Dingen om te doen Birmingham

Birmingham: De beste dingen die je niet wil missen

Birmingham: toegangsticket National Sea Life Centre

1. Birmingham: toegangsticket National Sea Life Centre

Bereid je voor op een onderwaterrijk tot de rand vol met glinsterende schubben, gigantische tentakels en vlijmscherpe tanden. Bewonder de brutale capriolen van de Gentoo-pinguïns voordat je een krab of zeester tegenkomt in de Interactive Rockpool. Ontdek de majestueuze kwallen, wees dapper en neem een kijkje bij de piranha's en voel je onderdeel van het verhaal in de 4D Cinema. Waag je als geen ander in een onderwaterrijk en sta oog in oog met enkele van de vreemdste wezens die je ooit zult ontmoeten in de enige 360° Ocean Tunnel van het VK, de thuisbasis van haaien, roggen en een gigantische groene zeeschildpad!

Birmingham: toegangsbewijs Winterbourne House and Garden

2. Birmingham: toegangsbewijs Winterbourne House and Garden

Winterbourne House ligt op slechts enkele minuten van het centrum van Birmingham en is een unieke erfgoedattractie in prachtige botanische tuinen. Vind jezelf in een oase van 7 hectare met meer dan 6000 verschillende plantensoorten en geniet van een rustige wandeling in een rustige omgeving. Binnen kun je ontsnappen aan de moderne wereld terwijl je stijlkamers verkent vol antiek en zachte meubels uit het Edwardiaanse tijdperk. Kom meer te weten over de families die hier woonden en hoe Winterbourne onderdeel werd van de Universiteit van Birmingham.

Birmingham: stadswandeling met gids

3. Birmingham: stadswandeling met gids

Ontdek hoe Birmingham uitgroeide van een klein marktstadje tot de op een na grootste stad van het land tijdens deze begeleide wandeling door het stadscentrum. Krijg authentieke inzichten in het moderne leven in de stad en verken onderweg enkele verborgen juweeltjes. Ontmoet je gids te midden van het weelderige groen op Cathedral Square, waar je de Engelse barokke architectuur van St. Philip's Cathedral kunt bewonderen. Ga verder over Broad Street, dat populair is vanwege het bruisende nachtleven. Luister terwijl je gids je vertelt over de bloei van Birmingham tijdens de industriële revolutie. Luister naar het verhaal van de iconische grachten en over hoe het de thuisbasis is van Cadbury-chocolade. Baan je een weg naar Centenary Square waar je de fonteinen kunt bewonderen. Wandel langs de moderne Symphony Hall en ga naar Victoria Square in het centrum van de stad. Bekijk het stadhuis en het raadhuis. Rond je tour af in de 19e-eeuwse Ikon Gallery.

Birmingham: Victoriaanse grachten naar de stadswandeling van vandaag

4. Birmingham: Victoriaanse grachten naar de stadswandeling van vandaag

Begin bij de moderne Library of Birmingham op het gloednieuwe Centenary Square. De openbare kunst van het plein geeft enkele vroege aanwijzingen over de geschiedenis van deze centrale geboorteplaats van de industriële revolutie. Gebouwen rondom helpen je de diepte van kunst en commercie te begrijpen waar Birmingham tegenwoordig mee overloopt. Als u door het International Convention Centre loopt, kunt u de moderne Symphony Hall waarderen die bekend staat als een van de beste concertzaalakoestiek die u vandaag de dag kunt ervaren. Ontdek waarom de opening van het kanaal van James Brindley naar de stad in de jaren 1770 enorm belangrijk was voor de ontwikkeling van Birmingham. Ervaar deze verjongde waterwegen en zie de vele nieuwe toepassingen die ze hebben gekregen. Als u door Brindleyplace loopt, ziet u de enorme inspanningen van de Victorianen om van de snelgroeiende stad een model te maken dat anderen kunnen volgen. Dit was de thuisbasis van het Civic Gospel met de gemeentelijke revolutie die inspanningen zag om onderwijs te geven, schoon water naar de stad te brengen en huisvesting van slechte kwaliteit op te ruimen. Moderne architectuur is overal aanwezig en de wandeling over de stadspleinen geeft een waardering voor de manier waarop oud en nieuw is geïntegreerd in de moderne stad.

Birmingham: Haunted City-verkenningsspel

5. Birmingham: Haunted City-verkenningsspel

Je bent uitgenodigd om het spookachtige Birmingham te ontdekken met een interactieve app voor stadsverkenning. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitvoeren terwijl je al hun verhalen leert. Zet je schrap en ontdek Haunted Birmingham, allemaal met behulp van je smartphone. Elke aanwijzing leidt je van de ene plaats naar de andere en geeft je exacte aanwijzingen, dus je hebt geen kaart, GPS of gids nodig. Wanneer je het oplost en het antwoord raadt, wordt het geheime verhaal van die plaats ontgrendeld. Onderweg kom je horrorverhalen tegen waar je koude rillingen van krijgt. Durf jij deze tour aan? Voltooi de tour in je eigen tempo, want er is geen tijdslimiet, hoewel ongeveer twee uur normaal gesproken voldoende is. Pauzeer het spel op elk moment en herstart wanneer je maar wilt vanaf de laatste plaats die je hebt bezocht. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen ticket kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en aan het eind de groep ontmoeten.

Birmingham: wandeltocht door Birmingham ontdekken

6. Birmingham: wandeltocht door Birmingham ontdekken

Begrijp hoe Birmingham zich heeft ontwikkeld en zie dat veel van de huidige manieren van werken diepe wortels hebben in ons verleden. Verken het kanaalsysteem en leer de oorsprong van het oorspronkelijke kanaal kennen. Dwaal door het 'geheime kanaal' naar de Jewellery Quarter, dat zich ontwikkelde als een belangrijke thuisbasis van Birmingham's Industrial Revolutie die begint in de Georgische tijd. Je wandeling gaat verder naar de Victoriaanse tijd en laat levendig zien hoe innovatieve uitvinders en ondernemers het moment hebben gegrepen. Ideeën werden in verbazingwekkend korte tijdsperioden omgezet in grootschalige fabrieksproducties. Je ervaart de wijk van vandaag en leert over zijn rol in de moderne stad. De naoorlogse herontwikkeling van Birmingham en de ernstige problemen die het heeft veroorzaakt, worden levendig gedemonstreerd. De manier waarop de stad zichzelf verjongt om een moderne wereldstad te worden, is voor iedereen duidelijk te zien. Terug in het stadscentrum biedt St. Philip's Cathedral verbazingwekkende Engelse barokke architectuur. Het kerkhof verbergt enkele van de vele moeilijke problemen waarmee de stad worstelde, toen het de 'werkplaats van de wereld' werd.

Birmingham: zelfgeleide smartphone-sightseeing-schattenjacht

7. Birmingham: zelfgeleide smartphone-sightseeing-schattenjacht

Ga op zelfgeleide schattenjacht terwijl je de straten van Birmingham verkent met dit op weblinks gebaseerde smartphonespel. Geniet van een schermindeling die gebruiksvriendelijk is, omdat deze vergelijkbaar is met andere grote apps. Laat je leiden door interessante personages, een schatkaart en je eigen gevoel voor avontuur. Ontmoet fascinerende personages zoals Captain Bess, een sluwe piraat die nieuwe rekruten test om zich bij haar schip te voegen. Volg de aanwijzingen die Bess je geeft op een zorgvuldig uitgestippelde route door de stad. Begin bij de School of Art en wandel langs de rustige kanaalkant van de Georgian Jewellery Quarter en door de grote zakenwijk. Leer onderweg enkele interessante feiten en verhalen over de bezienswaardigheden van de stad en krijg een beter begrip van de geschiedenis van het gebied. Gebruik de schatkaart om naar elke locatie te gaan. Probeer samen met je vrienden de aanwijzingen te ontcijferen of voltooi de uitdaging in je eentje. Zoek dingen die je normaal nooit zou opvallen terwijl je hoog en laag zoekt naar het antwoord. Vraag om hints als je vastloopt.

Birmingham: begeleide wandeling door de juwelenwijk

8. Birmingham: begeleide wandeling door de juwelenwijk

Verken de Jewellery Quarter in het centrum van Birmingham tijdens een begeleide wandeling. Bewonder de gevels van de vele werkplaatsen die hun 19e-eeuwse uiterlijk hebben behouden terwijl je meer te weten komt over de fascinerende geschiedenis van het gebied. Hoor over het veranderende lot van het gebied en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en bloeide. Let op gietijzeren brievenbussen, straatnaamborden en andere voorbeelden van het metaalverwerkende erfgoed van Birmingham. Ontdek het belang van het gebied, zowel in het verleden als in het heden. Zie The Coffin Works en 's werelds grootste Assay Office tijdens de tour.

Birmingham: Birmingham Airport van / naar City Private Transfer

9. Birmingham: Birmingham Airport van / naar City Private Transfer

Geniet van een veilige en betrouwbare privéluchthaventransfer tussen BHX en uw accommodatie in Birmingham. Of je nu met een grote groep reist of extra bagage hebt, kies de service die voor jou werkt. Bespaar uzelf het dragen van zware tassen en het navigeren door het openbaar vervoer en neem het comfort in de wetenschap dat alle voertuigen regelmatig worden onderhouden volgens hoge kwaliteitsnormen. Laat je begroeten door je chauffeur die op je wacht in de aankomsthal of het afgesproken ontmoetingspunt, met een bordje met je naam erop. Uw chauffeur volgt uw vlucht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over vertragingen.

Topbezienswaardigheden in Birmingham

Veelgestelde vragen over Birmingham

Welke topattracties zijn een must-see in Birmingham?

De topattracties in Birmingham zijn:

Sitemap Birmingham

Wil je alle activiteiten in Birmingham ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.