Kies data

Berlijn Rondleidingen

Berlijn Rondleidingen: Onze meest aanbevolen

Berlijn: rondleiding plenaire zaal, koepel & regeringswijk

1. Berlijn: rondleiding plenaire zaal, koepel & regeringswijk

Op deze rondleiding door het parlement en de regeringswijk van Berlijn maak je kennis met de politieke geschiedenis van Duitsland. Je begint op Pariser Platz en bezoekt vervolgens het parlement en de regeringswijk. Kom meer te weten over bekende gebouwen zoals Hotel Adlon of de Brandenburger Tor en bekijk de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Bij de Brandenburger Tor steek je de historische sectorgrens over. Je gids vertelt je hier meer over het Rijksdaggebouw en zijn ingewikkelde locatie aan de Berlijnse Muur. Vervolgens beklim je de koepel van de Rijksdag en kom je te weten wat de taken en plichten zijn van de Bondsdag. Luister naar het fascinerende verhaal achter het Rijksdaggebouw, dat door architect Lord Foster getransformeerd werd tot een modern monument, dat net als zijn andere werk gebaseerd is op een interessant ecologisch concept. Beleef Berlijn van bovenaf, kijk uit over de skyline en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad.

Berlijn: Reichstag, plenaire zaal, koepel en regering

2. Berlijn: Reichstag, plenaire zaal, koepel en regering

Volg een spannende, gevarieerde rondleiding in Berlijn met een informatieve wandeling door de overheidswijk. Bezoek de Plenaire Kamer en de koepel van het Rijksdaggebouw en krijg inzicht in de geschiedenis van de overheidswijk tijdens deze 45 minuten durende wandeling langs de rivier de Spree. Bekijk de oude overheidsgebouwen, evenals de moderne regerings- en parlementsgebouwen gebouwd na 1995. Zie het Jakob-Kaiser-Haus,Marie-Elisabeth-Lüders-Haus, en de Federale Kanselarij. Na de tour buiten ga je via de veiligheidscontrole het Rijksdaggebouw in. Luister naar een interessant verhaal in de plenaire vergaderzaal en leer belangrijke informatie over de Duitse parlementaire geschiedenis en interessante informatie over het Rijksdaggebouw zelf. Ontdek meer over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw, alsmede de reconstructie door de Britse architect Sir Norman Foster waardoor het getransformeerd is tot een van de meest moderne en innovatieve parlementsgebouwen ter wereld. Het hoogtepunt van de tour is een bezoek aan het dakterras en de glazen koepel van het Rijksdaggebouw. Van hieruit kun je genieten van het adembenemende uitzicht op Berlijn. Je kunt zolang op de top van het Rijksdaggebouw blijven als je wilt, zolang het niet na sluitingstijd om middernacht is.

Berlijn: tour regeringskwartier en bezoek Rijksdagkoepel

3. Berlijn: tour regeringskwartier en bezoek Rijksdagkoepel

Ontdek de hoogtepunten van het regeringskwartier van Berlijn tijdens een rondleiding met gids. Luister naar een lokale gids die je spannende verhalen vertelt over de geschiedenis en politiek van Berlijn. Zie de moderne gebouwen, belangrijke monumenten en bezienswaardigheden van de stad. Bezoek na de tour op eigen gelegenheid de Rijksdag. Bij de ingang van het Rijksdaggebouw zal een ID-controle plaatsvinden. De gids eindigt de rondleiding bij de veiligheidscontrole bij de ingang van de Rijksdag. Je wordt vooraf gevraagd om je gegevens door te geven. Je ontvangt alle informatie en een link naar een tijdvenster. Vervolgens kun je de koepel bezoeken. Je kunt ook de plenaire zaal onder de koepel bezoeken. Het bezoek is gratis. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het dakterras en de koepel. Bekijk de parlementsgebouwen, de Duitse kanselarij, de moderne Potsdamer Platz en de iconische Brandenburger Tor.  Bekijk de Berliner Dom vanuit een heel ander perspectief en kijk uit naar het Rotes Rathaus (stadhuis) en de beroemde Fernsehturm. 

Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

4. Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

Ontdek de verborgen steegjes van Berlijn tijdens deze wandeltocht. Geniet van een bezoek met gids aan 13 plekken die kenmerkend zijn voor de stedelijke Berlijnse sfeer. Zie hoe mensen leven, werken, creëren en plezier hebben in deze kleine ruimtes. Wandel door het Scheunenviertel in Berlin-Mitte. Leer over de geschiedenis van de ontwikkeling van deze wijk, de transformatie ervan tot het centrum van het Joodse leven rond de Nieuwe Synagoge, en hoe het de trendy, kleurrijke en internationale wijk werd die het nu is.

Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

5. Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

Begin je avond met het leren kennen van je gids en andere gelijkgestemde reizigers. Van daaruit ga je de Berlijnse nacht in naar jouw eerste halte. Nadat je goed bent losgekomen, ga je verder naar drie andere locaties met bars, pubs en danszalen. Elke avond is een nieuwe ervaring bij deze kroegentocht. Maak kennis met het Berlijnse nachtleven tijdens vier stops, variërend van cocktail lounges, alternatieve kroegen, techno bars, bruisende danszalen en veel meer. Geniet onderweg van gratis drankjes en sluit de avond altijd af in een van de grootste dansclubs van de stad, waar je de rij overslaat met VIP-ingang. Deze kroegentocht neemt je mee naar verschillende bars en pubs in de populairste buurten van de stad. Kruip door Berlijn met de iconische TV-toren als decor en beleef een onvergetelijke ervaring tijdens het drinken en dansen.

Berlijn: luisterstation Teufelsberg Tour met overstap

6. Berlijn: luisterstation Teufelsberg Tour met overstap

Ontdek de geschiedenis van Berlijn en bezoek de 120 meter hoge Teufelsberg. Leer meer over de voormalige luisterpost en wandel door Europa's grootste straatkunstgalerie. De tour begint bij het S-Bahn-station Heerstraße (Charlottenburg). Reis per Mercedes V-Klasse naar het luisterstation Teufelsberg in Berlijn. Leer tijdens de rondleiding door het gebied meer over het begin in 1937 en de ontwikkeling van het voormalige luisterstation na de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het veldstation op de Teufelsberg met zijn Amerikaanse luisterstation een van de zogenaamde "Lost Places" in Berlijn. Nadat je wat tijd hebt genomen om te verkennen, ga je terug naar het startpunt.

Kreuzberg: culinaire tour

7. Kreuzberg: culinaire tour

Je verzamelt bij Kotti, midden in het centrum van het bruisende Kreuzberg. Na een korte inleiding, krijg je een algemene introductie op de geschiedenis en de levensstijl van deze speciale plek in Berlijn. Kreuzberg werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als een typische volksbuurt. De mensen hier hadden het altijd zwaar. Ze leefden in grote gebouwencomplexen. Ontdek dit soort plekken in de Oranienstraße en probeer je het leven voor te stellen in de tijd dat het bijna onmogelijk was om frisse lucht in te ademen, toen de meeste mensen geen hele flat of kamer konden huren, maar op slechts een matras sliepen. De meeste mensen in de arbeidersklasse hadden een radicaal linkse mening. Kreuzberg veranderde hierdoor in een kritische buurt waar voortdurend demonstraties plaatsvonden - inclusief escalaties. Jouw gids kijkt er naar uit jou de belangrijkste historische plaatsen te tonen en een brug te slaan naar het leven en de stijl van het moderne Kreuzberg. Deze plek is een smeltkroes met mensen van alle herkomsten, meningen, levensstijlen, seksualiteit, en inkomens. Onderweg door de straten en de geschiedenis van de wijk zie je de voormalige DDR "Ampelmänchen", bezoek je SO36, de plaats van de May Day-demonstraties, luister je naar dramatische verhalen over pogingen om uit de DDR te ontsnappen, hoor je over het bezoek van Martin Luther King in 1964 - en leer je over de Jack the Ripper van Berlijn. In de tussentijd geniet je van heerlijke hapjes in geselecteerde restaurants in de buurt. Mensen die houden van reizen weten dat nieuwe landen en culturen ontdekken betekent dat je het lokale eten moet proeven. Probeer verschillende gerechten in plaats van één grote maaltijd. Deze gevarieerde selectie vertegenwoordigt Kreuzbergs multiculturele en innovatieve geest. Probeer originele Berlijnse recepten, interculturele crossover-gerechten en internationale delicatessen. De weg naar je hart is door je maag, zodat je na  3 uur Kreuzberg vanuit verschillende invalshoeken zult hebben leren kennen. Je zult begrijpen waarom Kreuzberg de meest levendige plek in Berlijn is. Na deze culinaire en culturele ervaring ben je zeker klaar om aan je volgende avontuur in Kreuzberg te beginnen en van het glinsterende nachtleven te genieten.

Berlijn: wandeltocht langs locaties van de Charité

8. Berlijn: wandeltocht langs locaties van de Charité

Luister naar de fascinerende verhalen over leven en dood die de Berliner Charité te vertellen heeft. Luister naar hoe het allemaal begonnen is, in de 18e eeuw met een pesthuis dat later zou uitgroeien tot wat het nu is: een van de belangrijkste universitaire ziekenhuizen van Europa. Sluit je aan bij de gids en kom meer te weten over beroemde artsen, wetenschappers en Nobelprijswinnaars, zoals Rudolf Virchow, Emil von Behring, Robert Koch en Ferdinand Sauerbruch. Luister naar interessante feiten over de genieën van de Berlijnse geneeskunde, maar ook over de donkere tijden van de instelling, toen de artsen samenwerkten met het naziregime. Bezoek een mysterieuze 'medicijntempel', het oudste bewaard gebleven onderwijsgebouw van Berlijn, verborgen in een achtertuin. Begin je rondleiding bij het 'Bettenhaus' van de Charité, dat je van buitenaf bekijkt. Wandel vervolgens door de Luisenstraße, en over de universiteitscampus. Sinds het begin van de pandemie in 2020 is het ziekenhuisterrein (Charité Campus Mitte) niet meer toegankelijk voor publiek. Bezoek tot slot het oudste nog bestaande onderwijsgebouw van Berlijn van binnen.

Berlijn: Ontdek Berlijn, wandeltocht door de stad

9. Berlijn: Ontdek Berlijn, wandeltocht door de stad

Ervaar het historische Berlijn tijdens een wandeling langs de belangrijkste locaties van de stad. Ga mee met een informatieve en leerzame tour die de geschiedenis van Berlijn tot leven brengt. Je ziet alle belangrijke bezienswaardigheden van Berlijn, van de Berlijnse Muur tot de locatie van de Führerbunker. Bezoek de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de Dom van Berlijn, Paleisplein en meer. Kies de tour die het best aansluit bij jouw reisplannen, een korte of lange tour met een privégids. De uitstekende vertelvaardigheden van de gids zullen de thema's Pruisisch, keizerrijk, nazi-Duitsland, de Koude Oorlog en het Berlijn van de 21e eeuw verweven tot een gedetailleerd verhaal, dat begint bij de moerassige oorsprong van Berlijn in de middeleeuwen. Hoor verhalen over controverses over het ontwerp van het monument, tot het tragische verhaal van de vermoorde Joden in Europa. Onderweg ontmoet je personages die hun stempel op de stad hebben gedrukt, zoals Albert Einstein, Marlene Dietrich en John F. Kennedy. Sta op de plek waar Hitler in april 1945 zelfmoord pleegde, en zie waar gewaagde ontsnappingspogingen over de Berlijnse muur plaatsvonden voor de gedenkwaardige val van de muur in 1989.

Berlijn: fietstocht langs de hoogtepunten

10. Berlijn: fietstocht langs de hoogtepunten

Deze fietstocht is ideaal als je maar kort in Berlijn bent, of als je kennis wilt maken met de stad. Je ontdekt onderweg allerlei nieuwe dingen over Berlijn, die zelfs voor Berlijnexperts interessant zijn. Begin in de gerestaureerde Kulturbrauerei in de trendy wijk Prenzlauer Berg. Vanaf daar fiets je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad tijdens een 3,5-uur durende tocht en ontdek je verborgen achtertuinen en trendy parken. De tocht neemt je mee door de Regeringswijk langs het Centraal Station van Berlijn, Brandenburger Tor en het Holocaustmonument, langs de Berlijnse Muur, over de Gendarmenmarkt en het Museumeiland en vele andere locaties. Tijdens pauzes onderweg, vertelt je gids over de verschillende fases van de geschiedenis van Berlijn - van de Pruisische pracht en praal tot de explosieve groei tijdens industrialisatie, tot de opdeling van de stad en de snelle veranderingen na de val van de Berlijnse Muur. Je fietst in een rustig tempo, waardoor deze tocht geschikt is voor iedereen. Je gids geeft je ook genoeg tijd om vragen te stellen.

300 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 19

Veelgestelde vragen over Berlijn

Welke topattracties zijn een must-see in Berlijn?

De topattracties in Berlijn zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Potsdam

Overzicht activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Deze excursie was echt de beste van alle excursies die ik in de loop der tijd in Berlijn heb geboekt! Echt zijn geld waard. De bus met chauffeur was ruim op tijd op de afgesproken plek. Gids was erg vriendelijk en wist heel veel te vertellen over de geschiedenis van de stad. Ik heb echt nieuwe dingen gehoord tijdens de tour. De rondrit was gezellig, de classic VW bus was supergoed onderhouden en we hadden ook verwarming op deze koude dag. Echt een superexcursie en zijn geld meer dan waard!

We hadden een fantastische gids (Joris). Hij beschikte over zeer veel kennis van Berlijn en bracht het op een zeer leuke manier. We zijn op plekken geweest, waar je normaal gesproken niet zo snel zal komen. Al met al een geweldige ervaring!

Aanrader! Bijzonder leuke tour door de stad en de Berlijnse geschiedenis. Iedereen lacht naar je als je met het VW busje voorbij komt scheuren. Dat laatste is vooral heel grappig.

Gids was zelfs bereid om van dag te ruilen ivm weersomstandigheden.

Mooie fietstocht met Nederlandse gids die boeiend vertelde