Kies data

Bibliotheek van Hadrianus

Bibliotheek van Hadrianus: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

1. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

2. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken het oude Athene in jouw eigen tempo met voorrangstickets voor de top-archeologische attracties en musea, waaronder de Akropolis, het Akropolismuseum, de oude Agora, de Kerameikos, het Olympieion, het Romeinse Forum, de bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op je smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandelingstocht. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je elke attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: avondwandeling met gids met Plaka en diner

3. Athene: avondwandeling met gids met Plaka en diner

Beginnend op het Syntagma-plein in het hart van de stad, bezoekt u eerst het iconische monument, het 'Graf van de Onbekende Soldaat', dat wordt bewaakt door de beroemde Evzone-soldaten. Hier zie je de ceremonie van de 'wisseling van de wacht' die elke dag op het hoogtepunt van het uur plaatsvindt. Je gaat dan naar 'Hadrian's Arch', een monumentale toegangspoort voordat je stopt bij de grandioze verwoeste 'Tempel van Zeus'. Je tour gaat dan verder naar de historische wijk Plaka, een van de oudste en drukste delen van de hoofdstad. Geniet van het wandelen in de voetsporen van oude figuren onder de verlichte Akropolis en ontdek de Tower of Winds', een marmeren klokkentoren, en de Romeinse Agora, het eerste winkelplein in de geschiedenis. Nadat u de grote structuur van 'Hadrian's Library' heeft gewaardeerd, bent u Monastiraki binnengegaan, waar u doorheen loopt om de drukte van Psirri te bereiken. Uw Athene hoogtepunten Tour eindigt met een bezoek aan een van de beste eetgelegenheden in de omgeving voor een smakelijk avondmaal.

Athene: fietstocht met elektrische fiets

4. Athene: fietstocht met elektrische fiets

Deze ochtendtour per e-bike duurt ongeveer 3,5 uur en is een leuke manier om jezelf te oriënteren in Athene. De fietstocht vindt plaats in het fantastische historische centrum, in voetgangersgebieden, straten met weinig verkeer en parken, ver weg van het drukke verkeer. Je lokale gids fietst voorop en brengt je naar de belangrijkste archeologische vindplaatsen en verborgen gedeeltes van de stad - garantie voor een geweldige ervaring!  Met je groep fiets je naar het Akropolismuseum, de oude begraafplaats van Kerameikos en door de wijk Thission, waarbij je ook een geweldig uitzicht hebt op de Akropolis en het Parthenon. Vervolgens fiets je over de antieke Griekse Agora en passeer je de Romeinse Agora. Daarna fiets je naar de historische wijk Plaka en de Nationale Tuinen, een van de mooiste gebieden in Athene om te fietsen. Je stopt ook voor het huis van de president om de presidentiële wacht te zien en passeert het Stadion Panathinaiko en de tentoonstellingshal Zappeion.

Athene: fietstocht bij zonsondergang

5. Athene: fietstocht bij zonsondergang

Ontdek de must-see bezienswaardigheden van Athene op het beste moment van de dag tijdens een middagfietstocht door de historische monumenten. Profiteer van het adembenemende uitzicht op de oude stad terwijl je naar historische monumenten fietst, beginnend bij de Nationale Tuinen, gevolgd door het Panatheense Stadion en het presidentiële herenhuis. Stap van de fiets om korte wandelingen te maken naar verschillende locaties en reis door de geschiedenis van het oude Griekenland bij monumenten zoals de Romeinse Agora. Bewonder de zuilen van de tentoonstellingshal Zappeion en fiets in de schemering door de charmante wijk Plaka. Ga naar Kerameikos net ten noorden van de Akropolis en verken de hippe wijk Thisseio.

Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

6. Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

Geniet van het ophalen van uw hotel of ontmoet uw chauffeur op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Spring in je charmante elektrische tuk-tuk, die de perfecte maat heeft om door de smalle wegen van de stad te navigeren, en ga vervolgens op ontdekkingstocht. Begin met een rondleiding door de meest emblematische gebouwen en monumenten van Athene, waaronder het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Vervolg de tocht naar de berg Lycabettus en bewonder onvergetelijke uitzichten over de stad en de Akropolis. Rijd vervolgens door de wijk Kolonaki en passeer vervolgens het oude Olympisch Stadion, de tempel van Zeus en de boog van Hadrianus. De tuk-tuk slingert zich vervolgens een weg door de smalle straatjes van de wijk Plaka, voordat hij naar de Romain Agora en de bibliotheek van Hadrianus gaat. Passeer Thiseio om te genieten van het uitgestrekte uitzicht op het Parthenon en bezoek vervolgens de gebieden Monastiraki en Psiri. Geniet tijdens de tour van de romantische sfeer van Athene terwijl de zon ondergaat en de dag in de nacht verandert. Aan het einde van een onvergetelijke avondtour zet de chauffeur je af bij het startpunt of op een andere locatie naar keuze.

Athene: privétour Agora, Plaka en Monastiraki

7. Athene: privétour Agora, Plaka en Monastiraki

Maak kennis met uw deskundige privégids op het Syntagma-plein en start uw tour. Loop langs de Mitropoleos-straat en arriveer in de Metropolis-kathedraal van Athene, die de grenzen markeert naar de oude binnenstad van Athene, de Plaka. Volg je gids door Plaka's steegjes om de schatten één voor één te ontdekken. Bekijk het Forum Romanum, de Toren van de Winden, de Metresse, de bibliotheek van Hadrianus en de Tzistarakis-moskee. Ga verder naar het Monastiraki-plein en naar de drukke en kleurrijke vlooienmarkt en het Avyssinias-plein met de antiekhandelaren. Bekijk in de Oude Agora waar oude Grieken handel dreven en bijeenkwamen om over stadskwesties te discussiëren en het concept van democratie te creëren. Bekijk de Zuid-Stoa, de Tholos, het Monument van de Eponieme Helden, het Altaar van de Twaalf Goden, de Tempel van Hephaestus en nog veel meer. Bezoek het prachtige Agora Museum in de Attalos Stoa en zie een rijke selectie van voorwerpen die worden gebruikt in het dagelijks leven van de Atheners.

Athene: begeleide wandeling door het oude Athene

8. Athene: begeleide wandeling door het oude Athene

We nodigen je uit om met ons mee te gaan op een reis terug in de tijd om de oude stad Athene te ontdekken. Griekenland staat echter wereldwijd bekend om zijn verschillende facetten, en waar de Hellenen ongetwijfeld het meest trots op kunnen zijn, is haar grote verleden. Focussen op de klassieke periode en het bezoeken van alle relevante tempels en/of monumenten van het oude Griekenland; We zullen praten over geschiedenis, mythologie, een beetje filosofie en nog een beetje van zijn wetenschappelijke vooruitgang, evenals het delen van eindeloze curiositeiten over zijn oude cultuur en samenleving. Deze tour wordt uitgevoerd met een officiële Spaanssprekende gids en omvat begeleide bezoeken aan het interieur van de Tempel van Zeus, de Romeinse Agora en de Bibliotheek van Hadrianus.

Athene: Sightseeing Tour door het oude Athene

9. Athene: Sightseeing Tour door het oude Athene

Reis terug in de tijd om de cultuur en het erfgoed van Athene te verkennen met een bezoek aan de Akropolis en zijn monumenten. Bewonder een fantastisch uitzicht over de stad en ontdek de oude tempels die zijn opgedragen aan Griekse goden en godinnen. Ontmoet uw deskundige gids buiten het Akropolismuseum om uw fantastische tour van een halve dag te beginnen. Bezoek het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum om sculpturen, vazen, sieraden en meer uit het oude Griekenland te bekijken. Bekijk iconische bezienswaardigheden, waaronder de bibliotheek van Hadrianus, het Parthenon, de Stoa van Attalos en de oude Agora. Sluit uw tour af met een sightseeingwandeling door de wijk Plaka.

Athene: historische privétour van een hele dag

10. Athene: historische privétour van een hele dag

Deze betoverende privétour biedt een naadloze manier om de meest gevraagde bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Ga in het gezelschap van je gids naar de wereldberoemde Akropolis en leer meer over de locatie in het Akropolismuseum. Reis vervolgens in een comfortabel voertuig naar andere hoogtepunten van de stad, van de Tempel van Zeus en Agora tot het Romeinse forum en de oude begraafplaats en Lisium van Aristoteles en de bibliotheek van hendrion. De tour eindigt wanneer u na 8 uur rechtstreeks terugkeert naar uw accommodatie. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten van Athene in de ruimte van een enkele tour Een privétour geeft je de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen.

  • Rondleidingen
  • Toegangstickets
  • Privétours
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Bibliotheek van Hadrianus

Wil je alle activiteiten in Bibliotheek van Hadrianus ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bibliotheek van Hadrianus

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.036 beoordelingen

Very practical to have all tickets in one digital entry card + the little map with the locations helps to organise your trip. We were 1 full day in Athens and easily manage to visit all historical places. Tip: visit the Acropolis in the early afternoon. Non waiting lines and not crowed with tourists.

Alles top gegaan, zonder problemen. Prachtige bezienswaardigheden met de Acropolis als hoogtepunt...waanzinnig. Combitickets van tevoren kopen, doe het een volgende keer weer. Je kunt meteen doorlopen en ze zijn goedkoper!

Echt verbluffend. Ik raad aan om er vroeg te zijn - om 8 uur - om de drukte te vermijden, want het wordt erg druk.

Perfecte dag. Nee wacht. Geen lijnen. In staat om de Akropolis en de Romeinse en Griekse Agora in één dag te zien!

Zeer goede ervaring, met de mogelijkheid van snelle toegang tot attracties.