Kies data
Berlijn

Tweede Wereldoorlog

Berlijn Tweede Wereldoorlog: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Duits spionnenmuseum flexibel toegangsbewijs

1. Berlijn: Duits spionnenmuseum flexibel toegangsbewijs

Boek je flexticket naar het Duitse Spionagemuseum in Berlijn en ontdek de fascinerende wereld van geheime diensten en spionnen. Maak je geen zorgen over voorafgaande registratie of reserveringen: met je flexibele ticket kun je het museum op elke dag van de week tijdens openingstijden bezoeken. Stap het hart van Berlijn binnen en ervaar een unieke 3.000 vierkante meter grote tentoonstelling die het leven en de geschiedenis van spionnen onderzoekt met behulp van moderne technologie en een groot aantal interactieve stations. Bekijk de Berlijnse spionnenkaart met beroemde spionageplaatsen, doe mee aan interactieve activiteiten zoals het populaire laserdoolhof en nog veel meer. Beslis of je het in je hebt om een spion te zijn.

Berlijn: concentratiekamp Sachsenhausen en rondleiding door Potsdam

2. Berlijn: concentratiekamp Sachsenhausen en rondleiding door Potsdam

Krijg een diepere kennis van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en begrijp de wreedheid van de misdaden die zijn begaan tegen de slachtoffers van het concentratiekamp Sachsenhausen met een geleid bezoek. Verken daarna de oude Slavische stad Postdam en zijn koninklijke paleizen en tuinen. Stap in je bus bij de tv-toren op Alexanderplatz en begin je rit naar de eerste halte. Ontmoet je Sachsenhausen Memorial-gids en ga het kamp binnen om de afmetingen te begrijpen van de wreedheid die daar plaatsvond. Lees meer over hoe banen werden verdeeld en hoe het kamp werd geleid. Na uw bezoek gaat u richting Potsdam. Luister naar het verhaal over hoe het van een Slavische stad een koninklijke residentie werd. Bekijk de paleizen en tuinen waar de koninklijke families en hun hoven regeerden en wandelden. Maak een begeleide wandeling en geniet van wat vrije tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken.

Berlijn: rondleiding door de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk

3. Berlijn: rondleiding door de Tweede Wereldoorlog en het Derde Rijk

Ontdek de fascinerende stad Berlijn tijdens deze fantastische rondleiding door de stad. Deze Berlijnse Tweede Wereldoorlog Tour concentreert zich op de effecten, geschiedenis, gebouwen en verhalen rond Berlijn in de Tweede Wereldoorlog. Verken eerst de Slag om Berlijn om te ontdekken hoe Berlijn diende als het nazi-bolwerk in Duitsland en als commandocentrum voor Hitler en het Derde Rijk. Dit zal worden gevolgd door het ontdekken van de Reichstag - een historisch gebouw in Berlijn dat de Bundestag herbergt, het lagerhuis van het Duitse parlement. Ga naar het Russisch-Duitse oorlogsmuseum (toegang is gratis) om te begrijpen hoe Berlijn mogelijk de grootste rol heeft gespeeld van elke stad tijdens de gruweldaden die plaatsvonden in de Tweede Wereldoorlog. Ontdek vervolgens de Flak Tower om de schade te zien die is aangericht door duizenden geallieerde bommen en de verdedigingsstructuren die zijn gebouwd om ze buiten te houden. Ga vervolgens naar Prenzlauer Berg om de littekens en slagvelden te bekijken die zijn achtergelaten tijdens de Slag om Berlijn. Rond de tour af op de site van Hitler's Bunker om de plek te zien waar Hitler zijn beruchte ondergrondse schuilplaats had.

Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

4. Berlijn: schilderachtige rondleiding met privéauto voor 2, 3, 6 uur

Haal het meeste uit je tijd in Berlijn met een rondleiding langs de hotspots en ontdek de rijke cultuur van de Duitse hoofdstad. Laat je ophalen bij je hotel en bezoek bezienswaardigheden zo oud als de Gendarmenmarkt en recent als de Berlijnse Muur. Breng tijd door in de centrale wijk Mitte en zie hoe het leven is veranderd. Ontmoet je chauffeur en gids bij de door jou gekozen pick-up voor een inleiding tot Duitsland en de recente geschiedenis van Berlijn. Met een aparte toegewijde chauffeur kan uw gids zich volledig concentreren op het vertellen van elk gebied, het plannen van uw favoriete route en het controleren of u wilt stoppen en rondlopen. Rijd langs wereldberoemde locaties zoals de Brandenburger Tor, de Reichstag en de voormalige Joodse wijk met zijn indrukwekkende Nieuwe Synagoge. Strek je benen in gebieden zoals Museumeiland of Unter den Linden om historische juweeltjes te vinden die de moeite waard zijn om van dichtbij te bekijken. Verdiep je begrip van het controversiële verleden van Berlijn als je Checkpoint Charlie passeert, de locatie van Hitler's Bunker, de voormalige nazi-regeringswijk en Bebelplatz waar de ceremoniële verbranding van nazi-boeken plaatsvond. Geniet van de plechtige sfeer bij het Monument voor de vermoorde Joden van Europa en het monument voor de Sinti en Roma vermoord onder het nationaal-socialisme. Leer van je gids over het belang van deze gedenktekens voor moderne Berlijners en internationale toeristen. Kies voor de 6-uur durende tour en voeg een reis naar voormalig West-Berlijn toe. Bekijk het majestueuze paleis Charlottenburg, de Kurfürstendamm en de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en stop bij de legendarische Berlijnse chocolatiers: Rausch. Maak van de gelegenheid gebruik om souvenirs te kopen of wat verfrissingen te pakken met ten minste 2 pauzes in elke tour. Zorg ervoor dat je je gids laat weten welke bezienswaardigheden bovenaan je lijstje staan en of er restaurants of cafés zijn die je wilt bezoeken.

Berlijn: historische bezienswaardigheden en Berlijnse muurtour met een Berliner

5. Berlijn: historische bezienswaardigheden en Berlijnse muurtour met een Berliner

Ontmoet je lokale gids bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van Berlijn, de Brandenburger Tor. Luister naar je gids en deel fascinerende inzichten over dit symbolische monument dat Duitsland herenigde, en ontdek waarom het 28 jaar lang geïsoleerd was. Vervolg de tocht langs de voormalige grens tussen Oost- en West-Berlijn en bewonder de overblijfselen van de Berlijnse muur. Luister naar de indrukwekkende en aangrijpende verhalen over ontsnappingen uit Oost-Berlijn en andere verhalen uit de turbulente geschiedenis van Berlijn. Ontdek waarom Berlijn ooit de 'front city' werd genoemd en ontdek zijn tijd als een eiland van vrijheid tijdens de Koude Oorlog. Aankomst bij de beroemde Checkpoint Charlie, de officiële geallieerde grens die ten tijde van de opdeling van West- naar Oost-Berlijn was overgestoken. Luister naar een fascinerend verhaal over een woordenwisseling die hier in 1961 plaatsvond en de Tweede Wereldoorlog bijna deed ontbranden.

Berlijn: Joodse geschiedeniswandeling

6. Berlijn: Joodse geschiedeniswandeling

Het Berlijnse Jodendom kent een unieke geschiedenis, van de dagen van de verlichting, via de wreedheden van de Holocaust, tot aan de huidige wederopbloei. Ontrafel de geschiedenis van de bloeiende Joodse gemeenschap in Berlijn. Je komt meer te weten over de belangrijkste persoonlijkheden en de belangrijkste plekken. Van Moses Mendelssohn tot Albert Einstein, de Joden van Berlijn speelden telkens weer een grote rol in de culturele en intellectuele ontwikkeling van de stad. Maar hun prestaties kwamen tegen een achtergrond van antisemitische pesterijen tot stand. Deze discriminatie zou, na eeuwenlang zaad te hebben geschoten, uiteindelijk Europa en de rest van de wereld ten gronde richten. En dat is minder lang geleden dan velen van ons zouden willen geloven. Ontdek de magnifieke Nieuwe Synagoge en haar ongelofelijke verhaal, dat symbool staat voor het verhaal van de Berlijnse joden, vóór, tijdens en na de nazivervolging. Je bekijkt waar niet-Joden hun leven riskeerden om hun Joodse buren te verbergen, waaronder de Werkplaats voor de Blinden. Hier legde een dappere Berliner zijn eigen leven in de waagschaal om dat van zijn Joodse medewerkers te redden. Op de eeuwenoude Joodse Begraafplaats bekijk je het graf van Mendelssohn. Je komt er meteen meer te weten over zijn betekenis binnen de filosofie en de joodse geschiedenis. Treed in de voetsporen van Joodse immigranten uit de arbeidersklasse die droomden over een betere wereld. Luister naar verhalen over vrouwen die rabbijn wilden worden en rijken die graag arm wilden zijn. Ontdek wat het betekent, en wat het ooit betekende, om een Jood in Berlijn te zijn.

Van Berlijn: Battle for Seelow Heights WW2 Battlefield Tour

7. Van Berlijn: Battle for Seelow Heights WW2 Battlefield Tour

Nadat je je gids hebt ontmoet, reis je naar de stad Seelow, ongeveer 1,5 uur rijden van Berlijn. Bezoek het Seelow Heights War Museum, waar je gids een gedetailleerd overzicht geeft van de offensieve operatie Berlijn-Seelow en belangrijke tentoonstellingen uitlicht, waaronder een 3D-model van de bunker van het 1e Wit-Russische Sovjetfront en het loopgravennetwerk dat later tijdens de tour zal worden bezocht. Verken het museum na de introductie op je gemak. Na het museum is het een korte rit naar de volgende stad Reitwein. Ontdek deze kleine en bescheiden stad die een vitale rol speelde in de opmars van de Sovjet-Unie en het startpunt was voor de aanval van het 1e Wit-Russische front op Seelow en de toekomstige opmars naar Berlijn. Leer hoe maarschalk Zhukov zijn commandopost in deze stad opzette en bezoek de overblijfselen van de bunker- en loopgraafnetwerksystemen in het nabijgelegen bos. Bekijk de overblijfselen van het observatiepunt van maarschalk Zhukov waar hij het bevel voerde over de strijd. Na een kleine excursie door het loopgravennetwerk, gaat u verder naar het treinstation van Dolgelin. Kom meer te weten over de Duitse verdedigingsposities en de immense moeilijkheden waarmee de Russische en Poolse troepen te maken kregen bij het oversteken van de toepasselijk genaamde "schietgalerij". Begin de reis terug naar Berlijn langs de oorspronkelijke route van de Sovjet-opmars. Rijd door de stad Lietzen en stop bij de Duitse veldbegraafplaats. Maak een laatste stop in de stad Jahnsfelde, waar je de wreedheid en wanhoop van de gevechten zult ontdekken. Nu gastheer van een sportveld, zie de site van een Duits veldhospitaal dat tijdens de laatste dagen van de oorlog werd aangevallen door Sovjetvliegtuigen. Eenmaal terug in Berlijn wordt u afgezet bij het Radisson Berlin Alexanderplatz Hotel.

Van Berlijn: koninklijke paleizen en tuinen Private Black Van Tour

8. Van Berlijn: koninklijke paleizen en tuinen Private Black Van Tour

Begin deze fascinerende tour met ophalen bij je hotel in Berlijn. Van daaruit wordt u naar de prachtige stad Potsdam gebracht om een 8-uur durende tour te beginnen door een sfeervolle stad boordevol geschiedenis en cultureel erfgoed. Of het nu gaat om de Pruisische koninklijke familie of spionage uit de Koude Oorlog die u het meest boeit, u zult niet teleurgesteld zijn. Potsdam, op minder dan 1 uur van Berlijn, is een kleine stad, omringd door schilderachtige landschappen, prachtige natuur, overvloedige paleizen, kastelen en barokke architectonische wonderen. Onder leiding van een deskundige gids verken je het pittoreske Potsdam en leer je de verhalen achter de spectaculaire façade van de stad. Je bezoekt de Glienicker Brücke (brug), die de rivier de Havel oversteekt en door het midden van de Oost/West-divisie loopt. Luister daar naar spannende verhalen over de uitwisselingen van de spionnen, die de geallieerden 3 verschillende keren hebben ondernomen. Veel andere historische sporen van de Duitse divisie zijn hier ook nog te vinden. De tour leidt je door het voormalige KGB-hoofdkwartier, de ongewone kleine kolonie houten huizen die bijna 200 jaar geleden is gebouwd en andere hoogtepunten die de Sovjet-invloed na de Tweede Wereldoorlog blootleggen. Bezoek vervolgens de Nederlandse wijk, waarvan de eindeloze rijen rode bakstenen huizen je aan Amsterdam zullen herinneren. Potsdam is een stad opgebouwd uit een lappendeken van culturen. De Nieuwe Tuin werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd in opdracht van koning Frederik Willem II. Nadat je door deze prachtige sprookjesachtige tuin hebt gewandeld, leidt de gids je naar het Cecilienhof-paleis, de locatie van de beroemde Conferentie van Potsdam, gebouwd in 1916. Loop daar door de zalen waar Stalin, Truman en Churchill na de oorlog onderhandelden. Misschien wel een van de meest bezochte plaatsen in Potsdam is het graf van Frederik de Grote in Sanssoucci; gelegen op de top van een wijngaard, het is echt een prachtige plek. Je kunt ook de andere graven van de Pruisische koninklijke familie bezoeken in de ontzagwekkende Vredeskerk. Het spectaculaire ontwerp van de kerk staat erom bekend spiritualiteit op te roepen, zelfs bij degenen die niet geloven. Er is zoveel te zien en te horen in deze stad. Aan het einde van de tour kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl de gids u terugbrengt naar uw hotel. Over onze gidsen: Onze Berlijn/Potsdam reisleiders zijn meer dan alleen gidsen — het zijn echte karakters van de stad, met diepgaande kennis van de Berlijnse geschiedenis, kunst en politiek. Sommigen van hen waren ooggetuigen van de Koude Oorlog en allemaal enthousiaste ambassadeurs van hun stad. Als onze gast willen we dat u zich welkom en verzorgd voelt. Onze gidsen nemen altijd de tijd om uw vragen te beantwoorden en kunnen het reisschema aanpassen aan uw persoonlijke wensen en interesses.

Berlijn: hoogtepunten van de stad en wandeltochten uit de Koude Oorlog

9. Berlijn: hoogtepunten van de stad en wandeltochten uit de Koude Oorlog

Onze begeleide wandeltochten door Berlijn laten je kennismaken met de beroemdste (en beruchte) bezienswaardigheden. Nadat je de architecturale en historische hoogtepunten hebt ontdekt, duik je diep in het 20e-eeuwse Berlijn en herbeleef je de cruciale momenten van de stad in recentere jaren. Als je geen tijd hebt om op dezelfde dag deel te nemen aan onze dagtour en avondtour, maak je geen zorgen! Je ticket is flexibel vanaf het eerste gebruik. Deze fascinerende wandeltochten vormen samen het hachelijke verleden van Berlijn door je te leiden door die plaatsen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Gebruik de gratis Vox City-app (inbegrepen in je ticket) om meer van Berlijn en zijn ongelooflijke geschiedenis te ontdekken. Historisch Berlijn omvat: Gendarmenmarkt Hausvogteiplatz Friedrichswerderkerk DDR-museum Museumeiland Marx en Engels Forum Alexander Platz Televisietoren van Berlijn Sporen van de Koude Oorlog omvat: Potsdamer Platz Holocaustmonument Brandenburger Tor Franse kathedraal Topografie van terreur Pariser Platz Konzerthaus Berlijn De Duitse kerk Rausch Chocolade Huis Belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn zelfgeleide routes: Grote muur Rijksdag Checkpoint Charlie Pergamonmuseum Berliner Dom Sovjet Oorlogsmonument St. George en de draak standbeeld St. Mary's kerk Marienviertel en Potsdam: Vriendschapseiland Stadspaleis van Potsdam Eenheidsplein Barberini-paleis Stadskanaal St. Nicolaaskerk Oude wachthuis Luisenplatz ...en nog veel meer!

Berlijn: Hohenschönhausen Memorial rondleiding & transfers

10. Berlijn: Hohenschönhausen Memorial rondleiding & transfers

Doe mee aan een groepstour door het Berlin-Hohenschönhausen Memorial om meer te weten te komen over de politieke vervolging in het naoorlogse Oost-Duitsland. Verken de locatie van de belangrijkste voorlopige hechtenis voor mensen die worden vastgehouden door het Ministerie van Staatsveiligheid (Stasi). Luister naar het onvertelde verhaal van Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Je groep wordt begeleid door een voormalige gevangene of een historicus, waardoor je het meest authentieke verslag krijgt van de gevangenis tussen 1951 en 1989. De rondleiding door de originele gevangenisgebouwen en tentoonstellingen, nog steeds gehuld in mysterie, biedt een betrouwbare indruk van de gruwelijke en absurd leven van de gevangenis. Je zult zien dat de permanente tentoonstelling persoonlijke voorwerpen en foto's van de voormalige politieke gevangenen toont en hun persoonlijke herinneringen onthult aan het fysieke geweld en de psychologische marteling van het 'House of Horror'. Krijg inzicht in de levens en motieven van Stasi, destijds de grootste geheime politie ter wereld. Het zal een geweldige les zijn over het belang van vrijheid en democratie. De 3-uur durende tour is inclusief ophalen en wegbrengen door een privévoertuig, zodat u het openbaar vervoer kunt vermijden en op tijd bij het Berlin-Hohenschönhausen Memorial kunt komen om uw ervaring te laten beginnen. Na de rondleiding brengt de chauffeur je terug naar je accommodatie.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
88 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 88

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 6.020 beoordelingen

Zeer aangename rondleiding voor een jeugdgroep door Jan. Spannende verhalen en hij reageerde goed op vragen