Kies data

Dingen om te doen Bilbao

Deze havenstad biedt een mooie kustlijn, bergachtig landschap en de fascinerende Baskische cultuur en keuken.

Bilbao: De beste dingen die je niet wil missen

Bilbao: Guggenheim rondleiding met voorrangstoegang

1. Bilbao: Guggenheim rondleiding met voorrangstoegang

Je ontmoet je gids buiten bij het Guggenheim Museum in Bilbao. Daarna krijg je een rondleiding van 2 uur, zowel buiten als binnen in het museum. Je leert waarom Bilbao gekozen werd als de locatie voor het gebouw naar een schitterend ontwerp van Frank Gehry en ontdekt de structuur van het gebouw en de beeldhouwwerken buiten rond om het museum. Dan leer je de belangrijkste werken kennen uit de vaste en roterende collecties terwijl je met je gids door de tentoonstellingsruimten, het atrium en over het terras wandelt. Je krijgt dagtoegang tot het museum. Aan het eind van de rondleiding kun je de modernekunstcollecties dus in je eigen tempo verder verkennen.

Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

2. Bilbao: rondleiding door San Sebastián en S. Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

3. Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

Maak een boottocht door het hart van Bilbao. Krijg een nieuw perspectief op deze prachtige stad vanaf het estuarium. De boot biedt plaats aan 80 personen, met zitplaatsen buiten en binnen. Tijdens de tocht van 1 uur vaar je van de Stadhuisbrug bij het Pio Baroja-plein door het hart van de stad. Je gaat richting de Zorrozaurre-rivieroever, en uiteindelijk naar de ingang van het Deusto-kanaal. Je tocht eindigt waar deze begon. Bij de tocht van 2 uur vertrek je vanaf dezelfde steiger bij het Pio Baroja-plein. Je vaart langs de voornaamste bezienswaardigheden en gebouwen van Bilbao, en maakt dan een tocht over het estuarium naar het gebied Puente Bizkaia.  Luister naar een audiogids, beschikbaar in het Spaans, Baskisch, Engels, Frans, Duits, en Italiaans, om meer te leren over de specifieke route die je vaart, en de geschiedenis van de stad en haar gebouwen, bruggen, en overige bouwwerken.

Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

4. Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Bilbao en duik de natuur in op deze tocht naar het verbazingwekkende rotseilandje Gaztelugatxe, gelegen aan de kust van Bizkaia, op slechts 35 kilometer van het stadscentrum van Bilbao. Je arriveert bij het uitkijkpunt en krijgt 2 uur vrije tijd om de omgeving zelfstandig te verkennen. Gebruik de tijd om bijvoorbeeld naar de 10e-eeuwse hermitage van San Juan de Gaztelugatxe te gaan, waar je driemaal de bel van de kapel kunt aanraken en een wens mag doen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Golf van Biskaje voordat je naar Bermeo reist voor een ​​wandeling te maken door dit charmante vissersdorpje. Je vervolgt de tocht naar het historische stadje Gernika, de locatie van een van de eerste luchtbombardementen door Nazi-Duitsland. Bezoek het Casa de Juntas (vergaderhuis) met de beroemde Boom van Guernica die de traditionele vrijheid van het volk symboliseert.

Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

5. Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

Betreed het museum tussen poorten 19 en 20 van het beroemde San Mamés-stadion, waar het rondleidingsbezoek begint. Beleef dan een uniek inzicht in de wereld van het voetbal op grasniveau. Beleef de ervaring van echte voetballers terwijl je vanuit de tunnel het veld op rent, door de kleedkamers wandelt en je de drukte en opwinding in de persruimte voorstelt. Bezoek naast de tour door het stadion ook het moderne en innovatieve Athletic Club-museum, met een ruime keuze aan fascinerende voetbalmemorabilia. Verken het museum en bewonder de 500 originele voetbalgerelateerde objecten die in de loop van ruim een eeuw zijn verzameld. Zie het heden en verleden van de club tot leven komen terwijl je trofeeën, outfits en audiovisueel materiaal bewondert die de Rood-Witten vieren. Er is genoeg te zien en te doen in het museum met 4 audiovisuele producties, 13 interactieve systemen, 600 video's, een meeslepende videomuur en een speelkamer met entertainment voor alle leeftijden.

De High End Bilbao Food Tour

6. De High End Bilbao Food Tour

Als je een fijnproever bent en wilt ontdekken waarom Bilbao de gastronomische referentie van Noord-Spanje is geworden, moet je deelnemen aan deze high-end foodtour door Bilbao. Bij ons proef je tussen de 6 en 8 verschillende pintxos (of traditioneel Baskisch eten), allemaal gecombineerd met een mooie verscheidenheid aan 4 lokale drankjes. Wij zijn gepassioneerd door eten en kennen elke plek in Bilbao om de beste Baskische tapas, pintxos en miniatuurkeuken te proeven. Onze specialiteit zijn "Food & Drink Pairings", dus maak je klaar om rode, witte en mousserende wijnen, vermout en vele andere traditionele lokale dranken te proeven. Je leert veel interessante verhalen over Baskenland en we laten je de "essentiële lokale regels" zien om het beste eten te bestellen als je alleen bent. Je beleeft het als Basken: wandelen door de stad, op terrassen zitten voor een drankje en huppelen van bar naar bar om lokaal eten te combineren met drankjes.

Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

7. Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

Volg de weg langs de rivier van Bilbao richting de kust en bewonder de oude industriegebieden die eens de spil van Bilbao waren. Je bezoekt de zweefbrug van Biskaje, welke de oudste brug van dit type ter wereld is en nog steeds wordt gebruikt en alom geliefd is bij de lokale bevolking. Daarna bezoek je de wijk Neguri, met zijn oude herenhuizen die aan rijke industriële managers toebehoren, waarna je de provincie binnentrekt. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijgebouwen en ontdek het indrukwekkende oude kasteel van Butron. Na te zijn aangekomen in het kustplaatsje Bakio, dat in de zomer voor veel Basken een populaire vakantiebestemming is, volg je de prachtige en ruige kustweg die je uiteindelijk naar je tweede halte in San Juan de Gaztelugatxe leidt. Men beweert dat dit één van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is in feite een gigantische rots met op de top het oude kerkje van San Juan en die, via een lange stenen trap, met het vaste land verbonden is. Daarna reis je door naar het vissersdorpje Bermeo. Hier heb je de gelegenheid om de smalle steegjes, de kerk van Juradera, de toren van Ercilla, de oude haven, het stadhuis en andere bezienswaardigheden te bekijken. Je krijgt daar tijd voor jezelf om te lunchen in één van de lokale restaurantjes die door je gids worden aanbevolen. Even later pauzeer je in Mundaka, een prachtige locatie met een geweldig uitzicht over de biosfeer van Urdaibai, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna bezoek je het dorpje Guernica om de Baskische heilige boom te bewonderen en het oude gerechtshuis Casa de Juntas te zien. Uiteindelijk ben je rond 14:00 uur weer terug in Bilbao.

Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

8. Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

Verken Bilbao als een lokale bewoner met de fiets op een eenvoudige tocht van 3 uur langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, begeleid door een deskundige gids die je de geschiedenis van de fascinerende stad en haar oude en nieuwe attracties vertelt. Vertrek vanuit de Calle de Villarias en volg je gids over fietspaden en door autovrije straten om het drukke verkeer te vermijden. Volg de loop van de rivier om te leren waarom deze essentieel was voor de ontwikkeling van de stad. De tour, die hedendaagse en historische locaties omvat, pauzeert in het indrukwekkende Guggenheim Museum, dat aan de oevers van rivier de Nervión is geopend en in de jaren negentig door de architect Frank Gehry werd ontworpen. Bewonder het Euskalduna Conference Centre, dat gebouwd is op de plaats van de oude scheepswerven, en bekijk het nieuwe voetbalstadion San Mamés. Ontdek het historische Bilbao bij locaties als het neo-barokke Teatro Arriaga. Fiets door de smalle straatjes en over de brede pleinen van de Casco Viejo (oude stad) en ontdek de plaats van de oude stadsmuren bij de San Antón-brug, die Bilbao La Vieja en Casco Viejo met elkaar verbindt.

Bilbao: privé-rondleiding Guggenheim-museum

9. Bilbao: privé-rondleiding Guggenheim-museum

Een professionele gids treft je bij de ingang van het museum. Ontdek de tijdelijke en permanente tentoonstellingen van het museum tijdens  je 1,5-uur durende rondleiding. Dit spectaculaire gebouw maakt deel uit van een gebied waar de rivier de Nervión een belangrijke rol speelt, met plezierige rivierkant-wandelingen. Bilbao's Guggenheim-museum is omringd door promenades, parken en recent gebouwde pleinen, waar je werk kunt zien van kunstenaars als Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Yves Klein, Jeff Koons, en Fujiko Nakaya. Sinds het in 1997 werd geopend heeft Bilbao's Guggenheim-museum zich op het gebied van aankopen gefocust op werken uit de mid-20e eeuw tot nu. Zo sluit de collectie aan op die van het Solomon R. Guggenheim Fonds, maar kent deze tevens een eigen unieke identiteit. 1 miljoen mensen bezoekt elk jaar een van de voornaamste attracties: de ArcelorMittal-galerie, een grote ruimte waar 8 werken van beeldhouwer Richard Serra permanent worden tentoongesteld. Van de 24.000 vierkante meter die Bilbao's Guggenheim-museum beslaat, zijn er 11.000 gereserveerd voor tentoonstelling-ruimtes. Het architectonisch hart van de 20 galerieën waaruit het museum bestaat, is het atrium; deze grote open ruimte met gebogen oppervlaktes wordt omringd door grote glazen gordijn-muren en bekroond met een groot dakraam. 

Van Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

10. Van Bilbao: Vizcaya-brug, Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Verlaat Bilbao en ontdek andere spannende en historische locaties aan de Baskische kust tijdens deze dagtour. Bekijk de Vizcaya-brug, de historische stad Gernika, bezoek een traditioneel vissersdorp en geniet van een proeverij van lokale producten. Reis langs de rivier van Bilbao, ontdek het interessante industriële verleden van de stad en stop, eenmaal aan de kust, om de Vizcaya-brug te zien, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Passeer het majestueuze kasteel van Butron en kom uiteindelijk aan bij de biosfeer van Urdaibai. Bewonder het prachtige uitzicht vanaf het uitkijkpunt en ontdek de geheimen van San Juan de Gaztelugatxe, een filmlocatie van de beroemde tv-serie "Game of Thrones". Maak nog een stop in Bermeo, een typisch vissersdorpje, en stop om een wandeling te maken om te genieten van de charmante sfeer. Neem deel aan een proeverij van lokale gerechten, waarbij een stukje pintxo is inbegrepen. Bereik de laatste halte in Gernika en breng een bezoek aan het interessante Assembly House en de beroemde Boom van Gernika.

Beschikbare activiteiten

75 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Veelgestelde vragen over Bilbao

Welke topattracties zijn een must-see in Bilbao?

De topattracties in Bilbao zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Bilbao?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Sebastián

Andere activiteiten in Bilbao

Wil je alle activiteiten in Bilbao ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bilbao

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.604 beoordelingen

Estevan was a great tourguide and made our day a lot of fun! First we went to Vitoria Gasteiz and on the way he told us a lot of interesting things about the region and the language. After Vitoria we went to Laguardia, a lovely town where we had a lovely wine tasting and free time for lunch. We stopped for photos at Ysios and Marques de Riscal. And at the last visited the giftshop and one last txakoli (a local wine). A great day!

Goed georganiseerd en de moeite waard bezoek! Het bezoek aan het museum is erg goed, leuk of het nu voor kinderen of volwassenen is en je leert veel over de geschiedenis van de club! ik raad aan

Onze gids Javier was supergoed! Na eerst langs de prachtige buitenkant te hebben gelopen en veel te hebben geleerd, gingen we daarna langs alle topstukken in het museum. Aanrader!

De boottocht was erg leuk, het duurt ongeveer een uur. De audiogids is in meerdere talen wat erg praktisch is. Alles wordt heel goed uitgelegd.

Gatzelugatxe is echt de moeite. Wel een stevige klim terug.