Kies data
Berlijn

Wandeltours

Berlijn Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Tour door regeringswijk & bezoek aan Rijksdagkoepel

1. Berlijn: Tour door regeringswijk & bezoek aan Rijksdagkoepel

Ontdek de hoogtepunten van de regeringswijk van Berlijn. Je begint bij het Futurium. Een Berlijnse gids vertelt je spannende verhalen over de politiek in Berlijn. Moderne gebouwen, belangrijke monumenten en bezienswaardigheden van Berlijn worden je getoond. Je leert interessante feiten. Kijk uit naar leuke anekdotes over de Kanselarij en de Rijksdag. Bezoek na de tour op eigen gelegenheid de Rijksdag. Bij de ingang van het Rijksdaggebouw zal een ID-controle plaatsvinden. Je gids neemt je mee naar de veiligheidscontrole. Je wordt vooraf gevraagd jouw gegevens door te geven. Je ontvangt alle informatie en een link naar een tijdvenster. Vervolgens kun je de koepel bezoeken. Je kunt ook de plenaire zaal onder de koepel bezoeken. Dit bezoek is gratis. De activiteitenaanbieder zorgt voor de organisatie. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het dakterras en de koepel. Bekijk vele bezienswaardigheden in het panorama. Een absoluut hoogtepunt in Berlijn. Geweldige uitzichten. Prachtige architectuur.

Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

2. Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

Ontdek de verborgen steegjes van Berlijn tijdens deze wandeltocht. Geniet van een bezoek met gids aan 13 plekken die kenmerkend zijn voor de stedelijke Berlijnse sfeer. Zie hoe mensen leven, werken, creëren en plezier hebben in deze kleine ruimtes. Wandel door het Scheunenviertel in Berlin-Mitte. Leer over de geschiedenis van de ontwikkeling van deze wijk, de transformatie ervan tot het centrum van het Joodse leven rond de Nieuwe Synagoge, en hoe het de trendy, kleurrijke en internationale wijk werd die het nu is.

Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

3. Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

Tijdens deze prachtige rondleiding door Sanssouci wandel je langs de majestueuze gebouwen die ooit het centrum vormden van het grote Pruisische keizerrijk. Geniet van de prachtige tuinen van het legendarische paleis van Frederik de Tweede en ervaar de geschiedenis van dichtbij. Vanaf het trefpunt op de Kurfürstendamm maak je een korte busrit naar Potsdam, waar je onder begeleiding van je gids een wandeling maakt. De gids toont je de beste bezienswaardigheden van de stad en vertelt je ondertussen een paar fascinerende anekdotes. Bewonder de prachtige gebouwen in de Hollandse wijk en bekijk onderweg de al net zo mooie Russische kolonie Alexandrovka. Het hoogtepunt van je rondleiding is natuurlijk het bezoek aan Slot Sanssouci. Laat je inspireren op je wandeling door het betoverende park, langs het schitterende Chinese theehuis en het Neues Palais.

Kreuzberg: culinaire tour

4. Kreuzberg: culinaire tour

Je verzamelt bij Kotti, midden in het centrum van het bruisende Kreuzberg. Na een korte inleiding, krijg je een algemene introductie op de geschiedenis en de levensstijl van deze speciale plek in Berlijn. Kreuzberg werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als een typische volksbuurt. De mensen hier hadden het altijd zwaar. Ze leefden in grote gebouwencomplexen. Ontdek dit soort plekken in de Oranienstraße en probeer je het leven voor te stellen in de tijd dat het bijna onmogelijk was om frisse lucht in te ademen, toen de meeste mensen geen hele flat of kamer konden huren, maar op slechts een matras sliepen. De meeste mensen in de arbeidersklasse hadden een radicaal linkse mening. Kreuzberg veranderde hierdoor in een kritische buurt waar voortdurend demonstraties plaatsvonden - inclusief escalaties. Jouw gids kijkt er naar uit jou de belangrijkste historische plaatsen te tonen en een brug te slaan naar het leven en de stijl van het moderne Kreuzberg. Deze plek is een smeltkroes met mensen van alle herkomsten, meningen, levensstijlen, seksualiteit, en inkomens. Onderweg door de straten en de geschiedenis van de wijk zie je de voormalige DDR "Ampelmänchen", bezoek je SO36, de plaats van de May Day-demonstraties, luister je naar dramatische verhalen over pogingen om uit de DDR te ontsnappen, hoor je over het bezoek van Martin Luther King in 1964 - en leer je over de Jack the Ripper van Berlijn. In de tussentijd geniet je van heerlijke hapjes in geselecteerde restaurants in de buurt. Mensen die houden van reizen weten dat nieuwe landen en culturen ontdekken betekent dat je het lokale eten moet proeven. Probeer verschillende gerechten in plaats van één grote maaltijd. Deze gevarieerde selectie vertegenwoordigt Kreuzbergs multiculturele en innovatieve geest. Probeer originele Berlijnse recepten, interculturele crossover-gerechten en internationale delicatessen. De weg naar je hart is door je maag, zodat je na  3 uur Kreuzberg vanuit verschillende invalshoeken zult hebben leren kennen. Je zult begrijpen waarom Kreuzberg de meest levendige plek in Berlijn is. Na deze culinaire en culturele ervaring ben je zeker klaar om aan je volgende avontuur in Kreuzberg te beginnen en van het glinsterende nachtleven te genieten.

Berlijn: tour langs Regeringswijk, Kanzleramt en Rijksdag

5. Berlijn: tour langs Regeringswijk, Kanzleramt en Rijksdag

Beleef een informatieve rondleiding door de regeringswijk van Berlijn. Stop bij het Kanzleramt, de Berlijnse Muur, de Rijksdag, en nog veel meer hoogtepunten van dit unieke deel van de stad terwijl je het politieke centrum van Duitsland ontdekt. Leer meer over de bewogen geschiedenis van Berlijn en stel jouw vragen terwijl je gids je meeneemt naar enkele van de belangrijkste plaatsen in deze wijk. Denk na over hoe Berlijn na de Muur kon worden heringericht, zie de gebouwen van de federale regering en zie de symbolische brug tussen oost en west. Begin de rondleiding bij het Futurium en steek dan de Spree over terwijl je van het vroegere oosten naar het westen wandelt. Wees getuige van hoe moderne gebouwen het stadsbeeld domineren. Bewonder de kunstwerken langs de Berlijnse Muur en kom meer te weten over de geschiedenis van deze plek. Ontdek tijdens de tour enkele van de beste fotolocaties in het centrum van Berlijn. Tijdens deze Duitstalige rondleiding krijg je een aantal fantastische lokale inzichten. De rondleiding eindigt buiten de Rijksdag waar je meer te weten komt over de taken en plichten van het parlement en het verhaal achter een gebouw dat zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de Duitse geschiedenis.

Berlijn: Mitte Culinary Food Tour

6. Berlijn: Mitte Culinary Food Tour

Je begint je 3 uur durende rondleiding op de Hackesche Höfe, waar je na een welkom en een korte introductie een indruk krijgt van de bewogen geschiedenis en buitengewone veelzijdigheid van het "centrum" van Berlijn. Je begint dan je wandeling door levendige straten, langs historische gebouwen en binnenplaatsen tussen het proeven van 5 verschillende lekkernijen in 5 verschillende restaurants. Tijdens deze rondleiding krijg je het echte leven te zien van de mensen achter de glanzend gepolijste gevels. Je leert ook over het dramatische lot van boeven, beulen, martelaren, pioniers, kunstenaars en politici, die in de loop van de tijd de kasseien van Berlin-Mitte hebben gemaakt tot wat je tegenwoordig waardeert. Je wordt vermaakt en geïnformeerd door je goedgehumeurde gidsen, waarbij vragen en opmerkingen altijd welkom zijn. In een familiale sfeer wandel je door de wijken en luister je op elke hoek naar vreemde en bizarre verhalen. Tijdens deze tour kun je een kleurrijke selectie van heerlijk eten verwachten, terwijl je kennis maakt met de veelzijdige gastronomische scene van de multiculturele wijk Mitte. Echte "Kiez"-originelen zullen worden gegeten, evenals huidige en internationale voedseltrends. Dit is een tour die je maag of geest nooit een saai moment zal bezorgen!

Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

7. Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

Begin je avond met het leren kennen van je gids en andere gelijkgestemde reizigers. Van daaruit ga je de Berlijnse nacht in naar jouw eerste halte. Nadat je goed bent losgekomen, ga je verder naar drie andere locaties met bars, pubs en danszalen. Elke avond is een nieuwe ervaring bij deze kroegentocht. Maak kennis met het Berlijnse nachtleven tijdens vier stops, variërend van cocktail lounges, alternatieve kroegen, techno bars, bruisende danszalen en veel meer. Geniet onderweg van gratis drankjes en sluit de avond altijd af in een van de grootste dansclubs van de stad, waar je de rij overslaat met VIP-ingang. Deze kroegentocht neemt je mee naar verschillende bars en pubs in de populairste buurten van de stad. Kruip door Berlijn met de iconische TV-toren als decor en beleef een onvergetelijke ervaring tijdens het drinken en dansen.

Berlijn: Charité-wandeltocht

8. Berlijn: Charité-wandeltocht

Het Charité-gebied vertelt spannende verhalen over leven en dood. Het begon allemaal met een pesthuis in de 18e eeuw en groeide uit tot wat het nu is: een van de grootste universitaire ziekenhuizen in Europa en de gebouwen zelf, overblijfselen van belangrijke momenten in de medische geschiedenis. Treed in de voetsporen van Rudolf Virchow, Robert Koch, Ferdinand Sauerbruch, Emil von Behring en Karl Bonhoeffer. De wandeltocht begint bij de beroemde Charité hoogbouw en eindigt bij de Monbijou-brug. Je hoort verhalen over de genieën van de Berlijnse geneeskunde en de donkere tijden van de instelling, toen artsen samenwerkten met het naziregime.

Berlijn: privé sightseeing-segwaytour

9. Berlijn: privé sightseeing-segwaytour

Gun je voeten rust en cruise moeiteloos door Berlijn tijdens deze privé begeleide Segway-tour. Bezoek het beroemde Reichstag-gebouw, het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en de iconische Brandenburger Tor voor perfecte fotomomenten. Ontmoet je gids, zet je helm op en krijg een korte oefensessie over veilig rijden. Zie meer van de stad in minder tijd en geniet onderweg van vermakelijk commentaar van je gids. Glij door de trottoirs, fietspaden, beroemde lanen en parken, evenals over de oevers van de rivier de Spree. Bewonder deze stedelijke stad en de indrukwekkende straatkunst onderweg. Geniet van een dagje uit en geniet van de sites; zorg ervoor dat je je camera bij de hand hebt om foto's te maken van het Reichstag-gebouw, het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en natuurlijk de iconische Brandenburger Tor en de kathedraal van Berlijn voor perfecte fotomomenten. Luister terwijl je gids insidertips geeft over het leven in Berlijn en je informatie geeft over de locaties die op het reisschema staan.

Berlijn: alternatieve ervaring

10. Berlijn: alternatieve ervaring

Ga op een wandeltocht van 4 uur en ontdek de dynamische cultuur en levensstijl van Berlijn, en snap waarom het jaar na jaar zoveel bezoekers trekt. Creatief, tolerant, multicultureel en liberaal; geen enkele andere stad brengt traditie en trends, dichtheid en open ruimte, ondergrondse en kosmopolitische gebieden in evenwicht, net zoals de eerste 'City of Design' van UNESCO. Deze excursie neemt je mee buiten de gebaande toeristische paden. Je ervaart het totale culturele landschap alsof je zelf een Berliner bent. Of het nu gaat om de alternatieve underground scene, de stadscultuur of kosmopolitische levenswijze in voormalige Oost- en West-Berlijnse stadsdelen, onze gids laat je de atmosfeer ervaren in alle geuren en kleuren. Wandel mee langs mijlpalen in de geschiedenis van sub- en tegenculturen in deze stad en kom oog in oog te staan met adembenemende street art en graffiti. Loop door de Turkse buurten van Kreuzberg en bezoek de Afrikaanse en voormalige Joodse wijken. Neem een kijkje bij de kleurrijke homogemeenschap in een van Berlijns meest extravagante buurten. Ontdek de hiphop- en reggaescene bij de betoverende Afrikaanse strandbar en markt. Luister naar verbazingwekkende verhalen over de vele culturele bewegingen die in de loop der jaren ingeburgerd raakten in deze wereldstad, en ervaar de ware identiteit van de stad tijdens je verkenningstocht door het echte Berlijn.

  • Rondleidingen
  • Privétours
155 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 155

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Berlijn?

Welke Sightseeing te voet in Berlijn nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 23.366 beoordelingen

Geweldig interessante wandeling. Veel gezien en gehoord. Jammer dat de wandeling niet eindigde waar hij begon, we moesten flink stuk teruglopen. Vertaling “verborgen achtertuinen” klopt niet. Het gaat om Hinter Höfe. Dat zijn hofjes tussen huizenblokken in, gebouwd ong. begin vorige eeuw. Mensen leefden onder erbarmelijke omstandigheden. Hofjes zijn nu vaak prachtig opgeknapt

Een geweldige tour, onze gids Philipp was zeer deskundig en vertelde veel spannende verhalen. Na 5 voorgerechten zat je echt vol. Ik heb maar één punt van kritiek: de toiletten laten soms te wensen over. Anders was het echt de moeite waard.

We hadden een geweldige tour die ons dichter bij de cultuur en het eten van Kreuzberg bracht. De gidsen waren erg aardig en namen veel tijd voor ons. Hoewel het slecht weer was, hadden we een prachtige rondleiding door Kreuzberg.

Echt een leuke groep en gids! Echt een aanrader om te doen! Ook nog mooi voor zonsondergang! 2 uur was ook echt genoeg!

Echt een aanrader, een leuke activiteit voor jong en oud! De spontane gids vertelt gaande weg van alles over Berlijn.