Berlijn
Hop on, hop off-tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bustour door Berlijn: hoogtepunten en attracties

Met een Hop on, hop off bustour kun je Berlijn heerlijk op je eigen tempo en naar je eigen interesse verkennen. Hier een paar hoogtepunten en bezienswaardigheden ter inspiratie.

 • Museumsinsel

  1. Museumsinsel

  Stap uit, verken de weelderige Lustgarten, bewonder de Dom en bezoek de prachtige Pruissische gebouwen op het Museumsinsel!

 • Gendarmenmarkt

  2. Gendarmenmarkt

  Dit voormalige marktplein is nog altijd een toeristische trekpleister. Aan weerszijden van het indrukwekkende Konzerthaus staan de Duitse en de Franse kathedraal oog in oog.

 • Paleizen

  3. Paleizen

  Bekijk twee totaal verschillende paleizen tijdens je stadstour. Zowel Schloss Bellevue als Schloss Charlottenburg staan aan de zuidoever van de Spree.

 • East Side Gallery

  4. East Side Gallery

  De East Side Gallery is een stukje Berlijnse Muur dat nog altijd overeind staat. Tegenwoordig is het een monument voor vrijheid, met 80 meter aan graffitikunst tussen de Oberbaumbrücke en station Ostbahnhof.

 • Unter den Linden

  5. Unter den Linden

  Rijdend over Unter den Linden zie je de iconische Brandenburger Tor voor je opdoemen, alsmede de Humboldtuniversität en Bebelplatz.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Een Hop on, hop off bustour is één van de goedkoopste manieren om in Berlijn te sightseeën. Tickets kosten vanaf €15 per dag, en voor extra dagen betaal je relatief minder.

 • Waar stoppen ze nog meer?

  De meeste belangrijke punten worden door de bussen bezocht, maar de routes verschillen per aanbieder. Elk goed busbedrijf verzorgt routes en schema's voorafgaand aan je boeking.

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 4.776 beoordelingen

The Tour with the bus was good. The audio was also good but no dutch language. In the bus on Friday we had the dutch language. But on Saturday we understood that we were on the wrong bus on Friday. The guys who are standing with the red busses Saïd that we could use this bus but the next day they said that we could’t use the bus..... On Saturday we had to wait for almost 35 minutes to get the last bus at the dome square. Overall rating was good.

Het was een prima bustour. Alleen jammer dat je niet halverwege de rode lijn kon overstappen op een andere "rode" bus, om de lus te verkleinen. De hele ronde duurt twee uur en als je met de hop on/off nog naar een andere bestemming wilde gaan kostte dat wel erg veel tijd. En het kan, als je naar de kaart kijkt best.

Je moet jouw uitgeprinte kaart omwisselen voor een een echt kaartje, let op als er op jouw kaartje een witte bus staat mag je alleen met de witte bussen mee. Er zijn meerder kleuren echter allemaal verschillende maatschappijen.

Alleen niet heel duidelijk waar de haltes waren . Wij hadden de bus met rood:bruin geboekt (rode en blauwe route) maar het bleek dat we ook de groen le bus konden pakken

Leuk zo'n live gids aan boord van de bus. Puntje van aandacht: niet duidelijk was waar de bus stond en welke kleur deze had want er zijn heeeel veel hop on hop of bussen