Kies data

Berlijn Musea & tentoonstellingen

Berlijn Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

1. Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

Ga op avontuur en geniet van een van de meest opwindende kunstconcepten van de afgelopen jaren die in het centrum van Berlijn is geopend. Ontdek de studio met meer dan 30 interactieve installaties die zijn gebouwd voor het maken van geweldige foto's en video's. Beleef een geweldige tijd terwijl je je eigen wonderen creëert en wordt onderdeel van de exposities. Verken meer dan 700 m2 die de studio biedt en geniet van voldoende ruimte om je innerlijke kind opnieuw te ontdekken en te verblijven in verbluffende momenten. Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt: de makers gebruiken optische illusies, oneindigheidseffecten en verschillende perspectieven om al je zintuigen aan te spreken. In het Wonder-Forest komen planten tot leven terwijl lichteffecten en een combinatie van geuren en zachte geluiden de bezoeker dieper in de tentoonstelling trekken totdat ze volledig worden ondergedompeld en het dagelijks leven een verre herinnering is.

Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

2. Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

Bezoek het concentratiekamp Sachsenhausen tijdens deze speciale, halfdaagse tour vanuit Berlijn. Leer meer over de wrede geschiedenis van deze instelling, die voornamelijk werd gebruikt voor politieke gevangenen, maar ook het administratieve centrum van het nazisysteem van concentratiekampen vormde. Je maakt een korte treinrit naar de rand van Berlijn, naar dit verlaten testament van een van de wreedste periodes uit de menselijke geschiedenis. Loop door het kamp terwijl je gids het dagelijkse leven van de gevangenen beschrijft en de tactiek verklaart van de controle door de nazi's. Je hoort verhalen over tragedie en triomf en leert meer over het alledaagse leven in het kamp, alsook over enkele tactieken die door de nazi's werden gebruikt. Hoewel dit een zeer ontnuchterende en sombere tour is, krijg je ook de kans om enkele van de sterke persoonlijkheden en overlevenden te herdenken, alsook de slachtoffers en overlevenden die leden, wiens acties vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron vormen.

Museum Berlijnse Muur Checkpoint Charlie: voorrangstoegang

3. Museum Berlijnse Muur Checkpoint Charlie: voorrangstoegang

Het museum werd opgericht op 19 oktober 1962, kort na de bouw van de Berlijnse Muur. Het diende als een protest tegen de Muur en om hulp te bieden aan de mensen die hulp zochten. Het Berlijnse Muurmuseum werd opgericht met als doel de mensenrechtenschendingen te bestrijden als gevolg van de muur. Geleidelijk breidde het museum zijn tentoonstellingsruimte uit en droeg bij tot de val van de muur. Het museum speelde een cruciale rol in de geschiedenis en de tentoongestelde objecten in het museum getuigen hiervan. Het zijn originele artefacten van succesvolle ontsnappingen zoals een heteluchtballon, een mini-onderzeeër, auto's en vliegtuigen. Mensen die Oost-Duitsers hielpen te vluchten, gebruikten het museum als basis van waaruit ze de ontsnapping gepland hadden en verzet organiseerden tegen het onrechtvaardige DDR-regime. Na het ontsnappen schonken de vluchtelingen en hun helpers hun verschillende vervoermiddelen en andere voorwerpen aan het museum.

Berlijn: entreekaart Berlin Story Museum

4. Berlijn: entreekaart Berlin Story Museum

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

5. Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

Verken licht, beweging en geluid, versmeltend tot expressieve choreografieën van lichtgevende vormen en kleuren met de tentoonstelling DARK MATTER. Ontdek de 1.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en een scala aan multimedia-installaties. In de pikdonkere kamers van een verbouwde fabriek maken bezoekers een reis langs zeven kunstwerken. Van adembenemend intieme lichtcomposities en interactieve inloopstructuren tot kameromvattende audiovisuele uitvoeringen, worden onderdeel van een volledig meeslepende ervaring.

Berlijn: ticket Madame Tussauds

6. Berlijn: ticket Madame Tussauds

Dompel jezelf met een entreekaartje voor Madame Tussauds Berlijn onder in de meest iconische momenten van de laatste 100 jaar van de geschiedenis van Berlijn. Kom dichter dan ooit bij beroemdheden en beroemde personages. Ga het podium op en zing met Taylor Swift, word model in de modezone of ga met Leonardo DiCaprio naar het meest exclusieve vip-feest van de stad. Loop verder en vier het WK met Angela Merkel op de legendarische Fan Mile. Juich mee met sportlegendes in het voetbalstadion, slaag voor de IQ-test met Albert Einstein of word een echte Jedi Knight in het meeslepende Star Wars-gebied. In de verdeelde stad roept John F. Kennedy 'Ick bin ein Berliner' en neemt Udo Lindenberg de 'Sonderzug nach Pankow' totdat David Hasselhoff de Berlijnse muur neerhaalt. Bezoek de 'Golden 20s' en ervaar de vreugde en extravagantie van dit beroemde decennium. Dans de Charleston met Josephine Baker, geniet van een drankje met Marlene Dietrich of vier feest met Liza Minelli. Madame Tussauds Berlijn biedt de perfecte plekken voor je familiefoto of Instagram-selfie, waaronder de nieuwste wassenbeelden van komediester Teddy Teclebrahn of singer-songwriter Zoe Wees.

Berlijn: tickets voor het BODY WORLDS Museum in Berlijn

7. Berlijn: tickets voor het BODY WORLDS Museum in Berlijn

Bezoek het Menschen Museum van Dr. Gunther von Hagens. Geen andere tentoonstelling zal je perspectief op menselijke wezens op zo'n manier veranderen en je eigen lichaam in het middelpunt van de aandacht brengen. Zie echte menselijke preparaten zoals plastinaten van het hele lichaam, die op een eenvoudig te begrijpen manier de functies van afzonderlijke organen en veelvoorkomende ziekten overbrengen. Loop door de verschillende gebieden en krijg een gedetailleerd inzicht in de complexe maar fragiele structuren van de binnenkant van het lichaam. Je bekijkt het menselijk skelet, het samenspel van het spierstelsel, komt meer te weten over het spijsverteringsstelsel, de ontwikkeling van een embryo in de baarmoeder en het cardiovasculaire systeem. De ademhalingsorganen en het zenuwstelsel maken ook deel uit van de tentoonstelling. Naast de exposities kom je meer te weten over de aspecten die het bestaan bepalen. Zoek bijvoorbeeld uit wat het geluk van een persoon bepaalt en hoe het lichaam omgaat met stress. Kom meer te weten over iets over het midden tussen overmaat en bescheidenheid, en wat het lichaam nodig heeft om een lang en gezond leven te leiden.

Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

8. Berlijn: toegangsticket Illuseum Berlijn

Neem een pauze van de echte wereld en stap binnen bij Illuseum Berlin. Het Illuseum in het centrum van Berlijn is een plek waar niets is wat het lijkt, en waar de focus ligt op plezier, vermaak en interactiviteit voor bezoekers van alle leeftijden. Of het nu gaat om scheve ruimte of oneindige ruimte, verbluffende hologrammen of een indrukwekkende tunnel, iedereen kan zichzelf een tijdje onderdompelen in een wereld vol illusies, en zich laten betoveren door hun zintuigen. De gasten en staf van dit stimulerende museum geloven dat niemand ooit te oud is om de zwaartekracht te trotseren, om de grond onder de voeten kwijt te raken, om mensen met hun eigen ogen te zien groeien of krimpen, of om geïnspireerd te raken voor optische illusies. Als leuke bonus zijn er slimme speel-gebieden met duurzaam houten speelgoed, waaronder vele indrukwekkende 3D-puzzels en raadsels die niet alleen leuk zijn, maar ook je logica-vaardigheden trainen. Het is makkelijk een dag kwijt te raken bij dit lastige fitnesscentrum voor het brein.

Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

9. Vanuit Berlijn: wandeling halve dag Sachsenhausen Memorial

Maak een uitstapje naar het Sachsenhausen Memorial en kom meer te weten over een somber maar belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Duitsland. Het werd in 1936 gebouwd door de SS om alle oppositie tegen het naziregime vast te houden. Nadat je de gids in Berlijn hebt ontmoet, stap je op de trein naar Oranienburg, ongeveer 25 minuten buiten Berlijn. Je komt na een wandeling van 30 minuten vanaf het treinstation aan op de gedenkplek Sachsenhausen.  Begin je beleving met gids in het administratiecentrum van het kamp, nu een museum, maar voorheen de basis voor het toezicht op de 32 hoofdkampen en 1000+ satellietkampen van het Derde Rijk.  Tijdens je rondleiding vertelt je gids over de omstandigheden in het kamp, de beruchte 'dodenmars' voorafgaand aan de bevrijding van het kamp in 1945 en hoe het kamp daarna door de Sovjets werd gebruikt.  Luister naar verhalen over opstand door Joodse gevangenen in 1942, verzet door Britse krijgsgevangenen en sabotage door Sovjet- en Poolse gevangenen.  Hoor uit de eerste hand over de mensen daar: verschillende groepen gevangenen, hun lot en bekende namen die in het kamp gevangen zaten, waaronder de zoon van Stalin.  Na de tour word je door je gids terugbegeleid naar het centrum van Berlijn.  Locaties die tijdens de tour kunnen worden bezocht, zijn onder meer:  • Administratiecentrum (voorheen de 'Inspectie der Concentratiekampen') • Station Z • Wachttoren • Commandantenwoning • Joodse barakken • Strafcellen • Pathologisch laboratorium • Ziekenvleugel • Speziallager 1/7 • SS-trainingskamp • Galgen

Berlijn: Ticket Lighthouse of Digital Art

10. Berlijn: Ticket Lighthouse of Digital Art

Betreed de Lighthouse of Digital Art, een museum voor digitale en nieuwe mediakunst in Berlijn, en ervaar de huidige tentoonstelling, evenals de AI Gallery en de Infinity Room. Geniet van een multidimensionale reis van 45 minuten in een unieke meeslepende ruimte. Bezoek een kamer vol spiegels en LED-verlichting - vol reflecties gevuld met licht en jezelf. Verken een kleine galerij met een selectie van verschillende thema's die de afgelopen maanden zijn gemaakt met verschillende AI-tools.

74 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Veelgestelde vragen over Berlijn

Welke topattracties zijn een must-see in Berlijn?

De topattracties in Berlijn zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Potsdam

Andere activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Geachte we hadden speciaal op voorhand de ticketten via jullie site geregeld om lange wachtrijen of tijd te vermijden. Wij hebben 1,5 uur moeten aanschuiven voor onze ticketten te krijgen voor binnen te komen. Met vriendelijke groet Dario

Richtig Super

Een objectieve weergave van een verschrikkelijke periode in de tijd. De audiotour is in veel talen en de displays zijn in Engels en Duits.

Een echt grondige en interessante tentoonstelling. De hele familie genoot ervan en vond de audio erg goed.

Aan te raden! Wij hadden gids Paul Tobin. Geef deze man opslag! :-) Hij doet zijn job fantastisch!

zeer goed opgezette dokumentatie, zeer indrukwekkend !