Berlijn Hop on, hop off-tours
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Populaire Hop on, hop off-tours in Berlijn

Bekijk alle Hop on, hop off-tours in Berlijn
Bekijk alle 398 tickets en tours

Bustour door Berlijn: hoogtepunten en attracties

Met een Hop on, hop off bustour kun je Berlijn heerlijk op je eigen tempo en naar je eigen interesse verkennen. Hier een paar hoogtepunten en bezienswaardigheden ter inspiratie.

Museumsinsel

Museumsinsel

Stap uit, verken de weelderige Lustgarten, bewonder de Dom en bezoek de prachtige Pruissische gebouwen op het Museumsinsel!

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

Dit voormalige marktplein is nog altijd een toeristische trekpleister. Aan weerszijden van het indrukwekkende Konzerthaus staan de Duitse en de Franse kathedraal oog in oog.

Paleizen

Paleizen

Bekijk twee totaal verschillende paleizen tijdens je stadstour. Zowel Schloss Bellevue als Schloss Charlottenburg staan aan de zuidoever van de Spree.

East Side Gallery

East Side Gallery

De East Side Gallery is een stukje Berlijnse Muur dat nog altijd overeind staat. Tegenwoordig is het een monument voor vrijheid, met 80 meter aan graffitikunst tussen de Oberbaumbrücke en station Ostbahnhof.

Unter den Linden

Unter den Linden

Rijdend over Unter den Linden zie je de iconische Brandenburger Tor voor je opdoemen, alsmede de Humboldtuniversität en Bebelplatz.

Plan je bezoek

Wat kost het?

Een Hop on, hop off bustour is één van de goedkoopste manieren om in Berlijn te sightseeën. Tickets kosten vanaf €15 per dag, en voor extra dagen betaal je relatief minder.

Waar stoppen ze nog meer?

De meeste belangrijke punten worden door de bussen bezocht, maar de routes verschillen per aanbieder. Elk goed busbedrijf verzorgt routes en schema's voorafgaand aan je boeking.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Zo zie je heel veel interessante locaties binnen 2 uur

Enthousiaste vrouwelijke (Italiaanse) gids die alles in Duits en Engels vertelde, grapjes maakte en relativeerde. Na eerst een héle ronde met deze bus zijn we op de locatie uitgestapt waar we meer van wilden zien. Vervolgens een stuk doorgelopen en weer opgestapt, enz. Helaas te laat voor de laatste bus, dus een Uber genomen.

Leuk om op korte tijd toch een goeie impressie te hebben van de stad.

Positief: aangename tour met voldoende uitleg. Negatief: bij het online boeken zou kaart/map met de verschillende opstapplaatsen reeds ter beschikking moeten gesteld worden. Kan je beter alles plannen. Nu zelfs geen kaart op bus ontvangen (gelukkig meegenomen van in hotel).

Je zit in een klein 2 uurtjes alle highlight van Berlijn!

Prima wat leuk was dat er live commentaar was! Hij (weet z'n naam niet meer) erg leuk, vertelde veel! Je kunt bij elke stop uitstappen en dan weer opstappen maar ik had er voor gekozen om bijna de hele tour te blijven zitten. Zo zie je heel veel van alle highlights!

de tickets waren goed, alleen niet te scannen in de bussen

helaas bij de laatste instaphalte van de dag problemen met het scannen van de tickets, Was al eerder die dag gebeurt alleen maakte die chauffeur er geen probleem van. Dit is zeker een punt van verbetering, het geeft onnodige frustraties.

Leuke tour en komt langs alle highlights

Het enige minpunt was dat de bus niet te vinden was. Waar alle sightseeing bussen starten, start deze niet en we hebben echt moeten zoeken en vragen

Berlijn: hop on, hop off-bustour met live toelichting Beoordeeld door Esther, 01-04-2018