Kies data

Berlijn Sightseeingrondvaarten

Berlijn Sightseeingrondvaarten: Onze meest aanbevolen

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

1. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur, zitplaatsen gegarandeerd

Ontdek een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn tijdens een rondvaart. Geniet van een ontspannende boottocht over de rivier de Spree en bekijk de bezienswaardigheden in het hart van deze bruisende stad.   Vertrek vanuit Friedrichstrasse of het Nikolaiviertel. De sightseeingtour van 1 uur voert je langs de Reichstag (het Duitse parlementsgebouw), door het nieuwe Regierungsviertel tot aan het Haus der Kulturen der Welt. Na de Lutherbrücke zie je Schloss Bellevue, de 'Beamtenschlange' (ambtenarenwoningen) en de Siegessäule. Bewonder het Hauptbahnhof, de Berliner Dom, het Museumsinsel en het Nikolaiviertal, de oudste woonwijk van Berlijn. Dan kom je weer terug in de Friedrichstraße of bij het Nikolaiviertel om de rondleiding af te sluiten.

Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

2. Berlijn: stadsrondvaart van 1 uur

Ga mee met een 1 uur durende boottocht die begint in de buurt van de Hackescher Markt bij de pier 'Alte Börse'. Leun achterover en ontspan terwijl je meer te weten komt over de boeiende geschiedenis van Berlijn via het commentaar van de audiogids aan boord. Eerst vaar je op de Spree naar het oostelijk deel van de stad, waar je de Berliner Dom, het pas ingehuldigde Humboldt Forum en de concertzaal Marstall kunt zien. Voor de sluis, de Mühlendammschleuse, keer je terug en vaar je in westelijke richting langs het oudste deel van Berlijn: het Nikolaiviertel. Iets verder op de rivier kom je meer te weten over het Museumeiland voordat je langs de Friedrichstraße vaart om vervolgens het Parlementskwartier binnen te varen. Bekijk het Rijksdaggebouw, het centraal station van Berlijn en de Bundeskanzleramt. Bij het Haus der Kulturen der Welt zal de boot weer omkeren en je terugbrengen naar de pier.

Berlijn: boottocht East Side van 2,5 uur met toelichting

3. Berlijn: boottocht East Side van 2,5 uur met toelichting

25 jaar na de val van de Muur kun je een speciale boottocht langs de oostzijde maken. Behalve verschillende bezienswaardigheden in het oude en nieuwe centrum van Berlijn krijg je de recente veranderingen in de omgeving van de East Side Gallery te zien. De boottocht begint bij de pier bij het oude beursgebouw, in de buurt van Hakesche Höfe. Ontspan aan boord, terwijl je gedetailleerde informatie in het Engels en Duits te horen krijgt en geniet van heerlijk eten. Nadat je de bakermat van Berlijn – de Mühlendammsluis – bent gepasseerd, vaar je langs het Radialsystem V, een energieforum, het Berlin Ostbahnhof en de Mercedes Benz Arena. Als je onder de Oberbaumbrücke doorvaart kom je in de oostelijke haven met de vele nieuwe vestigingen, waaronder Universal Music, MTV en Coca Cola. Je komt ook langs het Badeschiff bij club Arena en het beeld van de Molecule Man. Vaar terug naar Berlin-Mitte en bekijk het Nikolaiviertel, het bouwterrein van het paleis en het Humboldt Forum. Het beroemde Museumsinsel begint bij de Berliner Dom. Als je onder de Weidendammerbrug doorvaart kom je uit in de omgeving van Friedrichstraße, met de Schiffbauerdamm, het Tränenpalast (tranenpaleis) en station Friedrichstraße. Vaar langs het regeringsdistrict, waar je de Reichstag en de Bondskanselarij kunt zien. Je krijgt vanaf het water ook het modernste treinstation van Europa te zien – Berlin Hauptbahnhof. Op de terugweg naar het oude beursgebouw, waar je tocht begon, vaar je langs Schloss Bellevue – het verblijf van de Bondspresident.

Potsdam: rondvaart langs de paleizen

4. Potsdam: rondvaart langs de paleizen

Ontdek Potsdam vanaf het water en bewonder de prachtige parken en paleizen uit de Hohenzollern-dynastie. Bekijk de mooiste bezienswaardigheden vanaf het water in slechts 90 minuten. Vaar door het Babelsbergpark met zijn imposante paleis, bekijk de Flatowtoren en het Hofdamenhaus, ga vervolgens onder de historisch belangrijke Glienickebrug door naar Jungfernsee. Je komt langs de voormalige grens tussen oost en west Duitsland en kunt de indrukwekkende paleizen en tuinen bekijken. Bestudeer de kerk van de Verlosser, Sacrow en ontdek het sprookjesachtige kasteel op het Pfaueninsel. Andere hoogtepunten van de rondvaart zijn de Nieuwe Tuin met het marmeren paleis en het Cecilienhofpaleis, waar in 1945 geschiedenis werd geschreven met de ondertekening van de Overeenkomst van Potsdam.              

Berlijn Combo: stadsrondleiding & rondvaart Spree

5. Berlijn Combo: stadsrondleiding & rondvaart Spree

Ontdek de meest interessante bezienswaardigheden van Berlijn tijdens deze praktische hop on, hop off-bustour gecombineerd met een rondvaart over rivier de Spree. Stap simpelweg bij de eerste halte op de bus en ontspan je, ontdek de stad en zie de hoogtepunten van dichtbij. Je kunt zo vaak als je wilt uitstappen en zo veel tijd als je wilt doorbrengen bij elke bezienswaardigheid. Wandel langs de Kurfürstendamm, kom meer te weten over de historische achtergrond van Checkpoint Charlie, bewonder de Brandenburger Tor, en geniet van de Gendarmenmarkt. Bussen van de Best of Berlin by City Circle (geel) stoppen bij de volgende bushaltes: • Kurfürstendamm• KaDeWe • Lützowplatz • Kultuur Forum • Potsdamer Platz • Checkpoint Charlie • Gendarmenmarkt • Alexanderplatz (TV toren) • Fontein van Neptunus• Museumsinsel• Berlijnse Kathedral • Lustgarten (Museumeiland) • Unter den Linden • Brandenburger Tor (Rijksdaggebouw) • Berlijn Centraal Station (Hauptbahnhof)• Siegessäule • Slot Bellevue• Straße des 17. Juni/vlooienmarkt• Slot Charlottenburg • Antiekhal Bussen van de Berlijnse Muur door City Circle (paars) stoppen bij de volgende bushaltes: • Alexanderplatz (Noord) tegenover het Park Inn Hotel • Hackescher Markt  • Gedenkstätte Berliner Mauer • Mauerpark • Metzer Str.  • East Side Gallery/Mercedes Benz-Platz • East Side Gallery/Ostbahnhof • Alexanderplatz (Noord) tegenover het Park Inn Hotel. Dit combipakket bevat ook een boottocht aan de rivier de Spree. Ontdek Berlijn vanuit een ander perspectief terwijl je de bezienswaardigheden van het stadscentrum passeert, verspreid langs de oevers van haar waterweg.

Potsdam: privérondvaart door de haven en het kasteel

6. Potsdam: privérondvaart door de haven en het kasteel

Ervaar de schoonheid van het historische Potsdam met uw eigen privéboot en kapitein. Begin uw luxe cruise met een adembenemend uitzicht op de haven van Babelsberg Palace, Flatow Tower en het Damenhaus. Ga verder langs de historische Glienicke-brug en het Jungfernsee-meer in, dat uitkomt op een UNESCO-werelderfgoed, compleet met weelderige tuinen en torenhoge kastelen. Je route gaat verder terwijl je richting Sacrower Heilandskirche vaart, langs Pfaueninsel en zijn grillige kasteel en het unieke marmeren paleis van de Nieuwe Tuin. Ontdek het historische Cecilienhof-paleis waar in 1945 de overeenkomst van Potsdam werd ondertekend.

Wannsee: 4 uur privé Seven Lakes-boottocht met schipper

7. Wannsee: 4 uur privé Seven Lakes-boottocht met schipper

Ervaar de schoonheid van de historische Wannsee en de zeven omliggende meren, met uw eigen privéboot en kapitein. Begin uw cruise op Tiefensee, met een betoverend uitzicht op de haven van het historische kasteel Babelsberg. Vang een glimp op van de luxe villa's die verborgen zijn langs de havens van Griebnitzsee, waarvan bekend is dat ze filmsterren en beroemdheden herbergen. Vervolg uw route door de Stölpchensee, Pohlesee, Kleiner Wannsee en Großer Wannsee, tot u aankomt op Peacock Island, beroemd om zijn grillige zomerpaleis. Een kleine omweg voordat je terugkeert, brengt je naar de Jungfernsee, de thuisbasis van het historische Cecilienhof-paleis waar de overeenkomst van Potsdam in 1945 werd ondertekend.

Berlijn: zeilervaring van 3 uur met zeilles

8. Berlijn: zeilervaring van 3 uur met zeilles

Breng tijdens uw bezoek aan Berlijn tijd door op het water. Vaar langs de Wannsee en de rivier de Havel op een 39-voet offshore cruiser. Leer omgaan met het jacht of leun achterover en ontspan. Uw zeilervaring van 3 uur begint in de haven naast het Huis van de Wannsee-conferentie. Vaar over de Wannsee en over de rivier de Havel tussen de natuur en vele bekende bezienswaardigheden van Berlijn. Leer van de professionele schipper hoe je het jacht bestuurt, met de touwen omgaat of kijk hoe ze het jacht manoeuvreren. Als u wilt, kunt u gewoon achterover leunen, ontspannen en genieten van de zon. Tijdens je zeilervaring zijn er snacks en drankjes aan boord verkrijgbaar.

Tagestour: privé Wannsee-meer en Werder-jachtcruise

9. Tagestour: privé Wannsee-meer en Werder-jachtcruise

Bekijk Potsdam vanaf de achterkant van een boot tijdens een privérondvaart op een jacht en ervaar de stad en haar bezienswaardigheden vanaf het water. Begin de tour met uw privéschipper die wacht om u aan boord te verwelkomen bij het dok. Vanuit het stadscentrum van Potsdam ga je naar de Tiefensee en geniet je van de bezienswaardigheden terwijl je ontspant op het comfortabele jacht. Ga vanaf daar naar de Kleiner en Großer Wannsee, langs het centrum van Potsdam aan de Templinersee en richting Caputh Castle. Onderweg zijn er stops om jezelf te verfrissen in het water, of je kunt een tijdje achter het stuur kruipen en je zelf kapitein voelen. Of leun achterover, drink een koel drankje (niet inbegrepen) en geniet van het prachtige landschap. Geniet van de aanblik van de pittoreske eilanden Werder Havel en Hermannswerder. Ga dan ten slotte terug naar het dok, ontspannen van een dag toeren door de schilderachtige wateren van Potsdam.

  • Wateractiviteiten
  • Combi-aanbiedingen
  • Dagtochten
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Berlijn

Welke topattracties zijn een must-see in Berlijn?

De topattracties in Berlijn zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Potsdam

Overzicht activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

De reis is compact op 1 uur en toont de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Berlijn, zoals de kathedraal, de regeringswijk, het Bodemuseum etc. De uitleg via de luidspreker is gemakkelijk te begrijpen en informatief. Ik was op reis met mijn kleinzoon (9) en de tijd was ook precies goed voor kinderen. Ik kan de tour alleen maar aanbevelen.

We hebben een geweldige tour gehad bij super zonnig herfstweer. Ga op tijd in de rij staan, anders zijn de zonnedekplekken weg. Helaas moest je jezelf bedienen en lang wachten, waardoor je een deel van de tour hebt gemist. Maar we vonden het erg leuk en kunnen de reis absoluut aanbevelen.

Het is een wandeling die de gebouwen aan de rivierkant laat zien, de opmerkingen in perfect Frans. Ik heb er geen spijt van, want het is goed om wat uit te rusten en de Spree op deze manier te ontdekken. We wilden zo graag over de kades lopen dat de rit leuk was

Ik nam de kasteeltour door Potsdam met mijn 6-jarige zoon op de stoomboot. We zaten buiten en konden onderweg zelfs eenden voeren. De tour was zeer informatief voor mij en zeer ontspannend voor ons beiden. Bij uw volgende bezoek doen we het graag nog een keer.

Kan meteen doorlopen dus niet eerst melden bij de kiosk. Leuk kort tripje.