Belevingen in
Bilbao

Deze havenstad biedt een mooie kustlijn, bergachtig landschap en de fascinerende Baskische cultuur en keuken.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bilbao: De beste dingen die je niet wil missen

Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

1. Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

Maak een boottocht door het hart van Bilbao. Krijg een nieuw perspectief op deze prachtige stad vanaf het estuarium. De boot biedt plaats aan 80 personen, met zitplaatsen buiten en binnen. Tijdens de tocht van 1 uur vaar je van de Stadhuisbrug bij het Pio Baroja-plein door het hart van de stad. Je gaat richting de Zorrozaurre-rivieroever, en uiteindelijk naar de ingang van het Deusto-kanaal. Je tocht eindigt waar deze begon. Bij de tocht van 2 uur vertrek je vanaf dezelfde steiger bij het Pio Baroja-plein. Je vaart langs de voornaamste bezienswaardigheden en gebouwen van Bilbao, en maakt dan een tocht over het estuarium naar het gebied Puente Bizkaia.  Luister naar een audiogids, beschikbaar in het Spaans, Baskisch, Engels, Frans, Duits, en Italiaans, om meer te leren over de specifieke route die je vaart, en de geschiedenis van de stad en haar gebouwen, bruggen, en overige bouwwerken.

Bilbao: Guggenheim rondleiding met voorrangstoegang

2. Bilbao: Guggenheim rondleiding met voorrangstoegang

Je ontmoet je gids buiten bij het Guggenheim Museum in Bilbao. Daarna krijg je een rondleiding van 2 uur, zowel buiten als binnen in het museum. Je leert waarom Bilbao gekozen werd als de locatie voor het gebouw naar een schitterend ontwerp van Frank Gehry en ontdekt de structuur van het gebouw en de beeldhouwwerken buiten rond om het museum. Dan leer je de belangrijkste werken kennen uit de vaste en roterende collecties terwijl je met je gids door de tentoonstellingsruimten, het atrium en over het terras wandelt. Je krijgt dagtoegang tot het museum. Aan het eind van de rondleiding kun je de modernekunstcollecties dus in je eigen tempo verder verkennen.

Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

3. Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

Betreed het museum tussen poorten 19 en 20 van het beroemde San Mamés-stadion, waar het rondleidingsbezoek begint. Beleef dan een uniek inzicht in de wereld van het voetbal op grasniveau. Beleef de ervaring van echte voetballers terwijl je vanuit de tunnel het veld op rent, door de kleedkamers wandelt en je de drukte en opwinding in de persruimte voorstelt. Bezoek naast de tour door het stadion ook het moderne en innovatieve Athletic Club-museum, met een ruime keuze aan fascinerende voetbalmemorabilia. Verken het museum en bewonder de 500 originele voetbalgerelateerde objecten die in de loop van ruim een eeuw zijn verzameld. Zie het heden en verleden van de club tot leven komen terwijl je trofeeën, outfits en audiovisueel materiaal bewondert die de Rood-Witten vieren. Er is genoeg te zien en te doen in het museum met 4 audiovisuele producties, 13 interactieve systemen, 600 video's, een meeslepende videomuur en een speelkamer met entertainment voor alle leeftijden.

Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

4. Vanuit Bilbao: tour naar Gaztelugatxe en Gernika

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel in Bilbao en duik de natuur in op deze tocht naar het verbazingwekkende rotseilandje Gaztelugatxe, gelegen aan de kust van Bizkaia, op slechts 35 kilometer van het stadscentrum van Bilbao. Je arriveert bij het uitkijkpunt en krijgt 2 uur vrije tijd om de omgeving zelfstandig te verkennen. Gebruik de tijd om bijvoorbeeld naar de 10e-eeuwse hermitage van San Juan de Gaztelugatxe te gaan, waar je driemaal de bel van de kapel kunt aanraken en een wens mag doen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Golf van Biskaje voordat je naar Bermeo reist voor een ​​wandeling te maken door dit charmante vissersdorpje. Je vervolgt de tocht naar het historische stadje Gernika, de locatie van een van de eerste luchtbombardementen door Nazi-Duitsland. Bezoek het Casa de Juntas (vergaderhuis) met de beroemde Boom van Guernica die de traditionele vrijheid van het volk symboliseert.

Bilbao: rondleiding op maat als lokale bewoner

5. Bilbao: rondleiding op maat als lokale bewoner

Ontdek Bilbao met een vriendelijke inwoner die passie heeft voor de stad en graag alle tips en trucs deelt die je zullen helpen om je bezoek nog aangenamer te maken. Je kiest tussen een duur van 2, 3 of 4 uur voor deze aangepaste rondleiding. Ontmoet je gids waar je verblijft, zodat je de buurt beter leert kennen. De lokale gids biedt veel nuttige informatie over de gemakkelijkste manier om de stad te verkennen, de belangrijkste dingen om te zien en te doen en de beste plekken om te eten en boodschappen te doen. Aan het einde van de tour voel je je comfortabeler in de stad en ben je er zeker van dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om het meeste uit je tijd in Bilbao te halen.

Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

6. Vanuit Bilbao: tour door het Baskenland

Volg de weg langs de rivier van Bilbao richting de kust en bewonder de oude industriegebieden die eens de spil van Bilbao waren. Je bezoekt de zweefbrug van Biskaje, welke de oudste brug van dit type ter wereld is en nog steeds wordt gebruikt en alom geliefd is bij de lokale bevolking. Daarna bezoek je de wijk Neguri, met zijn oude herenhuizen die aan rijke industriële managers toebehoren, waarna je de provincie binnentrekt. Bewonder de traditionele lokale huizen en boerderijgebouwen en ontdek het indrukwekkende oude kasteel van Butron. Na te zijn aangekomen in het kustplaatsje Bakio, dat in de zomer voor veel Basken een populaire vakantiebestemming is, volg je de prachtige en ruige kustweg die je uiteindelijk naar je tweede halte in San Juan de Gaztelugatxe leidt. Men beweert dat dit één van de mooiste locaties langs de Baskische kust is. Het is in feite een gigantische rots met op de top het oude kerkje van San Juan en die, via een lange stenen trap, met het vaste land verbonden is. Daarna reis je door naar het vissersdorpje Bermeo. Hier heb je de gelegenheid om de smalle steegjes, de kerk van Juradera, de toren van Ercilla, de oude haven, het stadhuis en andere bezienswaardigheden te bekijken. Je krijgt daar tijd voor jezelf om te lunchen in één van de lokale restaurantjes die door je gids worden aanbevolen. Even later pauzeer je in Mundaka, een prachtige locatie met een geweldig uitzicht over de biosfeer van Urdaibai, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna bezoek je het dorpje Guernica om de Baskische heilige boom te bewonderen en het oude gerechtshuis Casa de Juntas te zien. Uiteindelijk ben je rond 14:00 uur weer terug in Bilbao.

Bilbao: privé-rondleiding Guggenheim-museum

7. Bilbao: privé-rondleiding Guggenheim-museum

Een professionele gids treft je bij de ingang van het museum. Ontdek de tijdelijke en permanente tentoonstellingen van het museum tijdens  je 1,5-uur durende rondleiding. Dit spectaculaire gebouw maakt deel uit van een gebied waar de rivier de Nervión een belangrijke rol speelt, met plezierige rivierkant-wandelingen. Bilbao's Guggenheim-museum is omringd door promenades, parken en recent gebouwde pleinen, waar je werk kunt zien van kunstenaars als Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Yves Klein, Jeff Koons, en Fujiko Nakaya. Sinds het in 1997 werd geopend heeft Bilbao's Guggenheim-museum zich op het gebied van aankopen gefocust op werken uit de mid-20e eeuw tot nu. Zo sluit de collectie aan op die van het Solomon R. Guggenheim Fonds, maar kent deze tevens een eigen unieke identiteit. 1 miljoen mensen bezoekt elk jaar een van de voornaamste attracties: de ArcelorMittal-galerie, een grote ruimte waar 8 werken van beeldhouwer Richard Serra permanent worden tentoongesteld. Van de 24.000 vierkante meter die Bilbao's Guggenheim-museum beslaat, zijn er 11.000 gereserveerd voor tentoonstelling-ruimtes. Het architectonisch hart van de 20 galerieën waaruit het museum bestaat, is het atrium; deze grote open ruimte met gebogen oppervlaktes wordt omringd door grote glazen gordijn-muren en bekroond met een groot dakraam. 

Bilbao: rondleiding door het Guggenheim met voorrangsticket

8. Bilbao: rondleiding door het Guggenheim met voorrangsticket

Je ontmoet je gids voor het Guggenheim Museum in Bilbao. Daarna krijg je een rondleiding van 2 uur, zowel buiten als binnen in het museum. Je leert waarom Bilbao gekozen werd als de locatie voor het gebouw, gebouwd naar een schitterend ontwerp van Frank Gehry, en ontdekt de architectuur van het gebouw en de beeldhouwwerken buiten rondom het museum. Vervolgens leer je de belangrijkste werken kennen uit de vaste en wisselende collecties, terwijl je met je gids door de tentoonstellingsruimten, het atrium en over het terras wandelt. Je krijgt een dagkaart voor het museum. Aan het einde van de rondleiding kun je de collecties moderne kunst dus in je eigen tempo verder verkennen.

Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

9. Vanuit Bilbao: Game of Thrones-tour van hele of halve dag

Duik in de echte Game of Thrones-ervaring tijdens een tour langs de ongelooflijke filmlocaties van seizoen 7. Treed in de voetsporen van Tyrion, Daenerys, en Jon Snow en verken ongelooflijke landschappen. Eerst loop je over het strand van King's Landing, gefilmd bij het strand Muriola in Barrika. Verken de locate waar Davos, Tyrion, en Gendry moesten vluchten van de Gold Cloaks. Bezoek daarna middeleeuws-achtig kasteel Butron. Maak foto's met mantels en zwaarden en voel je een Heer of Dame van Winterfell. Vervolg je rondleiding met een bezoek aan Dragonstone Fortress, bij San Juan de Gaztelugatxe in Bermeo. Beklim de 241 treden net als Daenerys, en waan je een ware Khaleesi. Pauzeer voor de lunch in Bermeo, waar je kunt genieten van pintxos, tapas, en een lokale witte wijn genaamt txakoli. Tot slot, 1 laatste pauze bij Dragonstone Beach, waar Denaerys als eerste liep toen ze eindelijk thuis kwam. Het strand Itzurun in Zumaia is 60 miljoen jaar oud, en de perfecte keus voor Dragonstone.

Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

10. Bilbao: fietstocht van 3 uur met gids

Verken Bilbao als een lokale bewoner met de fiets op een eenvoudige tocht van 3 uur langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, begeleid door een deskundige gids die je de geschiedenis van de fascinerende stad en haar oude en nieuwe attracties vertelt. Vertrek vanuit de Calle de Villarias en volg je gids over fietspaden en door autovrije straten om het drukke verkeer te vermijden. Volg de loop van de rivier om te leren waarom deze essentieel was voor de ontwikkeling van de stad. De tour, die hedendaagse en historische locaties omvat, pauzeert in het indrukwekkende Guggenheim Museum, dat aan de oevers van rivier de Nervión is geopend en in de jaren negentig door de architect Frank Gehry werd ontworpen. Bewonder het Euskalduna Conference Centre, dat gebouwd is op de plaats van de oude scheepswerven, en bekijk het nieuwe voetbalstadion San Mamés. Ontdek het historische Bilbao bij locaties als het neo-barokke Teatro Arriaga. Fiets door de smalle straatjes en over de brede pleinen van de Casco Viejo (oude stad) en ontdek de plaats van de oude stadsmuren bij de San Antón-brug, die Bilbao La Vieja en Casco Viejo met elkaar verbindt.

Veelgestelde vragen over Bilbao

Welke topattracties zijn een must-see in Bilbao?

Plan je bezoek

 • Klimaat van Bilbao: neem je parka mee

  Het regent vrij vaak in Noord-Spanje. Neem een paraplu en regenbestendige schoenen mee op je stedentrip naar Bilbao.

 • Pintxos zijn geen tapas

  Het lokale hapje, de pinxto, is een essentieel onderdeel van de Baskische cultuur - en niet te verwarren met de tapa. Pinxtos worden vroeger gegeten dan tapas, dus restaurants in Bilbao serveren ze vaak maar tot 21:00 of 22:00 uur.

 • Neem de metro

  Het openbaar vervoer in Bilbao is schoon, veilig en uitgebreid: het brengt je overal in de stad, ook naar het strand.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Eind lente en begin herfst is het weer nog steeds warm, maar is er minder drukte.

Sitemap Bilbao

Wil je alle activiteiten in Bilbao ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bilbao

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.604 beoordelingen

Super leuke tour van een halve dag, waarin je mooie plekjes te zien krijgt. De brug in Gexto, maar ook Guernica en Bermeo zijn erg mooi. Onze Gids Stephan was erg leuk. Legt veel op een leuke manier uit ook over de geschiedenis de regio.

We waren met 2 groepen van 8 personen en ontmoeten elkaar aan het einde van de tour in dezelfde bar. De prijs per persoon is naar verhouding erg hoog maar het gemak van niets hoeven te regelen en af te rekenen staat daar tegenover.

Fantastisch om samen met de gids op pad te gaan binnen en buiten het gebouw. Alle aandacht voor het prachtige gebouw en zijn mooie werken. Veel geleerd en mooie indrukken gekregen.

So beautiful! Worth the climb. Very nice and knowledgeable guide Stefan gave us a lot of interesting information about Basque history, culture and language.

Tof om zo een eerste indruk van een stad te ervaren. Je bent vanaf dag 1 ondergedompeld:-)