Berlijn
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wandeltours door Berlijn: historie en hoogtepunten

In Berlijn kun je een grote verscheidenheid aan wandeltours maken, die je meenemen op verkenning langs de historische gebouwen in het oosten en westen van Berlijn. Of je nu een wandeling maakt die geënt is op de stadshistorie of een wandelroute neemt die zich richt op 'street art'; je zal de stad op een nieuwe manier leren kennen.

 • Leer over de historische bouwwerken in Berlijn

  1. Leer over de historische bouwwerken in Berlijn

  Leer de Brandenburger Tor kennen en zie het Holocaustmonument op wandeling door Berlijn. De historische context helpt je de huidige stad en haar cultuur beter te duiden.

 • Geniet van graffiti

  2. Geniet van graffiti

  Neem een alternatieve tour en duik in de wereld van de muurschilderingen. Leer wie er met elkaar samenwerkt en waar de kunstwerken vandaan komen.

 • Ontdek de vele buurten van Berlijn

  3. Ontdek de vele buurten van Berlijn

  Veel wandeltours duren ongeveer drie uur en maken veel kilometers. Je hoort verhalen over de diverse buurten en leert welke figuren Berlijn hebben gemaakt tot de stad die het is.

 • Een goedkope manier om Berlijn te ontdekken

  4. Een goedkope manier om Berlijn te ontdekken

  De wandeltours in Berlijn zijn vaak gratis, waarbij je de gids een fooi geeft aan het eind (let wel: dat is hun inkomen!). Als je op een krap budget reist en veel van de stad wil zien, is het de perfecte optie voor je.

 • Vraag de gids om tips

  5. Vraag de gids om tips

  De gids is meestal een Berliner en kan je vertellen wat je moet zien en doen in Berlijn, dus vraag vooral wat hij aanraadt!

Plan je bezoek

 • Wanneer kun je het best een wandeltour door Berlijn maken?

  s Zomers wemelt Berlijn van de toeristen, en niet zonder reden: het is lekker weer, de dagen zijn lang en de stad ontploft van kleur en plezier. We raden je aan een wandeltocht te maken tussen april en november. Juli en augustus zijn het warmst, maar een frisse wandeling in de milde lente of herfst is net zo aangenaam.

Sitemap Berlijn

Wil je alle activiteiten in Berlijn ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Berlijn

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 23.366 beoordelingen

We really loved this tour ; Rob is a great entertainer, retired ;-) street artist and soon to be stand-up comedian; despite the horrible weather, we had huge fun during the graffiti tour which made us forget we were walking - soaking wet - in heavy rain showers. After the fun tour, we enjoyed a great workshop and Rob managed to turn us all into ambitious street painters; the walls in our hometowns will never be safe again ;-)!

The tour was super interesting! Tobias was very friendly: he told us all about the LGBT-history of Germany, Berlin and specifically Schöneberg and he took all the time to give us a lot of background information and to answer all our questions. Thank you for the interesting and informative walk!

Buiten dat je een heel innemende en goede gids mee krijgt, leer je ook nog veel. Zeker wbt de Street Art, maar ook over de oorsprong, je leert een aantal tags kennen. En dmv de wandeling kom je ook nog op plaatsen waar je als tourist noet snel aan denkt heen te gaan.

Super fun tour! Had an amazing time. The tour guide was really funny and knew a lot about the street art and graffiti in Berlin. Also the workshop was really fun to do! I could reccomand this tour to everybody!

Gids Jess was de geschiedenisleraar die iedereen wil. Fascinerende verhalen en heel veel kennis, kritisch en gelaagd. Top wandeltocht!