Bern
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Bern

Bern: bekijk alle tours en activiteiten

7 activiteiten in Bern

Bern, de bondstad van Zwitserland, ligt in de Alpen en biedt naast mooie bezienswaardigheden ook opwindende activiteiten.

Het huis van Einstein

Het huis van Einstein

Einstein huurde dit appartement met zijn vrouw toen hij bij het Zwitserse octrooibureau in Bern werkte. Hier zou zijn relativiteitstheorie zijn geboren!

Gorge Canyoning

Gorge Canyoning

De Saxetenvallei ligt buiten de stad en biedt met haar canyons allerlei activiteiten: zwemmen, kajakken en veel meer.

Zentrum Paul Klee

Zentrum Paul Klee

In dit bijzondere gebouw zie je originele, interessante en wonderlijke werken van Duits-Zwitsers schilder Paul Klee.

Zytglogge

Zytglogge

De Zwitsers zijn niet voor niets beroemd om hun uurwerken! De Zytglogge stamt uit de 13de eeuw, en elk uur komt een poppenspel tevoorschijn.

Jungfraujoch

Jungfraujoch

Het is een paar uurtjes rijden, maar een dagtrip naar UNESCO's Werelderfgoed Jongfraujoch - bergkam tussen twee bergen - is het waard. Het uitzicht en de frisse Alpenlucht zijn onvergelijkbaar!

Helvetiaplatz Musea

Aan het Helvetiaplatz staan enkele van de beste musea van, jawel, Helvetia (de Latijnse naam voor Zwitserland). In het Historisches Museum zie je historische stukken van de Steentijd tot nu.

SC Bern

Bern heeft een heus ijshockeyteam, wat ook nog het hoogste gemiddelde bezoekersaantal heeft buiten clubs uit de NHL! Kom meejuichen in het op één na grootste stadion van Europa.

Plan je bezoek aan Bern

Veiligheid

Bern is over het algemeen een veilige stad, maar zoals overal moet je ook hier waakzaam blijven. Houd je waardevolle spullen uit het zicht en laat je bezittingen niet onbewaakt!

Souvenirs

Je bent in Zwitserland - tijd voor chocolade. Lang hoef je niet te zoeken; loop gewoon door het centrum en de heerlijke chocovarianten vliegen je om de oren!

Vervoer in de stad

Bern heeft een sterk bus- en tramnetwerk, kaarten kun je halen bij de VVV.

Welke taal?

Want Zwitserland heeft er nogal wat. De officiële taal in Bern is Duits, maar ook Frans, Italiaans en zelfs Reto-Romaans worden in de regio gesproken.

Goed om te weten

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Franc (CHF)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +41
 • De beste periode voor een bezoek
  Elk seizoen heeft zijn voordeel: de lente en herfst bieden lekker fris weer, 's zomers zijn de wateractiviteiten op hun leukst en 's winters zijn de Alpen bedekt met magische sneeuw.

Activiteiten in Bern

De must-see bezienswaardigheden in Bern

Steden in Zwitserland

Sitemap Bern

Wil je alle activiteiten in Bern ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.