Kies data

Blackness Castle

Blackness Castle: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

1. Vanuit Edinburgh: 1-daagse Outlander Experience

Kies uit een lijst van locaties je meest geschikte vertrekpunt in het centrum van Edinburgh, stap dan aan boord van een bus met airconditioning en rijd naar jouw eerste locatie van de dag, Midhope Castle, een must voor Outlander-fans. Midhope Castle is de externe locatie van het huis van de familie Fraser dat bekend staat als Lallybroch. Breng tijd door in het kasteel voor foto's en leef je Outlander-fantasie uit, voordat je naar de volgende halte gaat, Blackness Castle. Leer meer over de rijke geschiedenis van het kasteel en zijn multifunctionele achtergrond als vorstelijke residentie, garnizoensfort en staatsgevangenis. Fans van Outlander herkennen wellicht ook de buitenkant van Fort William, het onheilspellende hoofdkwartier van Black Jack Randall. De tocht gaat verder naar de stad Linlithgow, beroemd om haar paleis, de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Hier krijgen Outlander-fans de kans om Linlithgow Palace te bekijken, gebruikt als decor voor de beruchte Wentworth-gevangenis in de serie. Linlithgow Palace is de plaats waar Outlander's Jamie gevangen werd gehouden en gemarteld door Black Jack Randall, een van de meest intense scènes gefilmd voor de TV-serie. Geniet van wat tijd voor verfrissingen en verkennen voor je volgende stop. Bezoek vervolgens Culross. Verschillende delen van Culross worden gebruikt om het dorp Cranesmuir uit te beelden, voornamelijk voor seizoen 1 van Outlander. Terwijl je op de plek rondloopt waar de serie is opgenomen, komen veel van de scènes tot leven. Volg in de voetsporen van Jamie en Claire in het prachtige dorpje Falkland, genesteld tussen de twee Lomond Hills in de Howe of Fife. Fans van Outlander herkennen Falkland als de stand-in voor Inverness, waar Claire en Frank op huwelijksreis gaan. De laatste stop van de dag is het uitkijkpunt van South Queensferry. Bewonder de Firth of Forth en de drie prachtige bruggen die Edinburgh met Fife verbinden. Strek je benen en neem wat laatste foto's. Bij terugkomst in Edinburgh kun je ervoor kiezen om afgezet te worden bij Bakehouse Close, een locatie die in het derde seizoen van Outlander voorkomt als Jamie's prentenhuis.

Vanuit Edinburgh: Outlander-avontuur van 2 dagen

2. Vanuit Edinburgh: Outlander-avontuur van 2 dagen

Dag 1 Je eerste bestemming is Blackness Castle van waaruit je over de Firth of Forth uitkijkt. Het kasteel kwam in de serie voor als Fort William, en dan Wentworth Prison (of Linlithgow Palace, zoals het bekendstaat). Dan naar Doune Castle, beter bekend als Castle Leoch, waar Colum Mackenzie woont. Het kasteel kwam ook voor in de film Monty Python and the Holy Grail. Je luncht en kunt whisky proeven bij de charmante kleine distilleerderij Deanston. Daarna richting de Hooglanden en door Glen Coe met een korte pauze bij Loch Ness. Dan arriveer je in Inverness waar je overnacht. Dag 2 Ga 4000 jaar terug de tijd in bij Clava Cairns, de inspiratie voor Craigh na Dun. Dan ga je door naar het slagveld Culloden, waar de laatste slag op Britse bodem plaatsvond. Ontdek de levende geschiedenis bij het Highland Folk Museum en de scènes uit diverse tijdsperioden. Herbeleef een van de eerste scènes wanneer Jamies geest in Claires kamer omhoog kijkt naar het Inverness van Outlander: Falkland Village. Tenslotte verken je de buitenkant van Lallybroch bij Midhope Castle. Je maakt kort foto's en gaat dan terug naar Edinburgh.

Vanuit Edinburgh: daguitstap Outlander Adventure

3. Vanuit Edinburgh: daguitstap Outlander Adventure

Nadat je om 09:15 uur uit Edinburgh bent vertrokken, reis je terug in de tijd terwijl je chauffeur je begeleidt over de Queensferry Crossing naar Culross. Dit vrijwel onveranderde 16e eeuwse dorp kijkt uit over de zee en vormt de fictieve stad Cranesmuir. Krijg tijd om de kruidentuin van Claire te bezoeken, het paleis te verkennen of door de oude straten te dwalen terwijl je je voorstelt hoe het leven er 400 jaar geleden uitzag. Je reist langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar Doune Castle of zoals het wordt genoemd in  Outlander, Castle Leoch. Dit formidabele gebouw geeft je inzicht in de levensomstandigheden van een Schotse graaf uit de 14e eeuw. Je luistert ook naar een uitstekende audiogids over hoe dit kasteel werd gebruikt als filmlocatie voor  Monty Python en de Heilige Graal. De volgende halte is Linlithgow Palace. Hier bewonder je het prachtige uitzicht op de Forthbridge, picknick je bij het meer en verken je de ruïnes van de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Als je durft, kun je de plek bezoeken waar die  gruwelijke  Outlanderscène  plaatsvond. Je maakt dan een korte reis naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend kasteel dat bekend staat als het schip dat nooit heeft gevaren, omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. Midhope Castle is het volgende hoogtepunt. Helaas kunnen bezoekers niet naar binnen in het kasteel, maar Jamie's mooie Lallybrochhuis is nog steeds een essentiële fotomoment voor elke fan van de show. Voordat je rond je rond 17:45 uur terugkeert naar Edinburgh, bezoek je als laatste het kleurrijke havengedeelte van South Queensferry.

Firth of Forth: sightseeing-rondvaart met Cream Tea

4. Firth of Forth: sightseeing-rondvaart met Cream Tea

De Firth of Forth is een plek vol mythes, turbulente geschiedenis, en fascinerende zeedieren. Maak een boottocht van 90 minuten aan boord van een prachtig schip. Je vertrekt vanaf South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Geniet van het uitzicht op Blackness Castle, het schip dat nooit vaart en voorkwam in Outlander and the Outlaw King. Je hebt ook zicht op het dorp Limekilns, dat werd genoemd in Robert Louis Stevensons 'Kidnapped'. Vanuit Limekilns werden David Balfour en Alan Breck over de Forth gebracht in een roeiboot. Je ziet ook de Three Bridges zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, inclusief UNESCO Werelderfgoed de Forth Bridge. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een cream tea naar het commentaar je gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten, zoals zeevogels en zeehonden.

Vanuit Glasgow: Outlander-avontuur van 1 dag

5. Vanuit Glasgow: Outlander-avontuur van 1 dag

Je verlaat Glasgow en komt langs de bekendste filmlocaties uit de TV-serie Outlander. Je reist langs Stirling Castle en het Wallace Monument naar Doune Castle of Castle Leoch, zoals het wordt genoemd in Outlander. Dit formidabele gebouw geeft je inzicht in de leefomstandigheden van een Schotse graaf uit de 14e eeuw. Je kunt ook luisteren naar een uitstekende audiogids over hoe dit kasteel werd gebruikt als filmlocatie voor Monty Python en de Heilige Graal. Je gaat naar het noorden, richting het kleine plaatsje Falkland, waar je de eerste scènes uit de show kunt herbeleven, waarin Falkland het Inverness van de jaren 1940 uitbeeldt. Probeer bekende plekken als Mrs. Baird's Guesthouses en de Bruce-fontein. Tussen 1 oktober 2019 en 31 maart 2020 ga je bij deze activiteit niet naar het Falkland Palace. Daarna ga je naar het charmante dorpje Culross. In Outlander is Culross het fictionele dorpje Cranesmuir, waar Geillis Duncan woont met haar man Arthur, met wie het slecht afloopt. Terwijl je de geplaveide straatjes van het plaatsje verkent, is het alsof je teruggaat in de tijd. Als je goed kijkt, zie je misschien zelfs de kruidentuin van Claire achter het indrukwekkende, historische Culross Palace. Midhope Castle is het volgende hoogtepunt. Helaas kunnen bezoekers niet naar binnen in het kasteel, maar je moet als fan van de show natuurlijk wel even een foto maken van Jamies mooie Lallybrochhuis. Je maakt vervolgens een korte reis naar Blackness Castle. Het is een indrukwekkend kasteel dat bekend staat als het schip dat nooit heeft gevaren, omdat het lijkt op een gigantische stenen boot. Je hebt tijd om langs de wallen te lopen en het fictieve hoofdkwartier van Jack Randall te verkennen. De laatste bestemming van de dag is het Linlithgow Palace. Hier bewonder je het prachtige uitzicht op de Forthbridge, wandel je langs het meer en verken je de ruïnes van de geboorteplaats van Mary Queen of Scots. Als je durft, kun je de plek bezoeken waar die gruwelijke scène uit Outlander plaatsvond. Vanaf hier is het maar een kort ritje terug naar Glasgow waar je rond 18:30 uur aankomt. 's Avonds kun je lekker uitrusten van je avontuur.

Van Edinburgh: Outlander-dagtour in het Spaans

6. Van Edinburgh: Outlander-dagtour in het Spaans

Begin uw dag op het vertrekpunt in Edinburgh. Hier ontmoet u uw vriendelijke en informatieve gids terwijl u aan boord gaat van uw comfortabele minibus of bus. Zodra je aan boord springt en je installeert, vertrek je naar je eerste bestemming van de dag, Culross. Culross is een van de meest pittoreske stadjes van Schotland, gelegen aan de oever van de Firth of Forth. Dit dorp met gezellige huisjes wordt geleid door een karakteristiek geel gekleurd paleis en de ruïnes van een cisterciënzerabdij. Dwalen door de charmante, rustige straten is als een reis door de tijd. Liefhebbers van outlanders zullen Cranesmuir gemakkelijk herkennen, het dorp dat het dichtst bij Leoch Castle ligt, waar Geillis Duncan vroeger met haar man woonde. Je herkent ook de tuinen van het paleis, zoals Claire's Garden. Zowel het dorp als het uitzicht vanaf deze plek zijn prachtig. Volg uw reis naar Culross met een reis naar Calendar House, een residentie die als gastheer heeft gediend voor vele beroemde personen, waaronder Mary, Queen of Scots, Cromwell en Bonnie Prince Charlie. Kasteel van Doune. Ga daarna naar het kasteel van Duone. Gelegen op de kruising van twee rivieren en omgeven door prachtige bossen, is Doune Castle altijd al een strategische locatie geweest sinds de Romeinse tijd. Het fort dat je gaat bezoeken dateert uit de 12e eeuw en was in Outlander te zien als "Leoch Castle", de thuisbasis van clan MacKenzie in de 18e eeuw. Je derde stop is het prachtige Linlithgow Palace, een van de belangrijkste residenties van de Schotse monarchen in de 15e en 16e eeuw. Tegenwoordig ligt het majestueuze paleis naast een betoverend meer en wordt het omgeven door weilanden en bossen. Deelnemers zullen zich herinneren dat Jamie hier wordt gemarteld door Captain'Black Jack' Randall. Terwijl u in Linlithgow bent, zult u genieten van een lunchstop, waar u kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. De laatste stop van deze tour is Blackness Castle, dat in Outlander werd gebruikt om Fort William te vertegenwoordigen, waar Jamie zweepslagen had gekregen van kapitein Randall en waar Jamie's vader stierf.

Inverness en de Hooglanden 2-daagse tour vanuit Edinburgh

7. Inverness en de Hooglanden 2-daagse tour vanuit Edinburgh

Geniet van een tweedaagse tour die het allerbeste van de Schotse Hooglanden omvat. Bewonder het spectaculaire berglandschap terwijl je in een comfortabele minibus van Edinburgh naar de Hooglanden wordt vervoerd, waar je de magie en charme van deze prachtige regio zult ontdekken. Bewonder Doune Castle, het Glenfinnan Viaduct (de 'Harry Potter'-brug), de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, verken het magische Loch Ness, bezoek de noordelijkste stad van Groot-Brittannië, Inverness, en ontdek de gewelddadige geschiedenis van Schotland in Glencoe. Gedetailleerde reisroute Dag 1 Bij het verlaten van Edinburgh passeert de tour Stirling Castle en het National Wallace Monument voor een eerste stop bij Doune Castle. Het kasteel, dat de poort naar de Hooglanden beschermt en met een spectaculair uitzicht vanaf de middeleeuwse toren, is onlangs gezien als Winterfell in de tv-serie Game of Thrones, maar is waarschijnlijk het meest bekend vanwege de rol in de film Monty Python en de Heilige Graal. Terwijl u verder naar het noorden reist, vormen de bergen en lochs een dramatische achtergrond voor de reis naar Glen Coe. Bezoek na de lunch het Glenfinnan Viaduct (alleen april-oktober) dat beroemd is in verschillende Harry Potter-films terwijl de Hogwarts Express-trein de brug oversteekt. Historisch gezien markeert dit verbluffende uitzichtpunt ook de plek waar Prins Charles Edward Stuart (Bonnie Prince Charlie) op het vasteland van Schotland landde en zijn standaard ophief voorafgaand aan de Jacobitische opstand van 1745. Terwijl we langs de Great Glen reizen, bewonderen we de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis, en vervolgens langs de oevers van Loch Ness naar Urquhart Castle. Overnacht in Inverness, de meest noordelijke stad van het Verenigd Koninkrijk en de mooie hoofdstad van de Hooglanden. De touroperator neemt na het boeken contact met je op voor de accommodatie van je voorkeur. De accommodatie is voor u gereserveerd en dient bij aankomst te worden betaald. Dag 2 Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, is het slechts een korte rit naar Culloden Moor, waar de Jacobieten uiteindelijk werden verslagen door regeringssoldaten in 1746, de laatste veldslag die op Britse bodem werd uitgevochten. Je hebt tijd om over het slagveld te lopen en meer te leren over deze tragische gebeurtenis waarbij in 3 minuten 700 Highland-clansleden omkwamen. Bezoek vanaf daar een van de meest tot de verbeelding sprekende en heilige prehistorische vindplaatsen van Schotland, de nabijgelegen 4000 jaar oude steencirkels en grafheuvels bij Clava Cairns. Terwijl je naar het zuiden rijdt door het Cairngorms National Park, hoor je over de flora en fauna van deze prachtige wildernis die in 2003 officieel werd beschermd en het grootste nationale park op de Britse eilanden is. Na de lunch in een van de charmante dorpjes in het nationale park, arriveert u in het levendige stadje Pitlochry in de Hooglanden. Tijdens je pauze hier is er een optie om de Blair Athol Distillery te bezoeken (sorry, geen kinderen onder de 8 jaar). Alternatieven zijn een korte wandeling naar de beroemde hydro-elektrische dam en zalmladder, of de Black Spout-waterval. Je laatste stop is een rustige wandeling langs de rivier door Big Tree Country in Dunkeld, een prachtige manier om de tour alle seizoenen van het jaar af te sluiten. Keer terug naar Edinburgh via de iconische Forth Rail Bridge.

Vanuit Edinburgh: dagtour Outlander-filmlocaties

8. Vanuit Edinburgh: dagtour Outlander-filmlocaties

Ontdek de iconische locaties en inspiraties achter de hitshow Outlander tijdens deze dagtour vanuit Edinburgh. Lunch in het prachtige Callendar House, verken het 15e-eeuwse Doune Castle en passeer Linlithgow Palace. Ontmoet uw chauffeur in Edinburgh en ga op weg naar het prachtige platteland van Schotland. Reis naar het noorden over de iconische Forth Road Bridge en stop in het idyllische dorpje Culross voor een fotostop en een ochtendpauze (niet inbegrepen). Nadat je Culross hebt verlaten, ga je naar het 15e-eeuwse Doune Castle, dat voor veel binnen- en buitenscènes in Outlander werd gebruikt als Castle Leoch, het fictieve huis van de Mackenzie Clan. Koop een toegangsticket en breng tijd door met het verkennen van de binnen- en buitenkant van het kasteel met een audiogids. Stop voor de lunch in het prachtige salonrestaurant van het Callendar House. Als je klaar bent met eten, vervolg je je reis langs Linlithgow Palace, dat dienst deed als Wentworth-gevangenis in Outlander en verschillende verbindingen heeft met de Jacobieten. Eindig je tour bij Blackness Castle, bekend als "The Ship that Never Sailed", vanwege zijn unieke vorm en ligging aan de kust. Zie waar Outlander al zijn Fort William-scènes heeft gefilmd en verken het zelf voordat je terugkeert naar Edinburgh.

Outlander privétour - kustexcursie vanuit Edinburgh

9. Outlander privétour - kustexcursie vanuit Edinburgh

Of je nu een hooglander of een sassenach bent, deze tour heeft iets voor elke fan van de show en boeken. Je gids kan niet wachten om je de locaties en inspiratie te laten zien voor de Outlander-wereld die Diana Gabaldon heeft gecreëerd. Tijdens je reizen zie je het huis van de hertog van Sandringham, het Franse huis waar Claire en Jamie woonden. Je bezoekt Castle Leoch, het Grand Palace van Versailles, het treinstation waar Claire en Frank afscheid namen, het gevangenishoofdkwartier van Captain "Black Jack" Randal, en de vele adembenemende landschappen terwijl je van site naar site reist. Dit wordt een avontuur dat je nooit zult vergeten, want ook jij wordt net als Claire teruggevoerd naar de jaren 1740. Misschien heb je zelfs het geluk om te zien hoe de Outlander-show wordt gefilmd. De Outlander-tour bevat filmlocaties uit seizoen 1, 2 en 3, en ook uit de boeken Dragonfly in Amber en Voyager. Dit is een tour van een hele dag en duurt maximaal 8 uur, afhankelijk van het verkeer. Zo heb je voldoende tijd voor foto's en bezoek aan de filmlocaties (waar toegang is toegestaan).

Privérondleiding door het Schotse laagland

10. Privérondleiding door het Schotse laagland

Laat je ophalen bij je accommodatie door je deskundige lokale gids. Rijd naar Trossachs National Park om enkele van de meest adembenemende uitzichten in Schotland te bewonderen. Bekijk het beroemde Loch Venachar, ondersteund door lage, ruige bergen en veel schapen. Stop bij het pittoreske dorpje Callander en geef je over aan je fantasieën over het Schotse plattelandsleven. Rijd door naar Blackness Castle, onlangs te zien in de Mary Queen of Scots-film, of Linlithgow Palace, de geboorteplaats van Queen Mary. Bekijk Doune Castle (te zien in Game of Thrones, Outlander en Monty Python and the Holy Grail) of bezoek Stirling Castle, de historische plek van de Slag bij Banockburn waar Robert the Bruce het leger van koning Edward versloeg. Vanaf daar is het een korte reis naar het indrukwekkende monument dat is gebouwd ter nagedachtenis aan Sir William Wallace, een 13e-eeuwse Schotse held. Last but not least mag een stop bij Deanston Distillery om de wereldberoemde 18-jarige single malt te proeven niet ontbreken. Laat uw gids weten wat u het meest interesseert en zorg ervoor dat u het meeste uit uw tijd in Schotland haalt.

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Blackness Castle

Wil je alle activiteiten in Blackness Castle ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blackness Castle

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.430 beoordelingen

Uitstekend dagje uit om de outlander-filmsets te verkennen. We reisden eerst naar Falkland en dronken koffie in de Covenanter. (Mevrouw Bairds B/B) Daarna gingen we naar Culross, volgden mijn Linlithgow en Blackness Castle voordat we eindigden bij Midhope Castle. Het geld zeker waard en uitstekende informatie verstrekt door onze zeer deskundige buschauffeur Brian Midhope Castle was gesloten om te filmen, maar Brian slaagde er nog steeds in om ons een foto buiten de poort te bezorgen. Ik zou weer teruggaan voor een volgend bezoek.

Onze gids Brian had zoveel kennis om met ons te delen! Hij was zo leuk en maakte ons onderweg aan het lachen. Hij liep met ons rond de haltes en vertelde ons over de geschiedenis van het gebied en verhalen over Outlander. De landschappen en bezienswaardigheden waren absoluut prachtig, we waren onder de indruk!

De trip is meer dan enkel Outlander je krijgt een trip door een ander Schotland dan Highlands. Twee mooie kastelen en twee toffe dorpjes bezocht. Op een dagtrip kan je niet meer verwachten al is er onderweg zeker meer te zien.

Het was ondanks het weer een bijzonder leuke dag! Onze driver MacKenzie was een bevlogen verteller, we hebben ons geen moment verveeld. Voor fans van Outlander echt een aanrader!

De tour was heel leuk, comfortabele bus, en leuk om de serie tot leven te zien komen. Onze chauffeur brian vertelde erg leuk en we hebben veel van hem geleerd. Hele leuke dag!