Berlijn
Hop on, hop off-tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bustour door Berlijn: hoogtepunten en attracties

Met een Hop on, hop off bustour kun je Berlijn heerlijk op je eigen tempo en naar je eigen interesse verkennen. Hier een paar hoogtepunten en bezienswaardigheden ter inspiratie.

 • Museumsinsel

  1. Museumsinsel

  Stap uit, verken de weelderige Lustgarten, bewonder de Dom en bezoek de prachtige Pruissische gebouwen op het Museumsinsel!

 • Gendarmenmarkt

  2. Gendarmenmarkt

  Dit voormalige marktplein is nog altijd een toeristische trekpleister. Aan weerszijden van het indrukwekkende Konzerthaus staan de Duitse en de Franse kathedraal oog in oog.

 • Paleizen

  3. Paleizen

  Bekijk twee totaal verschillende paleizen tijdens je stadstour. Zowel Schloss Bellevue als Schloss Charlottenburg staan aan de zuidoever van de Spree.

 • East Side Gallery

  4. East Side Gallery

  De East Side Gallery is een stukje Berlijnse Muur dat nog altijd overeind staat. Tegenwoordig is het een monument voor vrijheid, met 80 meter aan graffitikunst tussen de Oberbaumbrücke en station Ostbahnhof.

 • Unter den Linden

  5. Unter den Linden

  Rijdend over Unter den Linden zie je de iconische Brandenburger Tor voor je opdoemen, alsmede de Humboldtuniversität en Bebelplatz.

Plan je bezoek

 • Wat kost het?

  Een Hop on, hop off bustour is één van de goedkoopste manieren om in Berlijn te sightseeën. Tickets kosten vanaf €15 per dag, en voor extra dagen betaal je relatief minder.

 • Waar stoppen ze nog meer?

  De meeste belangrijke punten worden door de bussen bezocht, maar de routes verschillen per aanbieder. Elk goed busbedrijf verzorgt routes en schema's voorafgaand aan je boeking.

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.0 / 5

gebaseerd op 4.776 beoordelingen

Zo zie je heel veel interessante locaties binnen 2 uur

Enthousiaste vrouwelijke (Italiaanse) gids die alles in Duits en Engels vertelde, grapjes maakte en relativeerde. Na eerst een héle ronde met deze bus zijn we op de locatie uitgestapt waar we meer van wilden zien. Vervolgens een stuk doorgelopen en weer opgestapt, enz. Helaas te laat voor de laatste bus, dus een Uber genomen.

Een fijne ontspannen manier om Berlijn te zien. Enige minpunt is dat er wordt gezegd dat er een Nederlandse vertaling is maar dat is niet zo. Alle talen kunnen behalve Nederlands. Nu is mijn Engels prima maar kan me voorstellen dat hier mensen meer moeite mee hebben.

Super goed ideaal om bij alle bezienswaardigheid uit te stappen te bekijken en vervolgens de volgende bus of later weer mee verder te reizen .

Je ziet op een comfortabele manier alle bezienswaardigheden van de stad. Je stapt uit waar je wilt.

Prima bus onderneming , vriendelijk personeel.Goede info .Wij gebruikten voornamelijk de audio.