Kies data
Berlijn

Sightseeing te voet

Berlijn Sightseeing te voet: Onze meest aanbevolen

Berlijn: Tour door regeringswijk & bezoek aan Rijksdagkoepel

1. Berlijn: Tour door regeringswijk & bezoek aan Rijksdagkoepel

Ontdek de hoogtepunten van de regeringswijk van Berlijn. Je begint bij het Futurium. Een Berlijnse gids vertelt je spannende verhalen over de politiek in Berlijn. Moderne gebouwen, belangrijke monumenten en bezienswaardigheden van Berlijn worden je getoond. Je leert interessante feiten. Kijk uit naar leuke anekdotes over de Kanselarij en de Rijksdag. Bezoek na de tour op eigen gelegenheid de Rijksdag. Bij de ingang van het Rijksdaggebouw zal een ID-controle plaatsvinden. Je gids neemt je mee naar de veiligheidscontrole. Je wordt vooraf gevraagd jouw gegevens door te geven. Je ontvangt alle informatie en een link naar een tijdvenster. Vervolgens kun je de koepel bezoeken. Je kunt ook de plenaire zaal onder de koepel bezoeken. Dit bezoek is gratis. De activiteitenaanbieder zorgt voor de organisatie. Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf het dakterras en de koepel. Bekijk vele bezienswaardigheden in het panorama. Een absoluut hoogtepunt in Berlijn. Geweldige uitzichten. Prachtige architectuur.

Berlijn: tour langs Regeringswijk, Kanzleramt en Rijksdag

2. Berlijn: tour langs Regeringswijk, Kanzleramt en Rijksdag

Beleef een informatieve rondleiding door de regeringswijk van Berlijn. Stop bij het Kanzleramt, de Berlijnse Muur, de Rijksdag, en nog veel meer hoogtepunten van dit unieke deel van de stad terwijl je het politieke centrum van Duitsland ontdekt. Leer meer over de bewogen geschiedenis van Berlijn en stel jouw vragen terwijl je gids je meeneemt naar enkele van de belangrijkste plaatsen in deze wijk. Denk na over hoe Berlijn na de Muur kon worden heringericht, zie de gebouwen van de federale regering en zie de symbolische brug tussen oost en west. Begin de rondleiding bij het Futurium en steek dan de Spree over terwijl je van het vroegere oosten naar het westen wandelt. Wees getuige van hoe moderne gebouwen het stadsbeeld domineren. Bewonder de kunstwerken langs de Berlijnse Muur en kom meer te weten over de geschiedenis van deze plek. Ontdek tijdens de tour enkele van de beste fotolocaties in het centrum van Berlijn. Tijdens deze Duitstalige rondleiding krijg je een aantal fantastische lokale inzichten. De rondleiding eindigt buiten de Rijksdag waar je meer te weten komt over de taken en plichten van het parlement en het verhaal achter een gebouw dat zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de Duitse geschiedenis.

Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

3. Berlijn: Begeleide kroegentocht met shotjes

Begin je avond met het leren kennen van je gids en andere gelijkgestemde reizigers. Van daaruit ga je de Berlijnse nacht in naar jouw eerste halte. Nadat je goed bent losgekomen, ga je verder naar drie andere locaties met bars, pubs en danszalen. Elke avond is een nieuwe ervaring bij deze kroegentocht. Maak kennis met het Berlijnse nachtleven tijdens vier stops, variërend van cocktail lounges, alternatieve kroegen, techno bars, bruisende danszalen en veel meer. Geniet onderweg van gratis drankjes en sluit de avond altijd af in een van de grootste dansclubs van de stad, waar je de rij overslaat met VIP-ingang. Deze kroegentocht neemt je mee naar verschillende bars en pubs in de populairste buurten van de stad. Kruip door Berlijn met de iconische TV-toren als decor en beleef een onvergetelijke ervaring tijdens het drinken en dansen.

Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

4. Berlijn: verborgen achtertuinen, wandeltour met kleine groep

Ontdek de verborgen steegjes van Berlijn tijdens deze wandeltocht. Geniet van een bezoek met gids aan 13 plekken die kenmerkend zijn voor de stedelijke Berlijnse sfeer. Zie hoe mensen leven, werken, creëren en plezier hebben in deze kleine ruimtes. Wandel door het Scheunenviertel in Berlin-Mitte. Leer over de geschiedenis van de ontwikkeling van deze wijk, de transformatie ervan tot het centrum van het Joodse leven rond de Nieuwe Synagoge, en hoe het de trendy, kleurrijke en internationale wijk werd die het nu is.

Berlijn: 's avonds 2 uur kajakken op het Landwehrkanal

5. Berlijn: 's avonds 2 uur kajakken op het Landwehrkanal

Ontdek Kreuzberg vanuit een ander perspectief tijdens een kajaktocht op het Landwehrkanal. De avondtocht begint bij bootrestaurant Van Loon. Na een korte introductie over peddeltechnieken en de regels die je moet volgen, vertrek je in oostelijke richting. Onderweg vaar je langs een groot grasgebied waar locals 's zomers graag vertoeven. Bij de Admiralbrücke verlaat je de Urbanhafen. Vanaf hier peddel je langs loungende mensen, langs de grens tussen Kreuzberg en Neukölln en richting de voormalige grens tussen Oost en West, op weg naar Lohmühleninsel. Ontspan en neem de avondsfeer in je op terwijl je luistert naar interessante feiten over de geschiedenis van Kreuzberg. De verhouding tussen historische feiten, kletsen en peddelen wordt naar jouw wens ingevuld.

Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

6. Vanuit Berlijn: rondleiding Slot Sanssouci, Potsdam

Tijdens deze prachtige rondleiding door Sanssouci wandel je langs de majestueuze gebouwen die ooit het centrum vormden van het grote Pruisische keizerrijk. Geniet van de prachtige tuinen van het legendarische paleis van Frederik de Tweede en ervaar de geschiedenis van dichtbij. Vanaf het trefpunt op de Kurfürstendamm maak je een korte busrit naar Potsdam, waar je onder begeleiding van je gids een wandeling maakt. De gids toont je de beste bezienswaardigheden van de stad en vertelt je ondertussen een paar fascinerende anekdotes. Bewonder de prachtige gebouwen in de Hollandse wijk en bekijk onderweg de al net zo mooie Russische kolonie Alexandrovka. Het hoogtepunt van je rondleiding is natuurlijk het bezoek aan Slot Sanssouci. Laat je inspireren op je wandeling door het betoverende park, langs het schitterende Chinese theehuis en het Neues Palais.

Berlijn: Charité-wandeltocht

7. Berlijn: Charité-wandeltocht

Het Charité-gebied vertelt spannende verhalen over leven en dood. Het begon allemaal met een pesthuis in de 18e eeuw en groeide uit tot wat het nu is: een van de grootste universitaire ziekenhuizen in Europa en de gebouwen zelf, overblijfselen van belangrijke momenten in de medische geschiedenis. Treed in de voetsporen van Rudolf Virchow, Robert Koch, Ferdinand Sauerbruch, Emil von Behring en Karl Bonhoeffer. De wandeltocht begint bij de beroemde Charité hoogbouw en eindigt bij de Monbijou-brug. Je hoort verhalen over de genieën van de Berlijnse geneeskunde en de donkere tijden van de instelling, toen artsen samenwerkten met het naziregime.

Berlijn: fietstour van het verborgen Berlijn

8. Berlijn: fietstour van het verborgen Berlijn

Je wordt begroet door je gids bij de startlocatie onder het U-Bahnstation Gleissdreieck in centraal Berlijn. Hier word je uitgerust met een fiets en een helm. Dan ben je klaar voor het avontuur van 3,5 uur. Ontdek Hitlers megalomane plannen voor Germania en zijn bijna afgeronde luchthaven. Ga dan door de wijken Neukölln, Kreuzberg en Friedrichshain. Zie de Berlijnse diversiteit en de creativiteit die door de stad zweeft en mensen uit alle windstreken aantrekt.

Berlijn: spookachtige live theatertocht met gids in Duits

9. Berlijn: spookachtige live theatertocht met gids in Duits

Ben je klaar om jezelf onder te dompelen in de duistere geheimen van Berlijn? Durf dan een enge en mystieke stadsrondleiding te volgen! Deze rondleiding neemt je mee terug in de tijd, toont je plaatsen weg van de normale toeristische attracties en onthult een aantal duistere realiteiten. Ontdek hier welke moordenaar mensen tot ingeblikt vlees heeft verwerkt, waarom de dood hoort te zijn en waar een griezelige vloek uitgaat van mummies - precies in het midden van Berlijn. Anders dan bij normale stadsrondleidingen in Berlijn, duik je diep in de donkere geschiedenis van de stad met je gids. Misschien heb je al gehoord van een Ghost Walk of een Ghost Tour en wil je zo'n nachtwandeling maken? Dan ben je met de Gruseltour van Berlijn aan het juiste adres.

Kreuzberg: culinaire tour

10. Kreuzberg: culinaire tour

Je verzamelt bij Kotti, midden in het centrum van het bruisende Kreuzberg. Na een korte inleiding, krijg je een algemene introductie op de geschiedenis en de levensstijl van deze speciale plek in Berlijn. Kreuzberg werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als een typische volksbuurt. De mensen hier hadden het altijd zwaar. Ze leefden in grote gebouwencomplexen. Ontdek dit soort plekken in de Oranienstraße en probeer je het leven voor te stellen in de tijd dat het bijna onmogelijk was om frisse lucht in te ademen, toen de meeste mensen geen hele flat of kamer konden huren, maar op slechts een matras sliepen. De meeste mensen in de arbeidersklasse hadden een radicaal linkse mening. Kreuzberg veranderde hierdoor in een kritische buurt waar voortdurend demonstraties plaatsvonden - inclusief escalaties. Jouw gids kijkt er naar uit jou de belangrijkste historische plaatsen te tonen en een brug te slaan naar het leven en de stijl van het moderne Kreuzberg. Deze plek is een smeltkroes met mensen van alle herkomsten, meningen, levensstijlen, seksualiteit, en inkomens. Onderweg door de straten en de geschiedenis van de wijk zie je de voormalige DDR "Ampelmänchen", bezoek je SO36, de plaats van de May Day-demonstraties, luister je naar dramatische verhalen over pogingen om uit de DDR te ontsnappen, hoor je over het bezoek van Martin Luther King in 1964 - en leer je over de Jack the Ripper van Berlijn. In de tussentijd geniet je van heerlijke hapjes in geselecteerde restaurants in de buurt. Mensen die houden van reizen weten dat nieuwe landen en culturen ontdekken betekent dat je het lokale eten moet proeven. Probeer verschillende gerechten in plaats van één grote maaltijd. Deze gevarieerde selectie vertegenwoordigt Kreuzbergs multiculturele en innovatieve geest. Probeer originele Berlijnse recepten, interculturele crossover-gerechten en internationale delicatessen. De weg naar je hart is door je maag, zodat je na  3 uur Kreuzberg vanuit verschillende invalshoeken zult hebben leren kennen. Je zult begrijpen waarom Kreuzberg de meest levendige plek in Berlijn is. Na deze culinaire en culturele ervaring ben je zeker klaar om aan je volgende avontuur in Kreuzberg te beginnen en van het glinsterende nachtleven te genieten.

Veelgestelde vragen over Sightseeing te voet in Berlijn

Welke andere activiteiten dan Sightseeing te voet zijn de moeite waard in Berlijn?

Welke Sightseeing te voet in Berlijn nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 23.366 beoordelingen

We hadden een leuke tour met onze persoonlijke gids Helge! De tocht was 2,5 km lang en je had geen peddelervaring nodig, zo makkelijk was het natuurlijk niet, maar dat hadden we niet verwacht ;) Tijdens de tocht stopten we zo'n 4-5x en onze gids vertelde ons veel over architectuur en geschiedenis Bijzonderheden van diverse gebouwen/bruggen aan de oevers van de Spree. We hebben zeker plezier gehad tijdens de tour, ik zou het opnieuw boeken en het aanbevelen!

Interessante feiten over de gebouwen, het ontstaan van het regeringsgebied gehoord en een zeer amusante reisgids Christian leren kennen. Zijn kennis is fantastisch en zijn stem overtrof het geluid van de baggers voor de bundestag. Respect!

Prachtig om te wandelen, deze tour van ruim 2 uur. Bovendien krijg je veel interessante, leuke en soms grappige informatie die anders helemaal aan je voorbij gaat. Zeker een aanrader!

Na alle highlights al vaak gezien te hebben was deze tour een verademing en absoluut de moeite waard. We hebben enorm genoten!

Hele leuke manier om een ander Berlijn te leren kennen