Belevingen in
Big Ben

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Big Ben: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Big London Ticket: London Eye, Big Bus & Theems boottocht

1. Big London Ticket: London Eye, Big Bus & Theems boottocht

Ontdek het beste van Londen met een hop on, hop off-tour aan boord van een dubbeldekker met open dak en ontspan tijdens een reis op de London Eye als onderdeel van je ticket. Een hop on, hop off-tour is de ideale manier om de beste bezienswaardigheden en attracties van Londen in je eigen tempo te ontdekken. De tocht geeft je onbeperkt gebruik van 4 routes met haltes strategisch geplaatst op alle plaatsen die je wil bezoeken, waaronder de Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, Westminster Abbey, Tower Bridge en St Pauls Cathedral. Stap uit de bus bij Westminster Bridge voor een onvergetelijke rit op de London Eye. Vanaf de top bewonder je het adembenemende 360-graden panoramisch uitzicht op de indrukwekkende skyline van de stad. Bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Big Ben en de parlementsgebouwen vanuit een ongeëvenaard vogelperspectief. De eerste bus vertrekt om 08:30 uur in de ochtend. Je kunt op één van de 44 haltes van de Big Bus instappen en beginnen met de tour. Populaire vertrekplaatsen zijn: Baker Street Station, Green Park Station, Marble Arch, Victoria Station en Trafalgar Square. Met alle soorten tickets profiteer je van een boottocht over de rivier de Theems. Inbegrepen bij het Classic Ticket is een boottocht in één richting van Westminster naar de Tower of London of omgekeerd, terwijl de Premium en Deluxe Tickets een retourvaart omvatten tussen Westminster en Greenwich met de mogelijkheid om uit te stappen bij de Tower of London. De vertrektijden voor de boottochten verschillen, maar ze zijn ongeveer om de 20 minuten beschikbaar in de zomer en om de 30 à 40 minuten in de winter. Je kunt aan boord van de boot stappen bij Tower Pier (bij halte 16), Greenwich Pier, Westminster Pier (bij halte 18) en de London Eye Pier (bij halte 11). Hoogtepunten van de Big Bus-route zijn Buckingham Palace en de wisseling van de wacht, Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey, 10 Downing Street, Whitehall, Piccadilly Circus, Oxford Street, Regent Street, Trafalgar Square, London Eye, London Dungeon, Sea Life London Aquarium, Madame Tussauds, Covent Garden, Bank of England, Monument, St Pauls Cathedral, Tower of London, Tower Bridge, The Shard, City Hall, Lambeth Palace, British Museum, Marble Arch, Mayfair, Green Park, Hyde Park Corner, Harrods, South Kensington-musea, Kensington Palace en Notting Hill.

...
Westminster Abbey met Houses of Parliament (optioneel)

2. Westminster Abbey met Houses of Parliament (optioneel)

Je ontmoet je gids om 09:15 uur bij de ingang van Westminster Abbey en betreedt vervolgens dit historische monument, waar koningen en koninginnen ook stonden. Sinds de kroning van Willem de Veroveraar in 1066, hebben alle kroningen van Engelse en Britse vorsten in de abdij plaatsgevonden, net als vele koninklijke huwelijken, waaronder die van Prins William en Kate Middleton in 2011. Vervolgens krijg je een panoramische rondleiding rond de Houses of Parliament en loop je langs de Elizabeth Tower, waar de beroemde bel "Big Ben" elk kwartier wordt geluid. Leer meer over de rol van de parlementsleden die in het House of Commons zitten en over de functie van het House of Lords. Hoor hoe de Elizabeth Tower en zijn grote, iconische bel zijn ontstaan. Voor een complete ervaring kun je de optie selecteren waarbij je ook het parlement van binnen bezoekt met een audiogids.  Het Palace of Westminster (de officiële naam van de Houses of Parliament) werd in 1987 tot UNESCO-Werelderfgoed verklaart. De gevel van het gebouwencomplex is rijk versierd met gouden torens en standbeelden van koningen die in de rivier de Theems weerspiegelen. Luister naar je gids wanneer deze over de geschiedenis van het gebouw, de eerste middeleeuwse klokkentoren in het oude Palace of Westminster en het ontwerp en de bouw van de huidige Elizabeth Tower vertelt.  

...
Londen: Westminster Walking Tour & The Tower of London Entry

3. Londen: Westminster Walking Tour & The Tower of London Entry

Begin met een wandeltocht door het Westminster-gebied, waar uw gids u naar 20 verschillende historische en culturele bezienswaardigheden zal begeleiden. Rijd door Green Park naar Buckingham Palace en bewonder onderweg de goed verzorgde bomen en bloemen. Bekijk in het paleis de wereldberoemde wisseling van de wachtceremonie. Daarna kunt u nog 17 andere iconische bezienswaardigheden van Londen bekijken, zoals Downing Street, Westminster Abbey, de Big Ben en de Houses of Parliament. Stap dan in de Tower of London, waar een overvloed aan geschiedenis, verhalen en geesten te vinden is. Bewonder de kroonjuwelen en andere fascinerende historische voorwerpen, zoals de harnassen van de koningen van Engeland. Zie de cellen waar gevangenen ooit werden vastgehouden. Reis terug in de tijd en maak een spannende reis door het verleden van Engeland.

...
Londoe: Tootbus Must See hop on, hop off-bustour Boottocht

4. Londoe: Tootbus Must See hop on, hop off-bustour Boottocht

Vanaf de eerste keer dat je opstapt, heb je 24, 48 of 72 uur om de beste bezienswaardigheden van Londen te ontdekken, waardoor je de stad op je eigen gemak kunt verkennen. Luister naar het meertalige audiocommentaar om de geschiedenis achter elke attractie te ontdekken, of luister gewoon naar je live gids (alleen bij de gele route) die je helpt om Londens vroegere leven in te beelden. Geniet van een gratis rondvaart over de rivier de Theems met een Cruise Pass, welke is inbegrepen in je hop on, hop off-ticket - perfect om de 'Big Smoke' vanuit een ander perspectief te bekijken! De hop on, hop off-rondvaartpas is geldig zolang je busticket geldig is. Het ticket voor 24 uur is inclusief een gratis pas voor de hop on, hop off-boot tussen Westminster/Big Ben en Tower of London Piers; met het ticket voor 48 uur omvat de pas voor de boot de route tot Greenwich. Belangrijke bushaltes: Piccadilly Circus Buckingham Palace & de verandering van de wacht 10 Downing Street Southwark Cathedral Standbeeld van Eros St. James's Park Horse Guards' Parade London Dungeon The National Gallery Westminster Abbey St. Martin-in-the-Fields HMS Belfast Nelson's Column Big Ben en het Parlement Covent Garden Tower Bridge Trafalgar Square Lambeth Palace Fleet Street Tower of London St. James's Palace The London Eye St. Paul's Cathedral Shakespeare's Globe Ritz Hotel London Aquarium Bank of England Museum Tate Modern Hyde Park Westminster Pier Monument Speakers' Corner Wellington Museum  London Bridge 

...
Londen: kerstverlichting bij nacht bustour met open dak

5. Londen: kerstverlichting bij nacht bustour met open dak

Maak er een onvergetelijke kerst van met een feestelijke tour langs de topattracties van Londen. Bovenop een open dubbeldekkerbus heb je de beste stoelen in huis om te genieten van een panoramisch uitzicht op de gloeiende straten. Kijk hoe de stad oplicht als de zon ondergaat, en zie hoe Londen kerst viert. Vertrek vanaf de verlichte London Eye naar de iconische Westminster Abbey en de Big Ben. Bewonder de prachtige displays in Buckingham Palace en St Paul's Cathedral. Bekijk een van de hoogste kerstbomen in de stad op Trafalgar Square. Hoor over de fascinerende geschiedenis van de Tower of London terwijl je de magische Tower Bridge oversteekt. Vaar door de kronkelende straatjes van Londen en laat je verblinden door het vrolijke decor. Maak een keuze tussen een live- of audiogids om wat leuke feiten over elke locatie te weten te komen.

...
Londen: wandeltour wisseling van de wacht

6. Londen: wandeltour wisseling van de wacht

Vind de beste uitkijkpunten die de meeste mensen missen en aanschouw deze eeuwenoude traditie bij Buckingham Palace. Volg je gids op een dynamische reis door de volledige wisseling van de wacht, van begin tot eind. Navigeer gemakkelijk en snel langs de andere toeschouwers. Laat je gids je meenemen naar de beste plekken met onbelemmerd uitzicht voor het nemen van foto's van het paleis, de tuinen en het paradeterrein. Bewonder de precisie waarmee de Queen's Foot Guards naar Buckingham Palace marcheren, gekleed in hun iconische rode tunieken en berenvellen hoeden. Bewonder de glanzende vacht van de paarden van de Household Cavalry terwijl ze bij de parade van de Horse Guard verschijnen. Kijk toe en kom ondertussen alles te weten over de geschiedenis van deze fascinerende ceremonie en krijg inzicht in en informatie over elk detail van dit Britse spektakel.

...
Londen: Westminster Tour, River Cruise en Tower of London

7. Londen: Westminster Tour, River Cruise en Tower of London

Vanaf het ontmoetingspunt begint u de 3-uur durende wandeltocht door door Green Park naar Buckingham Palace te gaan en onderweg de goed verzorgde bomen en bloemen te bewonderen. Bekijk in het paleis de wereldberoemde wisseling van de wachtceremonie. Bekijk daarna 17 andere iconische Londense bezienswaardigheden zoals Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben, de London Eye, Parliament Square en de Houses of Parliament. Na de wandeltocht ga je naar de rivier de Theems voor een rondvaart waarbij je vele andere iconische gebouwen en bezienswaardigheden te zien krijgt. Stap uit bij Tower Pier en ga naar de Tower of London voor de spannende Beefeater-tour. Loop rond de Tower of London en ontdek de geschiedenis, verhalen en geesten die erin liggen. Bewonder de kroonjuwelen en andere fascinerende historische artefacten, waaronder de harnassen gedragen door voormalige koningen van Engeland. Bekijk de cellen waar ooit gevangenen werden vastgehouden en reis terug in de tijd voor een spannende reis naar het verleden van Groot-Brittannië.

...
Londen: rondleiding "Paleizen en Parlement"

8. Londen: rondleiding "Paleizen en Parlement"

Zie meer dan 20 van de meest iconische bezienswaardigheden in Londen tijdens een 3 uur durende stadswandeling. Verken de City of Westminster, één van de meest populaire toeristische locaties in Londen. Hoor leuke feiten over de geschiedenis en ontwikkeling van het gebied terwijl je vele van de iconische monumenten passeert. Je loopt door Green Park naar Buckingham Palace, waar je op geselecteerde dagen de beroemde wisseling van de wacht kunt zien. Loop de Mall af, een met bomen omzoomde koninklijke straat, omringd door koninklijke parken en paleizen.  Wandel richting Parliament Square, waar je de Big Ben en Westminster Abbey ziet. Bekijk enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden in Londen, waaronder: Buckingham Palace, het Victoria Memorial, St James's Park, Green Park, St James's Palace, de Big Ben, Downing Street, Westminster Abbey, de Houses of Parliament, de London Eye en Trafalgar Square.

...
Londen: wandeling top 30 bezienswaardigheden en London Eye

9. Londen: wandeling top 30 bezienswaardigheden en London Eye

Begin met een wandeltocht door de geschiedenis, cultuur en legendes van een van de meest geliefde steden in Europa. Je gaat door Green Park naar Buckingham Palace en kijkt op geselecteerde dagen naar de wereldberoemde wisseling van de wacht. Ook ga je naar Westminster en zie je Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben en de Houses of Parliament. Ontdek de omgeving van de London Bridge om Shakespeare's Globe Theatre,  HMS Belfast, Tower Bridge en de Tower of London te zien. Spring dan op de London Eye en  zie Londen vanuit de wolken. Het uitzicht op Londen vanaf dit wereldwijd erkende icoon is wereldberoemd.  Zie 20 bezienswaardigheden in 1 dag, inclusief: • Buckingham Palace • Trafalgar Square • Big Ben • Downing Street • Westminster Abbey • Whitehall • Houses of Parliament • London Eye • Shakespeare's Globe Theatre• London Bridge • Southwark Cathedral • The Shard (hoogste wolkenkrabber in de EU) • HMS Belfast (Tweede Wereldoorlog slagschip) • The Square Mile• Tower Bridge •Tower of London 

...
Londen: panoramische bustour met open dak

10. Londen: panoramische bustour met open dak

Leun achterover en ontspan terwijl een van de goed geventileerde bussen met open dak u opnieuw verbindt met uw favoriete Londense bezienswaardigheden. Zweef langs de Houses of Parliament, Buckingham Palace en Piccadilly Circus tijdens deze 2 uur durende volledig rondleiding door het centrum van Londen. Deze tour is geen hop-on, hop-off-tour en gasten moeten tijdens de tour in dezelfde bus blijven. Er zullen mondkapjes en handschoenen aanwezig zijn, maar u mag deze zelf dragen indien u dat wenst. De bussen rijden met beperkte capaciteit en tickets worden verkocht in specifieke tijdvakken om overbevolking te voorkomen. Doe mee aan deze activiteit om deze geweldige stad te verkennen, geniet van de inzichten en fascinerende feiten met een live Engelse gids, of meertalige audio-rondleiding.

...

Plan je bezoek

 • Zoom in

  Er zijn talloze prachtige details aan de buitenkant van het gebouw, die je vanwege de hoogte van de toren met het blote oog echter nauwelijks kunt zien. Om de schoonheid van de toren te ervaren, kun je beter een verrekijker meenemen.

 • Wanneer gaan?

  Om de grote klok 12 keer te horen luiden, moet je logischerwijs om 12 uur 's middags gaan. Dat bedenken echter meer mensen, dus 12 uur is ook de drukste tijd. Voor minder drukte kun je beter vroeg in de ochtend of 's avonds komen. Weekdagen zijn minder druk dan weekends.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Alleen bewoners van het Verenigd Koninkrijk kunnen een tour door de Big Ben maken, maar een bezoek aan de Houses of Parliament kan worden geboekt op de website: www.parliament.uk/visiting/.
 • Toegangsprijzen
  De toren bekijken is gratis, een tour van de Houses of Parliament kost vanaf £25.00, met meer kosten voor extra's.
 • Heb ik een gids nodig?
  Elke hop on, hop off bus komt langs de Big Ben, maar als je echt over Big Ben wil leren, moet je een tour van Parliament nemen.
 • Hoe kom ik er?
  Neem metrolijnen District, Circle of Jubilee naar Westminster, of check de busschema's voor andere opties.
 • Extra tips

  • Fotograferen, filmen en het gebruik van mobieltjes zijn verboden binnen de parlementsgebouwen.

Sitemap Big Ben

Wil je alle activiteiten in Big Ben ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Big Ben

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.993 beoordelingen

Super leuke tour met een enthousiaste gids. Ik had tegen beter weten in Engelstalig geboekt en ontving in de ochtend een belletje of dat mijn voorkeur niet meer uitging naar een Nederlands talige gids. Heel attent, zeker voor onze 13-jarige dochter!

Ik vond het geweldig, omdat een suggestie zegt dat je een oesterkaart koopt maar deze niet gebruikt, gelukkig niet koopt, ik vond de houding van onze gids erg leuk.

een heel fijne manier om veel te kunnen zien in korte tijd. voor lopen zijn de afstanden net is te groot om te wandelen.

Absoluut van tevoren boeken bij het parlement, want het is een van de meest interessante activiteiten in Londen.

Super goede gids! Joanna! Enthousiast en veel informatie