Dingen om te doen Birgu

Birgu: De beste dingen die je niet wil missen

Van Sliema: cruise rond de havens en kreken van Malta

1. Van Sliema: cruise rond de havens en kreken van Malta

Vaar vanuit Sliema en bekijk enkele van de mooiste havens van Malta tijdens een boottocht. Stap aan boord van uw boot en ontspan terwijl u door de twee natuurlijke havens vaart - Marsamxett Harbor en Grand Harbour. Onderweg passeer je Valletta, drukke scheepswerven, jachthavens, bastions, historische forten en nog veel meer. Luister naar gedetailleerd audiocommentaar om de geschiedenis van Valletta en de drie steden Vittoriosa, Senglea en Cospicua te ontdekken. Dankzij de talrijke kreken rond Valletta, waaronder de Sliema, Lazzaretto, Menqa en Marsa, en het binnenbassin, kunt u genieten van een uniek uitzicht over de stad zonder de toeristische drukte.

Malta: rondleiding door de 3 versterkte steden inclusief boottocht

2. Malta: rondleiding door de 3 versterkte steden inclusief boottocht

The Three Cities is een collectieve beschrijving van de drie versterkte steden Cospicua, Birgu (Vittoriosa) en Senglea. De oudste van de Drie Steden is Vittoriosa, die al vóór de Middeleeuwen bestaat. De andere twee steden, Senglea en Cospicua, werden beide respectievelijk in de 16e en 17e eeuw gesticht door de Orde van de Ridders van Sint-Jan. Tijdens deze tour van een halve dag krijgt u de gelegenheid om deze unieke historische vestingsteden te waarderen en prachtige kerken, traditionele pleinen, ongelooflijke vestingwerken en architecturale schatten te bewonderen die overal in het Three Cities-gebied te vinden zijn. Stukken levende geschiedenis in leven gehouden door honderden jaren van bewaring! We beginnen met een panoramische rit langs de stad Cospicua, een dubbele versterkte havenstad en de grootste van de drie steden, om de stad Vittoriosa te bereiken, deze glorieuze stad is bewoond sinds de tijd van de Feniciërs, maar de huidige stad dateert uit de tijd van de Orde van de Ridders van Sint Jan. Vittoriosa werd gekozen als de hoofdstad van Malta in plaats van Mdina bij de komst van de Orde in het jaar 1530. Geniet van een fascinerende wandeltocht door de smalle straatjes van de stad en bewonder en waardeer alle historische gebouwen en boeiende schatten die bij elke bocht te vinden zijn. Bij aankomst aan de prachtige waterkant van Vittoriosa stapt u aan boord van een traditionele Maltese "Frejgatina" (een kleine, carvel-gebouwde vissersboot) voor een heerlijke tocht door de kleurrijke havenkreken. De tour eindigt in Senglea, genoemd naar Claude De La Sengle, de grootmeester die de stad heeft gesticht. Senglea staat ook bekend als "Civitas Invicta", een naam die aan de stad werd gegeven omdat ze erin slaagde de Ottomaanse invasie tijdens het Grote Beleg van 1565 te weerstaan. Het eiland waarop Senglea ligt, werd in de tijd van de Ridders van St. John verbonden door een landbrug met Cospicua en als gevolg daarvan kreeg het een schiereilandvorm. Geniet vanuit de Gardjola-tuinen op het puntje van het schiereiland van een prachtig 360°-uitzicht over de Grand Harbour, inclusief het indrukwekkende Fort Sant Angelo, van waaruit de grootmeester Jean Perisot De La Valette de verdediging van het eiland leidde tijdens het Grote Beleg van 1565. Tijdens de hele tour zullen deskundige en ervaren gidsen je boeiende informatie geven en je ervaring verbeteren door middel van vertelling en boeiende verhalen.

Malta: eilandbustour en optionele boottocht

3. Malta: eilandbustour en optionele boottocht

Maak kennis met het  unieke eiland Malta tijdens een bustour met een optionele boottocht. Ontdek meer dan 7.000 jaar geschiedenis terwijl je langs culturele erfgoedlocaties, populaire attracties en prachtige natuurlijke landschappen rijdt.  Tijdens de zomermaanden van het jaar (vanaf mei) start de hop on, hop off-route in Bugibba, via Qawra en St. Julian's naar de Maltese hoofdstad Valletta. Ga vervolgens naar het zuiden voor historische tempels en bezienswaardigheden. Na je bezoek aan de Blauwe Grot, gaat de tour terug naar het noorden en landinwaarts met haltes bij Romeinse locaties en bezienswaardigheden en dan terug naar Bugibba via Golden Bay aan de noordwestkust. Met meer dan 30 haltes en 50 attracties langs de route, ontdek je dit eiland als nooit tevoren. Bekijk belangrijke bezienswaardigheden zoals de Rotunda van Mosta, het ambachtelijke dorp Ta 'Qali en Rabat met Romeinse bezienswaardigheden zoals de gerestaureerde Romeinse villa, de catacomben van St. Agatha en de middeleeuwse stad Mdina. Ervaar de beroemde "Drie Steden" en de tempels van Tarxien, waarvan wordt gezegd dat ze rond 3.000 voor Christus zijn gebouwd. Marsaxlokk is een traditioneel, pittoresk vissersdorpje dat je zeker zal betoveren. Grijp je kans en bezoek de prachtige Blue Grotto. Er zijn heel veel spannende dingen te ontdekken tijdens deze eilandtour. Je kunt je hop on, hop off-ticket ook combineren met een optionele havenrondvaart. Tijdens de wintermaanden (oktober - april) wordt de hop on, hop off-service vervangen door een panoramische busrit over het eiland, met de mogelijkheid de ticket op te waarderen met een boottocht. Deze dagelijkse panoramische bustour rijdt langs talloze haltes in de noordelijke resorts van Mellieha, Bugibba, St. Julian's, Sliema en Valetta, om iedereen op te halen en vertrekt dan op een eilandtour van een hele dag. Panorama bustour winterroute: Ophalen: 09:00 - 10:45 uur (verschillende ophaalpunten) • Tour naar de buitenwijken van Valetta • De drie steden - 15 minuten pauze in Vittoriosa • Marsaxlokk - pauze van 1 uur • Blue Grotto Sea Caves - pauze van 30 minuten - alleen uitzicht op het land • Mdina - pauze van 1 uur • Mosta - passage Hop on, hop off-haltes in de zomer kunnen zijn: • Bugibba Jetty • Malta National Aquarium • Kustgebied van Qawra • Spinola-baai • St. Julians • Sliema veerboten • Valleta – Centrum • Valletta Waterfront • De Drie Steden • Vittoriosa Marsaxlokk • Vissersdorp • Blauwe Grot • Tempel van Hagar Qim en Mnajdra • Q'ali • Mosta • Mdina • Rabat • Golden Bay

Malta: avondcruise naar Marsamxett Harbour & Grand Harbour

4. Malta: avondcruise naar Marsamxett Harbour & Grand Harbour

Maak een interessante en ontspannende boottocht door twee natuurlijke havens: de Marsamxett Harbour en de beroemde Grand Harbour. Geniet van de schoonheid van deze havens, die rijk aan geschiedenis en traditionele Maltese cultuur zijn. Tijdens deze tour bezoek je ook 10 kreken van Malta. Je vertrekt vanuit Strand Sliema en je vaart door de Sliema-kreek langs het eiland Manoel naar de Lazzaretto-kreek, die beter bekend staat als de jachthaven. Dan vaar je rond Ta'Xbiex naar de Msida- en Pieta-kreek, en via de kantelen en versterkingen die Valletta en Floriana omgeven, naar de Grand Harbour. Vervolgens ga je verder naar de Menqa-kreek, de Marsa-kreek en het binnenste bassin om het scheepswerf van Malta te zien. Je gaat verder naar de Franse Kreek en de aanlegplaatsen, en vaar je rond de 3 steden: Senglea, Cospicua en Vittoriosa, en keer je via 10 kreken terug naar Sliema.

De beste traditionele 2 havens dagcruise van Malta

5. De beste traditionele 2 havens dagcruise van Malta

Reis langs de havens van Malta in een traditionele Maltese boot. Zie historische kastelen, kantelen en beken. Ervaar Malta's levende verleden op drukke scheepswerven en jachthavens. Deze cruise vertrekt vanaf Sliema Ferries. Je zult langs de 2 natuurlijke havens en hun tien beken gaan. Een gedetailleerd live-commentaar voorziet je van informatie over de geschiedenis van Valletta en de Drie Steden Senglea, Cospicua en Vittoriosa, die uit 1565 dateren. Leer welke rol deze 3 steden speelden tijdens de Slag om Malta in de Tweede Wereldoorlog. Aan boord heb je toegang tot een volledig bevoorraade bar om je te helpen ontspannen.

Malta: pas voor 5 attracties met wandeltocht door Valletta

6. Malta: pas voor 5 attracties met wandeltocht door Valletta

Verken Malta met een pas voor 5 attracties, inclusief een begeleide wandeling. Bewonder Fort St. Elmo, stap het National Community Art Museum binnen, leer de vroege geschiedenis van de Maltese eilanden kennen, staar naar Fort St. Angelo en loop te voet door Valletta. Betreed Fort St Elmo, oorspronkelijk gebouwd om te verdedigen tegen Ottomaanse aanvallen. Tegenwoordig is het de thuisbasis van een prachtige verzameling prehistorische artefacten en biedt het een fantastisch uitzicht op de haven en de omliggende dorpen. Stap daarna binnen in het MUZA (National Community Art Museum), een van de meer recente etablissementen van de stad, en ontdek vier thema's van bijzondere kunst; De Middellandse Zee, Europa, Empire en The Artist. Verken de vroege geschiedenis van de Maltese eilanden in het Nationaal Archeologisch Museum. Enkele opmerkelijke artefacten die daar zijn gehuisvest, zijn de 'Sleeping Lady', 'Venus of Malta' en 'Bronze Age Daggers'. Bezoek vervolgens het belangrijkste fort van Malta, Fort St. Angelo, en leer hoe het van groot belang was tijdens WO I en II. Het fort biedt verder een spectaculair panoramisch uitzicht op de Grand Harbour en smeekt erom bewonderd te worden. Zie hoe de geschiedenis van Malta tot leven komt, terwijl je geniet van een gezinsvriendelijke show in Malta 5D. Met bewegende stoelen en waterstraal is het een leuke manier om kennis te maken met de Maltese geschiedenis en cultuur. Ontdek ten slotte Valletta te voet terwijl u aan uw begeleide wandeling begint. Sta versteld als je gids je kennis laat maken met de iconische bezienswaardigheden van Valletta, waaronder de Sint-Janscokathedraal, het Royal Opera House, de Upper Barrakka Gardens en vele anderen.

Valletta en 3 steden privé 4-uur durende kustexcursie

7. Valletta en 3 steden privé 4-uur durende kustexcursie

Profiteer van de ophaalservice buiten de cruiseterminal in Valletta en bekijk de UNESCO-werelderfgoedmonumenten van de stad. Bezoek de Barracca-tuinen voor een panoramisch uitzicht op de Grand Harbour. Bewonder de gekleurde balkons van Merchant Street en kijk binnen in de Sint-Janscokathedraal. Loop naar de waterkant om een privéwatertaxi te nemen naar Vittoriosa aan de andere kant van de haven. Verken de historische "3 steden" van het Cottonera-gebied om een idee te krijgen van de geest van Malta en zijn cultuur. Ga naar de Gardjola-tuinen voor een prachtig uitzicht vanaf de oude uitkijktoren. Loop langs de imposante stadsmuren en dwaal door kleine straatjes om de oude stad Vittoriosa en het paleis van de inquisiteur te verkennen. Ontmoet uw privéchauffeur en keer onder begeleiding van uw gids terug naar de waterkant in Valletta, waar u wordt teruggebracht naar de cruiseterminal of naar uw hotel.

3 steden - Ontdek Birgu tijdens een privérondleiding van 2 uur

8. 3 steden - Ontdek Birgu tijdens een privérondleiding van 2 uur

Als er ooit een plek is geweest die is ontsnapt aan de verwoestingen van de ontwikkeling en erin is geslaagd zijn oorspronkelijke karakter te behouden, dan is Birgu die plek. Birgu is een kleine havenstad met een rijke historie. Begin aan een begeleide wandeling van 2 uur om dit unieke karakter te ontdekken met de hulp van een deskundige gids. Ontmoet je gids in de buurt van de aanlegplaats van de veerboot in Cospicua. Luister naar een fascinerende inleiding tot de geschiedenis van de 3 steden, bekend als de bakermat van de Maltese geschiedenis. Ga dan te voet verder naar de 3 poorten van de stad, passeer massieve muren en arriveer in het centrum van de maritieme stad. Je gids leidt de groep naar het historische centrum dat bekend staat als de Collachio, de belangrijkste wijken van de Ridders van Malta voorafgaand aan de bouw van de nieuwe stad Valletta. Wandel hier door mooie steegjes langs de Auberges of the Knights, het Inquisitors Palace en door de beroemde Grand Harbour, die van oudsher een schuilplaats heeft geboden aan iedereen die de Maltese eilanden onder controle had. Onderweg biedt je gids een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de stad, het verhaal van Malta en de legendes van de ridders, terwijl je geniet van de ongeëvenaarde schoonheid van het gebied.

Malta: Ontdek Malta & Gozo 5 Tours-pakket met transfers

9. Malta: Ontdek Malta & Gozo 5 Tours-pakket met transfers

Boek dit 5-daagse excursiepakket om alle cultuur, charme en geschiedenis van Malta en de Gozo-eilanden te ervaren. Bezoek de belangrijkste hoogtepunten van de archipel met twee dagtours en drie halve dagtours gedurende 5 dagen. Laat je elke dag van je ervaring ophalen en afzetten bij je hotel. Blader door de vele beschikbare routes en selecteer de optie die het beste bij uw plannen past. Bekijk het reisschema van dag tot dag wanneer u uw voorkeursoptie selecteert. Rijd naar de stad Valletta, een UNESCO-werelderfgoed, voor een tour van een halve dag. Verken imposante vestingwerken, bastions en paleizen. Bekijk een meeslepende audiovisuele show over de geschiedenis van Malta en maak een rondleiding door de Sint-Janscokathedraal, de Upper Barraka Gardens en Grand Harbour. Maak een dagtocht naar Mdina, de oude hoofdstad van het land. Bewonder de versterkte muren en de spectaculaire panorama's. Bezoek het dorp Rabat, de Catacomben van St Cataldus, Dingli Cliffs, San Anton Gardens, Ta' Qali Artisan Village en de Rotunda van Mosta met zijn koepel. Geniet van een lunch en een glas wijn. Begin aan nog een excursie van een halve dag naar de beroemde Three Cities: Vittoriosa, Senglea en Copiscua. Waardeer deze historische vestingsteden en ontdek hun prachtige kerken, pleinen, vestingwerken en architectonische schatten. Maak een boottocht over de kreken aan boord van een Maltese 'frejgatina'. Dompel jezelf onder in het landschap van Gozo tijdens een mooie dagtocht. Neem de veerboot vanuit Malta en bezoek de stad Victoria, de Ggantija-tempels en de Citadel, een majestueus middeleeuws fort. Blik op Xlendi Bay, Dwejra Bay en Inland Sea, met een optionele boottocht. Lunch met een glas wijn. Ga naar het vissersdorp Marsaxlokk voor een avontuur van een halve dag. Bekijk de grootste vissershaven van Malta, omzoomd met traditionele "luzzus", felgekleurde boten. Dwaal rond op de openluchtmarkt, bezoek de stad Qrendi en bewonder de Blue Grotto, met een optionele boottocht.

Sitemap Birgu

Wil je alle activiteiten in Birgu ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Birgu

Gemiddelde beoordeling

3.8 / 5

gebaseerd op 551 beoordelingen

De activiteit is erg goed, vooral als je weinig tijd hebt om Malta te zien, en je moet van de tijd profiteren. Beide dingen zijn de moeite waard, vooral de cruise, omdat je het eiland vanuit een ander perspectief kunt zien. De hitte was verschrikkelijk, we vingen een dag met veel temperatuur en vochtigheid, en het dragen van een pet of hoed is noodzakelijk, anders is het onmogelijk. In de bus verkopen ze koud water, en dat wordt gewaardeerd. Het zou fijn zijn als de bus vaker zou gaan rijden, we misten de bus een paar minuten en moesten een uur wachten op de volgende.

We waren vroeg bij de pier en kregen een goede stoel. Toen de boot vertrok was het erg vol, er waren (!) ongeveer 50 jonge mensen op het bovendek, wat het uitzicht een beetje vertroebelde en zeker niet voldeed aan de veiligheidsnormen. De live uitleg van de sfeervol verlichte gebouwen in en rond Valletta waren leuk, al met al een leuke, verfrissende avondrit met nog steeds 30 graden.

Echt sfeervol, het eiland 's nachts zien is zo'n andere ervaring dan het overdag zien. Wat betreft de cruise zelf, deze was erg ongehaast en zeer informatief. Zeer beleefd personeel. Zou het ten zeerste aanbevelen, maar zorg ervoor dat je er minstens 30 minuten voor vertrektijd bent, zodat je een goede kijkstoel buiten kunt krijgen. Genieten van !

Geeft goed beeld van hele kustlijn goede uitleg en lekker in het zonnetje met zeewind

Je ervaart Malta vanuit een ander perspectief. Aanbevolen.