Berlijn
Boottochten & rondvaarten

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 Ultieme uitzichten tijdens een rondvaart door Berlijn

De Spree is het hart van Berlijn; een rondvaart over deze rivier brengt je langs de rijke historische glorie van de stad. Natuurlijk kun je de bezienswaardigheden ook aan land bezoeken, maar vanaf het water zie je ze toch op hun best!

 • Museumsinsel

  1. Museumsinsel

  De tentoonstellingen in de vijf musea op het Museumsinsel behoren tot de beste ter wereld, maar vanaf het water heb je pas echt goed zicht op de Pruissische architectuur van de instituten.

 • Oberbaumbrücke

  2. Oberbaumbrücke

  Deze 19e-eeuwse dubbeldekkerbrug voor voetgangers en auto's verbindt wijken Kreuzberg en Friedrichshain, en moest het gevoel van een historische stadspoort geven. Het zicht op de brug vanaf het water is ongeëvenaard!

 • Regierungsviertel

  3. Regierungsviertel

  Naast de Reichstag vind je in de regeringswijk van Berlijn de mooiste moderne architectuur. 's Avonds zien hoogtepunten als het Haus der Kulturen der Welt er nog beter uit!

 • Molecule Man

  4. Molecule Man

  Eén van de bekendste kunstwerken van Berlijn staat in het water. Jonathan Borofskys metalen reuzen staan symbool voor de kruising tussen Treptow, Kreuzberg en Friedrichshain. Tijdens een paddleboardtour kun je er onderdoor peddelen!

 • Schloss Bellevue

  5. Schloss Bellevue

  De officiële residentie van de Duitse president is gebouwd om vanaf het land te bewonderen, maar alleen op het water zie je de Siegessäule op de achtergrond; een ultiem plaatje.

Plan je bezoek

 • Wat is er verkrijgbaar?

  Boottours door Berlijn zijn er in vele vormen, of je nu overdag of 's avonds wil varen, of misschien een thema wil kiezen zoals cinema. Je kunt ook lunchen, dineren en drinken aan boord, of de tour verlengen naar de zijkanalen van de Spree. En dan zijn er ook nog meren om naartoe te varen!

 • Wat kost het?

  Boottours kosten vanaf €10, maar ook met duurdere tours krijg je meer waar voor je geld dan in de meeste Europese hoofdsteden.

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 8.784 beoordelingen

Echt prachtig. Vooral als je van voren zit.

Als je in het onderdek zit kan je bijna geen fotos maken vanwege de bestickering van de ramen. Op het voordek heb je daar geen last van.