Belevingen in
Bernina-Express

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bernina-Express: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

1. Tirano naar St. Moritz: retourticket voor rode trein Bernina

Reis met de Bernina Express, de rode sprookjestrein, en ervaar het magische platteland van Valtellina. Je vertrekt uit Tirano en ziet spectaculaire landschappen terwijl je Alpen doorkruist van de wijngaarden van Valtellina naar de gletsjers van de Berninapas. Geniet van het mooie uitzicht uit de grote ramen van de trein, waar al meer dan 100 jaar mensen uit kijken. Ga lekker ontspannen achterover zitten tijdens deze sprookjesachtige reis terwijl het mooie Alpenlandschap aan je ogen voorbijtrekt. Je kunt de trein bij elk willekeurig station verlaten en de reis later voortzetten met een volgende trein. Je rijdt helemaal van Tirano naar St. Moritz en weer terug. Je kunt kiezen voor een optionele kabelbaanrit naar het Diavolezzacentrum om het berglandschap te bewonderen.

...
Van Milaan: dagtocht met de Bernina naar Sankt Moritz

2. Van Milaan: dagtocht met de Bernina naar Sankt Moritz

Reis naar Sankt Moritz tijdens deze spannende treinreis. De Bernina neemt je mee door de mooiste gebieden in Zwitserland en gaat meer dan 1.800 meter hoog, waardoor deze reis de steilste treinrit ter wereld is. Vervoer heen en terug naar Milaan is in de tourprijs inbegrepen. Je treinreis begint in Tirano, Italië, en brengt je naar het wereldberoemde Zwitserse bergdorp Sankt Moritz. Tirano is een schilderachtig, mediterraan stadje in de bergen versierd met palmbomen en oleanders. De trein brengt je van een hoogte van 429 meter tot 1.829 meter! Steek de spiraalvormige stijgende viaduct bij Brusio en de Berninapas over naar de alpiene vallei, het Engadin. Geniet van het uitzicht op de Alpen tijdens deze 2,5 uur durende rit. UNESCO heeft de Berninaroute uitgeroepen tot werelderfgoed. Zie monumentale gletsjers, steek diepe kloven over en reis door tunnels in de massiefste bergen van de regio. In Sankt Moritz heb je genoeg tijd om het beroemdste bergresort van Zwitserland te verkennen voordat je terugkeert naar Milaan.

...
Tirano: Bernina rode trein en kabelbaan naar Diavolezza Refuge

3. Tirano: Bernina rode trein en kabelbaan naar Diavolezza Refuge

Breng een dag door met het bewonderen van unieke panorama's van de Zwitserse Alpen terwijl u reist met de beroemde rode Bernina-trein, die in 2010 werd opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Je vertrekt vanuit Tirano, een oude Italiaanse stad die bekend staat om zijn renaissancebasiliek en zijn 18e-eeuwse paleizen, kerken en poorten. Tirano is ook beroemd om de uitstekende rode wijnen gemaakt van Nebbiolo-druiven en culinaire specialiteiten zoals pizzoccheri, bresaola en alpenkazen. Je stapt aan boord van de Bernina Rode Trein in Tirano, beklimt de Zwitserse Valposchiavo-vallei en begint aan de afdaling naar de Engadin-vallei tot je bij het station Diavolezza komt, waar je de kabelbaan naar Diavolezza Refuge (3000 meter) neemt, ook wel de " Balzaal van de Alpen". Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de Piz Bernina en heb je vrije tijd om te genieten van een drankje of lunch in de berghut. Op de terugweg naar Tirano, waar de ervaring eindigt, kun je een stop maken in het dorp Poschiavo om een wandeling te maken langs het Poschiavo-meer.

...
Van Milaan: Bernina Express Experience

4. Van Milaan: Bernina Express Experience

Van boven tussen glinsterende gletsjers en naar een land van palmen, de Bernina Express biedt een verandering van omgeving als geen ander. Geen enkele andere spoorverbinding van noord naar zuid op zo'n prachtige manier met treinen met panoramische wagons met glazen dak die niet minder dan 55 tunnels en 196 bruggen doorkruisen en onderweg gemakkelijk hellingen tot 70 mm/m aankunnen. Kom aan boord voor een van de mooiste culturele en natuurlijke ervaringen van het leven. Vertrek om 07:30 uur met de bus vanaf Piazza della Repubblica in Milaan naar de kosmopolitische stad St. Moritz. Geniet bij aankomst in Saint Moritz van de tijd die tot uw beschikking staat voor een panoramische wandeling langs het merengebied, wat winkelen of een zoete proeverij in een van de heerlijke lokale banketbakkers. Ontdek de stad in je eigen tempo en zoek een plekje om te lunchen in een van de vele cafés of restaurants. Ga in de vroege namiddag naar het treinstation en stap in een van de panoramische rijtuigen aan boord van de Bernina Express-trein naar Tirano. Bewonder het uitzicht terwijl de trein de bergen in rijdt. Kijk vol ontzag naar de prachtige panorama's van de Morteratsch-gletsjer en de wereldberoemde Montebello-curve. Ga verder langs de meren van Lago Bianco e Laj Neir tot aan Alp Gruem. Kom aan in Tirano voordat je aan boord gaat van een bus om de terugreis naar Milaan te maken met een geplande aankomst tussen 20:00 en 20:30 uur.

...

Sitemap Bernina-Express

Wil je alle activiteiten in Bernina-Express ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bernina-Express

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 870 beoordelingen

Wat een uitzonderlijke ervaring ...van het instappen in de bus naar de eindbestemming St. Moritz ...de gestage kronkelende klim van de rode trein ....het veranderende landschap .....de rit terug langs het rustige meer aan de voet van besneeuwde bergen.. de kronkelende pas ...Een prachtige dag om niet te missen en aan te bevelen aan elke reiziger.

erg leuk. we hebben de aanvulling voor het panoramische uitzicht voor één route toegevoegd ... maar om foto's te maken, is de regionale beter

Dit was een van de meest mooiste reis die ik heb meegemaakt. Alles is ontzettend goed geregeld. En de gidsen weten veel.

62 km. van pure verwondering .. Het is absoluut een ervaring om te proberen, je zult betoverd zijn !!!

Een dag om nooit te vergeten voor de kleuren van de herfst en de sneeuw