken van de exposities. Verken meer dan 500 m2 die de studio biedt en geniet van voldoende ruimte om je innerlijke kind opnieuw te ontdekken en te genieten van verbluffende momenten. Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt: de makers gebruiken optische illusies, oneindige effecten en verschillende perspectieven om al je zintuigen aan te spreken. Planten worden tot leven gebracht in het Wonder-Forest terwijl lichteffecten en een combinatie van geuren en zachte geluiden de bezoeker dieper in de tentoonstelling trekken totdat ze volledig ondergedompeld zijn en het dagelijkse leven een verre herinnering is.

...
Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

3. Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

Ontdek de verborgen steegjes van Berlijn tijdens deze wandeltocht. Geniet van een bezoek met gids aan 13 plekken die kenmerkend zijn voor de stedelijke Berlijnse sfeer. Zie hoe mensen leven, werken, creëren en plezier hebben in deze kleine ruimtes. Wandel door het Scheunenviertel in Berlin-Mitte. Leer over de geschiedenis van de ontwikkeling van deze wijk, de transformatie ervan tot het centrum van het Joodse leven rond de Nieuwe Synagoge, en hoe het de trendy, kleurrijke en internationale wijk werd die het nu is.

...
Berlijn: kunst- en graffitiwandeltour

4. Berlijn: kunst- en graffitiwandeltour

Ontdek Berlijn vanuit een uniek perspectief tijdens een wandeltour met kunst- en graffitithema. Beleef adembenemende kleuren en luister naar verhalen over het Berlijnse verleden, heden en de toekomst door middel van inspirerende en uitdagende urban art. Zie waar de beste kunstenaars hun werk maken en waar zij zich door anderen laten inspireren. Sommige van de plekken zijn niet bekend bij liefhebbers en groepen toeristen. Kom meer te weten over de culturen, politiek en andere drijvende krachten die de kunst op de muren van de stad inspireren. Zie hoe de muren doeken voor 'schilderijen' worden en de straten in kunstgalerijen veranderen. Neem de werken in je op: van klein tot gigantisch, tussen gebouwen, in hoeken, verborgen in binnenplaatsen en langs de straten van Mitte, Kreuzberg en Friedrichshain.

...
Alternatieve kant van Berlijn: The Urban Jungle Tour

5. Alternatieve kant van Berlijn: The Urban Jungle Tour

Begin je stedelijke ondergrondse tour door Berlijn aan de Hackescher Markt in het hart van de plaatselijke caféscène en ga vervolgens naar een unieke binnenplaats die geliefd is bij hedendaagse kunstenaars. Hoor hoe het heeft overleefd tegen de verwachtingen in en krijg inzicht in de alternatieve berichten van de getoonde kunst. Luister naar lokale verhalen over de buurten van Berlijn terwijl je doorgaat naar de Pink Man-graffiti van de beroemde straatkunstenaar Blu. Lees meer over zijn protest tegen de 'gentrificatie' van de alternatieve kant van de stad en andere ethische projecten waar hij bij betrokken is. Dan is het tijd om te ontspannen met een drankje in een hippe biertuin door de Urban Spree en te ervaren hoe Berlijners hun avonden doorbrengen. Passeer de East Side Gallery, waar artiesten van over de hele wereld hun stempel op de overblijfselen van de Berlijnse muur hebben gedrukt. Stop bij de kleinste bioscoop in de stad, populair vanwege het tonen van internationale films en de flair van de jaren '70. Eindig bij de Boxhagener Platz en ontdek een geweldige plek om te ontspannen en wat meer stedelijke sfeer te ervaren.

...
Berlijn: Kreuzberg Street Art en Urban Life Tour

6. Berlijn: Kreuzberg Street Art en Urban Life Tour

Krijg authentieke en persoonlijke inzichten in het stadsleven van Berlijn en de bloeiende straatkunstscène tijdens een 2 uur durende wandeling met een vriendelijke gids. Reis door de wijk Kreuzberg om een van de meest levendige wijken van de stad te ontdekken. Bekijk enorme muurschilderingen van internationale straatartiesten terwijl je door inspirerende straten met cafés, bars en restaurants wandelt. Hoor over de geschiedenis van Kreuzberg en hoe het ooit de thuisbasis was van krakers en de Turkse gemeenschap, en waarom het nu een hotspot is in het nachtleven van Berlijn. Krijg een persoonlijk beeld van deze hypermoderne wijk met gidsen die deel uitmaken van de graffiti- en straatkunstscene en uit de eerste hand informatie delen over de kunst die je zult zien.

...
Berlijn: Graffiti-workshop aan de Berlijnse muur

7. Berlijn: Graffiti-workshop aan de Berlijnse muur

Doe mee aan een graffitiworkshop om de graffiticultuur te begrijpen en leer hoe je graffitikunst kunt maken met spuitverf. Je instructeur geeft interessant inzicht en nuttige begeleiding terwijl je je stempel drukt op de Berlijnse Muur. Ontmoet elkaar in Mauerpark, waar een deel van de originele Berlijnse muur staat, en sluit je aan bij je instructeur en andere deelnemers. Je workshop begint met een boeiend gesprek over graffiticultuur. Stel je instructeur vragen en krijg antwoorden die je nergens anders zou vinden. Beslis daarna met de instructeur wat je op de muur gaat schilderen. Of het nu een zin, uitdrukking of slogan is, uw instructeur zal uw keuze traceren en vervolgens stap voor stap uitleggen hoe u spuitverf gebruikt om uw graffiti te maken. De hele groep gaat samen schilderen. Terwijl je schildert, zal een professionele fotograaf ook foto's van je maken tijdens de activiteit en je een selectie van bewerkte foto's sturen. Als het schilderij klaar is, poseer je voor een groepsfoto voor je graffiti op de originele Berlijnse Muur.

...
Berlijn: alternatieve ervaring

8. Berlijn: alternatieve ervaring

Ga op een wandeltocht van 4 uur en ontdek de dynamische cultuur en levensstijl van Berlijn, en snap waarom het jaar na jaar zoveel bezoekers trekt. Creatief, tolerant, multicultureel en liberaal; geen enkele andere stad brengt traditie en trends, dichtheid en open ruimte, ondergrondse en kosmopolitische gebieden in evenwicht, net zoals de eerste 'City of Design' van UNESCO. Deze excursie neemt je mee buiten de gebaande toeristische paden. Je ervaart het totale culturele landschap alsof je zelf een Berliner bent. Of het nu gaat om de alternatieve underground scene, de stadscultuur of kosmopolitische levenswijze in voormalige Oost- en West-Berlijnse stadsdelen, onze gids laat je de atmosfeer ervaren in alle geuren en kleuren. Wandel mee langs mijlpalen in de geschiedenis van sub- en tegenculturen in deze stad en kom oog in oog te staan met adembenemende street art en graffiti. Loop door de Turkse buurten van Kreuzberg en bezoek de Afrikaanse en voormalige Joodse wijken. Neem een kijkje bij de kleurrijke homogemeenschap in een van Berlijns meest extravagante buurten. Ontdek de hiphop- en reggaescene bij de betoverende Afrikaanse strandbar en markt. Luister naar verbazingwekkende verhalen over de vele culturele bewegingen die in de loop der jaren ingeburgerd raakten in deze wereldstad, en ervaar de ware identiteit van de stad tijdens je verkenningstocht door het echte Berlijn.

...
Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

9. Alternatief Berlijn met de fiets: Kreuzberg & Friedrichshain

Een begeleide fietstocht is de beste manier om Berlijn te ontdekken. Fietsen is niet alleen een gemakkelijke manier om door de stad te reizen, maar brengt je ook dicht bij de actie! Zelfs bezoekers die Berlijn al goed kennen, zijn verbaasd over de nieuwe perspectieven die ze op deze fietstocht zien. Deze ervaring loopt meestal over fietspaden en veilige, rustige wegen. Begin bij de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg en fiets richting Volkspark Friedrichshain en Karl-Marx-Allee. Je fietst in Friedrichshain rond Boxhagener Platz en de RAW Tempel. Dit gebied heeft een geweldig nachtleven, maar er is overdag nog veel te zien! Ga verder langs de East Side Gallery en over de Oberbaumbrücke naar Kreuzberg. Ontdek binnenplaatsen, verken prachtige parken en fiets langs de oevers van de rivier de Spree. Zie Görlitzer Park en ervaar de alternatieve manier van leven in het kleurrijke district SO36 in Kreuzberg. Je leert niet alleen veel interessante feiten, maar hoort ook verschillende anekdotes over de stad en insidertips.

...
Berlijn: Street Art-fietstocht met fietsverhuur

10. Berlijn: Street Art-fietstocht met fietsverhuur

Ontdek de straten van Berlijn per fiets met een rondleiding van de meest interessante straatkunsten in de stad. U hoeft niet naar een museum of galerij te gaan om kunst in Berlijn te bewonderen. U vindt kunstwerken in openbare ruimtes rondom de stad, gemaakt door kunstenaars geïnspireerd door de unieke sfeer van de hoofdstad. Nieuwsgierig om te zien waar je deze creaties kunt vinden? Gewoon hop op een fiets en ga heen! Een leeg terrein of de zijkant van een gebouw kan snel een tentoonstellingsruimte worden, waardoor de grenzen tussen geautoriseerde en illegale tentoonstellingen vervagen. Ontdek waar en hoe artistieke creativiteit zich ontwikkelt in Berlijn. Verken leefruimten en levensstijlen, ontwerper vrijheid en leer over de veranderingen in deze ruimten. Waar een sculptuur vandaag staat, kan een bouwplaats morgen verschijnen.

...

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.577 beoordelingen

Uitstekende rondleiding met veel interessante achtergrondinformatie over het Scheunenviertel. De reisleider verwerkte veel persoonlijke ervaringen en schetste een zeer gedifferentieerd beeld van de sociale en historische conflicten in Berlijn van de afgelopen 200 jaar. Ze beantwoordde vragen uitgebreid en deskundig. Ik kan de rondleiding ten zeerste aanbevelen!

Onze timing was super. Heerlijk weer om op de fiets de stad te verkennen. De verschillen tussen de wijken zijn echt leuk om mee te krijgen tijdens ons eerste bezoek aan Berlijn.

Thanx Ben for letting us know more about streetart and graffiti. We loved your enthusiasme and knowledge. A must do for everyone who wants to get to know Berlin more

Deze wandeling is van begin tot het eind boeiend, had het niet willen missen

Zeer informatief , interessant en mooi. Leuke gids.