Kies data
Berlijn

Shows & musicals

Populaire Shows & musicals in Berlijn

Berlijn Shows & musicals: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Grote show ARISE in het Friedrichstadt-Palast

1. Berlijn: Grote show ARISE in het Friedrichstadt-Palast

Begin met het bewonderen van de blitse buitenkant en foyer van het meest indrukwekkende theater van Berlijn, het Friedrichstadt-Palast. Pak een drankje en neem plaats tegenover een van de grootste podia ter wereld, waar je een boeiend verhaal tot leven ziet komen. Volg de avonturen van fotograaf en kunstenaar Cameron terwijl hij liefde, verlies en alles daartussenin ontdekt. Deze nieuwe Grand Show zal een stortvloed van emoties op gang brengen die je hart sneller doen kloppen. Aangrijpend en ontroerend, de show stroomt over van hoop, geluk en levensvreugde.

Berlijn: ticket voor "Golden Years" The Twenties Variety Revue

2. Berlijn: ticket voor "Golden Years" The Twenties Variety Revue

Welkom in de roaring twenties. Bij de Wintergarten Varieté staat een spetterende avond die de scheidslijn tussen verleden en heden doet vervagen op het menu. De weelderige showproductie "Golden Years" - The Twenties Variety Revue grijpt terug naar het meest zondige decennium van Berlijn, de gouden jaren 1920, en duikt tegelijkertijd als eerste de nieuwe jaren 2020 in. Niet alleen het podium, maar de sfeer van het hele gebouw transformeert, zoals het hoort, tot het perfecte etablissement uit de jaren 1920. Wees getuige van een transcendent spektakel van hoogwaardige acrobatiek en livemuziek, die je meevoeren naar een wereld bevolkt door goochelaars en dansers. Beleef een avond die 100 jaar geleden had kunnen plaatsvinden in de oude Wintergarten aan de Friedrichstraße.

Berlijn: toegang tot de Icebar met cocktail en twee drankjes

3. Berlijn: toegang tot de Icebar met cocktail en twee drankjes

Je ontmoet je collega-bemanningsleden voor een drankje in de taverne, waarop de kapitein de scheepsbel luidt om aan boord van de Hansa te gaan. Assistenten zullen ervoor zorgen dat je de juiste kleding voor de ijskoude activiteit hebt, waarna Wilhelm I en kanselier Bismarck je uitzwaaien voor jouw reis naar de oostkust van Groenland. Wanneer je de bar binnenkomt, ontvang je een Seefahrtsbuch, oftewel zeemansboek, voordat je aan de poolexpeditie deel kunt nemen. In het zeemansboek wordt je als bemanningslid van de Hansa geregistreerd. Het documenteert ook de drankjes die je hebt verbruikt, dus zorg ervoor dat je een stempel ontvangt wanneer je jouw inbegrepen drankjes bestelt. In totaal krijg je één drankje in de taverne en twee in de Icebar. Ervaar de sfeerverlichting en de ijssculpturen van de Icebar en test jezelf hoe lang je het kunt volhouden in de kou.

Berlijn: Cabaret, de Berlijnse musical in Tipi am Kanzleramt

4. Berlijn: Cabaret, de Berlijnse musical in Tipi am Kanzleramt

Geniet van de beroemdste Berlijnse musical in Tipi am Kanzleramt en volg het verhaal van Sally Bowles in de jaren 1930. Kijk uit naar een unieke avond cabaret en geniet van de fantastische productie van sterregisseur en -choreograaf Vincent Patterson bij Tipi am Kanzleramt. Ontdek het complexe verhaal van de hedonistische nachtclubzangeres en luister naar wereldberoemde nummers als 'Life is a Cabaret'. Dompel jezelf onder in Sally Bowles' wereld rondom het drukke Nollendorfplatz en haar groezelige kamer in het pension van Miss Schneider. Leer alles over Sally's grootste wens en ontdek de rol van de nazi's in die tijd.

Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

5. Berlijn: fietstocht 'Vibes of Berlin'

Maak een fietstocht door de natuur, het alternatieve Berlijn, en ontdek wat Klaus Wowereit bedoelde toen hij zei: 'Berlin ist arm, aber sexy!' De fietstocht begint in het centrale Nikolaiviertel, slechts vijf minuten lopen van de Fernsehturm. Start de tocht waar de geschiedenis van Berlijn begon, rijd dan ver van het centrum om het echte stadsleven te ervaren in Kreuzberg, Friedrichshain, Neukölln en Treptow. Dompel je onder in de verschillende wijken van Berlijn en ontdek hoe ze zijn veranderd. Tijdens deze 17 kilometer lange rit zie de alternatieve projecten en gerestaureerde gebouwen, terwijl je over de straten en fietspaden rijdt. De tocht voert je door de diverse gebieden en je zult uitzonderlijke gebouwen en innovatieve ideeën zien. Je beleeft een mooie rit langs de Spree en het Landwehrkanaal, waar de contrasten van Berlijn niet duidelijker kunnen zijn. Pauzeer om de 5 tot 10 minuten om interessante en historische feiten te horen. Een kleine groep van maximaal 15 personen, een intieme sfeer en een ontspannen tempo maken dit een onvergetelijke ervaring.

Gay Berlin Tour: uit in Schöneberg

6. Gay Berlin Tour: uit in Schöneberg

Sinds het begin van de jaren twintig was het gebied rond Nollendorfplatz één van de beroemdste homowijken ter wereld. Nergens anders in Berlijn was er een grotere dichtheid aan eenvoudige pubs en danszalen, verfijnde bars en clubs die exclusief zijn voor de homogemeenschap. Je komt samen om de overblijfselen van deze historische wereld in het noorden van Schöneberg te verkennen en meer te weten te komen over de mensen die zich in dit veelzijdige homo- en lesbische wijk verdrongen tussen het einde van de Eerste Wereldoorlog en de toetreding van de nazipartij. De wijk begon opnieuw te bloeien als het enige homohoofdstad van West-Berlijn vanaf het einde van de jaren zestig, tot op de dag van vandaag. Schöneberg staat nog steeds bekend om zijn bijzonder tolerante houding en zijn verscheidenheid, kenmerken die 100 jaar geleden hebben bijgedragen tot de bekendheid en aantrekkelijkheid van het gebied voor de lokale en internationale gemeenschap. Volg deze fascinerende rondleiding tijdens een reis door de tijd en ontdek de Queer-geschiedenis van Berlijn.

Berlijn: Formule 1-simulator

7. Berlijn: Formule 1-simulator

Ervaar de spannende wereld van de Formule 1 in het ultramoderne simulatiecentrum van Berlijn. Navigeer met halsbrekende snelheden door de bochten en bochten van een Grand Prix-circuit voor een echt meeslepende ervaring. Begin je ervaring met een korte tutorial van je instructeur. Krijg inzichtelijke tips over het manoeuvreren van de auto voor de beste resultaten. Creëer je eigen race-ervaring door de baan en de moeilijkheidsgraad te kiezen. Voor niveau 1 legt u de basis voor uw rijvaardigheid, van theorie tot simulatortraining en uiteindelijk tot autorijden. Race in alle fasen van een Formule 1 Grand Prix. Start op het trainingscircuit, dan de kwalificatieronde en tot slot de race zelf. Het Full HD 180-graden scherm plaatst je direct in de race terwijl je accelereert op de rechte stukken en door bochten slingert.

Berlijn: Showgirls of Burlesque door Gl'Amouresque

8. Berlijn: Showgirls of Burlesque door Gl'Amouresque

Geniet van een wilde avond vol burlesque en cabaret met een vintage charme en een moderne twist. Vier professionele dansers brengen hun talenten naar het podium, waaronder vuur, dans, zang en meer. Dit showticket geeft je toegang tot Showbühne, de thuisbasis van entertainment van wereldklasse. Die Gl'Amouresque neemt je mee op reis door de gouden jaren van Burlesque op een avond die zeker verleidelijk, speels en classy zal zijn.

Berlijns Residentieorkest: diner en concert

9. Berlijns Residentieorkest: diner en concert

Beleef een traditionele Pruisische avond in Berlijn met een diner en een concert van de Berliner Residenz Konzerte. Voor het concert geniet je van het Oranjerie Menu, gemaakt naar de culinaire voorkeuren van de Pruisische vorsten, in Schloss Charlottenburg. Per seizoen geniet je van verschillende gerechten. Je dineert in het elegante Schloss Charlottenburg. Na het eten, hoor je het Berliner Residenz Orchester mooie stukken spelen van Johann Sebastian Bach, Frederik de Grote, Luigi Boccherini, Georg Friedrich Händel, en Wolfgang Amadeus Mozart. Het ensemble en de solisten dragen kostuums uit die tijd en spelen bij kaarslicht.

Berlijn: concertkaartje Polifemo Opera en Händel & Vivaldi

10. Berlijn: concertkaartje Polifemo Opera en Händel & Vivaldi

Welkom bij een werkelijk buitengewone première in de Grote Oranjerie van Paleis Charlottenburg - een avond vol muziektheater wacht op u, het vieren van de levensvreugde en de vreugde van muziek en drama in het baroktijdperk! De muziektheateravond, onder leiding van prof. Claus Unzen, neemt je mee naar het paleistheater rond 1750 – tot aan de repetitie van een muzikaal-theatrale herdenkingsceremonie voor koningin Sophie Charlotte, wier tijd er een levendig artistiek leven was aan het Pruisische hof . De regisseur en castraat Claudio presenteert samen met zijn ensemble opgewonden het verloop van de geplande herdenking aan de hofbegunstiger en zijn vrouw – de welwillendheid van de beschermheilige hangt er immers van af. Na boeiende coloratuuraria's en muziekstukken van Händel, Vivaldi en andere componisten, is het hoogtepunt de opera "Polifemo" van Giovanni Bononcini, die je kunt ervaren in een versie van het kamerensemble van het Berlin Residence Orchestra onder leiding van Alexandra Rossmann - voor het eerst op precies de plaats waar het in 1702 voor het eerst werd opgevoerd om te worden geprezen in aanwezigheid van koningin Sophie Charlotte. In de opera met de gebeurtenissen rond de liefde tussen Acis & Galatea zorgen de cyclops Polifemo en magische goden en mythische wezens voor wonderlijke transformaties die passie, jaloezie en pijn veroorzaken bij alle betrokkenen - in het slotkoor wordt liefde vergeleken met de tuimelende vlucht van een vlinder die op haar brandt. Last but not least zal een intermezzo op basis van de Commedia dell`Arte u heerlijk amuseren, waarin, zoals destijds gebruikelijk was, de tragedies van het hoftheater op zeer grove en vrolijke wijze worden geparodieerd. Kijk uit naar een gepassioneerde en sensuele avond!

Veelgestelde vragen over Shows & musicals in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Shows & musicals zijn de moeite waard in Berlijn?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

De beste activiteit die je kunt doen om Berlijn te leren kennen... mijn gids Dominike nam ons mee, niet alleen naar de mooiste plekken, maar ook naar de meest populaire plekken, zodat je het goede, het slechte, het mooie, het minder mooie, het lelijk en ik. Het lijkt erop dat wat ze je niet laten zien interessanter is! 100 punten en SUPER GOEDKOOP. Water komt!

Ze spraken of zongen soms in het Engels en soms in het Duits. Het gaat terug naar het verleden van een fotograaf en je ziet liedjes, dans en acrobatiek die hij oorspronkelijk had gefotografeerd. Maar is een liefdesverhaal over een vrouw van wie hij hield en stierf en hierdoor verloor hij zijn passie voor fotografie. Kostuums zijn geweldig!

Een geweldig, ongewoon idee in het midden van Berlijn. Het team was geweldig - attent, vriendelijk en grappig. De verblijfsduur midden in de Icebar is perfect berekend - u kunt alles rustig bekijken en genieten van uw drankjes, maar aan het eind bent u blij weer terug in de warmte te zijn. Allround - ga zo door!

De show was overweldigend en geweldig! Een spectaculaire choreografie, prachtige zang, adembenemende kostuums en een fenomenaal decorontwerp, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt, echt uniek! Vergelijkbaar met de shows in Las Vegas. Zeker een bezoek waard, een absolute aanrader.

Alles was perfect, behalve dat ik liever een precieze toewijzing van zitplaatsen verkies op het moment van reservering dan te worden overgelaten om de toewijzing tegen te gaan?