Kies data
Berlijn

Rondvaarten & boottochten

Berlijn Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

1. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

Als je veel wilt zien maar weinig tijd hebt dan is deze rondvaart op de rivier de Spree de ideale manier om alles van deze bruisende stad in je op te nemen.   Jouw 1 uur durende sightseeing tour zal beginnen bij de Friedrichstraße of het Nikolaiviertel, langs de Reichstag (Duitse Parlementsgebouw) gaan, door het nieuwe Regierungsviertel (Regeringswijk) en helemaal naar het Haus der Kulturen der Welt (Huis van Wereldculturen). Nadat je bij de Lutherbrücke (Lutherbrug) omdraait, uitkijkt op Schloss Bellevue (Paleis Bellevue), de "Beamtenschlange" (Ambtenaarshuizen) en de Siegessäule (Overwinningszuil), zul je het nieuwe Hauptbahnhof (Centraal Station), Berliner Dom (Berlijnse Kathedraal), Museumsinsel (Museumeiland) en het Nikolaiviertal (de oudste woonwijk in Berlijn) te zien krijgen.

Berlijn: boottocht van 2,5 uur over de Spree

2. Berlijn: boottocht van 2,5 uur over de Spree

Ontdek het centrum van Berlijn via de belangrijkste waterweg, de Spree, tijdens een 2,5-uur durende boottocht. Je ziet de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanaf het water en voelt de hartslag van deze bruisende stad.Je begint de boottocht op Friedrichstrasse en gaat via het Bundeskanzleramt naar Paleis Bellevue, met uitzicht op de Beamtenschlange (huisvesting voor ambtenaren) en de Siegessäule. Bezichtig het nieuwe Hauptbahnhof van Berlijn en het ministerie van Binnenlandse Zaken voordat je verder gaat naar Paleis Charlottenburg. Vandaaruit vaar je langs het Westhafenkanaal, het Berlin-Spandau-scheepskanaal, het federale ministerie van Economische Zaken en het Hamburger Bahnhof. Daarna vaar je weer terug naar Friedrichstrasse.

Berlijn: rondvaart van 3,5 uur over Spree & Landwehrkanal

3. Berlijn: rondvaart van 3,5 uur over Spree & Landwehrkanal

Ervaar Berlijn vanuit een nieuw perspectief op een brugtocht op het Landwehrkanal en de rivier de Spree. Stap aan boord van de boot vanaf Friedrichstrasse en laat de fascinerende mix van moderniteit en traditie je inspireren tijdens deze ontspannende en informatieve rondvaart door de Duitse hoofdstad. Bekijk meer dan 40 bruggen en kom meer te weten over hun spannende en ontroerende geschiedenis. Bekijk alles van ultramoderne structuren tot oude bruggen in een breed scala aan architecturale stijlen. Vaar langs het Duitse Museum voor Technologie, de beroemde Potsdamer Platz en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Je bewondert het unieke uitzicht aan boord van de boot.

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

4. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

Ga mee met een 1 uur durende boottocht die begint in de buurt van de Hackescher Markt bij de pier 'Alte Börse'. Leun achterover en ontspan terwijl je meer te weten komt over de boeiende geschiedenis van Berlijn via het commentaar van de audiogids aan boord. Eerst vaar je op de Spree naar het oostelijk deel van de stad, waar je de Berliner Dom, het pas ingehuldigde Humboldt Forum en de concertzaal Marstall kunt zien. Voor de sluis, de Mühlendammschleuse, keer je terug en vaar je in westelijke richting langs het oudste deel van Berlijn: het Nikolaiviertel. Iets verder op de rivier kom je meer te weten over het Museumeiland voordat je langs de Friedrichstraße vaart om vervolgens het Parlementskwartier binnen te varen. Bekijk het Rijksdaggebouw, het centraal station van Berlijn en de Bundeskanzleramt. Bij het Haus der Kulturen der Welt zal de boot weer omkeren en je terugbrengen naar de pier.

Berlijn-Wannsee: 2-uur durende "7 Meren-Tour"

5. Berlijn-Wannsee: 2-uur durende "7 Meren-Tour"

Geniet van een 2-uur durende tour naar de idyllische Havel meren, een keten van meren die zo bijzonder zijn dat niet alleen de lokale bewoners ervan genieten. Reis voorbij de kleine Wannsee naar Pohlesee, Stölpchensee, Griebnitzsee, Glienickersee en Jungfernsee voordat je weer terugkeert naar Wannsee. Ontspan met de hele familie aan het strand of wandel door de pittoreske wildernis langs de Wannsee en Oberhavelsee. Bekijk waar bekende personen zoals de schilder Max Liebermann of de toneelschrijver Heinrich von Kleist leefden en werkten en ontdek de historische achtergrond van de meren. Ontdek de rijke historie van het gebied ten zuid-westen van Berlijn vanaf het water. Reis terug in de tijd bij deze historische plekken en geniet van de omgeving. De tour vindt plaats bij Wannsee via Havel naar Potsdam. Geniet van een tour door het idyllische Havelmeer en vele historische gebouwen zoals het paleis Babelsberg of de kerk van de Redeemer, Sacrow. Bekijk fascinerende eiland landschappen in het noorden van Berlijn. Valentinswerder, Baumwerder en Scharfenberg zijn een aantal must-sees voor natuurliefhebbers. Het dock van de organisator is gesitueerd tegenover het Pfaueneiland. Dit eiland kan bereikt worden met een pont voor een kleine preis. Het is niet mogelijk zitplekken in de buitenlucht te reserveren.

Potsdam: rondvaart langs de paleizen

6. Potsdam: rondvaart langs de paleizen

Ontdek Potsdam vanaf het water en bewonder de prachtige parken en paleizen uit de Hohenzollern-dynastie. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden vanaf het water in slechts 90 minuten. Vaar door het Babelsbergpark met zijn imposante paleis, bekijk de Flatowtoren en het Hofdamenhaus, ga vervolgens onder de historisch belangrijke Glienickebrug door naar Jungfernsee. Je komt langs de voormalige grens tussen oost en west Duitsland en kunt de indrukwekkende paleizen en tuinen bekijken. Bestudeer de kerk van de Verlosser, Sacrow en ontdek het sprookjesachtige kasteel op het Pfaueninsel. Andere hoogtepunten van de rondvaart zijn de Nieuwe Tuin met het marmeren paleis en het Cecilienhofpaleis, waar in 1945 geschiedenis werd geschreven met de ondertekening van de Overeenkomst van Potsdam.              

Berlijn-Wannsee: Werelderfgoedrondvaart naar Potsdam (3 uur)

7. Berlijn-Wannsee: Werelderfgoedrondvaart naar Potsdam (3 uur)

Vaar van de Wannsee over de Havel naar Potsdam en terug. Je glijdt over het water langs de paleizen en tuinen van Potdam en Berlin, door een regio die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Hier kun je de geschiedenis van Pruisen ervaren. De meren in en rond Berlijn trekken bezoekers van over de hele wereld. Bezoekers kunnen ontspannen bij een van de lido's of wandelen in de prachtige natuur die zich uitstrekt langs de Wannsee en de meren van Oberhavel. Ontdek de rijke historie van de gebieden ten zuidwesten en noorden van Berlijn. Beroemde persoonlijkheden, zoals schilder Max Liebermann en schrijver Heinrich von Kleist, woonden en werkten in Wannsee, waardoor het een plek van historisch belang werd. De historische plaatsen geven je de kans om terug te gaan in de tijd en de geschiedenis te herleven. De boottocht brengt je van Wannsee naar Kladow, langs Pfaueninsel (Pauweneiland) en de Sint-Petrus-en-Pauluskerk van Nikolskoë. Je vaart verder naar de Verlosserkerk, de Cecilienhof en z'n oude zuivelboerderij, en de Glienickebrug. Glijd langs het kasteel van Babelsberg, de Flatowtoren, het Hans-Otto-Theater (Schiffbauergasse), het Freundschaftsinsel (Vriendschapseiland), de Lange Brücke in Potsdam, en vaar daarna weer naar de Wannsee terug.

Berlijn: boottocht over de Spree naar de Müggelsee - 3,5 uur

8. Berlijn: boottocht over de Spree naar de Müggelsee - 3,5 uur

Je begint bij de haven van Treptow en laat de opwinding van de grote stad achter je tijdens deze 3,5-uur durende bootvaart langs de rivier de Spree naar Müggelsee. Je vaart over het idyllische parklandschap naar het oude centrum van Köpenick, waar de Kapitein van Köpenick staat voor het stadhuis. Je vaart verder naar het grootste meer van Berlijn, Müggelsee. Met 7 meren, bijna 20 kilometer van de rivier de Spree, de rivier de Dahme en verschillende kanalen, heeft de regio meer dan 150 kilometer bevaarbare waterwegen. Het water verbindt Treptow-Köpenick niet alleen met het centrum van Berlijn, maar vergemakkelijkt ook de doorgang naar Berlijn vanaf de Oostzee of de Noordzee. Je profiteert van een heerlijk ontspannende vaart door de groene oase van Berlijn.

Berlijn: luxe zonne-catamaran-riviertour

9. Berlijn: luxe zonne-catamaran-riviertour

Bewonder de waterwegen van Berlijn vanuit een uniek perspectief aan boord van een 2 uur durende luxe catamarancruise op zonne-energie die over de rivier de Spree vaart. Begin je reis bij de brug Jannowitzbrücke, waar je uitzicht hebt op verborgen clubs zoals "Kater Blau" en het laatste originele deel van de Berlijnse muur in de East Side Gallery. Passeer de oberbaumbrücke en ga richting Treptow Park. Hier zie je een heel groen deel van Berlijn. Geniet van een schilderachtig uitzicht op de haven van Treptow en het kleine eiland "Insel der Jugend". Ontspan daarna op de terugweg naar Jannowitzbrücke.

Berlijn: boottocht East Side van 2,5 uur met toelichting

10. Berlijn: boottocht East Side van 2,5 uur met toelichting

25 jaar na de val van de Muur kun je een speciale boottocht langs de oostzijde maken. Behalve verschillende bezienswaardigheden in het oude en nieuwe centrum van Berlijn krijg je de recente veranderingen in de omgeving van de East Side Gallery te zien. De boottocht begint bij de pier bij het oude beursgebouw, in de buurt van Hakesche Höfe. Ontspan aan boord, terwijl je gedetailleerde informatie in het Engels en Duits te horen krijgt en geniet van heerlijk eten. Nadat je de bakermat van Berlijn – de Mühlendammsluis – bent gepasseerd, vaar je langs het Radialsystem V, een energieforum, het Berlin Ostbahnhof en de Mercedes Benz Arena. Als je onder de Oberbaumbrücke doorvaart kom je in de oostelijke haven met de vele nieuwe vestigingen, waaronder Universal Music, MTV en Coca Cola. Je komt ook langs het Badeschiff bij club Arena en het beeld van de Molecule Man. Vaar terug naar Berlin-Mitte en bekijk het Nikolaiviertel, het bouwterrein van het paleis en het Humboldt Forum. Het beroemde Museumsinsel begint bij de Berliner Dom. Als je onder de Weidendammerbrug doorvaart kom je uit in de omgeving van Friedrichstraße, met de Schiffbauerdamm, het Tränenpalast (tranenpaleis) en station Friedrichstraße. Vaar langs het regeringsdistrict, waar je de Reichstag en de Bondskanselarij kunt zien. Je krijgt vanaf het water ook het modernste treinstation van Europa te zien – Berlin Hauptbahnhof. Op de terugweg naar het oude beursgebouw, waar je tocht begon, vaar je langs Schloss Bellevue – het verblijf van de Bondspresident.

Veelgestelde vragen over Rondvaarten & boottochten in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Rondvaarten & boottochten zijn de moeite waard in Berlijn?

Welke Rondvaarten & boottochten in Berlijn nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 8.784 beoordelingen

Giro molto carino, con spiegazione in tedesco, ma forniscono appositi cuffie per la propria lingua, non lot come me che ho dimenticato di chiederlo .. consiglio un capello che 2,30 sotto il sole sono tante, oppure lot come me sono scesa sotto comunque si vedeva bene,e si stava anche più comodi

Als Berlijner die al lang niet meer in de stad woont, was het erg interessant om te zien wat er allemaal gebeurde. De uitleg was prima en informatief. Helaas gingen de Oberbaumbrug en de Molecule Man niet door. Daarom wil ik geen ster aftrekken. Al het andere was in orde.

Leuke, ontspannen rit met geweldige uitleg. Leuke bemanning. Je leert Berlijn vanuit een ander perspectief kennen.

Op tijd aangekomen en een goede stoel gekregen, en met hulp van het personeel kaartjes kunnen boeken

Alles goed verlopen, informatief, de rijen stoelen mochten wat meer afstand hebben tot de buren.