Bethlehem
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Bethlehem

Bekijk alle tours en activiteiten in Bethlehem

Bethlehem: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Deze stad op de Westelijke Jordaanoever speelt al eeuwen een sleutelrol in bedevaarten en Kerstverhalen. Hoewel de stad vaak wordt overschaduwd door de grandeur van Jeruzalem, zijn de historische en religieuze attracties zeker het bezoeken waard.

Mangerplein en Oude Stad

De Moskee van Omar, tegenover de Geboortekerk op het plein, is de enige moskee in de Oude Stad. Bezoek ook het Vredescentrum en zie Geboortetaferelen van over de hele wereld.

Geboortekerk

Op de locatie van deze kerk zou Jezus Christus zijn geboren. Pas op je hoofd als je de Deur van Nederigheid door gaat!

Geboortegrot

Een 14-puntige ster markeert de plek waar Jezus geboren werd, in een grot onder de grond van de Geboortekerk. Een altaar en kapel maken de ervaring compleet.

Catherinakerk

Hiervandaan wordt jaarlijks de Avondmis op Kerstavond gehouden, die over de hele wereld wordt uitgezonden.

Melkgrot

De Heilige Familie zou zich hier hebben opgehouden alvorens naar Egypte te vluchten. Volgens de overlevering viel tijdens Maria's borstvoeding aan Jezus een druppel melk op de grond, die de grot wit kleurde.

Herdersvelden

Volgens de Grieks-orthodoxe kerk zijn de Herdersvelden in Beit Sahur de plek waar de engelen de herders toespraken. De katholieke Engelenkapel staat ook in de buurt.

Oud Bethlehem Museum

Hier zie je hoe een 19e-eeuwse Palestijnse woning eruit zag, met op de achtergrond zwart-witfoto's van de stad. Je kunt er ook ambachtelijke producten kopen van de Arab Women's Union.

Bethlehem: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Bethlehem?

Veel mensen komen op dagtrip vanuit Jeruzalem naar Bethlehem, maar je kunt makkelijk twee dagen in de stad doorbrengen. Voeg extra dagen toe om de omgeving te verkennen, zoals het Mar Sabaklooster, Solomons baden en de stad Hebron.

Vervoer

Vanuit Jeruzalem rijdt bus 21 vanaf het station tegenover de Damascuspoort naar Bethlehem. Eindhalte van de 40-minuten durende rit is het al Cinemaplein, ongeveer een kwartier lopen van het Mangerplein. Voor de terugrit haalt de bus je op voor de olijfgaard op Hebron Rd., onderaan de heuvel bij al Cinema. Vergeet je paspoort niet; dat moet je laten zien bij het Israëlische checkpoint onderweg naar Jeruzalem.

Waar slaap je in Bethlehem?

De Oude Stad is compact en biedt een kleine verzameling accommocatie. Boek lang van tevoren als je met Kerst of Pasen wil komen!

Tips & informatie

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Israeli Shekel (₪) en/of Jordaanse Dinar (JOD)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +970
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen oktober en maart is het aangenaam fris weer, en Kerst is een uitzonderlijk feestelijke tijd om in Bethlehem te zijn.

Activiteiten in Bethlehem

Sitemap Bethlehem

Wil je alle activiteiten in Bethlehem ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bethlehem

Fantastisch tourleider die met trots zijn land laat zien

De Joodse tourleider, liet van uit een Christelijk perspectief de geschiedenis van zijn land zien. Vol trots over alle hedendaagse technologische ontwikkelingen in Israel en opbouwend kritisch over de vele problemen in zijn land. Een aanrader om het Jehud Israel te bekijken!!!!


Bethlehem
3.9
Gebaseerd op 74 beoordelingen van GetYourGuide-klanten