Kies data

Blauwe Grot van Biševo

Blauwe Grot van Biševo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Van Split & Trogir: 5 eilanden dagtocht met Blauwe Grot

1. Van Split & Trogir: 5 eilanden dagtocht met Blauwe Grot

Bezoek 5 Kroatische eilanden in stijl tijdens een gezellig dagje uit per speedboot. Ga op een avontuur waarin je grotten verkent, zwemt, snorkelt en Dalmatische steden ontdekt.  Kies voor Trogir of Split als je uitgangspunt. Beter nog: kies tussen een privétour of een tour in een kleine groep.  Vaar met een speedboot in 90 minuten naar het eiland Biševo waar de Blauwe Grot zich bevindt. Stap in een kleinere lokale boot en verken de adembenemende grot van binnenuit en bewonder de levendige blauwe gloed.  Ga verder naar het eiland Vis. Verken het dorp Komiža met 1 uur vrije tijd. Ontdek het traditionele Dalmatische vissersdorp met zijn smalle straatjes, kiezelstranden en uitnodigende promenade.   Daarna staat de inham van Stiniva op het programma, waar je de baai op het zonnigste moment van de dag bezoekt voor een snelle duik van 15 minuten. Ga dan naar het eiland Budihovac voor je volgende activiteit: snorkelen en zwemmen in de Blue Lagoon. Leen de snorkeluitrusting die aan boord beschikbaar is om te genieten van een ontspannende zwemsessie van een uur, of relax op het strand. Als laatste breng je een bezoek aan Hvar, waar je wat vrije tijd krijgt voor de lunch en je deze schilderachtige havenstad kunt bekijken. Highlights zijn het historische stadscentrum en het uitzicht op de Pakleni-eilanden vanaf het Španjola-fort. Ontspan, geniet van het landschap en laat je dan weer terugbrengen naar Split of Trogir.

Vanuit Split: dagtour naar Blauwe Grot & Hvar per speedboot

2. Vanuit Split: dagtour naar Blauwe Grot & Hvar per speedboot

Scheer langs de Dalmatische kust tijdens een adrenalinestoot per speedboot. Bezoek stranden zoals Stiniva en bezienswaardigheden zoals de Blauwe Grot, en ga snorkelen in ongerept blauw water. Ontmoet je schipper en de deelnemersgroep bij het kantoor van de activiteitenaanbieder aan de stadspromenade Riva. Stap op een speedboot en geniet van een 90-minuten durende spannende tocht van Split naar het eiland Biševo, naar de Blauwe Grot met zijn zilverblauwe kleur, ontstaan door de breking van zonlicht dat door een spleet in de steen naar binnen valt. Jouw volgende bestemming is een klein paradijs op aarde, gelegen tussen 3 eilandjes: de Blue Lagoon op het eiland Budikovac. De Blue lagoon is een favoriete bestemming voor veel gasten op de Blauwe Grot-tour (eigen kosten). De prachtige, heldere zee, het strand en een kleine bar maken deze plek een perfecte locatie om te zwemmen of te snorkelen, te luieren op het strand, of om een wandeling over het mooie eiland te maken. De bemanning zal je van een snorkeluitrusting voorzien. Zwemmen is niet toegestaan in de Blauwe Grot. Ga vervolgens naar de Pakleni-eilanden - een kleine groep kleine eilanden rond het eiland Hvar. Het populairste dorp is Palmižana op het eiland Klement. Het is een zanderige inham onder de schaduw van oude dennenbomen. Daar heb je tijd voor jezelf om te lunchen, te zwemmen, te snorkelen of het eiland te verkennen. De laatste bestemming is de stad Hvar, de hipste bestemming van Dalmatië en een eiland met een rijke geschiedenis van meer dan 2500 jaar. Leer meer over het historisch-cultureel erfgoed en bezoek het fort op de top van de stad met uitzicht op de omliggende zee. Geniet van vrije tijd om de stad te verkennen en verdwaal in de kleine smalle straatjes, zoals de lokale bevolking dat doet. Of ga naar een van de vele charmante bars en restaurants. Stap ter afsluiting van je tour weer op een speedboot en geniet onderweg naar Split van de adembenemende schoonheid van de Adriatische zee.

Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

3. Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

Je ontmoet je schipper en de andere gasten aan de kust in Hvar, waar je aan boord gaat van een speedboot voor een avontuurlijke rit, terwijl je geniet van de zon en de golven. De eerste halte is de Groene Grot op het eilandje Ravnik, dat bekend staat om zijn prachtige kleur. Hier krijg je de kans om in de grot te zwemmen en te genieten van de natuurlijke, smaragdgroene lichtshow. Je schippers vertellen interessante verhalen en leuke feiten over de plaatsen die je ziet. Vervolgens ga je naar het eiland Biševo, waar de Blauwe Grot, een van de wonderen van de Adriatische kust, zich bevindt. Nadat je Biševo bereikt hebt, stap je uit de speedboot en ga je aan boord van de pendelboot van de blauwe grot, die je direct in de grot brengt. Je krijgt genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van de zilverblauwe kleur, die gecreëerd wordt door het zonlicht, dat door een opening in het plafond de binnenkant van de grot verlicht, en dat weerspiegeld wordt door de zanderige zeebodem. Vanaf de blauwe grot ga je naar een kleine, verscholen baai genaamd Stiniva Cove, waar je vanaf de speedboot in de zee kunt springen om een korte duik te nemen door de poort van Stiniva. Je bevindt je in een prachtige baai, omgeven door prachtige rotsen. Geniet van een duik in de zee of ga het kiezelstrand van Stiniva op om adembenemende foto's te nemen, te zonnebaden of een koud drankje te drinken in de strandbar. De Pakleni-eilanden, een eilandengroep die pal tegenover de stad Hvar ligt, is de laatste halte op de dagtocht. Ontdek een van de populairste baaien van de archipel, Vinogradišce in Palmižana, waar je kunt lunchen in een van de beste restaurants aan de Adriatische kust. Na de lunch heb je tijd om nog meer te zwemmen, te ontspannen of te zonnebaden voordat je bij zonsondergang terugkeert naar Hvar.

Van Hvar: Blauwe Grot, Groene Grot & 5 eilanden speedboottocht

4. Van Hvar: Blauwe Grot, Groene Grot & 5 eilanden speedboottocht

Geniet van een speedbootexcursie vanuit Hvar en bezoek de beroemde Blauwe Grot tijdens een avontuur naar 5 prachtige eilanden. Neem de tijd om te zwemmen, zonnebaden of snorkelen op prachtige stranden met helder water. Nadat je bent vertrokken vanuit de haven van Hvar, zoom je over de golven naar de eerste stop van de tour bij de blauwe lagune op het eiland Budikovac. Geniet van zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water met glinsterende kleuren blauw en groen onder de lucht. Reis naast de Blauwe en Groene Grot, genoemd naar de kleurrijke reflecties van zonlicht binnenin, waardoor een betoverend natuurlijk zicht ontstaat. Reis langs de Stiniva-baai op het eiland Vis. Bewonder de unieke uitstraling van een van de mooiste stranden van Europa met wat tijd om te ontspannen in het helderblauwe water. U kunt ook naar de kust zwemmen en geweldige foto's maken vanaf de hellingen rondom het strand. Op de terugweg naar het startpunt maak je een stop bij de Pakleni-eilanden. Maak een korte cruise rond deze kleine eilanden en stop bij Palmižana, bekend om zijn zandstrand. Rijd daarna over de golven terug naar de haven van Hvar.

Split: Blauwe Grot en 5 Eilanden Tour

5. Split: Blauwe Grot en 5 Eilanden Tour

Je tour begint om 07:30 uur vanwaar je reist op een comfortabele en veilige speedboot die geschikt is voor 12 personen. De eerste stop is de betoverende Blauwe Grot, die bekend staat om zijn glinsterende blauwe water en zich op het kleine eiland Biševo bevindt. Afhankelijk van het seizoen is het ideale moment om de grot te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur. Op dit tijdstip van de dag weerkaatst het zonlicht door het water dat uit de witte vloer van de grot komt en baadt de grot in aquamarijnlicht. Dit licht zorgt ervoor dat de voorwerpen in het water zilver lijken. De tweede stop is Stiniva Cove, die in 2016 werd uitgeroepen tot het beste strand van Europa en bekend staat om zijn moeilijke benadering en kristalhelder water. Je brengt daar 40 minuten door met zwemmen en zonnebaden voordat je naar de volgende halte op het eiland Budikovac gaat. Het prachtige blauwe lagune-achtige strand trekt je aandacht vanaf het moment dat je het betreedt en is de perfecte plek om te snorkelen en zwemmen. Als je niet wilt zwemmen, kun je er altijd voor kiezen om iets te drinken in een lokale strandbar. Na een uur zeeplezier reis je naar de Pakleni-eilanden, een prachtige reeks eilanden voor Hvar. Daar vindt u enkele van de beste visrestaurants of populaire strandclubs. De stad Hvar is een echte traktatie, omdat het een van de beroemdste toeristische bestemmingen ter wereld is. Daar kunt u de lokale keuken ontdekken in de vele restaurants en loungebars. Als het op sightseeing aankomt, mag u de hoogtepunten van de stad niet missen, zoals het fort op de top van de heuvel, het centrale plein en de Stephansdom. Hvar is de laatste stop van de tour, maar op je weg terug naar Split heb je de kans om een van de mooiste zonsondergangen in de omgeving te ervaren.

Vanuit Split en Podstrana: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot

6. Vanuit Split en Podstrana: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot

Verken de eilanden in de Adriatische Zee op deze dagtrip vanuit Split. Bezoek de Blauwe Grot, ga zonnebaden of snorkelen bij het strand van Stiniva en geniet van vrije tijd in Hvar op deze tocht met een speedboot. Met een speedboot vaar je eerst naar de Blauwe Grot op Biševo (ticket inbegrepen). Zie hoe het zonlicht op de bodem reflecteert en de grot in helblauw licht hult. Op het eiland Vis bezoek je het dorp Komiža om even een koffietje te drinken. Rond 12:00 uur vaar je naar de zuidkant om te zwemmen in de unieke baai van Stiniva.De volgende locaties zijn kleine, verborgen grotten rond het eiland Vis. De eerste zwemstop van de dag, van ongeveer een half uur, is in de baai van Stiniva, gevolgd door de tweede zwemstop op het eiland Budikovac.Dit is het enige zandstrand in de omgeving, dus geniet van het zand tussen je tenen. Je meert aan aan het strand en je hebt genoeg tijd om af te koelen, te zonnebaden en te snorkelen in deze unieke baai. Bewonder een panoramisch uitzicht op de Pakleni-archipel op weg naar Hvar, waar je meer dan twee uur vrije tijd hebt. De boot keert terug naar dezelfde plaats waar de tocht begon, rond 18:00 uur.

Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

7. Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

Nadat je de bemanning en je medereizigers ontmoet in de haven van Hvar vaar je in een comfortabele speedboot richting het eiland Vis. Je eerste tussenstop is de groene grot op het kleine eilandje Ravnik. Bewonder het groen getinte water van dit bijzondere natuurverschijnsel voordat je verder gaat naar Stiniva Beach.  Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het heldere water van Stiniva of bewonder de enorme kliffen waar de baai beroemd om is voordat je naar het hoogtepunt van je tour gaat, de betoverende blauwe grot op het eiland Bisevo. Bewonder het blauwe licht in de grot, gecreëerd door de reflectie van de zon op de zanderige zeebodem. Vervolgens ga je naar het eiland Budikovac om te snorkelen of te zonnen in de Blue Lagoon. Tenslotte  bezoek je het meest populaire Pakleni-eiland, Palmizana. Lunch bij een van de vele restaurants op het strand, ontspan in een strandbar of geniet van een laatste duik voordat de reis terug naar Hvar begint.

Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

8. Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

Krijg een ultiem kijkje in centraal-Dalmatië tijdens een daguitstap op een speedboot en ontdek een van de prachtigste natuurlijke wonderen van Kroatië: de Blauwe Grot op het eiland Biševo. Zie hoe de zonnestralen de grot blauw doen oplichten. De volgende halte is de grot van de monniksrobben, een van de meest verbluffende natuurlijke wonderen van het land. Bekijk het helderblauwe fenomeen van dichtbij en ga vervolgens zonnen in de baai van Stiniva op het eiland Vis. Bewonder de schoonheid van het kiezelstenenstrand dat is omringd door rotsen.  Verken haar schoonheid vanaf de speedboot en schiet wat foto's van deze onaangetaste locatie. Daarna dompel je je onder in het turquoise meer van Budikovac of laat je door nieuwsgierigheid langs het verlengde kiezelstenenstrand van het enige eiland van Dalmatië leiden, dat slechts één inwoner telt! Ontdek de Pakleni-eilanden, een groep van 14 ongerepte eilandjes. Ook kun je een cocktailbar met goede muziek bezoeken of een verfrissende duik in het azuurblauwe water van de Adriatische Zee nemen. Ga in stijl verder naar het stadje Hvar. De stad ligt op het zonnigste eiland van Kroatië dat ook nog dezelfde naam draagt. Hvar is een favoriete vakantiebestemming voor wereldberoemdheden en mensen met een jacht. Maar te midden van alle glitter en glamour ligt een charmant stadje aan de kust met 8 eeuwen architectuur te wachten om ontdekt te worden. Ga de trappen op naar het oude fort Fortica, omringd door het landschap boven de stad. Adem de dennengeur in en bewonder het uitzicht op de oude stad eronder en de Pakleni-eilanden in de verte. Bekijk een van de eerste publieke theaters van Europa, en houd dit als je referentiepunt, voordat je het labyrint aan straatjes van de stad ingaat om de ambachtelijke winkeltjes en cafés te bekijken die in oude Venetiaanse paleizen verscholen liggen. De volgende halte is de Seal Monk Cave, een van Kroatië's indrukwekkende natuurlijke wonderen.

Van Split: dagtour Blauwe Grot en Hvar

9. Van Split: dagtour Blauwe Grot en Hvar

Ontmoet de groep in de buurt van de Riva-promenade en ga aan boord van een speedboot voor een avontuur. Rijd 1 uur en 15 minuten naar de Blauwe Grot op het eiland Biševo. De vroege ochtend is perfect om groepen dolfijnen te spotten. Eenmaal in de buurt van Biševo, gaat de boot voor anker op 200 meter van de Blauwe Grot. Toegangskaarten geven toegang tot het zwemgedeelte en een kans om de Blauwe Grot in een kleine boot te verkennen. Bewonder de flikkerende blauwe lichten en het gloeiende water. Neem voor vertrek een drankje in een plaatselijk café. Bezoek vervolgens Stiniva Cove, gelegen in het zuidelijke deel van Vis - het verst bewoonde eiland van Kroatië. Stiniva staat bekend om zijn hoge kalkstenen kliffen en kiezelstrand en is de perfecte plek om te zwemmen en snorkelen. Bewonder de heldere turquoise zee, variërend van 10-15 meter. Ga verder naar Budikovac, een klein en bijna onbewoond eiland. Maak kennis met de enige permanente bewoner, de heer Andro, een voormalige kapitein van een schip die een klein restaurant op het eiland runt dat de beste traditionele Dalmatische gerechten serveert. Proef lokale producten die vers van zijn groentevelden komen en bezoek de ezels en kippen op de boerderij. Bewonder het stenen huis in Dalmatische stijl van Mr. Andro en neem een pauze om het eiland te verkennen. Dan is het tijd om naar de Pakleni-eilanden te gaan, waar je je verder kunt verdiepen in de lokale gerechten door te kiezen uit verschillende restaurants met uitzicht op de zee. Drink een cocktail in een strandbar en ontspan op het zandstrand. Uw volgende stop, het eiland Hvar, ligt op slechts 15 afstand. Eenmaal in de havenstad, loop je door de straten van de oude stad en passeer je souvenirwinkels. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals het Arsenaal, een van de oudste theaters van Europa, de Stephansdom, het Franciscaner klooster en het bisschoppelijk paleis. Om een panoramisch uitzicht op Hvar en de Pakleni-eilanden te krijgen, kun je naar het fort Spanjola gaan. Na een rondleiding door Hvar begint de terugreis naar Split.

Van Omis: Blue Cave & 5 Island Speedboot Tour

10. Van Omis: Blue Cave & 5 Island Speedboot Tour

Begin uw dagtour met een speedboottocht naar de Blauwe Grot op het eiland Bisevo. Bezoek Monk Seal Cave en verken het verborgen strand. Breng wat tijd door op het prachtige Stiniva-strand op het eiland Vis en geniet daarna van een zwem- en snorkelstop bij het eiland Budikovac. Ga naar de ongerepte Pakleni-eilanden, een populaire keten van 16 eilandjes voor de poorten van Hvar. Kom tot rust op het strand van talrijke baaien waar u kunt ontspannen en snorkelen in de kristalheldere zee. De volgende stop is het eiland Hvar. Breng uw vrije tijd door met het verkennen van de oude stad met zijn oude Venetiaanse paleizen en prachtige pleinen. Beklim de trappen naar het oude fort boven de stad voordat je terugkeert naar Omiš.

  • Wateractiviteiten
  • Hop on, hop off-tours
42 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 42

Sitemap Blauwe Grot van Biševo

Wil je alle activiteiten in Blauwe Grot van Biševo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blauwe Grot van Biševo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.415 beoordelingen

Absoluut geweldige reis! Vertrek vanuit Split op een kleine dierenriem van ongeveer 10 personen naar de verschillende eilanden. We waren in staat om de Blue Grotto te bezoeken. De gidsen waren erg vriendelijk en het landschap adembenemend. Pas echter op voor mensen die last hebben van rugpijn, zeeziekte, etc. We zijn inderdaad meer dan de hele dag door elkaar geschud, dus neem geen onnodige risico's als je in een van deze categorieën valt. Voor anderen, ga ervoor!!

We kunnen de tour absoluut aanbevelen. Onze schipper Luca en onze gids Leyla waren helemaal gemotiveerd en in een goed humeur. De speedboottocht was een belevenis op zich. Je had altijd genoeg tijd om te snorkelen en ook om Hvar en het kleine vissersdorpje te bekijken. Zeer duidelijke aanbeveling!

Geweldige dag gehad! De speedboot alleen al was een ervaring. Heen was het meer dan een uur varen en terug ook. Leuke muziek tijdens het varen. De eilanden waren mooi, de blauwe grot was zeker de moeite waard.

het was een super leuke ervaring. veel gezien en mooie plekken ontdekt. het is wel een lange dag maar dan heb je ook veel gezien

Uitstekend voor ons alles ging goed pas op het schudt goed haha!