Wandeltocht in het Duits: Regeringswijk & Koepel Rijksdag

Wandeltocht in het Duits: Regeringswijk & Koepel Rijksdag

Vanaf $17,85 per persoon

Volg een Duitstalige rondleiding door de parlementswijk in Berlijn en kom meer te weten over de onrustige en bewogen geschiedenis van deze hoofdstad.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Duits
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Belevenis

Highlights
 • Volg een boeiende Duitstalige rondleiding door het parlement
 • Zie het Huis van Afgevaardigden en de Kanselarij
 • Luister naar een 45 minuten lange presentatie in de plenaire zaal van de Duitse Bondsdag (in het Duits)
 • Bezoek de glazen koepel op het terras met uitzicht van het Reichstaggebouw
 • Bewonder het panoramische uitzicht en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad
Volledige beschrijving
Je bekijkt de indrukwekkende gebouwen van het parlement langs de oevers van de Spree, terwijl je door de straten naar de Reichstag wandelt. Bewonder de belangrijkste studio van de Duitse televisiezender ARD, het Reichstagspräsidentenpalais, de werkruimtes van de politici, het gedenkteken voor de slachtoffers van de Berlijnse Muur, de plek waar vroeger de Muur liep, de bibliotheek van het parlement, het federale persconferentiegebouw, kunstwerken rond de Bondsdag en het plein van de Republiek, vanwaar je het moderne gebouw van de Bondskanselarij kunt zien. Tijdens dit 900-meter lange deel van de rondleiding zal je veel over de omgeving en de geschiedenis van het hoofdkwartier van het Duitse parlement leren. Na deze rondleiding profiteer je van een gratis ongeleide presentatie  in de plenaire zaal, terwijl je onder de koepel zit. Je komt meer te weten over de taken en plichten van het parlement en het verhaal achter een gebouw dat zo'n belangrijke rol in de Duitse geschiedenis heeft gespeeld. Let op: dit is een politieke presentatie in het Duits die niet vertaald wordt in andere talen - om die redenen is een goede beheersing van het Duits noodzakelijk. Het bekijken van het terras en de glazen koepel zijn zeker de hoogtepunten van deze rondleiding. Geniet van het adembenemende landschap van de Fernsehturm de Brandenburger Tor, de Berliner Dom, het Berlijnse stadhuis, Potsdamer Platz, Tiergarten, de ambassades, Bondskanselarij, het centraal station, de koepels van Gendarmenmarkt en de synagoge, Siegessäule, City West en Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Funkturm en meer. Wanneer de rondleiding voorbij is, kun je in de koepel of op het terras blijven en genieten van wat vrije tijd. Let op: Het gebouw van de Rijksdag mag alleen bezocht worden als alle deelnemers zich vóór de activiteit registreren. Geef de volgende gegevens voor elke deelnemer door: achternaam, naam en geboortedatum. Het bezoekerscentrum verwerkt alleen aanvragen wanneer ze compleet zijn en de juiste informatie bevatten. Een bezoek aan het gebouw is afhankelijk van de huidige werksituatie van het parlement en weers- en veiligheidsomstandigheden. Daarom kan een bezoek niet worden gegarandeerd. Zelfs na de bevestiging kan je reservering ter plaatse geannuleerd worden. Als een rondleiding zal plaatsvinden en de Bondsdag het bezoek aan de koepel zonder waarschuwing vooraf annuleert, kan geen restitutie worden geboden. Het parlement, de Bondsdag en de diensten van het bezoekerscentrum worden door de overheid gefinancierd. Daarom worden er geen toegangskosten in rekening gebracht. Je kunt de Bondsdag binnen in het Reichstagsgebouw, de glazen koepel en het dakterras gratis bezoeken. Ook deelnames aan presentaties van de bezoekersgalerij en bepaalde rondleidingen zijn gratis.
Inbegrepen
 • Duitssprekende gids
 • Bezoek aan het gebouw van de Reichstag
 • Informatieve toespraak van 45 minuten in de plenaire zaal (afhankelijk van de politieke werksituatie - niet gegarandeerd) Vloeiend Duits is hiervoor vereist)
 • Bezoek aan de koepel en het dakterras (afhankelijk van de weersomstandigheden, de veiligheid en de werksituatie van de Bondsdag - niet gegarandeerd!)
 • Ophaalservice bij hotel
 • Vertalingen tijdens de tour
 • Gids voor het Rijksdaggedeelte van de rondleiding

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Verzamelen bij de ingang van het Futurium, dichtbij het centraal station van Berlijn. Je gids draagt een bordje met daarop "Reichstag Glaskuppel".

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Paspoort of identiteitskaart

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat je gids niet deelneemt aan de groep voor het Rijksdaggedeelte van het bezoek
 • De rondleiding en uitleg in de plenaire zaal worden alleen aangeboden in het Duits Vertalen binnen je groep is niet mogelijk. Als je Duits niet op een hoog niveau is, boek deze rondleiding dan niet
 • Als je op zoek bent naar een rondleiding door de Reichstag in een andere taal, kun je een kijkje nemen bij de "Berlin Brandenburger Tor en de Reichstag Dome Tour" (Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans en meer)
 • Houd er rekening mee dat, indien de koepel van de Reichstag vanwege onvoorziene redenen kan niet worden bezocht, je alsnog vanaf het terras van het uitzicht kunt genieten
 • Je moet je voor de tour bij de Rijksdag registreren Je ontvangt alle nodige informatie na de boeking
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 / 5

gebaseerd op 7357 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4.6/5
 • prijs / kwaliteit
  4,6/5
 • dienstverlening
  4.7/5
 • organisatie
  4,7/5
Sorteren op

Ik wilde graag de Reichstag bezoeken maar bedacht dat te kort van de voren. De enige manier om nog de koepel van de Reichstag in te kunnen, was via een Duitstalige rondleiding van 3 uur (Engels was beter geweest voor mij), was. De gids (Arvid) die ons door de regeringswijk loodste, deed het leuk en sprak heel duidelijk. Ook maakte hij zijn verhaal heel beeldend. Zo hoor je toch bijzondere dingen en loop je anders door de wijk dan je zelf zou doen. Het praatje in het parlement (45 min!) was saai en minder te volgen, was vooral interessant voor Duitsers die de politiek en de partijen kennen. Daarna volgde gelukkig het bezoek van de koepel: daar kwam ik voor!

Verder lezen

15 april 2019

De gids die ons rondleidde op zondag 17 maart vanaf 12.15 u is deskundig, weet de gebeurtenissen rond de regeringsgebouwen tot leven te brengen en is bovendien een plezierig mens. De presentatie in de vergaderzaal was oppervlakkiger, wel leuk om daar aanwezig te zijn en het gebouw, de fameuze koepel, te bekijken.

21 maart 2019

Vervulde mijn verwachtingen en meer.

Prettige gids (Mattias) met veel kennis. Vertelde veel in korte tijd. Had aandacht voor de deelnemers; ging goed op vragen in. Het verhaal was naast het weergeven van informatie ook voorzien van de nodige (maar niet platte) humor. Daarna kregen we een goede inleiding over de Duitse politiek in de vergaderzaal. Ook zeer informatief en gericht op de deelnemers. De excursie werd compleet na een bezoek in de indrukwekkende koepel. Zeker een excursie die ik zou aanbevelen wanneer je geinteresseerd bent in de Duitse politiek.

Verder lezen

18 oktober 2017

Georganiseerd door

Product ID: 53868