Berlijn Wandeltours
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Beste prijs-kwaliteitverhouding
berlijn derde rijk koude oorlogwandeltour kleine groep

Berlijn: Derde Rijk- & Koude Oorlog-wandeltour, kleine groep

Duur: 2 uur
Kleine groep
474 Beoordelingen
GetYourGuide Original
474

Ontdek het unieke verhaal van Berlijn tijdens een wandeltocht van 2 uur. Profiteer van een ervaring in een kleine groep, beginnende bij de…

Populaire Wandeltours in Berlijn

Bekijk alle Wandeltours in Berlijn
Bekijk alle 396 tickets en tours

Wandeltours door Berlijn: historie en hoogtepunten

In Berlijn kun je een grote verscheidenheid aan wandeltours maken, die je meenemen op verkenning langs de historische gebouwen in het oosten en westen van Berlijn. Of je nu een wandeling maakt die geënt is op de stadshistorie of een wandelroute neemt die zich richt op 'street art'; je zal de stad op een nieuwe manier leren kennen.

Leer over de historische bouwwerken in Berlijn

Leer over de historische bouwwerken in Berlijn

Leer de Brandenburger Tor kennen en zie het Holocaustmonument op wandeling door Berlijn. De historische context helpt je de huidige stad en haar cultuur beter te duiden.

Geniet van graffiti

Geniet van graffiti

Neem een alternatieve tour en duik in de wereld van de muurschilderingen. Leer wie er met elkaar samenwerkt en waar de kunstwerken vandaan komen.

Ontdek de vele buurten van Berlijn

Ontdek de vele buurten van Berlijn

Veel wandeltours duren ongeveer drie uur en maken veel kilometers. Je hoort verhalen over de diverse buurten en leert welke figuren Berlijn hebben gemaakt tot de stad die het is.

Een goedkope manier om Berlijn te ontdekken

Een goedkope manier om Berlijn te ontdekken

De wandeltours in Berlijn zijn vaak gratis, waarbij je de gids een fooi geeft aan het eind (let wel: dat is hun inkomen!). Als je op een krap budget reist en veel van de stad wil zien, is het de perfecte optie voor je.

Vraag de gids om tips

Vraag de gids om tips

De gids is meestal een Berliner en kan je vertellen wat je moet zien en doen in Berlijn, dus vraag vooral wat hij aanraadt!

Plan je bezoek

Wanneer kun je het best een wandeltour door Berlijn maken?

s Zomers wemelt Berlijn van de toeristen, en niet zonder reden: het is lekker weer, de dagen zijn lang en de stad ontploft van kleur en plezier. We raden je aan een wandeltocht te maken tussen april en november. Juli en augustus zijn het warmst, maar een frisse wandeling in de milde lente of herfst is net zo aangenaam.

Wat anderen zeggen over Berlijn

We zijn zeer goed en heel genuanceerd geïnformeerd.Tijd vloog voorbij!

Goed spreektempo. Informatie ook n.a.v. vragen op zowel volwassen als ook kind-niveau. Vier uur lang heeft Anika ons geboeid met haar verhalen en niet alleen feiten! Zij was humoristisch daar waar het kan. Dat helpt ook bijzondere gebeurtenissen relativeren. Positief ingesteld. Dringt geen mening op. Is ook geïnteresseerd in de mensen van de groep. “... Wat deed het je toen je tussen de blokken beton liep bij het Holocaust-monument?...” Zij kreeg hele eerlijke antwoorden! Onze gids Anika werd zichtbaar door deze groep mensen enorm gerespecteerd en gewaardeerd. Deze wandeling van vier uur, waarvan 30 minuten pauze voor lunch en toilet, is een echte aanrader! Zeker niet alléén voor bezoekers die voor het eerst in Berlijn zijn, maar ook voor al die andere!

Wandeltocht ontdek Berlijn Beoordeeld door Rita, 16-10-2019

Prima rondleiding met super gids (Gregor)

Het derde rijk neergezet in historisch perspectief met de genuanceerde doorkijk naar nu. Een combinatie van harde feiten, leerzame confrontaties en op zijn tijd een passende nuancering. Heb in de loop der jaren aardig wat excursies meegemaakt in Berlijn, maar de benadering van het monument voor de 6 miljoen Joodse slachtoffers door Gregor was de meest diepgaande en meest ontroerende die ik ooit hoorde... Tnx Gregor!!

Berlijn: het Derde Rijk en WOII Beoordeeld door martijn, 02-05-2019

Sinds deze tour keken we anders naar Berlijn.

De tour was ontzettend interessant. Kurtis legde enthousiast uit hoe het eraan toe gaat in de graffiti en street-art wereld. Na de tour keken we anders naar alle graffiti in de stad en zagen we overal meer verhalen. De workshop na de tijd was ook erg gaaf, je kreeg goed door hoe je heel makkelijk iets heel moois kan maken.

Berlijn: Straatkunst & Graffiti-Tour met Workshop Beoordeeld door Eva, 06-08-2019

Bijzonder goede gids die erg veel weet en boeiend kan vertellen

Deze gids (Taylor; vriendelijk, behulpzaam) weet in twee uur tijd op erg toegankelijke wijze en met veel enthousiasme te vertellen over Berlijn in tweede Wereldoorlog en daarna. De wandeling voert langs bekende en minder bekende plekken in Berlijn. Een echte aanrader !

Een indrukwekkende ervaring, mede door een deskundige gids.

Leuke gids, die haar werk met volle passie uitvoert en goed om de cursisten denkt voor en tijdens de reis. Het was al met al een zeer indrukwekkende gebeurtenis, waarin je veel te weten komt over het kamp en alles wat hier is gebeurd.

Vanuit Berlijn: wandeltocht Monument Sachsenhausen Beoordeeld door Rik, 28-08-2019