Meer foto's

Vanaf € 16 per persoon

Sachsenhausen Concentratiekamp Herdenkingswandeltocht

Product ID: 4827
Belangrijke Informatie
Duur
6 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Spaans, Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Neem een treinrit door de mooie bossen van de Noord-Berlijn
  • Verken de duistere geschiedenis van het Sachsenhausen concentratiekamp
  • Bekijk de locatie van de gaskamers en galgen
  • Leer over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna
Overzicht
Stap Sachsenhauser binnen, het concentratiekamp dat de maat zette voor alle kampen die volgden. Leer over de verschikkelijke geschiedenis van de plek en bekijk de aangrijpende gedenktekens zoals het moordcentrum, de galgen en meer.
Wat te verwachten
Verken het concentratiekamp Sachsenhausen aan de rand van Berlijn op een wandeltocht van een halve dag lang. Hoewel het kamp uitgebreid was zal de zes uur durende excursie zich voornamelijk richten op het vreselijke gevangenenkamp. Je zult het externe SS trainingskamp zien, waar commandant Hoss van Auschwitz getraind werd, en het interieur van het kamp verkennen.

De herdenking is een 50 minuten lange treinrit door de mooie bossen van de noordelijke buitenwijken. Bij aankomst in Sachsenhausen verken je de geschiedenis van het kamp, die verder gaat dan de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Je gaat het kamp binnen bij toren A, vervolgens bezoek je het registratiegebied, de Joodse Barakken, de schoenentestbaan, de galgen, het Oost-Duitse gedenkteken, Station Z moordcentrum, gaskamer en het industrieterrein. Ten slotte zul je het ziekenhuis en pathologiegebouw bezoeken.

Een deskundige gids zal je vertellen over het onmenselijke bestaan in de Gestapogevangenis en over de arbeiders die gedwongen werden om het te bouwen terwijl de wereld afgeleid was door de Olympische Spelen van 1936. Je zult ook leren over hoe het kamp in gebruik gehouden was na de Russische bevrijding in 1945, door zowel de Sovjets als de Oost-Duitsers.
Inbegrepen
  • Begeleide tour
Niet inbegrepen
  • Een kaartje voor het openbaar vervoer van Berlijn voor de zones A, B en C (nodig voor de tour)
Trefpunt

Je treft de gids voor het Starbucks Café, vlakbij Berlijn's historische Brandenburger Tor, Pariser Platz 4, Berlin. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• De tour helpt door middel van donaties om het gedenkteken te ondersteunen.

Je hebt voor deze tour een kaartje voor het openbaar vervoer van Berlijn nodig voor de zones A, B en C (niet inbegrepen).
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (150 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Sandemans New Europe-Germany

Product ID: 4827