1. Duitsland
 2. Berlijn
 3. Rijksdaggebouw

Wandeltocht in het Duits: Regeringswijk & Koepel Rijksdag

Product ID: 53868
Bekijk gallery
Volg een rondleiding door de parlementswijk in Berlijn en kom meer te weten over de onrustige en bewogen geschiedenis van deze hoofdstad.
Over deze activiteit
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Duur 3 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Duits
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers en datum:

Laden...

Belevenis

Highlights
 • Volg een boeiende Duitstalige rondleiding door het parlement
 • Zie het Huis van Afgevaardigden en de Kanselarij
 • Luister naar een 45 minuten lange presentatie in de plenaire zaal van de Duitse Bondsdag (in het Duits)
 • Bezoek de glazen koepel op het terras met uitzicht van het Reichstaggebouw
 • Bewonder het panoramische uitzicht en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad
Volledige beschrijving
Beleef een informatieve rondleiding die perfect geschikt is voor politiek geïnteresseerden. Je begint bij Pariser Platz aan de voorkant van de Akademie der Künste naast Hotel Adlon. Aan het begin van de rondleiding, hoor je van je gids verhalen over de Brandenburger Tor, Pariser Platz en de ambassades. Maak je klaar voor een leuke ervaring en reis terug in de tijd.

Je bekijkt de indrukwekkende gebouwen van het parlement langs de oevers van de Spree, terwijl je door de straten naar de Reichstag wandelt. Bewonder de belangrijkste studio van de Duitse televisiezender ARD, het Reichstagspräsidentenpalais, de werkruimtes van de politici, het gedenkteken voor de slachtoffers van de Berlijnse Muur, de plek waar vroeger de Muur liep, de bibliotheek van het parlement, het federale persconferentiegebouw, kunstwerken rond de Bondsdag en het plein van de Republiek, vanwaar je het moderne gebouw van de Bondskanselarij kunt zien. Tijdens dit 900-meter lange deel van de rondleiding zal je veel over de omgeving en de geschiedenis van het hoofdkwartier van het Duitse parlement leren.

Na deze rondleiding profiteer je van een gratis ongeleide presentatie  in de plenaire zaal, terwijl je onder de koepel zit. Je komt meer te weten over de taken en plichten van het parlement en het verhaal achter een gebouw dat zo'n belangrijke rol in de Duitse geschiedenis heeft gespeeld. Let op: dit is een politieke presentatie in het Duits die niet vertaald wordt in andere talen - om die redenen is een goede beheersing van het Duits noodzakelijk.

Het bekijken van het terras en de glazen koepel zijn zeker de hoogtepunten van deze rondleiding. Geniet van het adembenemende landschap van de Fernsehturm de Brandenburger Tor, de Berliner Dom, het Berlijnse stadhuis, Potsdamer Platz, Tiergarten, de ambassades, Bondskanselarij, het centraal station, de koepels van Gendarmenmarkt en de synagoge, Siegessäule, City West en Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Funkturm en meer. Wanneer de rondleiding voorbij is, kun je in de koepel of op het terras blijven en genieten van wat vrije tijd.
Let op:

Het gebouw van de Rijksdag mag alleen bezocht worden als alle deelnemers zich vóór de activiteit registreren. Geef de volgende gegevens voor elke deelnemer door: achternaam, naam en geboortedatum. Het bezoekerscentrum verwerkt alleen aanvragen wanneer ze compleet zijn en de juiste informatie bevatten.

Een bezoek aan het gebouw is afhankelijk van de huidige werksituatie van het parlement en weers- en veiligheidsomstandigheden. Daarom kan een bezoek niet worden gegarandeerd. Zelfs na de bevestiging kan je reservering ter plaatse geannuleerd worden. Als een rondleiding zal plaatsvinden en de Bondsdag het bezoek aan de koepel zonder waarschuwing vooraf annuleert, kan geen restitutie worden geboden.

Het parlement, de Bondsdag en de diensten van het bezoekerscentrum worden door de overheid gefinancierd. Daarom worden er geen toegangskosten in rekening gebracht. Je kunt de Bondsdag binnen in het Reichstagsgebouw, de glazen koepel en het dakterras gratis bezoeken. Ook deelnames aan presentaties van de bezoekersgalerij en bepaalde rondleidingen zijn gratis. De prijs voor de rondleiding omvat een rondleiding met een professionele gids, organisatorische zaken en de inschrijving bij de Bundestag.
Inbegrepen
 • Rondleiding in het Duits door de regeringswijk met professionele gids
 • Registratie om de Bundestag te bezoeken
 • Gratis bezoek aan het gebouw van de Reichstag
 • Informatieve toespraak van 45 minuten in de plenaire zaal (afhankelijk van de politieke werksituatie - niet gegarandeerd) Vloeiend Duits is hiervoor vereist)
 • Bezoek aan de koepel en het dakterras (afhankelijk van de weersomstandigheden, de veiligheid en de werksituatie van de Bondsdag - niet gegarandeerd!)
Niet inbegrepen
 • Vervoer naar het trefpunt
 • Persoonlijke uitgaven
 • Vertalingen tijdens de tour
 • Gids voor het Rijksdaggedeelte van de rondleiding

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

De ingang van de Akademie der Künste bevindt zich aan Pariser Platz 4, 10117 Berlijn Omschrijving: De Akademie der Künste bevindt zich naast Hotel Adlon bij de Brandenburger Tor. Het is het enige gebouw op het plein met een glazen gevel. Bij mooi weer is het trefpunt buiten voor de ingang, anders bij de ingang binnen in het gebouw. Hoe er te komen met het openbaar vervoer: U-Bahn (metro) U55, van centraal station S-Bahn (stadstrein) S1, S2, S25, dat wil zeggen van de Potsdamer Platz of Bahnhof Friedrichstr. Buslijnen100, TXL of bus 200 vanaf Behrenstr./Wilhelmstr. station De gids heeft een bordje bij zich met daarop "Stadtführung Reichstag Glaskuppel".

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie
Wat mee te brengen
 • Paspoort of identiteitskaart
Goed om te weten
• Geef de achternamen, namen en geboortedatum op voor alle deelnemers tijdens je reservering Als deze gegevens niet zijn opgenomen, kan je reservering niet worden bevestigd
• Houd er rekening mee dat je gids niet deelneemt aan de groep voor het Rijksdaggedeelte van het bezoek
• Houd er rekening mee dat de Reichstag Dome niet toegankelijk is van 16-20 maart, 6-10 juli, 13-17 juli, 21-25 september of 19-23 oktober; vanaf het terras bewonder je het uitzicht

Informatie voor buitenlandse gasten:
• De rondleiding en uitleg in de plenaire zaal worden alleen aangeboden in het Duits Er kunnen geen vertalingen binnen je groep worden gemaakt
• Als je Duits niet op een hoog niveau is, moet je deze rondleiding niet boeken
• Als je op zoek bent naar een rondleiding door de Reichstag in een andere taal, kun je een kijkje nemen bij de "Berlin Brandenburger Tor en de Reichstag Dome Tour" (Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans en meer)

Vanaf € 15 per persoon

Klantenbeoordelingen
Gemiddelde beoordeling
4,8 / 5
gebaseerd op 7355 beoordelingen
Beoordelingsoverzicht
dienstverlening
4,7/5
organisatie
4,7/5
prijs / kwaliteit
4,6/5
veiligheid
4,8/5

Georganiseerd door

Berlin Kontouren

Product ID: 53868