Óbidos
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Óbidos

Óbidos: bekijk alle tours en activiteiten

Óbidos: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

In 1282 gaf Koning Dinis het stadje Óbidos en het omringende land als trouwcadeau aan Isabel van Aragón. Het Middeleeuwse stadje heeft zijn koninklijke charme al die tijd bewaard! Lees verder voor onze tips.

Óbidos

Óbidos

Stap door de Porta da Vila en je treedt een goed bewaarde Middeleeuwse wereld binnen. Je kunt ook langs de oude stadswallen lopen; een wandeling van ongeveer twee uur.

Castelo de Óbidos

Castelo de Óbidos

Koning Dinis bouwde dit robuuste kasteel in de 13e eeuw. In de 16e eeuw kreeg het de status van paleis, en tegenwoordig is het een luxe pousada (hotel).

Santa Mariakerk

Santa Mariakerk

In deze kerk - de belangrijkste in de stad - trouwde Alfonso V met zijn nicht Isabel, toen hij 10 was en zij 8. Het Portugese tegelwerk is prachtig!

Sint-Pieterskerk

Sint-Pieterskerk

Alleen het altaar en de toren van deze kerk overleefden de aardbeving van 1755. Het schilderij van Sint Pieter die de sleutels tot de hemel van Jezus krijgt stamt uit de vroeg-18e eeuw.

Aqueduto da Usseira

Aqueduto da Usseira

Dit aquaduct bij de Porta da Vila stamt uit de 16e eeuw. Onder de grond bevindt zich de rest van het systeem, dat verbonden is aan rivier Usseira.

Porta da Senhora da Graça (Porta do Vale)

Porta da Senhora da Graça (Porta do Vale)

Magistraat Bernardo de Palma financierde de renovatie van de kapel bij deze poort in 1727. Daarmee voldeed hij aan een belofte aan zijn dochter, die stierf in een tragisch liefdesverhaal.

Grande Mercado Medieval de Óbidos

Grande Mercado Medieval de Óbidos

Deze markt vindt elke zomer plaats en viert de Middeleeuwse tijd van het stadje. Er is entertainment, eten en je kunt zelfs een kostuum huren om de ervaring compleet te maken.

Plan je bezoek aan Óbidos

Hoe vee dagen heb je nodig in Óbidos?

Óbidos is geliefd als dagtrip vanuit Lissabon - je kunt alle attracties in een dag zien. Maar een nachtje slapen in het charmante stadje is zeker de moeite waard!

Vervoer

Óbidos ligt op een uur van Lissabon. Doordeweeks is er regelmatig busverkeer naar Óbidos vanaf metrostation Campo Grande in Lissabon, 's weekends wordt er minder frequent gereden. Als je met de auto gaat, neem dan de A8 (tolweg) of vermijd de tol door alternatieve wegen te gebruiken. Alleen de lokale bevolking mag binnen de stadsmuren rijden, dus parkeer je auto erbuiten. Je kunt alle attracties in Óbidos te voet bereiken.

Waar slaap je in Óbidos?

Binnen en buiten de stadswallen vind je een handjevol accommodatiemogelijkheden. Het kasteel was Portugals eerste pousada; een traditioneel gebouw dat wordt gerenoveerd tot slaapgelegenheid.

Goed om te weten

 • Taal
  Portugees
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (00:00)
 • Landnummer
  +351
 • De beste periode voor een bezoek
  Mei en oktober zijn optimaal qua weer, hotelprijzen en drukte. In de lente staan de Portugese heuvels vol bloemen en in de herfst is het water mogelijk nog warm genoeg om er een plonsje in te maken.

Activiteiten in Óbidos

De must-see bezienswaardigheden in Óbidos

Steden in Portugal

Sitemap Óbidos

Wil je alle activiteiten in Óbidos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Óbidos

Indrukwekkend bedevaartsoord, machtige Oceaan en lekker eten

Fatima bezoek je niet zomaar, het is en blijft een bedevaartsoord, je kan ook zaken laten zegenen. Iets wat mededeelnemers aan de trip, af en toe, zeer ernstig nemen. De kusten van Portugal en Nazare zijn adembenemend en het eten (vis en schaaldieren) is gewoonweg zeer goed. Vergeet niet de vinho verde te proeven. De laatste stop, Noord Portugal is "relief', maar Obidos is een extra uitdaging voor de kuiten. Vergeet je camera niet, je kan echt mooie plaatjes schieten.

De excursie was heel interessant. Onze gids Carolina vertelde op een boeiende manier over de geschiedenis van de verschillende plaatsen en over Portugal. Het was een kleine groep (7 personen) en daardoor kon ze ook veel aandacht aan ons besteden. Carolina was echt een hele toffe en warme persoon. We hadden een heel leuke dag.

Werden precies op tijd opgehaald aan het hotel door Philip Leuke/ goede en gezellige gids. Veel gezien interessante informatie. Plaatsen/plekjes waar je normaal niet komt. Goede correcte afspraken. Een aanrader. Dank je Philip voor de mooie tour

Een geweldige dag met prachtige bezienswaardigheden!

Prima tour! Verschillende mooie bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard! Wel jammer dat groep bestond uit 2 verschillende talen waardoor de gids alles 2 keer moest vertellen in verschillende talen en hierdoor veel tijd kwijt was

Full-Day Fatima, Batalha, Nazare en Obidos Tour Beoordeeld door Agnes, 30-04-2019

Een leuke afwisselende en dagvullende excursie in een kleine groep. Ideaal om de omgeving van Lissabon beter te keren kennen en dat niet in je eentje te doen. We hadden een internationaal samengesteld reisgezelschap. Ook leuk.