Meer foto's

Vanaf € 14 per persoon

Verborgen Berlijn En Hoofdattracties Wandeltocht

Product ID: 10874
Belangrijke Informatie
Duur
4 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Neem een fascinerende wandeltocht door de geschiedenis van Berlijn, langs alle belangrijkste bezienswaardigheden
 • Ontdek de verborgen geschiedenis van Berlijn, met bezoeken aan geheime plekken
 • Wandel door de Brandenburger Tor en stel je de slag om de Reichstag voor
 • Bezoek het Nazi Ministerie van Luchtvaart en het hoofdkwartier van de Gestapo en de SS
 • Verken de in barokstijl gebouwde paleizen van het Pruisische Berlijn
 • Leer hoe Berlijn zichzelf getransformeerd heeft in de hoofdstad van Duitsland
 • Bekijk de grootse nieuwe Overheidswijk en de futuristische ontwerpen van Potsdamer Platz
 • Hoor hoe burgers van Oost-Berlijn op illegale wijze probeerden te ontsnappen naar West-Berlijn
 • Loop over het niemandsland
Overzicht
Leer Berlijn kennen als een insider! Bekijk de geheime kant van Berlijn en alle grote bezienswaardigheden van de stad op een wandeltocht door het centrum. Bekijk de Brandenburger Tor, de Reichstag, Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur en veel meer.
Wat te verwachten
Verken Berlijn als een plaatselijke inwoner op een 4 uur durende wandeltocht die langs de grote bezienswaardigheden komt en enkele verborgen locaties onthult. Je zult in het gezelschap zijn van deskundige gidsen die in de stad wonen en die staan te springen om hun kennis van het oproerige verleden en de opwindende toekomst van Berlijn te delen.

Sinds de terugkeer van de Duitse hoofdstad naar Berlijn is niets hetzelfde gebleven, wat volgde was het grootste bouwproject uit de recente geschiedenis. Berlijn is werkelijk een stad die op de kruising staat van een wild verleden en een optimistische toekomst. Terwijl het Nieuwe Europa zich terugbeweegt naar zijn centrum bereidt Berlijn zich voor om de rol van poort tussen Oost en West opzich te nemen – deze keer als Europeaanse metropool.

Je begint jouw avontuur in het hart van het kapitalistische West-Berlijn van de Koude Oorlog, bezoekt vervolgens de opdoemende torenspits van de Herdenkingskerk, en wandelt dan naar de indrukwekkende Overwinningszuil. Volg de route van de Sovjet offensief tot aan het laatste slagveld voor het Reichstag Parlement, nu thuis van Norman Foster's majestueuze glazen koepel. Loop door de futuristische Overheidswijk en langs het gebouw van de Bundeskanzleramt voordat je Oost-Berlijn binnenstapt.

Passeer het niemandsland om naar de exacte locatie boven Hitler's bunker te gaan en loop onder de Brandenburger Tor door, het symbool van een herenigd Berlijn. Neem vervolgens een moment om stil te staan bij het Monument ter Herdenking van de Jodenvervolging, voordat je door het kruispunt bij Checkpoint Charlie loopt.

De tour eindigt met een uiteenzetting over de gewichtige gebeurtenissen die geleid hebben tot de val van de Berlijnse Muur, terwijl je in het hart van de Oost-Duitse Overheidswijk en het Nieuwe Berlijn staat. Vang een glimp op van hoe het is om in het Nieuwe Berlijn te leven, waar Oost en West geen grenzen zijn.
Inbegrepen
 • Begeleide tour
Niet inbegrepen
 • Tickets voor openbaar vervoer (om bij het trefpunt te komen)
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Je kunt deelnemen aan de Beroemde Insider Wandeltocht vanaf zowel het trefpunt in West- als Oost-Berlijn. Kijk of je de vriendelijke Insider gidsen en kaartverkopers kunt zien. De tours vertrekken dagelijks. Trefpunt in West-Berlijn: voor de McDonald's bij de hoofdingang van het treinstation S+U Zoologscher Garten. Hardenbergplatz, 10623 Berlin. Vertrek om 10:00 Trefpunt Oost-Berlijn: Voor het "AM to PM" bar/restaurant in het Hackescher Markt treinstation. Vertrek om 10:30 (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
• De tour gaat elke dag door, ongeacht de weersomstandigheden.
• Je kunt deelnemen aan de Beroemde Insider Wandeltocht vanaf zowel het trefpunt in West- als Oost-Berlijn
• Van 1 april tot 31 oktober is er ook een tour in de middag die van het westelijke trefpunt vertrekt om 13:30 en van het oostelijke trefpunt om 14:00
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (114 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Insider Tour Berlin

Product ID: 10874