Ontdek het beste van
Bilbao

Deze havenstad biedt een mooie kustlijn, bergachtig landschap en de fascinerende Baskische cultuur en keuken.

Onze aanbevelingen voor Bilbao

Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

1. Bilboa: sightseeing-boottocht van 1 of 2 uur

Maak een boottocht door het hart van Bilbao. Krijg een nieuw perspectief op deze prachtige stad vanaf het estuarium. De boot biedt plaats aan 80 personen, met zitplaatsen buiten en binnen. Tijdens de tocht van 1 uur vaar je van de Stadhuisbrug bij het Pio Baroja-plein door het hart van de stad. Je gaat richting de Zorrozaurre-rivieroever, en uiteindelijk naar de ingang van het Deusto-kanaal. Je tocht eindigt waar deze begon. Bij de tocht van 2 uur vertrek je vanaf dezelfde steiger bij het Pio Baroja-plein. Je vaart langs de voornaamste bezienswaardigheden en gebouwen van Bilbao, en maakt dan een tocht over het estuarium naar het gebied Puente Bizkaia.  Luister naar een audiogids, beschikbaar in het Spaans, Baskisch, Engels, Frans, Duits, en Italiaans, om meer te leren over de specifieke route die je vaart, en de geschiedenis van de stad en haar gebouwen, bruggen, en overige bouwwerken.

Bilbao: Rondleiding San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe

2. Bilbao: Rondleiding San Sebastián & S. Juan de Gaztelugatxe

Verken Baskenland met een rondleiding die begint in San Sebastian rond de oude stad om de kerk van San Vicente en de basiliek van Santa María del Coro te zien. Stap terug in de tijd terwijl u meer te weten komt over de lokale geschiedenis en belangrijke bezienswaardigheden bezoekt, zoals de Plaza Mayor, Plaza Gipuzkoa en het stadhuis. Geniet van de sfeer van San Sebastián tijdens een wandeling over Plaza Mayor en Plaza de la Constitución. Aankomst in de haven, een van de belangrijkste plaatsen in de omgeving. Kom meer te weten over de branden die een groot deel van de stad hebben verwoest. Zet je camera klaar voor foto's van La Concha Bay. Loop rond het stadhuis, een van de mooiste gebouwen in de stad, tot je aankomt in de Ensanche de San Sebastián. Bezoek de longen van de stad, Plaza Gipuzkoa en Plaza Okendo, groene ruimtes die worden omringd door de rivier de Urumea. Nadat de rondleiding is afgelopen, heb je wat vrije tijd om enkele van de typische pintxos of kleine schotels te verkennen of te kopen. De tour eindigt in San Juan de Gaztelugatxe, een eilandje dat alleen toegankelijk is via een voetpad. Ga op een panoramische tour door het gebied en ontdek de dromerige kliffen van het gebied die te zien waren in de HBO-serie Game of Thrones.

Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

3. Bilbao: tour door San Mamés Museum en stadion

Betreed het museum tussen poorten 19 en 20 van het beroemde San Mamés-stadion, waar het rondleidingsbezoek begint. Beleef dan een uniek inzicht in de wereld van het voetbal op grasniveau. Beleef de ervaring van echte voetballers terwijl je vanuit de tunnel het veld op rent, door de kleedkamers wandelt en je de drukte en opwinding in de persruimte voorstelt. Bezoek naast de tour door het stadion ook het moderne en innovatieve Athletic Club-museum, met een ruime keuze aan fascinerende voetbalmemorabilia. Verken het museum en bewonder de 500 originele voetbalgerelateerde objecten die in de loop van ruim een eeuw zijn verzameld. Zie het heden en verleden van de club tot leven komen terwijl je trofeeën, outfits en audiovisueel materiaal bewondert die de Rood-Witten vieren. Er is genoeg te zien en te doen in het museum met 4 audiovisuele producties, 13 interactieve systemen, 600 video's, een meeslepende videomuur en een speelkamer met entertainment voor alle leeftijden.

Bilbao: Bilbao-estuarium en Abra-baai-boottocht

4. Bilbao: Bilbao-estuarium en Abra-baai-boottocht

Uw bootroute naar de zee door de monding van Bilbao en de Bahía del Abra begint in de hoofdstad van Biskaje, op een paar meter van de stadhuisbrug. Stap vanaf daar aan boord van een traditionele boot met zitplaatsen binnen en buiten en geniet van een panoramische route langs de Ría del Nervión. Deze reis kan tot 2 uur en 45 minuten duren. Bezoek daarbij plaatsen zoals het Deusto-kanaal, de Portugalete Hanging Bridge, de stad Getxo of de vissershaven van Santurtzi.

From Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika, and Mundaka Group Tour

5. From Bilbao: Gaztelugatxe, Gernika, and Mundaka Group Tour

Geniet van het beste van de regio Bizkaia. Allereerst maken we de wandeling naar de hermitage van San Juan de Gaztelugatxe, 241 treden van rots, zee en wind die ons zullen meenemen om te genieten van spectaculaire uitzichten. Nadat we zijn teruggekeerd naar het beginpunt en een welverdiende rust hebben genomen, gaan we naar het charmante vissersdorp Mundaka, op de westelijke oever van de riviermonding van de Urdaibai, waar we kunnen zien hoe de moderniteit van de surfers zich vermengt met de traditie van de vissers. in een villa met een unieke aantrekkingskracht. Tot slot nemen we een diepe duik in het hart van de Baskische geschiedenis door een bezoek te brengen aan de legendarische Gernika boom en het tragische bombardement van het dorp tijdens de Spaanse burgeroorlog. Picasso's Gernika portret zal onderweg worden bezocht. Route bij benadering: 9:00 Vertrek uit Bilbao 9:45 Aankomst op de route van San Juan de Gaztelugatxe en wandeling naar de hermitage 11:30 Vertrek uit het gebied en aankomst in Mundaka. Wandeling met gids door de stad (pier, kerk, uitkijkpunt van de Urdaibai riviermonding). Een stop van 20 minuten wordt voorzien in een lokaal restaurant (eten is niet inbegrepen in de prijs van de tour) 1:00 Rondleiding door het dorp Gernika 3:00 Afzetten in Bilbao

Bilbao: Baskische culinaire tour met gids

6. Bilbao: Baskische culinaire tour met gids

Ga met ons mee op een onvergetelijke Bilbao pintxos-tour die je meeneemt op een culinaire reis door het hart van Baskenland. De Baskische regio staat bekend om zijn uitzonderlijke keuken en pintxos zijn een uniek onderdeel van die culinaire traditie. Deze kleine, hapklare gerechten worden meestal op een sneetje brood geserveerd en zijn vaak gegarneerd met zeevruchten, vleeswaren, groenten en een verscheidenheid aan andere smaakvolle ingrediënten. Tijdens onze tour verken je verschillende buurten van Bilbao en bezoek je enkele van de meest authentieke pintxos-bars en restaurants van de stad. Onze deskundige gidsen laten je kennismaken met de beste plekken om pintxos te proberen en geven je voorkennis over de lokale eetcultuur. Je kunt een breed scala aan pintxos proeven, elk met zijn eigen specifieke smaken en presentatie. Onze tour gaat echter niet alleen over het eten. Het is ook een gelegenheid om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Bilbao en Baskenland. Onze gidsen zullen fascinerende verhalen en inzichten in de omgeving delen, waardoor je een uniek perspectief krijgt op dit ongelooflijke deel van Spanje. Je krijgt meer waardering voor het Baskische volk, hun gewoonten en hun manier van leven. Naast pintxos heb je ook de mogelijkheid om lokale wijnen te proeven, die perfect passen bij de smaken van Baskenland. Onze gidsen helpen je bij het kiezen van de juiste wijn bij je pintxos en geven je inzicht in het wijnbereidingsproces en de geschiedenis van de wijngaarden in de regio. Onze pintxos-tour is een sociale ervaring en je krijgt de kans om andere voedselliefhebbers van over de hele wereld te ontmoeten. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en je liefde voor lekker eten en drinken te delen. Onze tour duurt 3 uur, waardoor je genoeg tijd hebt om de smaken van Bilbao's pintxos te proeven en de levendige sfeer van de stad te verkennen. Onze gidsen zullen ervoor zorgen dat je een veilige en plezierige ervaring hebt en dat je vertrekt met een volle buik en een beter begrip van deze opmerkelijke regio. Kortom, onze Bilbao pintxos-tour is een uitzonderlijke gelegenheid om het beste van de Baskische keuken en cultuur te ontdekken. Je proeft de smaken van de regio, leert over de geschiedenis en gewoonten en maakt blijvende herinneringen met andere voedselliefhebbers. Ga met ons mee op dit onvergetelijke avontuur en ontdek de magie van Bilbao's pintxos scene!

Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

7. Vanuit Bilbao: Rondleiding door Gaztelugatxe, Bermeo en Gernika

Vertrek uit Bilbao en directe transfer naar San Juan de Gaztelugatxe, waar we twee vrije uren hebben om de tocht over de stenen brug met 241 treden naar de top te maken. Gaztelugatxe was een van de plaatsen waar Game of Thrones werd opgenomen, dus als we de brug oversteken lijkt het alsof we naar Dragonstone klimmen. Vervolgens laten we Gaztelugatxe achter ons om het Biscayaanse stadje Bermeo te bezoeken, een prachtig vissersdorp met een diepgewortelde zeevarende traditie, waar we een wandeltocht zullen maken. Onze laatste stop is Gernika, het Baskische stadje dat zijn naam dankt aan het beroemde schilderij van Pablo Picasso, waar we een bezoek brengen aan de Assembleehal, een van de weinige gebouwen die de bombardementen tijdens de burgeroorlog hebben overleefd, en de beroemde Boom van Gernika, een symbool van de Baskische samenleving.

Vanuit Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

8. Vanuit Bilbao: Biarritz, Saint Jean de Luz, San Sebastian Tour

Verken Biarritz en het prachtige kustplaatsje Saint Jean de Luz tijdens deze dagvullende tour vanuit Bilbao. Voel een zilte bries aan de kust en bewonder de uitgestrektheid van de blauwe oceaan. Smul van een smakelijke plaatselijke lekkernij voordat je Spanje in gaat om de charmante straten van San Sebastian te bezoeken. We beginnen de rondleiding met een bezichtiging met gids in Biarritz in Frans Baskenland, een zomerverblijf voor de Europese Royalty. Ontdek het beste uitzicht op de stad en haar beroemdste hoekjes. Ga naar Saint Jean de Luz, een schilderachtig kustdorpje waar je tijd hebt om van de charmante straatjes te genieten. Stop tenslotte in San Sebastian met vrije tijd voor de lunch en om de oude stad te ontdekken, gevolgd door een bezoek aan de berg Igueldo met zijn spectaculaire panoramische uitzichten over de stad. Proeverij van lokale Baskische lekkernijen inbegrepen.

Bilbao: Pintxos en wijnproeverij met lokale gids

9. Bilbao: Pintxos en wijnproeverij met lokale gids

Onze pintxo-ontdekkingservaring begint met een briefing in onze winkel @TourneBilbao. We willen dat je het belang van eten begrijpt in hoe we met elkaar omgaan en de speciale kleine trucjes om het als een local te doen. De Ribera-markt, de grootste overdekte voedselmarkt van Europa en waar bazen met Michelin-sterren en gewone burgers het beste eten inslaan dat de stad te bieden heeft Dan is het tijd om de oude stad en zijn verborgen geheimen in te duiken, dus onze eerste stop zou een van de klassieke bars zijn waar de "txikiteros", de lokale wijndrinkers, liedjes zingen terwijl ze drinken. Als we geluk hebben, hebben we de mogelijkheid om een wijn en een klassiek aperitief met hen te delen waarin de tradities en symbolen van Baskenland worden besproken. Vervolgens gaan we naar het karakteristieke Plaza Nueva, om 2 pintxos te proeven en meer te weten te komen over de lokale Baskische wijn: Txakoli in een van de lokale bars. Nadat we de oude stad hebben bezocht, steken we de rivier over om de Ensanche, het economische centrum van de stad, binnen te gaan. We zullen een zeer historische bar bezoeken en we zullen de gelegenheid hebben om Rioja-wijnen te proeven, evenals pintxos die de meest geavanceerde keuken combineren met de meest traditionele smaken van lokale producten. Je tour eindigt hier, waar je niet alleen wordt gevuld met heerlijke pintxos, maar ook een nieuw inzicht krijgt in de lokale cultuur en tradities. En het allerbelangrijkste: u zult zich een authentiek Bilbaíno voelen.

Bilbao: Begeleide hoogtepunten tour met kleine groep per E-bike

10. Bilbao: Begeleide hoogtepunten tour met kleine groep per E-bike

Verken Bilbao op de fiets als een local tijdens een rondleiding langs alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad, zoals het magnifieke Guggenheim Museum. Ontdek de geschiedenis van deze fascinerende stad en leer over de prachtige oude en nieuwe bezienswaardigheden. Vertrek vanaf de centrale Calle de Villarias en volg je gids langs fietspaden en autovrije straten om het drukke verkeer te vermijden. Volg de loop van de rivier en ontdek waarom deze essentieel was voor de ontwikkeling van de stad. Vaar langs hedendaagse en historische locaties en stop bij het dramatische Guggenheim Museum, dat in de jaren negentig werd geopend aan de oevers van de rivier de Nervión en werd ontworpen door de architect Frank Gehry. Bewonder het Euskalduna Conference Centre, gebouwd op de plaats van de oude scheepswerven, en bekijk het nieuwe voetbalstadion San Mamés. Verken het historische Bilbao op locaties zoals het neobarokke Teatro Arriaga. Leer meer over de geschiedenis van de smalle straatjes en brede pleinen van de Casco Viejo (oude stad) en ontdek hoe de oude stadsmuren bij de San Antón-brug Bilbao La Vieja en Casco Viejo met elkaar verbinden.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Bilbao

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Bilbao

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Bilbao?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Sebastián

Andere activiteiten in Bilbao

Wil je alle activiteiten in Bilbao bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bilbao

Gemiddelde beoordeling

4.6
(1.604 beoordelingen)

Interessant en gezellig! Vanessa is een goede, enthousiaste gids die veel wist te vertellen (en ook een beetje kon zingen ;-)) en openstond voor het beantwoorden van vragen (bijv. over de interpretatie van bepaalde kunststukken) Trouwens ook echt heel fijn dat je een armbandje kreeg, waarmee je de hele dag toegang had, ook als je tussendoor even ging lunchen buiten het museum bijvoorbeeld.

Mooie tour, met inbreng van iedereens interesses. Goede gids! Goede indruk van Bilbao gekregen. Ik raad dit iedereen aan om te doen.

Uitstekend begeleid door de nederlandsche gids. Leerzaam, leuk, goed materiaal.

Wij vonden het erg leuk!! Een rustige en zeer mooie reis inderdaad.

Heel goeie rondleiding van een leuke enthousiaste gids! Aanrader!