Belevingen in
Biertan

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Biertan: De beste dingen die je niet wil missen

Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

1. Van Sibiu: dagtocht naar Sighisoara

Bezoek Sighisoara, gesticht door Transylvanische Saksen in de 12e eeuw. Vertrek 's ochtends vanuit Sibiu en vertrek naar Sighisoara, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken deze perfect intacte 16e-eeuwse parel met negen torens, geplaveide straatjes, burgerhuizen en sierlijke kerken die de historische straten van het oude Praag of Wenen kunnen evenaren. Het is ook de geboorteplaats van Vlad Dracula, ook bekend als Vlad de Spietser, heerser van de provincie Walachia van 1456 tot 1462 en de figuur die de fictieve creatie van Bram Stoker, graaf Dracula, inspireerde. Op uw weg terug naar Sibiu, zult u het dorp Biertan oversteken, een van de belangrijkste Saksische dorpen met versterkte kerken in Transsylvanië. Leer over deze fascinerende regio vanuit een gespecialiseerde Engelssprekende gids. Bezoek de versterkte kerk in Biertan, met zijn prachtige en mysterieuze sfeer. Hoor over zijn geschiedenis als zetel van de Lutherse evangelische bisschop in Transylvanië tussen 1572 en 1867. Na een spannende ontdekkingsdag, leun achterover en ontspan je terwijl je terug naar Sibiu wordt overgebracht.

...
Van Cluj: Divers Transylvania - Dagtocht naar Sighisoara

2. Van Cluj: Divers Transylvania - Dagtocht naar Sighisoara

Je tour begint 's ochtends wanneer je wordt opgehaald bij je hotel en een roadtrip van 2 uur naar Medias maakt. Maak een korte wandeling door de stad en vang een glimp op van de Citadel of Light en van de prachtige middeleeuwse gebouwen, waarvan de meeste in de 15e eeuw zijn gebouwd. Je gaat dan naar Biertan om de versterkte kerk van Biertan te bezoeken, een monument dat deel uitmaakt van het UNESCO-patrimonium als onderdeel van de dorpen van Transsylvanië met versterkte kerken. De kerk is omgeven door dikke middeleeuwse muren die in de 15e eeuw zijn gebouwd en de voordeur is voorzien van 19 sloten en grendels. Je volgende stop is in Sighisoara. De middeleeuwse Sighisoara Citadel is de enige bewoonde citadel van Europa en wordt omringd door 9 torens, waarvan de Clock Tower de belangrijkste is. De klokkentoren werd verwoest door een brand, maar werd herbouwd in de 16e eeuw en het is nu de thuisbasis van een historisch museum met een martelkamer. De Sighisoara Citadel werd gebouwd in de 12e eeuw en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Transsylvanië, waarbij Sighisoara een van de 7 onafhankelijke steden was. In Sighisoara bezoekt u ook de Hill Church, een heilige plaats die u kunt bereiken door 175 houten trappen te beklimmen, evenals verschillende andere gebouwen zoals het Stag House en een Venetiaans huis. Als Transsylvanië in één woord zou worden beschreven, zou het woord divers worden gekozen. Dit historische land was de thuisbasis van talrijke geïsoleerde dorpen, en u zult sporen vinden van de Roemeense, Hongaarse, zigeuner- en Duitse gemeenschappen, die allemaal honderden jaren in harmonie leven. Zigeuners vestigden zich meer dan 800 jaar geleden voor het eerst in Roemenië, nadat ze door de Mongoolse invasie van hun land waren verdreven. Vandaag bezoekt u een geïsoleerde gemeenschap van zigeuners die hun brood verdienen met verschillende ambachten zoals kopersmeden. Omdat ze een enigszins geïsoleerde gemeenschap zijn, is de toegang alleen toegestaan voor degenen die worden vergezeld door iemand die ze vertrouwen. Op de terugweg naar Cluj neemt u een andere route om het adembenemende landschap van Transsylvanië te verkennen. Je bent 's nachts terug in Cluj, de duur van de reis wordt beïnvloed door het verkeer.

...
Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

3. Van Boekarest: privétrip Roemenië 4 steden in 2 dagen

Trek door Roemenië en bewonder de opmerkelijke architectuur en natuurlijke schoonheid van deze rijk historische regio. Van uitzicht op de uitgestrekte Karpaten, tot ijskoude kerkgronden in Biertan, tot een charmante nacht in de stad Brasov. Je gids leidt je op de reis van je leven. Bewonder het prachtige kasteel Peleș en kijk uit voor Dracula bij het beroemde kasteel van Bran. Voel je gezegend op het serene terrein van het Sinaia-klooster, verzorgd door christelijke monniken. Breng de nacht door in Brasov en maak een wandeling door de geplaveide straten. Rust uit voor uw reis terug in de tijd, naar het middeleeuwse stadje Sighişoara. De nabijgelegen kerk in Biertan is een bewijs van de vaardigheden van oude kolonisten. Verken de charmante stad Sibiu voordat je het meesterlijk gebouwde klooster en graf in Cozia gaat bekijken. Laat je gids het gedoe uit handen nemen en geniet van het schilderachtige landschap. U wilt geen minuut missen.

...
Van Cluj-Napoca: tweedaagse tour naar Sibiu en Sighisoara

4. Van Cluj-Napoca: tweedaagse tour naar Sibiu en Sighisoara

Dag 1 Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Cluj-Napoca, begin je aan je reis naar het zuiden van Transsylvanië. Breng de eerste helft van de tijd door met het ontdekken van de forten en kastelen in de regio. Bij je eerste stop van de dag, Alba Carolina Fortress, leer je meer over de slim ontworpen verdedigingsmechanismen en architectuur van het fort, en bewonder je de adembenemende schoonheid ervan. Ga vervolgens naar het gotische meesterwerk dat Corvin Castle is. Dwaal door de indrukwekkende Ridderzaal van het kasteel, die werd gebruikt voor feesten en banketten, de ceremoniezaal en de ronde trap. Sluit uw dag af in Sibiu, de voormalige culturele hoofdstad van de Europese Unie en een van de best bewaarde steden van Transsylvanië. Verken tijdens een rondleiding door de stad de belangrijkste pleinen, evenals de Metropolitan Cathedral en de Bridge of Lies. Aan het einde van de tour zal je gids je bij het hotel achterlaten en ben je vrij om de rest van de dag op je gemak door te brengen. Dag 2 Met de bezoeken van gisteren aan Alba Carolina en Corvin Castle vers in je geheugen, verdiep je je kennis van Transsylvanische forten met een bezoek aan de versterkte kerk van Biertan. Bewonder de indrukwekkende vestingwerken en verdedigingsmechanismen van dit 13e-eeuwse fort. Ga vervolgens naar het hoogtepunt van de dag, Sighișoara, het enige bewoonde middeleeuwse fort dat is opgenomen in het UNESCO Werelderfgoedcentrum, en de thuisbasis van de echte beruchte heerser Vlad Tepes, ook bekend als Dracula. Laat je aan het eind van de dag afzetten op je favoriete locatie in Cluj-Napoca.

...

Sitemap Biertan

Wil je alle activiteiten in Biertan ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.