Kies data

Berlijn Voor regenachtige dagen

Berlijn Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Berlinale Golden Twenties-wandeltocht met Cremant

1. Berlijn: Berlinale Golden Twenties-wandeltocht met Cremant

Treed in de voetsporen van iconen, zoals Marlene Dietrich en Josephine Baker terwijl je de blitse balzalen en theaters verkent die de brullende Weimarrepubliek van Berlijn belichaamden. Ga met historicus Arne Krasting mee op een wandeltocht door de gouden jaren twintig van Berlijn en proost met een glas Cremant. Ontmoet Arne in Delphi Filmpalast en betreed een wereld van art nouveau, glamour en stille filmsterren. Krijg inzicht in de levens van de meest prominente entertainers van Berlijn terwijl je ontdekt waar Marlene Dietrich beroemd werd en hoe Josephine Baker de Berlijners onder de indruk achterliet. Maak een wandeling langs de Kurfürstendamm en bewonder het weelderige appartement van een stomme filmster in Hotel-Pension Funk . Luister tijdens het lopen naar fascinerende verhalen over de kortstondige Weimarrepubliek en de politieke instabiliteit die deze spoedig zou ontrafelen. Bewonder historische hotspots waar de nacht nooit eindigde en visualiseer de locaties en straten zoals ze waren met behulp van afbeeldingen en films gepresenteerd op een iPad. Bekijk een originele bankrekening uit die tijd en rond uw ervaring af met een welverdiend glas Cremant. Arne Krasting is historicus, podcaster, auteur en officiële partner van 'Babylon Berlin'. Gepassioneerd door Berlijn en de kortstondige Weimarrepubliek, trekt Arne het gordijn open voor het meest opwindende decennium van Berlijn, samen met de mensen en locaties die een hoofdrol speelden.

Berlijn: Grote show ARISE in het Friedrichstadt-Palast

2. Berlijn: Grote show ARISE in het Friedrichstadt-Palast

Begin met het bewonderen van de blitse buitenkant en foyer van het meest indrukwekkende theater van Berlijn, het Friedrichstadt-Palast. Pak een drankje en neem plaats tegenover een van de grootste podia ter wereld, waar je een boeiend verhaal tot leven ziet komen. Volg de avonturen van fotograaf en kunstenaar Cameron terwijl hij liefde, verlies en alles daartussenin ontdekt. Deze nieuwe Grand Show zal een stortvloed van emoties op gang brengen die je hart sneller doen kloppen. Aangrijpend en ontroerend, de show stroomt over van hoop, geluk en levensvreugde.

Berlijn: snelle toegang en plaats aan het raam Fernsehturm

3. Berlijn: snelle toegang en plaats aan het raam Fernsehturm

Reis hoog boven Berlijn en geniet van een maaltijd in een ronddraaiend restaurant in de 200 meter hoge Fernsehturm op Alexanderplatz in Berlijn. Profiteer van toegang met voorrang en geniet van een fantastisch uitzicht over de stad, vanuit je zitplaats aan het raam bij restaurant Sphere (eten niet inbegrepen). Profiteer van toegang met voorrang tot de Fernsehturm en ga meteen naar restaurant Sphere waar een tafel bij het raam op je wacht. Neem plaats voor een heerlijke maaltijd terwijl Berlijn onder je draait. Ga na de maaltijd naar het observatiedek en bekijk de Brandenburger Tor, de Rijksdag en het Hauptbahnhof van bovenaf. Bewonder het uitzicht op de oevers van de Spree, bewonder het Olympisch Stadion en bekijk het bekende Museumsinsel, waar de Berlijnse Dom staat.

Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

4. Berlijn: toegangsbewijs voor de Studio of Wonders

Ga op avontuur en geniet van een van de meest opwindende kunstconcepten van de afgelopen jaren die in het centrum van Berlijn is geopend. Ontdek de studio met meer dan 30 interactieve installaties die zijn gebouwd voor het maken van geweldige foto's en video's. Beleef een geweldige tijd terwijl je je eigen wonderen creëert en wordt onderdeel van de exposities. Verken meer dan 700 m2 die de studio biedt en geniet van voldoende ruimte om je innerlijke kind opnieuw te ontdekken en te verblijven in verbluffende momenten. Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt: de makers gebruiken optische illusies, oneindigheidseffecten en verschillende perspectieven om al je zintuigen aan te spreken. In het Wonder-Forest komen planten tot leven terwijl lichteffecten en een combinatie van geuren en zachte geluiden de bezoeker dieper in de tentoonstelling trekken totdat ze volledig worden ondergedompeld en het dagelijks leven een verre herinnering is.

Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

5. Berlijn: halfdaagse rondleiding Monument Sachsenhausen

Bezoek het concentratiekamp Sachsenhausen tijdens deze speciale, halfdaagse tour vanuit Berlijn. Leer meer over de wrede geschiedenis van deze instelling, die voornamelijk werd gebruikt voor politieke gevangenen, maar ook het administratieve centrum van het nazisysteem van concentratiekampen vormde. Je maakt een korte treinrit naar de rand van Berlijn, naar dit verlaten testament van een van de wreedste periodes uit de menselijke geschiedenis. Loop door het kamp terwijl je gids het dagelijkse leven van de gevangenen beschrijft en de tactiek verklaart van de controle door de nazi's. Je hoort verhalen over tragedie en triomf en leert meer over het alledaagse leven in het kamp, alsook over enkele tactieken die door de nazi's werden gebruikt. Hoewel dit een zeer ontnuchterende en sombere tour is, krijg je ook de kans om enkele van de sterke persoonlijkheden en overlevenden te herdenken, alsook de slachtoffers en overlevenden die leden, wiens acties vandaag de dag nog steeds een inspiratiebron vormen.

Museum Berlijnse Muur Checkpoint Charlie: voorrangstoegang

6. Museum Berlijnse Muur Checkpoint Charlie: voorrangstoegang

Het museum werd opgericht op 19 oktober 1962, kort na de bouw van de Berlijnse Muur. Het diende als een protest tegen de Muur en om hulp te bieden aan de mensen die hulp zochten. Het Berlijnse Muurmuseum werd opgericht met als doel de mensenrechtenschendingen te bestrijden als gevolg van de muur. Geleidelijk breidde het museum zijn tentoonstellingsruimte uit en droeg bij tot de val van de muur. Het museum speelde een cruciale rol in de geschiedenis en de tentoongestelde objecten in het museum getuigen hiervan. Het zijn originele artefacten van succesvolle ontsnappingen zoals een heteluchtballon, een mini-onderzeeër, auto's en vliegtuigen. Mensen die Oost-Duitsers hielpen te vluchten, gebruikten het museum als basis van waaruit ze de ontsnapping gepland hadden en verzet organiseerden tegen het onrechtvaardige DDR-regime. Na het ontsnappen schonken de vluchtelingen en hun helpers hun verschillende vervoermiddelen en andere voorwerpen aan het museum.

Berlijn: entreekaart Berlin Story Museum

7. Berlijn: entreekaart Berlin Story Museum

Dompel jezelf onder in de bewogen geschiedenis van Berlijn en volg de levendige uitleg van de audiogids over het verleden van de keizertijd tot de val van de Berlijnse Muur in een echte bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Ga terug in de tijd naar de periode van het nationaal-socialisme en ontdek een stukje hedendaagse geschiedenis in een authentieke bunker. Je komt alles te weten over de stijgende macht van Hitler en zijn terreurbewind. Bezoek het prijswinnende Berlin Story Museum in de enorme Berlin Story Bunker in de buurt van het Anhalter Bahnhof en Potsdamer Platz. Kom meer te weten over de veelbewogen geschiedenis van Berlijn bij de 50 stations met grote installaties, informatieve foto's en korte films.

Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

8. Berlijn: toegangsticket voor DARK MATTER Experience

Verken licht, beweging en geluid, versmeltend tot expressieve choreografieën van lichtgevende vormen en kleuren met de tentoonstelling DARK MATTER. Ontdek de 1.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en een scala aan multimedia-installaties. In de pikdonkere kamers van een verbouwde fabriek maken bezoekers een reis langs zeven kunstwerken. Van adembenemend intieme lichtcomposities en interactieve inloopstructuren tot kameromvattende audiovisuele uitvoeringen, worden onderdeel van een volledig meeslepende ervaring.

Berlijn: ticket Madame Tussauds

9. Berlijn: ticket Madame Tussauds

Dompel jezelf met een entreekaartje voor Madame Tussauds Berlijn onder in de meest iconische momenten van de laatste 100 jaar van de geschiedenis van Berlijn. Kom dichter dan ooit bij beroemdheden en beroemde personages. Ga het podium op en zing met Taylor Swift, word model in de modezone of ga met Leonardo DiCaprio naar het meest exclusieve vip-feest van de stad. Loop verder en vier het WK met Angela Merkel op de legendarische Fan Mile. Juich mee met sportlegendes in het voetbalstadion, slaag voor de IQ-test met Albert Einstein of word een echte Jedi Knight in het meeslepende Star Wars-gebied. In de verdeelde stad roept John F. Kennedy 'Ick bin ein Berliner' en neemt Udo Lindenberg de 'Sonderzug nach Pankow' totdat David Hasselhoff de Berlijnse muur neerhaalt. Bezoek de 'Golden 20s' en ervaar de vreugde en extravagantie van dit beroemde decennium. Dans de Charleston met Josephine Baker, geniet van een drankje met Marlene Dietrich of vier feest met Liza Minelli. Madame Tussauds Berlijn biedt de perfecte plekken voor je familiefoto of Instagram-selfie, waaronder de nieuwste wassenbeelden van komediester Teddy Teclebrahn of singer-songwriter Zoe Wees.

Berlijn: Flying Dreams bij het Wintergarten Varieté Ticket

10. Berlijn: Flying Dreams bij het Wintergarten Varieté Ticket

Geniet van een avond vol eclectische optredens, waaronder breakdance, vaudeville, circus beatboxing en contortion. Vier het 30-jarig jubileum van de Wintergarten Varieté met een mix van internationaal, lokaal, klassiek en innovatief talent. Zie hoe de breakdance begint bij Flying Steps, samen met topsterren uit de wereld van de vaudevillevariant. Artiesten zijn onder meer vaudeville-artiest Natalie Enterline uit New York, straatdanseres Clownesque en de Russische breakdancer Bruce Almighty. Het geluid van de Golden 20s, Hip Hop of the 80s en hedendaagse Electro Beats vormen samen de muzikale basis waarop de sublieme artiesten van deze spectaculaire productie hun unieke vaardigheden presenteren. Getuige als voor het eerst mede-oprichter van Flying Steps, Vartan Bassil, en Wintergarten Varieté-directeur, Rodrigue Funke, samenwerken in de richting van deze artistieke viering.

127 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Berlijn

Welke topattracties zijn een must-see in Berlijn?

De topattracties in Berlijn zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Berlijn?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Potsdam

Overzicht activiteiten in Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 16.126 beoordelingen

Geachte we hadden speciaal op voorhand de ticketten via jullie site geregeld om lange wachtrijen of tijd te vermijden. Wij hebben 1,5 uur moeten aanschuiven voor onze ticketten te krijgen voor binnen te komen. Met vriendelijke groet Dario

Richtig Super

Een objectieve weergave van een verschrikkelijke periode in de tijd. De audiotour is in veel talen en de displays zijn in Engels en Duits.

Een echt grondige en interessante tentoonstelling. De hele familie genoot ervan en vond de audio erg goed.

Aan te raden! Wij hadden gids Paul Tobin. Geef deze man opslag! :-) Hij doet zijn job fantastisch!

zeer goed opgezette dokumentatie, zeer indrukwekkend !