Belevingen in
Bled

Op de populairste bestemming van Slovenië vind je onder meer een kasteel op een klif en een diepblauw meer.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Bled: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

1. Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

Een 'paradijs’, zoals het vaak wordt beschreven, trekt Bled al eeuwen met zijn adembenemende schoonheid. Het kalme en uitnodigende water van het meer stimuleerde de traditie om in de 12e eeuw de typische 'pletna'-boten te maken. Optioneel kun je aan boord van één van deze houten schoonheden gaan om het eiland te bereiken, met zijn romantische kerk en mysterieuze wensbel. Sightseeing in Bled gaat verder met een bezoek aan het indrukwekkende kasteel, hoog op een klif hoog boven het meer. Gidsen draaien de tijd terug in het museum en krijg een onvergetelijk uitzicht op de omgeving. Omringd door verleidelijke toppen, betovert de Bohinj-vallei bezoekers met zijn inspirerende landschappen, kristalheldere wateren en de harmonieuze coëxistentie van mens en natuur. De schilderachtige oever van het meer heeft de fresco's van de kerk van St. Johannes de Doper. Je hebt tijd om de legende van Zlatorog (Goudhoorn) te ontdekken, te profiteren van een prachtig uitzicht over de berg Triglav en de hartige lokale keuken te proberen. Om een beetje trekking te ervaren, eindig je de dag met een aangename wandeling van 20 minuten naar de prachtige Savica-waterval, donderend vanaf een hoge rotsachtige klif met een belonend uitzicht op het meer.

...
Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

2. Van Ljubljana: groepsdagtrip Postojna-grot en meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet je gids in je hotel in het centrum van Ljubljana en begin aan je rit terwijl je op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de charmante badplaats Bled met zijn adembenemende meer. Geniet van een sightseeingtour langs de beste locaties met je gids. Maak een tochtje op de smaragdgroene wateren van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en te zien of het luiden van de kerkklok uw wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of 2) heerlijke slagroomtaart van Bled. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant voordat je naar het tweede natuurwonder gaat, de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, grotten en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug naar het daglicht en ontdek het verbazingwekkende Predjama-kasteel, de zetel van de roofridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van je gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana.

...
Vanuit Zagreb: excursie Ljubljana en het meer van Bled

3. Vanuit Zagreb: excursie Ljubljana en het meer van Bled

Je vertrekt vanuit Zagreb in de ochtend en gaat naar de hoofdstad van Slovenië om een rondleiding door het oude centrum van Ljubljana te nemen. Je bezichtigt de gebouwen in barokstijl en art nouveau en bekijkt enkele van de mooiste werken van architect Jože Plečnik. Je ervaart de lokale sfeer en ontdekt waar de inwoners hun eten kopen. Je luistert naar waarom Napoleon één van de populairste politici van de stad was, hoe Slovenië met 'love' in zijn naam omgaat en hoe de iconische Driebruggen zijn naam kreeg. Je krijgt wat vrije tijd om de verborgen plekjes zelf te verkennen. Je gaat verder naar het alpine-resort Bled en bezoekt het oude kasteel op een steile klif boven het meer. Geniet van de spectaculaire uitzichten op de omgeving vanaf de terrassen en stap dan in op een traditionele pletna-boot om het enige echte eiland in Slovenië te bereiken. Neem de zon en frisse berglucht in je op! Rij terug naar Zagreb, waar je 's avonds weer wordt afgezet bij je hotel.

...
Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

4. Vanuit Ljubljana: Slovenië in 1 dag

Je begint je dag in een kleine groep met een ophaalservice van je centrale hotel in Ljubljana en vertrekt naar het meer van Bled in een minibus met airconditioning. Tijdens de reis van 1 uur bewonder je het landschap van Slovenië en luister je terwijl je gids het gletsjervormige meer en de legendes rond het eiland Bled beschrijft, het eilandje met de kerk in het midden. Bij aankomst heb het uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en kijk je omhoog naar het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Vervolgens vaar je in een pletna-boot naar het eiland en krijg je vrije tijd om te verkennen, bezoek je de Kerk van de Maria-Hemelvaart of proef je wat heerlijke 'potica' in het café van het eiland. Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je je verdiepen in het fort met rode torentjes. Absorbeer het vogelperspectief van de meren vanaf de muren en bezoek het museum om het verhaal van het kasteel te weten te komen uit de 11e eeuw. Je keert vervolgens terug naar de oever van het meer om rond te lopen, en als je wilt, kun je een lokale specialiteit proeven, kremšnita vanille-crèmegebak. Ga vervolgens na een pauze voor de lunch verder naar je volgende halte, kasteel Predjama. Je kunt dit opmerkelijke klifkasteel bewonderen en horen hoe het werd uitgebreid door de eeuwen heen nadat het in 1202 werd gebouwd. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de trappen en kamers zelf te verkennen of met een gids. Ten slotte ga je door naar de nabijgelegen grotten van Postojna, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Berijd de minitrein naar de diepten van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door zijn griezelige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties en hoor verhalen over hoe de grotten zijn gemaakt en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven - de blinde salamanders die bekend staan als 'mensvisjes'. Ga dan terug naar je minibus en eindig je uitstap in Ljubljana, met terugbrengservice bij je hotel.

...
Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

5. Vanuit Ljubljana: dagtocht naar Bled en Vintgarkloof

Na de ophaalservice vanuit Ljubljana reis je comfortabel naar de prachtige badplaats Bled in de uitlopers van de Julische Alpen Ga naar boven naar het kasteel op de top van een steile klif boven het meer Bled. Profiteer van een spectaculair uitzicht op het meer en het kleine eiland vanaf de terrassen en stap aan boord van een traditionele pletna boot en vaar naar het enige echte eiland in Slovenië. Je kunt ook de Vintgarklif bezoeken en de houten paden bewandelen om je te verwonderen terwijl de rivier Radovna door de kloof stroomt en eindigt bij de verbazingwekkende waterval van Šum. Geniet van lunch in een typisch alpine restaurant voordat je naar het gletsjermeer bij Bohinj in het Triglav National Park gaat. Je koelt af met een duik of verkent het meer te voet of per kano als je dat liever hebt. Sluit af met een bezoek aan de goed bewaarde stad Skofja Loka. Je loopt door het middeleeuwse stadscentrum met een historisch kasteel en klooster.

...
Van Triëst: Lake Bled en Ljubljana Tour

6. Van Triëst: Lake Bled en Ljubljana Tour

Vertrek vanuit Triëst en reis naar de hoofdstad van Slovenië voor een rondleiding door Ljubljana. Leer meer over zijn culturele, economische en politieke geschiedenis terwijl je de oude en moderne architectuur van het oude stadscentrum verkent. Ontdek monumenten van de architect Jože Plečnik en hoor hoe hij een belangrijke rol speelde in de beroemdste bruggen, stadspleinen en parken van Ljubljana. Bewonder attracties zoals het stadhuis, stenen lampen van de Triple Bridge en de Cobblers 'Bridge die 2 delen van het middeleeuwse hart van de stad met elkaar verbindt. Bewonder de kathedraal van Ljubljana, de barokke Robba-fontein en gebouwen op het centrale Prešeren-plein. Rijd door naar het bergdorp Bled en ga terug naar de natuur aan het meer rond het eiland Bled. Zie de gotische kerk gewijd aan de Hemelvaart van Maria en maak een wandeling rond het meer. Kijk vol ontzag naar het kasteel van Bled, gebouwd op een afgrond boven het meer, en geniet van een heerlijke vanille en vla crème taart genaamd kremšnita .

...
Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht bij Vintgarkloof

7. Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht bij Vintgarkloof

Je komt samen in het centrum van Bled en begint aan je zelfgeleide e-bike-ervaring van vier uur bij de Vintgarkloof. Nadat een korte sessie om je vertrouwd te maken met de eBike vertrekt je om het adembenemende landschap rond de Vintgarkloof te verkennen. Vermijd files, parkeerdrukte en wachtrijen en laat het uitzicht op het glooiende landschap en de prachtige natuur van het gebied op je inwerken. Met de eBike rijd je zo de heuvels op en geniet je van het uitzicht zonder je te overmatig in te spannen. Nadat je de kloof hebt bezocht, neem je een pauze met een typische slagroomtaart uit Bled bij een plaatselijke banketbakker voordat je teruggaat naar Bled.

...
Bled of Ljubljana: Postojna grotten & Predjama kasteel

8. Bled of Ljubljana: Postojna grotten & Predjama kasteel

Je vertrekt vanuit Ljubljana of Bled en reist naar de ondergrondse wereld van de grotten van Postojna, de meest populaire karstgrot ter wereld. Bij aankomst neem je een rondleiding door het grottenstelsel met een elektrische trein en wandel je door de prachtige gangen en vertrekken van spectaculaire dropstenen, pilaren, kalkstenen gordijnen en andere buitengewone natuurlijke wonderen. Je rijdt door naar het idyllische dorp Predjama en bezoekt het renaissancekasteel dat gebouwd is in de monding van een grot. Je bewondert de sprookjesachtige omgeving en architectuur van het middeleeuwse fort van Predjama, beroemd als de voormalige zetel van de ridder Erazem Lueger. Je bewondert de spectaculaire achtergrond tussen de heuvels van de regio van de Binnenlanden. Je komt meer te weten over de legende van Erazem Lueger, een beroemde roofridder die soms de Sloveense Robin Hood wordt genoemd. Je hoort andere lokale volksverhalen en tradities en proeft sterkedrank in Postojna voor de terugreis naar Ljubljana of Bled.

...
Van Bled: een hele dag ondergronds kajakken

9. Van Bled: een hele dag ondergronds kajakken

Vertrek vanuit je hotel in Bled voor een 8-uur durende kajakavontuur door een ondergrondse mijn. Rijd twee uur naar de verlaten mijn en daal 15 minuten af naar de diepten van de aarde op een originele oude mijntrein. De tour omvat een korte wandeling en een klim naar beneden en naar boven via steile trappen die een diepte van 95 meter bereiken. Bij het bereiken van het ondergrondse water roei je in je sit-on-top kajak door gangen en galerijen. Breng vier uur door in de mijn en geniet van de mix van dynamische activiteiten, met zowel wandelen als peddelen. Verlicht je weg met gloeiende koplampen, de enige lichtbron in de mijn. Alle droogpakken, laarzen, reddingsvesten, helmen en verlichting zijn aanwezig. Aan het einde van uw tour wordt u teruggebracht naar uw hotel in Bled. De tour duurt in totaal ongeveer acht uur, met vertrek altijd alleen 's ochtends vanuit Bled, de vertrektijd is afhankelijk van beschikbaarheid. U wordt op de hoogte gebracht van de exacte vertrektijd vóór de dag van de tour.

...
Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

10. Dagexcursie naar Ljubljana en het meer van Bled vanuit Zagreb

Je excursie van een hele dag (11 uur) begint met een pick-up bij je centraal gelegen hotel of Zrinjevac Park. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning voor de rit van 2 uur naar Ljubljana. Onderweg vertelt je gids over de geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Je hoort over de verborgen juweeltjes van beide landen en de historische dynamiek die hen heeft uitgehouwen in de landen die ze nu zijn. Begin uw bezoek in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, waar de schoonheid van deze kleine maar grootmoedige stad u zal betoveren. Let op de verscheidenheid aan bouwstijlen en eigenzinnige bruggen met hun gebeeldhouwde draken. Je gids leidt je op een ontspannende wandeltocht en vertelt je alle interessante dingen over deze Sloveense parel. Sluit je Ljubljana-ervaring af bij het kasteel van Ljubljana en bereik het kasteel met een kabelbaanrit van 60 seconden. Geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Na de tour heb je vrije tijd voor de lunch. Vervolg uw bezoek aan het meer van Bled in het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Gelegen bovenop een steile klif die 130 meter boven het gletsjermeer uitsteekt, is het een symbool van Bled en Slovenië. Geniet van het betoverende uitzicht op de Julische Alpen, de Maria-Hemelvaartkerk op het rotsachtige eilandje en de omliggende natuurlijke schoonheid. Kom dicht bij het meer en geniet van een wandeling om van nog meer adembenemende vergezichten te genieten. Keer terug naar Zagreb.

...

Sitemap Bled

Wil je alle activiteiten in Bled ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bled

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.057 beoordelingen

Zeer fijne fietsen. Mooie tocht door de kloof. De kloof is momenteel eenrichtingsverkeer, waardoor er een andere route terug moeten worden gelopen. De route van 1 uur is best pittig omdat deze stijl omhoog gaat, maar zeker de moeite waard

Erg goed. Kreeg 45 min extra (4,45) maar het was maar nodig en ik heb hem nauwelijks. Zou graag nog een half uur willen hebben om niet te stressen.

De kloof is prachtig. Comfortabele fietsen maakten het mogelijk om in korte tijd de omgeving te verkennen.

Mooie tocht zonder de verplaatsingsstress waardoor je meer van het prachtige land kan zien en genieten.

het was heel leuk en de instructeurs waren geweldig