Kies data
Belevingen in

Bern

Een middeleeuws oude stad, oosterse hamam en de Alpen naast de deur: in de Zwitserse hoofdstad vind je alles.

Bern: De beste dingen die je niet wil missen

Bern: wandeling van 90 minuten door de oude binnenstad

1. Bern: wandeling van 90 minuten door de oude binnenstad

Tijdens deze 90 minuten durende wandeling door de oude binnenstad van Bern vertelt uw lokale gids u over de 8 eeuwen geschiedenis van de stad. Op regenachtige dagen kun je nog steeds genieten van dit sfeervolle gebied, want de arcades bieden beschutting. Bewonder de laatgotische kathedraal (Münster) met zijn verbluffende portaal en weergave van het laatste oordeel. Bekijk de 13e-eeuwse klokkentoren (Zytglogge), waar je de fascinerende show kunt zien die elk uur plaatsvindt. Wie weet ontmoet je zelfs een lid van de Bondsraad voor het parlementsgebouw! Kom langs en ontdek de charmes van de Zwitserse hoofdstad en dit UNESCO-werelderfgoed tijdens een aangename en ontspannen wandeling.

Bern: Zytglogge - Tour door de klokkentoren

2. Bern: Zytglogge - Tour door de klokkentoren

De klokkentoren, ontworpen in de jaren 1300, is een van de overblijfselen van de eerste stadsmuren van Bern. Al meer dan 600 jaar slaat de klok op het hele uur. Binnen lijkt de tijd stil te staan en wacht er koele eenzaamheid. De betrouwbare tikken van de Middeleeuwse technologie zorgen voor stabiliteit aan bezoekers. Ongeveer 130 treden naar de top van de wenteltrap leiden u naar een uitkijkplatform. Vanaf hier zie je de daken van de oude stad en misschien zelfs de Alpen. Bezoek het uurwerk met je gids en volg de poppenkast stap voor stap totdat de beroemde haan kraait.

Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

3. Swiss Travel Pass: onbeperkt reizen met trein, bus en boot

De Swiss Travel Pass is een must-have voor elke reiziger naar Zwitserland. U kunt genieten van onbeperkte toegang met de openbare trein, bus en boot tot meer dan 90 steden en dorpen en profiteren van gratis toegang tot 500+ musea, stadsrondleidingen met korting en toegang tot privé- en schilderachtige treinen met een vereiste zitplaatsreservering. Er zijn twee brede typen Swiss Travel Pass: Continuous en Flexi, met een optie om te kiezen uit 3, 4, 8 en 15 dagen. Behalve dat het een 'alles-in-één'-pas is waarmee een reiziger toegang heeft tot alle vormen van openbaar vervoer in het land, biedt het ook tal van andere voordelen tijdens bergexcursies. Dus of het nu gaat om de avontuurlijke, enthousiaste of vrijetijdsreiziger, u krijgt de kans om het meeste uit uw Switzerland Travel Pass te halen.

Bern: privé-helikoptervlucht van 42 minuten over de Zwitserse Alpen

4. Bern: privé-helikoptervlucht van 42 minuten over de Zwitserse Alpen

Maak kennis met het vriendelijke personeel op de luchthaven Bern-Belp. Na een korte veiligheidsbriefing neem je plaats in de helikopter. De volgende 42 minuten gaan snel voorbij terwijl je een spannende helikoptervlucht maakt over de Berner Alpen en de Eiger-, Monch- en Jungfrau-bergen. De helikopter vliegt je dichtbij de Eiger North Face en langs de Jungfraujoch met zijn indrukwekkende Sfinx. Na een veilige landing op de luchthaven van Bern, ontvangt u een souvenir. U kunt ook zonder extra kosten foto's van uw vlucht downloaden.

Bern: rondleiding met iPod-audiogids

5. Bern: rondleiding met iPod-audiogids

De iPod-audiogids is een soort persoonlijke gids. Het leidt je door de stad, naar de mooiste plekjes van Bern en vertelt je alles wat je moet weten over dit UNESCO-werelderfgoed door middel van woord en beeld. Geniet van deze kleine multimedia-ervaring en ontdek Bern op een unieke manier. Kies uit twee georganiseerde routes. Nauwkeurige aanwijzingen leiden u rechtstreeks naar de bezienswaardigheden, terwijl muziek van beroemde artiesten uit Bern de soundtrack van uw tour vormt. Deze manier van toeren biedt een allesomvattende ervaring van de Zwitserse hoofdstad; ervaar de echte kenmerken van Bern. Begin de tour op elk gewenst moment en neem pauzes wanneer je maar wilt. Volg de uitgestippelde routes of kies specifieke bezienswaardigheden die je wilt zien. De iPod-audiogids is verkrijgbaar bij Bern Tourismus - het toeristeninformatiecentrum in Bahnhof Bern - en in het Bärenpark. Laat een borg achter, huur een audiogids en geef deze later terug.

Van Zürich: privétour Glacier Express-trein heen en terug

6. Van Zürich: privétour Glacier Express-trein heen en terug

Reis op de wereldwijd bekende Glacier-Express-Train met een privégids. Geniet van een rondreis met de trein en breng vier uur door in de panoramische bus van Chur naar Brig, steek 291 bruggen over, passeer 91 tunnels en klim met de trein tot ongeveer 7000 voet (2033 m) boven zeeniveau. Ervaar reizen op de Glacier-Express terwijl u spectaculaire valleien en bergen passeert. Afhankelijk van uw voorkeur kan een korte wandeling in Chur of Brig plaatsvinden (met overstaptijden van/naar Glacier Express). Je gids laat je het veranderende landschap zien, beantwoordt je vragen over het land en zijn mensen en toont je een paar plaatsen weg van de toeristenstroom.

Bern: toegang tot hamam en spa

7. Bern: toegang tot hamam en spa

De Berner Hammam is geïnstalleerd in een voormalig gebouw dat de thuisbasis was van een van de eerste gasketels in Zwitserland, een achthoekig gebouw. De oosterse spa vertegenwoordigt de nieuwste prachtige manifestatie van een traditie van twee millennia. Geniet van een unieke badervaring op vier verdiepingen. Het badritueel is gebaseerd op de geleidelijke opwarming en reiniging van het lichaam en volgt een vast verloop. Begin met de zogenaamde "pestemal", een katoenen doek die zich aan het lichaam bindt. In de eerste kruidenstoomkamer, Sogukluk, voel je hoe je lichaam wordt opgewarmd tot 38 graden Celsius. In de tweede kamer, Kese, wordt je lichaam geschrobd met een ruwe handschoen om dode huidcellen te verwijderen. "Sicaklik" is de centrale ruimte in het midden van de achthoek met het warme ontspanningsbad. Na het bad is de volgende stap het stoombad. In de "Bingül" openen je poriën zich voor de hete kruidenstoom bij 48° Celsius. In de vijfde kamer, "Lif", vindt de tweede peeling met zeep plaats. Laat je lichaam ontspannen op een grote verwarmde navelstreng en duik in het comfort van de hamam.

Bern: 1 uur Must-See Express Tour

8. Bern: 1 uur Must-See Express Tour

Ontdek Bern in een notendop en leer over de geschiedenis, de lokale levensstijl en de moderne transformatie van de stad Bern tijdens deze wandelervaring van 1 uur. Deze ervaring wordt aangeboden door een particuliere lokale gids. Tijdens uw wandeling door de hoofdstad van Zwitserland leert u alles over de lokale levensstijl en politiek. Je krijgt insider-tips over te bezoeken cafés, restaurants en bars, plus hoe je het nachtleven van de stad optimaal kunt benutten. Wandel door de brede, goed georganiseerde geplaveide straten en ontdek de vele bekende fonteinen van de stad. Ontdek de beroemde klokkentoren en het parlementsgebouw en slenter over de prachtige paden naast de rivier de Aare. Leer meer over de geschiedenis en cultuur van de stad van een local die van de stad houdt en wil dat jij er ook van houdt!

Bern hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en stadstour

9. Bern hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Bern. Gebruik een tour-app op je telefoon om de bezienswaardigheden van Bern in je eigen tempo te verkennen, beginnend en stoppend waar en wanneer je maar wilt. Nadat je de app op je telefoon hebt gedownload (instructies per e-mail ontvangen na boeking), ga je op avontuur dat je naar 10 attracties in Bern brengt met behulp van geïntegreerde kaarten. Los tijdens het verkennen een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar je stopt, zodat je lokale kennis over de stad opdoet. Zet je vaardigheden in de tekst en werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze. De tourroute omvat de Heiliggeistkirche, het parlementsgebouw, de Käfigturm, het Stadttheater, de oude stad, de Zytglogge, de Zähringerbrunnen, het stadhuis, de Nydeggkirche, de kathedraal van Bern en de Welttelegrafen-Denkmal.

Bern: Stad Sightseeing zelfgeleide wandeltocht Game

10. Bern: Stad Sightseeing zelfgeleide wandeltocht Game

Leer de prachtige oude binnenstad van Bern in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling. Je verkent de stad te voet en krijgt punten voor het oplossen van verschillende soorten taken: Vind bezienswaardigheden: Je zult hints gebruiken om de beste bezienswaardigheden en verborgen juweeltjes in de stad te vinden. De kaartfunctie in de app helpt je daar te komen. Los vragen op: Als je eenmaal bent aangekomen op de plek die je zoekt, krijg je vragen over de aanblik. Meestal zijn de antwoorden verborgen in borden, foto's, enz. Een geweldige en leuke manier om nieuwe dingen over de stad te leren. Veel plezier: Tijdens het avontuur kun je ook spannende fototaken verwachten die veel creativiteit vereisen. Als je de snapshots onder de knie hebt, word je beloond met punten. Onderweg bereikt u fantastische plaatsen zoals het "Bundeshaus", "Zytglogge", "Rathaus" en nog veel meer! Nadat je de game hebt geboekt, ontvang je per e-mail een gamecode met instructies voor het spelen. Ga naar de " Käfigturm" en gebruik de code om het spel in de app te ontgrendelen. De tocht eindigt bij het “Bärenpark”. De ervaring is niet beperkt in de tijd. U kunt de stad in uw eigen tempo verkennen en pauzeren. Download gewoon de Explorial-App, ga naar het startpunt en je bent klaar om met het spel te beginnen. De tour duurt gemiddeld ongeveer 1-2 uur.

Sitemap Bern

Wil je alle activiteiten in Bern ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.