Binnenhof

Binnenhof
41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Binnenhof: topattracties in de buurt

Binnenhof: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Den Haag: Mauritshuis Entree Ticket

Den Haag: Mauritshuis Entree Ticket

Verwen de kunstliefhebber in je in het Mauritshuis, waar het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw te zien is. Verken een van de meest iconische gebouwen van Den Haag, gelegen naast het parlement. Kijk uit de ramen voor een uitzicht op de vijver. Ontdek de compacte maar wereldberoemde collectie van het kunstmuseum. Bekijk meer dan 200 meesterwerken, zoals "De Anatomische Les van Dr. Nicolaes Tulp" van Rembrandt, "De Goudvink" van Fabritius en "De Stier" van Potter, die permanent worden tentoongesteld. Geniet van de rijke verscheidenheid van de collectie, met genreschilderijen van Jan Steen, landschappen van Jacob van Ruisdael, stillevens van Adriaen Coorte en portretten van Rubens. Bewonder het historische maar intieme interieur van het 17e-eeuwse monument, met zijn zijden wandbekleding, fonkelende kroonluchters en monumentale beschilderde plafonds. Blijf zo lang als je wilt en bezoek het museum in je eigen tempo. Reken op ongeveer 1,5 uur, dat is de gemiddelde duur van een bezoek. Bezoek het restaurant en de koffieshop, koop wat souvenirs of bezoek de tijdelijke tentoonstelling. Van 16 februari - 9 juni wordt onze Lachende Jongen uitgeleend aan het Rijksmuseum voor de Frans Hals tentoonstelling. Frans Hals is een van de beroemdste en opmerkelijkste schilders van de Nederlandse 17e eeuw. Al zijn schilderijen laten zien dat Hals als geen ander kleur en brede penseelstreken kon gebruiken om zijn schilderijen 'tot leven te brengen'. Ook al is onze populairste Hals er niet, er zijn nog vier andere prachtige schilderijen van hem die je in het Mauritshuis kunt bezoeken. Van 6 februari - 20 mei 2024 laat Roelant Savery's Wondrous World, met meer dan 40 schilderijen en tekeningen, waaronder bruiklenen uit musea in binnen- en buitenland, bezoekers kennismaken met deze zeer veelzijdige kunstenaar. Hij was een pionier op vele gebieden en introduceerde verschillende nieuwe thema's in de Nederlandse schilderkunst. Hij maakte het eerste bloemstilleven in Nederland en was de belangrijkste schilder van de legendarische (uitgestorven) dodo. Hij was ook de eerste kunstenaar die de straat op ging om gewone mensen te tekenen. Zijn geschilderde landschappen zijn vaak sprookjesachtig, met oude ruïnes en prachtige vergezichten. En zijn dierenschilderijen omvatten zoveel soorten dat het een understatement zou zijn om ze als 'druk' te omschrijven.

Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Den Haag: hoogtepunten zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Den Haag in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtochtwandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens die u bij het boeken heeft ontvangen), gebruikt u de mobiele app en geïntegreerde kaarten om de 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Haag te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Start de activiteit wanneer je maar wilt en geniet van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze te nemen, de perfecte foto's te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

De excursie begint in Amsterdam. Hier stap je aan boord van de bus en vertrek je naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn architectuur en de handelshaven. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, de hypermoderne architectuur en de havens, scheepswerven en dokken. Na de rondvaart door de haven vervolg je de tour door de stad en maak je een stop bij de beroemde Markthal en de Kubuswoningen.  Ga vervolgens naar het pittoreske Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en ontdek het door grachten bezaaide historische stadscentrum van Delft. Delft staat vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts Blauw aardewerk, sinds de 17e eeuw het meest begeerde porselein.  Ga vervolgens naar Den Haag voor een stadstour. Behalve de zetel van de Nederlandse regering is Den Haag ook de woonplaats van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bezoek Den Haag, waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd zijn, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Pauzeer en maak foto's bij het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol) en het Binnenhof (de ontmoetingsplaats van de Nederlandse regering). Kies ten slotte voor een schilderachtige rondvaart in Amsterdam en bekijk een aantal van de topattracties van de stad, waaronder grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Den Haag: Rondleiding op de fiets

Den Haag: Rondleiding op de fiets

Verken de prachtige stad Den Haag tijdens een fietstocht. Ontdek samen met een energieke gids het Westbroekpark, het Kurhaus van Scheveningen en andere bezienswaardigheden. Terwijl je rondtrapt door de stad, laat de gids je een aantal lokale pareltjes zien, zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde, het Vredespaleis en meer. Luister naar verhalen over beroemde historische figuren en architectuur, evenals wat er in de stad gebeurt. Fiets over de geplaveide straten en bewonder alle pittoreske plekken van de stad. 

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Amsterdam: Spaanstalige tour naar Rotterdam en Den Haag

Verlaat Amsterdam per bus en verken de zetel van de macht in Nederland in de elegante stad Den Haag, met hoogtepunten als het Koninklijk Paleis Noordeinde en de regeringsgebouwen van het Binnenhof. Ga verder naar het Mauritshuis, een museum waar werken van Rembrandt en Vermeer te zien zijn. Bezoek dan het hoofdkwartier van het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis. Daarna reis je naar Rotterdam, bekend om de innovatieve architectuur. Bij aankomst zie je De Verwoeste Stad, een beeld van Ossip Zadkine, gemaakt om te reflecteren op de verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie het enige nog overeind staande middeleeuwse gebouw van de stad, bewonder de interessante kubuswoningen door Piet Blom en bezoek de oude haven. Bewonder al het eten dat tentoongespreid wordt in de historische Markthal en wandel langs de oevers van de Maas voor een panoramisch uitzicht op de wolkenkrabbers van de stad. Je hebt in Rotterdam wat vrije tijd voor een lunch, en keert daarna terug naar Amsterdam.

Ontdek Den Haag: 2 uur durende rondleiding met gids

Ontdek Den Haag: 2 uur durende rondleiding met gids

Den Haag is op vele manieren te ontdekken. Door verhalen over de immense en complexe Europese geschiedenis die te maken heeft met de koninklijke familie Oranje-van Nassau die in de stad zetelde, door verhalen over blunders, donkere bladzijden als het gaat om deportatie of slavernij van mensen, internationale vrede en recht, strijd over religieuze verschillen, nationale politiek, filosofie, architectuur, persoonlijke anekdotes én kunst. Door de prachtige werken van hedendaagse Haagse (gast)straatkunstenaars te bekijken. En dat alles met de vreugde van de eeuwenoude traditie van vrijheid van meningsuiting in de stad! Met Enter On Foot leidt onze gids je door het historische centrum; Mauritshuis, Binnenhof, paleis Noordeinde, Paleistuinen, de Grote Kerk en langs verschillende straatkunstwerken & nog veel meer.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

Den Haag: Stadsverkenningsspel en Tour

Combineer de opwinding van een stadsrondrit met een spelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door Den Haag. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. In de historierijke stad Den Haag bezoekt u eerst de prachtige Escher in Het Paleis. Dan het unieke Haags Historisch Museum en dan het onvervangbare Mauritshuis. Deze prachtige route gaat verder naar het Plein. Als vijfde halte vind je het Binnenhof. Terwijl je je wandeling door de stad vervolgt, vind je het interessante Rijksmuseum de Gevangenpoort. Paleis Noordeinde mocht natuurlijk niet ontbreken bij deze rondleiding. Daarnaast bewonder je ook de Koninklijke Stallen. De voorlaatste bestemming is de benijdenswaardige World Peace Flame. Terwijl de kers op de taart van deze unieke rondleiding niet anders kon zijn dan het Vredespaleis.

Gilde Den Haag: Stadsrondleiding NL-DEU-ENG

Gilde Den Haag: Stadsrondleiding NL-DEU-ENG

Den Haag is de administratieve hoofdstad waar de Nederlandse regering en het parlement gevestigd zijn. De koninklijke familie woont ook in Den Haag, dat daarom 'hofstad' (de Hofstad) wordt genoemd. Tijdens de wandeling neemt de gids je mee op een spannende wandeling door de stad terwijl hij interessante verhalen vertelt over de historische context. De wandeling begint bij het Binnenhof, waar het oudste nog functionerende parlement ter wereld is gevestigd. We gaan verder langs de Hofvijver (de Hofvijver) en het Lange Voorhout - vaak het mooiste laantje van Nederland genoemd. Tijdens de rondleiding komen we langs verschillende paleizen, waarvan sommige nog steeds door de koninklijke familie worden gebruikt voor speciale gelegenheden. Na een bezoek aan de smalle straatjes van het oude dorp met vele verborgen schatten, eindigt de tour bij Paleis Noordeinde.

Den Haag: privé-wandeltour door de oude stad

Den Haag: privé-wandeltour door de oude stad

Beleef de vorstelijke omgangsvormen van Den Haag tijdens een wandeltocht van 2 uur en bekijk het koninklijke paleis en de belangrijke administratieve gebouwen met een lange en interessante geschiedenis. Van het oude jachthuis van de graven van Holland, gebouwd door graaf Floris IV in 1230, heeft Den Haag zich door de eeuwen ontwikkeld uit een rijke dorp (wel het mooiste en rijkste in Europa volgens de 16e-eeuwse Italiaanse schrijver van reisverhalen Lodovico Guicciardini) naar een plaats van grandeur en de zetel van de Nederlandse regering en het parlement. Je ontdekt vele bezienswaardigheden inclusief het historische Binnenhof, een gebouwencomplex dat in de 13e eeuw gebouwd werd. Je leert ook over de verborgen geschiedenis van de stad. Ontdek hoe keizer Charles V de opdracht gaf om 4 rijen citroenbomen te planten in het Voorhout en leer over de dramatische onthoofding van Van Oldenbarnevelt en de moord op de gebroeders De Witt. Onderweg passeer je een serie koninklijke paleizen waarvan sommige nog benut worden, inclusief Paleis Noordeinde, de 'werkplek' van koning Willem-Alexander.

De topbezienswaardigheden in Den Haag

Activiteiten in Binnenhof

Steden in Nederland

Andere activiteiten in Binnenhof

Wil je alle activiteiten in Binnenhof bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Binnenhof

Gemiddelde beoordeling

4.5
(958 beoordelingen)

Antoine was charmant en zeer informatief. Hij heeft een bescheiden en diplomatieke stijl die perfect past bij een gemengd gezelschap. Lichte neiging om tijdens het spreken naar de bezienswaardigheid te kijken in plaats van naar de groep, wat betekende dat een deel van zijn wijsheid gewoon weg floot in de wind, maar over het algemeen een hele goede tour en de prijs waard.

Ontzettend veel gezien en veel uitleg gehad. De gids is enthousiast en weet echt heel veel over Den Haag. Veel nieuwe kanten van de stad en haar inwoners ontdekt. Superdank voor deze mooie ervaring. Echt een aanrader!!!

de tour is goed georganiseerd, de gids was erg aardig en behulpzaam, we hadden de tour in het Spaans geboekt en hij vertaalde altijd alles voor ons. Eerlijk gezegd hebben we het heel leuk gehad!

Heel mooie vaste collectie van Vermeer, Rubens, Jordaens en Hal. Ook de tijdelijke tentoonstellingen zijn de moeite waard. De locatie super.

Prachtig om door heen te lopen, stukje geschiedenis ervaren.