Datums kiezen

Bled
Herfstactiviteiten

Herfstactiviteiten

Bled Herfstactiviteiten: onze aanbevelingen

Vanuit Ljubljana: trip naar het meer en kasteel van Bled

1. Vanuit Ljubljana: trip naar het meer en kasteel van Bled

Het meer van Bled wordt vaak genoemd als de parel van het Sloveense Alpengebied vanwege het smaragdgroene water, de beeldschone ansichtkaartkerk op het eiland, het middeleeuwse kasteel op de rotsachtige klif en enkele van de hoogste toppen van de Sloveense Alpen als achtergrond . Maak een korte wandeling langs de oever van het meer terwijl de schoonheid van de omliggende bergen weerkaatst op het oppervlak van het meer. Ongeacht het seizoen geniet u van de vredige sfeer van het meer en de frisse berglucht. Gelegen bovenop een steile klif, meer dan 100 meter boven het meer, is het kasteel van Bled het iconische beeld van een middeleeuws fort, met torens, wallen, grachten en een terras met een prachtig uitzicht. Het kasteel herbergt een unieke schat: een reconstructie van de houten drukpers van Gutenberg, waarop de meesterdrukker oude druktechnieken met handgeschept papier zal demonstreren. Neem de Pletna-boot, een traditionele boot die alleen in deze regio bekend is, naar het kleine traanvormige eiland in het meer. Bij terugkomst van het eiland kun je stoppen bij de plaatselijke patisserie en de beroemde slagroomtaart van Bled proeven, kremšnita. In de afgelopen 60 jaar hebben ze maar liefst 12 miljoen van deze taarten verkocht - ze zijn absoluut een must-miss en een perfecte manier om je dag compleet te maken. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer. Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

2. Vanuit Ljubljana: dagtour naar de meren van Bled en Bohinj

Geniet van Bled, of het "Beeld van het Paradijs", dat al eeuwenlang bezoekers aantrekt met zijn adembenemende schoonheid. De kalme en uitnodigende wateren van het meer hebben de traditie van het maken van de typische 'pletna'-boten in de 12e eeuw gestimuleerd. Optioneel kun je aan boord van een van deze houten schoonheden stappen om het eiland te bereiken, met zijn romantische kerk en mysterieuze wensbel. Sightseeing in Bled gaat verder met een bezoek aan het indrukwekkende kasteel, gelegen op een klif hoog boven het meer. Ga terug in de tijd in het museum en geniet van het onvergetelijke uitzicht op de omgeving. De Bohinj-vallei wordt omringd door verleidelijke toppen en charmeert bezoekers met zijn inspirerende landschap, kristalheldere wateren van meren en de harmonieuze coëxistentie van mens en natuur. De pittoreske oever van het meer pronkt met de fresco's van de kerk van St. Johannes de Doper. Je hebt tijd om de legende van Zlatorog (Goudhoorn) te ontdekken, te genieten van een prachtig uitzicht over de berg Triglav en de stevige lokale keuken te proberen. Neem je badpak mee in de zomer en neem een late duik in het meer.

Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

3. Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

Ontmoeting in het centrum van Bled om je zelfgeleide e-bike-ervaring naar de Vintgar-kloof te beginnen. Na een korte oriëntatiesessie gaat u op pad om het adembenemende landschap rond de Vintgar-kloof te verkennen. Bij aankomst loop je door de kloof en maak je een cirkel terug naar je e-bike. Er is een veeleisende wandeling bij betrokken en het duurt 2 - 3 uur om te wandelen en te wandelen in de kloof. Vermijd het verkeer, parkeren en wachtrijen en geniet van het uitzicht op het glooiende landschap en de prachtige natuur van het gebied. Met de e-bike die je de heuvels op drijft, geniet je van het uitzicht zonder je in het zweet te werken.

Ljubljana: dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

4. Ljubljana: dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

Je begint de dag met een ophaalservice vanaf je centraal gelegen hotel in Ljubljana en vertrekt met een kleine groep in een minibus met airconditioning naar het meer van Bled.  Tijdens de rit van 1 uur kun je het landelijke Slovenië bewonderen, met onder andere het gletsjermeer en de legendes rond het eiland Bled, het eilandje met de top van een kerk in het midden. Bij aankomst heb je uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en kijk je omhoog naar het middeleeuwse kasteel van Bled, het fort hoog op een klif boven het water. Daarna rijd je met een pletna met twee roeispanen naar het eiland en heb je vrije tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de kerk van Maria Hemelvaart of proef heerlijke potica in het eilandcafé.  Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je je verdiepen in het fort met rode torentjes. Bekijk de meren vanaf grote hoogte vanaf de muren van het kasteel en bezoek het museum om het verhaal van het kasteel uit de 11e eeuw te weten te komen. Daarna keer je weer terug naar de oever van het meer waar je vrije tijd hebt om rond te wandelen. Als je wilt, kun je genieten van plaatselijke specialiteiten, zoals de vanille-slagroomtaart 'kremšnita'. Ga vervolgens na een pauze voor de lunch verder naar je volgende halte, kasteel Predjama. Je kunt je vergapen aan dit opmerkelijke kasteel op de klif en horen hoe het door de eeuwen heen werd uitgebreid nadat het in 1202 werd gebouwd. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de trappen en kamers alleen of samen met een gids te verkennen.  Ten slotte ga je door naar de nabijgelegen grotten van Postojna, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Maak een ritje met de minitrein naar de diepten van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door de griezelige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties. Hoor de verhalen over het ontstaan van de grot en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven – de blinde salamanders die bekendstaan als 'mensenvissen'. Ga dan weer terug naar de minibus en eindig je tour in Ljubljana waar je bij je hotel wordt afgezet.

Vanuit Zagreb: dagtrip naar Ljubljana en het meer van Bled per minibus

5. Vanuit Zagreb: dagtrip naar Ljubljana en het meer van Bled per minibus

Neem een dag de tijd om de geest van het magische Slovenië vast te leggen en bezoek de twee meest zichtbare Sloveense pareltjes. Maak een mooie rit vanuit Zagreb en ontdek de omgeving, voordat je Ljubljana en het Alpenresort Bled gaat verkennen. Vertrek in een kleine groep (max. 8 personen) vanuit de hoofdstad Zagreb en geniet van een mooie rit door het prachtige Kroatische en Sloveense platteland. Maak kennis met het reisschema van de dag, evenals informatie over de bezienswaardigheden die u bezoekt en de algemene geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Aankomst in Ljubljana. Bij aankomst neemt uw gids u mee op een wandeltocht door het stadscentrum. Naast het zien van vele historische gebouwen en monumenten klim je met de kabelbaan naar het 13e-eeuwse middeleeuwse fort, een symbool van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Daar heeft u een spectaculair uitzicht op de stad en de Alpenbergen in de verte. Krijg een beter inzicht in de bezienswaardigheden van de stad en meer vertrouwen om de komende 2 uur van uw vrije tijd zelfstandig te navigeren. Ga verder naar het Alpenresort Bled. Bij aankomst rijd je naar de top van de klif met het oudste kasteel van Slovenië. Laat je hypnotiseren door het uitzicht op het meer van Bled, omgeven door stoïcijnse bergen. Het hele kasteel is één groot museum waar je alles leert over de cultuur en geschiedenis van Bled. Na ongeveer 45 minuten bij het kasteel daal je af naar de stad Bled, die aan de rand van het meer ligt. Ga op ontdekkingstocht, ga zitten voor een kopje koffie, bestel de beroemde slagroomtaart van Bled, of, als je meer avontuurlijk bent ingesteld, huur een fiets en maak een rondje rond het meer. Maak het u gemakkelijk en geniet van een mooie rit terug naar Zagreb.

Vanuit Zagreb: Ljubljana met kabelbaan, kasteel en het meer van Bled

6. Vanuit Zagreb: Ljubljana met kabelbaan, kasteel en het meer van Bled

Ontdek de hoogtepunten van buurland Slovenië tijdens een dagtour vanuit Zagreb. Verken de Sloveense hoofdstad Ljubliana, gevolgd door een bezoek aan het schilderachtige meer van Bled. Begin met ophalen bij uw centraal gelegen hotel in Zagreb of bij Zrinjevac Park. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning voor de mooie rit naar Ljubljana. Bewonder de verscheidenheid aan architecturale stijlen van Ljubljana, de rijke geschiedenis en de eigenzinnige brug met draken tijdens een begeleide wandeling. Neem de kabelbaan naar het kasteel vanwaar je kunt genieten van het prachtige panorama van de Sloveense hoofdstad. Ontdek de hoogtepunten van de stad, maar ook enkele verborgen juweeltjes. Maak vervolgens de korte reis naar de stad Bled, gelegen aan de prachtige oevers van het meer. Bewonder de aanblik van het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 11e eeuw, bovenop een steile klif die 130 meter boven het gletsjermeer uitsteekt. Geniet van het betoverende uitzicht op de Julische Alpen, de Kerk van de Hemelvaart van Maria op het rotsachtige eilandje en de omringende natuurlijke schoonheid. Kom dicht bij het meer en geniet van een wandeling om nog meer adembenemende vergezichten te zien. Je kunt ervoor kiezen om een ritje te maken op een traditionele Pletna-boot, de beroemde slagroomtaart te proberen of te zwemmen voordat je terugkeert naar Zagreb.

Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met Toegangskaarten

7. Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met Toegangskaarten

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Van Ljubljana: Postojna-grot en meer van Bled

8. Van Ljubljana: Postojna-grot en meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Van Triëst: Lake Bled en Ljubljana Tour

9. Van Triëst: Lake Bled en Ljubljana Tour

Vertrek vanuit Triëst en reis naar de hoofdstad van Slovenië voor een rondleiding door Ljubljana. Leer meer over zijn culturele, economische en politieke geschiedenis terwijl je de oude en moderne architectuur van het oude stadscentrum verkent. Ontdek monumenten van de architect Jože Plečnik en hoor hoe hij een belangrijke rol speelde in de beroemdste bruggen, stadspleinen en parken van Ljubljana. Bewonder attracties zoals het stadhuis, stenen lampen van de Triple Bridge en de Cobblers 'Bridge die 2 delen van het middeleeuwse hart van de stad met elkaar verbindt. Bewonder de kathedraal van Ljubljana, de barokke Robba-fontein en gebouwen op het centrale Prešeren-plein. Rijd door naar het bergdorp Bled en ga terug naar de natuur aan het meer rond het eiland Bled. Zie de gotische kerk gewijd aan de Hemelvaart van Maria en maak een wandeling rond het meer. Kijk vol ontzag naar het kasteel van Bled, gebouwd op een afgrond boven het meer, en geniet van een heerlijke vanille en vla crème taart genaamd kremšnita .

Bled: begeleide kajaktocht in een transparante kajak

10. Bled: begeleide kajaktocht in een transparante kajak

Geniet van een ontspannen kajaktocht op het meer van Bled, geschikt voor beginners. Ervaar de charme van het glijden over het water op een transparante kajak waarmee je in het kristalheldere water kunt kijken. Ontmoet je gids en ga aan de slag met je hoogwaardige kajak, peddel en reddingsvest. Begin aan je kajakavontuur. Kijk door de kajak het water in om zilvervisjes te spotten. Bewonder het adembenemende uitzicht op de bergen van de Julische Alpen vanaf het water en let op dieren in het wild. Nachttour, inclusief verlichting/verlichting onder de kajak (exacte starttijd hangt af van de tijd (zonsondergang) van het jaar, klanten worden op de hoogte gebracht via een aparte e-mail)!

48 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Bled

Bled

Andere activiteiten in Bled

Wil je alle activiteiten in Bled bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bled

Een van de best geleide tours die ik heb gedaan. Hoewel je veel op één dag inpakt, voel je je nooit gehaast. Het busje is premium en zo'n pluspunt om in een kleine groep te zijn ... 8 max plus de gids. Onze gids was bedreven in het oversteken van de grens en hielp om weinig tot geen wachttijd te krijgen. De tijd van het jaar hielp daar ook bij. Onze gids was geweldig. Hij gaf ons een wondergeschiedenis terwijl we reden en had onberispelijke aanbevelingen voor vrije tijd.

Perfecte dag met Vasco, een zeer geïnvesteerde en aanwezige gids die veel aanwijzingen en keuzes voor de dag geeft. Het meer van Bled is magisch en is absoluut te doen

Antonio is the best guide ever. Heel vriendelijk, aardig, grappig. Kan geanimeerd vertellen over de geschiedenis van de gebieden etc. Veel gelachen en genoten.

Lake bled is een echte aanrader om te bezoekten. Neven was een super aangename gids.

Aanrader ! Genieten van de prachtige natuur van Slovenië.