Rondleiding

Vanuit Berlijn: wandeltocht Monument Sachsenhausen

Vanuit Berlijn: wandeltocht Monument Sachsenhausen

Activiteitenaanbieder: Sandemans New Europe - Germany
Snel uitverkocht

Vanaf € 28 per persoon

Snel uitverkocht

Bezoek het Monument Sachsenhausen en kom meer te weten over de verschrikkelijke geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Bekijk aangrijpende overblijfselen zoals het moordcentrum en de galgen.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Reserveer nu en betaal later
Blijf flexibel - boek je plek nu en betaal pas later.
Duur 5.5 uur - 331 minuten
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels, Spaans
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Reis met de trein door de serene bossen van de Noord-Berlijn
 • Verken de duistere geschiedenis van het concentratiekamp Sachsenhausen
 • Bezoek de locatie van de voormalige gaskamers en galgen
 • Kom meer te weten over het leven in het kamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna
Volledige beschrijving
Verken het Monument Sachsenhausen aan de rand van Berlijn op een wandeltocht van een halve dag. Hoewel het voormalige concentratiekamp groot was, ligt de focus tijdens deze 5,5-uur durende excursie voornamelijk op het gedeelte waar de gevangenen zich bevonden. Je bezoekt het externe SS-trainingskamp, waar commandant Hoss van Auschwitz opgeleid werd, en verkent het terrein van het kamp. De excursie begint met een 50 minuten lange treinrit door de serene bossen van de noordelijke buitenwijken. Bij aankomst in Sachsenhausen leer je meer over de geschiedenis van het kamp, dat verder teruggaat dan de Tweede Wereldoorlog. Je gaat het kamp binnen bij wachttoren A, vervolgens bezoek je het registratiegebied, de Joodse Barakken, de schoenentestbaan, de galgen, het Oost-Duitse gedenkteken, het Station Z-moordcentrum, de gaskamer en het industrieterrein. Tenslotte bezoek je het ziekenhuis en het pathologiegebouw. Een deskundige gids vertelt je over het onmenselijke bestaan in de Gestapogevangenis en je komt meer te weten over de arbeiders die gedwongen werden om de gevangenis te bouwen, terwijl de wereld afgeleid werd door de Olympische Spelen van 1936. Je leert eveneens hoe het kamp in gebruik werd gehouden door zowel de Sovjets als de Oost-Duitsers, na de Russische bevrijding in 1945.
Inbegrepen
 • Live gids
 • Entree en donatie aan de herdenkingsplaats van het concentratiekamp Sachsenhausen
 • Voor deze tour heb je een Berlijns OV-kaartje nodig voor de zones A, B en C
 • Eten en drinken

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Tref je gids buiten het Starbucks Café, vlakbij de Brandenburger Tor, Pariser Platz 4, Berlijn. Je herkent de gids aan de rode T-shirts en rode paraplu's.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Ticket voor openbaar vervoer

Niet toegestaan

 • Minderjarigen zonder begeleiding

Goed om te weten

 • Opgelet: De excursie helpt door middel van donaties om het monument te ondersteunen
 • Je hebt voor deze tour een kaartje voor het openbaar vervoer van Berlijn nodig voor de zones A, B en C (niet inbegrepen)
 • Er zijn geen eet- of drinkpauzes tijdens de tour
 • Gratis deelname voor kinderen jonger tot 13 jaar, mogelijk bewijs ID vereist Kinderen dienen door een volwassene te worden vergezeld
 • Rolstoeltoegankelijk, maar houd er rekening mee dat de bodem in de wintermaanden modderig kan worden
 • Tussen 21 oktober 2019 en 15 maart 2020 zijn de herdenkingstentoonstellingen op maandag gesloten; het bezoekerscentrum en het monument blijven open
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 2048 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • Vervoer
  4,4/5
 • prijs / kwaliteit
  4,7/5
 • veiligheid
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Georges was uitstekend. Hij kende de geschiedenis van Sachsenhausen door en door en bracht veel details naar voren bij het beantwoorden van vragen. Hij was gepassioneerd over het belang van het herinneren en behouden van gedenktekens en herinnerde de groep vaak aan de verschrikkingen die de mensheid elkaar blijft aandoen sinds de Tweede Wereldoorlog tot vandaag. De rondleiding is een sombere herinnering aan gebeurtenissen uit het verleden en George hield een perfecte toon bij het beschrijven en onthouden. Bedankt.

Verder lezen

5 september 2021

Het was echt een leuke reis, ik zou het zeker aanraden aan anderen. Er stond echter dat je vanuit de trein naar Sachsenhausen moest lopen, wat onze gids op sommige wegen niet leuk vond. Ze zei gewoon dat als je op reis naar huis wilde gaan, je naar de informatie kon gaan en een kaart kon pakken en niets anders. Tegelijkertijd stapte ze ook uit de trein voordat de reis was afgelopen. Er is echter niets negatiefs aan te merken op haar verhalen in Sachsenhausen.

Verder lezen

24 januari 2020

Indrukwekkend

In principe is bezoek aan Sachsenhausen gratis en kan je audioguide halen ter plekke ..Maar op deze manier krijg je toch meer info Na korte treinreis gearriveerd en samen naar Sachsenhausen gelopen(2 km) Tourguide Sam Noble heeft kan het 'leuk' vertellen met hier en daar een beetje humor..Ondanks dat blijft het een zéér indrukwekkende excursie.

Verder lezen

13 juli 2019

Product ID: 4827