Big Ben

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De Big Ben in Londen: informatie en 5 historische feiten

Geen gebouw is zo kenmerkend voor Londen als de iconische Big Ben. Ondanks zijn roem en historie is het gebouw gehuld in mysterie - zelfs de naam is een bron van misverstanden! Hier vijf fascinerende feiten om mee te nemen op je bezoek aan de Engelse hoofdstad.

 • Wat is Big Ben?

  1. Wat is Big Ben?

  De meeste mensen gaan ervan uit dat Big Ben de naam is van de klokkentoren, maar eigenlijk is het de naam van de grootste klok. De toren zelf heet Elizabeth Tower.

 • Hoe kreeg de klok zijn bijnaam?

  2. Hoe kreeg de klok zijn bijnaam?

  Officieel heet de 13 ton zware klok Great Bell. De naam Big Ben eert Sir Benjamin Hall, de Commissioner of Public Works wiens naam op de klok is gegraveerd.

 • Wanneer luidt de Big Ben?

  3. Wanneer luidt de Big Ben?

  Big Ben luidt elk uur, en de bijbehorende klokken elke 15 minuten. Het geluid is van 15 kilometer afstand te horen!

 • Hoe oud is Big Ben?

  4. Hoe oud is Big Ben?

  Big Ben werd gemaakt op 10 April 1858, dus in 2015 is hij 157 geworden. De bel luidde echter voor het eerst op 11 juli 1859, dus sommigen beschouwen die datum als zijn echte verjaardag.

 • Hoe blijft de klok de juiste tijd aangeven?

  5. Hoe blijft de klok de juiste tijd aangeven?

  Bizar: het pendulum is nog altijd afhankelijk van penny's. Als een penny wordt toegevoegd, gaat de klok per dag 0.4 seconden sneller en vice versa.

Plan je bezoek

 • Zoom in

  Er zijn talloze prachtige details aan de buitenkant van het gebouw, die je vanwege de hoogte van de toren met het blote oog echter nauwelijks kunt zien. Om de schoonheid van de toren te ervaren, kun je beter een verrekijker meenemen.

 • Wanneer gaan?

  Om de grote klok 12 keer te horen luiden, moet je logischerwijs om 12 uur 's middags gaan. Dat bedenken echter meer mensen, dus 12 uur is ook de drukste tijd. Voor minder drukte kun je beter vroeg in de ochtend of 's avonds komen. Weekdagen zijn minder druk dan weekends.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Alleen bewoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen een tour door de Big Ben maken, maar een bezoek aan de Houses of Parliament kan worden geboekt op de website: www.parliament.uk/visiting/.
 • Toegangsprijzen
  De toren bekijken is gratis, een tour van de Houses of Parliament kost vanaf £25.00, met meer kosten voor extra's.
 • Heb ik een gids nodig?
  Elke hop on, hop off bus komt langs de Big Ben, maar als je echt over Big Ben wil leren, moet je een tour van Parliament nemen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metrolijnen District, Circle of Jubilee naar Westminster, of check de busschema's voor andere opties.
 • Extra tips

  • Fotograferen, filmen en het gebruik van mobieltjes zijn verboden binnen de parlementsgebouwen.

Sitemap Big Ben

Wil je alle activiteiten in Big Ben ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Big Ben

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 2.837 beoordelingen

Fantastische manier om bekend en onbekend Londen te leren kennen. Je komt op plaatsen waar je anders zelf nooit zou geraken. Of waar je nog nooit eerder van gehoord hebt maar die meer dan de moeite waard zijn. Vooral door de interessante weetjes die erover verteld worden! Topaanrader!! Onze kids (11 en 15jr) vonden het geweldig!!

Enthousiaste gids, goede uitleg, leuke anekdotes, highlights Londen binnen een ochtend gezien en fijn voor de kids interactief!

een heel fijne manier om veel te kunnen zien in korte tijd. voor lopen zijn de afstanden net is te groot om te wandelen.

Fantastische manier om door de stad te reizen en alle belangrijke/toeristische plaatsen te bezoeken!

Het was fantastisch om mee te reizen. De boottocht die inclusief is, was ook erg leuk!