Datums kiezen

Bled
Nationale parken

Nationale parken
22 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Bled Nationale parken: onze aanbevelingen

Vanuit Ljubljana: Trip naar het meer van Bled en het kasteel van Bled

1. Vanuit Ljubljana: Trip naar het meer van Bled en het kasteel van Bled

Het meer van Bled wordt vaak genoemd als de parel van het Sloveense Alpengebied vanwege het smaragdgroene water, de beeldschone ansichtkaartkerk op het eiland, het middeleeuwse kasteel op de rotsachtige klif en enkele van de hoogste toppen van de Sloveense Alpen als achtergrond . Maak een korte wandeling langs de oever van het meer terwijl de schoonheid van de omliggende bergen weerkaatst op het oppervlak van het meer. Ongeacht het seizoen geniet u van de vredige sfeer van het meer en de frisse berglucht. Gelegen bovenop een steile klif, meer dan 100 meter boven het meer, is het kasteel van Bled het iconische beeld van een middeleeuws fort, met torens, wallen, grachten en een terras met een prachtig uitzicht. Het kasteel herbergt een unieke schat: een reconstructie van de houten drukpers van Gutenberg, waarop de meesterdrukker oude druktechnieken met handgeschept papier zal demonstreren. Neem de Pletna-boot, een traditionele boot die alleen in deze regio bekend is, naar het kleine traanvormige eiland in het meer. Bij terugkomst van het eiland kun je stoppen bij de plaatselijke patisserie en de beroemde slagroomtaart van Bled proeven, kremšnita. In de afgelopen 60 jaar hebben ze maar liefst 12 miljoen van deze taarten verkocht - ze zijn absoluut een must-miss en een perfecte manier om je dag compleet te maken. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer. Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Vanuit Zagreb: Rondleiding door Ljubljana en het meer van Bled

2. Vanuit Zagreb: Rondleiding door Ljubljana en het meer van Bled

Verken de stadLjubljana en het iconische meer van Bled tijdens een sightseeingtour met gids vanuit Zagreb. Bewonder de barokke en art nouveau-gebouwen, stap aan boord van een boot op het meer en geniet van het panoramische uitzicht op de omgeving voordat je weer terugrijdt naar Zagreb. Je vertrekt in de ochtend vanuit Zagreb en gaat naar de hoofdstad van Slovenië waar je een rondleiding door het oude centrum van Ljubljana maakt. Bekijk enkele van de mooiste werken van de architect Jože Plečnik voordat je de lokale sfeer ervaart en ontdekt waar de bewoners hun eten kopen. Hoor waarom Napoleon een van de populairste politici van de stad was, waarom Slovenië leeft met liefde in zijn naam, en hoe de iconische Drievoudige Brug aan zijn naam is gekomen. Je hebt ook wat vrije tijd om de verborgen plekjes zelf te verkennen. Ga verder naar het Alpenresort Bled en ga naar het oude kasteel dat bovenop een steile klif boven het meer staat. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de omgeving vanaf de terrassen en ga vervolgens aan boord van een traditionele boot om het enige echte eiland van Slovenië te bereiken. Laat de geluksbel luiden en geniet van de zon en de frisse berglucht voordat je in de avond weer bij je hotel wordt afgezet.

Vanuit Ljubljana: Bled meer en Bohinj tocht

3. Vanuit Ljubljana: Bled meer en Bohinj tocht

Geniet van Bled, of het "Beeld van het Paradijs", dat al eeuwenlang bezoekers aantrekt met zijn adembenemende schoonheid. De kalme en uitnodigende wateren van het meer hebben de traditie van het maken van de typische 'pletna'-boten in de 12e eeuw gestimuleerd. Optioneel kun je aan boord van een van deze houten schoonheden stappen om het eiland te bereiken, met zijn romantische kerk en mysterieuze wensbel. Sightseeing in Bled gaat verder met een bezoek aan het indrukwekkende kasteel, gelegen op een klif hoog boven het meer. Ga terug in de tijd in het museum en geniet van het onvergetelijke uitzicht op de omgeving. De Bohinj-vallei wordt omringd door verleidelijke toppen en charmeert bezoekers met zijn inspirerende landschap, kristalheldere wateren van meren en de harmonieuze coëxistentie van mens en natuur. De pittoreske oever van het meer pronkt met de fresco's van de kerk van St. Johannes de Doper. Je hebt tijd om de legende van Zlatorog (Goudhoorn) te ontdekken, te genieten van een prachtig uitzicht over de berg Triglav en de stevige lokale keuken te proberen. Neem je badpak mee in de zomer en neem een late duik in het meer.

Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

4. Vanuit Bled: zelfgeleide e-biketocht rond de Vintgarkloof

Ontmoeting in het centrum van Bled om je zelfgeleide e-bike-ervaring naar de Vintgar-kloof te beginnen. Na een korte oriëntatiesessie gaat u op pad om het adembenemende landschap rond de Vintgar-kloof te verkennen. Bij aankomst loop je door de kloof en maak je een cirkel terug naar je e-bike. Er is een veeleisende wandeling bij betrokken en het duurt 2 - 3 uur om te wandelen en te wandelen in de kloof. Vermijd het verkeer, parkeren en wachtrijen en geniet van het uitzicht op het glooiende landschap en de prachtige natuur van het gebied. Met de e-bike die je de heuvels op drijft, geniet je van het uitzicht zonder je in het zweet te werken.

Vanuit Zagreb: dagtrip naar Ljubljana en het meer van Bled per minibus

5. Vanuit Zagreb: dagtrip naar Ljubljana en het meer van Bled per minibus

Neem een dag de tijd om de geest van het magische Slovenië vast te leggen en bezoek de twee meest zichtbare Sloveense pareltjes. Maak een mooie rit vanuit Zagreb en ontdek de omgeving, voordat je Ljubljana en het Alpenresort Bled gaat verkennen. Vertrek in een kleine groep (max. 8 personen) vanuit de hoofdstad Zagreb en geniet van een mooie rit door het prachtige Kroatische en Sloveense platteland. Maak kennis met het reisschema van de dag, evenals informatie over de bezienswaardigheden die u bezoekt en de algemene geschiedenis van Kroatië en Slovenië. Aankomst in Ljubljana. Bij aankomst neemt uw gids u mee op een wandeltocht door het stadscentrum. Naast het zien van vele historische gebouwen en monumenten klim je met de kabelbaan naar het 13e-eeuwse middeleeuwse fort, een symbool van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Daar heeft u een spectaculair uitzicht op de stad en de Alpenbergen in de verte. Krijg een beter inzicht in de bezienswaardigheden van de stad en meer vertrouwen om de komende 2 uur van uw vrije tijd zelfstandig te navigeren. Ga verder naar het Alpenresort Bled. Bij aankomst rijd je naar de top van de klif met het oudste kasteel van Slovenië. Laat je hypnotiseren door het uitzicht op het meer van Bled, omgeven door stoïcijnse bergen. Het hele kasteel is één groot museum waar je alles leert over de cultuur en geschiedenis van Bled. Na ongeveer 45 minuten bij het kasteel daal je af naar de stad Bled, die aan de rand van het meer ligt. Ga op ontdekkingstocht, ga zitten voor een kopje koffie, bestel de beroemde slagroomtaart van Bled, of, als je meer avontuurlijk bent ingesteld, huur een fiets en maak een rondje rond het meer. Maak het u gemakkelijk en geniet van een mooie rit terug naar Zagreb.

Ljubljana: Dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

6. Ljubljana: Dagtocht Slovenië naar Bled, Postojna en Predjama

Je begint je groepsreis met een pick-up van je hotel in het centrum van Ljubljana en vertrekt naar het meer van Bled in een minibus met airconditioning. Tijdens de 1 uur durende reis kun je het Sloveense platteland, het door gletsjers gevormde meer en de legendes rond het eiland Bled, het eilandje in het midden, bewonderen. Bij aankomst kun je genieten van het uitzicht op het meer en de torenhoge bergen en je ogen uitkijken op het middeleeuwse Kasteel van Bled, het fort dat hoog op een klif boven het water uittorent. Daarna rijd je in een tweespan pletna naar het eiland en heb je vrije tijd om het eiland te verkennen. Bezoek de kerk van Maria Hemelvaart of proef heerlijke potica in het eilandcafé. Vervolgens word je naar het kasteel van Bled gereden en kun je een kijkje nemen in het rood getorenteerde fort. Absorbeer het uitzicht in vogelvlucht over de meren vanaf de muren en bezoek het museum om de geschiedenis van het kasteel vanaf zijn oorsprong in de 11e eeuw in kaart te brengen. Daarna keer je terug naar het meer voor vrije tijd om rond te wandelen. Als je wilt, kun je een plaatselijke specialiteit proeven, kremšnita vanille roomtaart. Dan, na een lunchpauze, reis je verder naar je volgende halte, het Predjama kasteel. Je kunt je verbazen over dit opmerkelijke kasteel op de klif en horen hoe het door de eeuwen heen is uitgebreid nadat het in 1202 werd gebouwd. Daarna kun je op eigen houtje of met een gids de trappen en kamers verkennen. Tenslotte ga je verder naar de Postojna grot, de meest bezochte toeristische attractie van Slovenië. Rijd met de minitrein de diepte in van dit ondergrondse netwerk en volg dan een gids door de spookachtige grotten. Bewonder de bizarre stalactieten, stalagmieten en rotsformaties. Hoor de verhalen over het ontstaan van de grot en de zeldzame amfibieën die in de ondergrondse rivieren leven - de blinde salamanders die bekend staan als 'mensenvissen'. Keer dan terug naar de minibus en eindig je tour in Ljubljana met een drop-off bij je hotel.

Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met toegangsbewijzen

7. Vanuit Ljubljana: Meer van Bled & Postojna Grot met toegangsbewijzen

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Vanuit Zagreb: Ljubljana met kabelbaan, kasteel en het meer van Bled

8. Vanuit Zagreb: Ljubljana met kabelbaan, kasteel en het meer van Bled

Ontdek de hoogtepunten van buurland Slovenië tijdens een dagtour vanuit Zagreb. Verken de Sloveense hoofdstad Ljubliana, gevolgd door een bezoek aan het schilderachtige meer van Bled. Begin met ophalen bij uw centraal gelegen hotel in Zagreb of bij Zrinjevac Park. Leun achterover en ontspan in een voertuig met airconditioning voor de mooie rit naar Ljubljana. Bewonder de verscheidenheid aan architecturale stijlen van Ljubljana, de rijke geschiedenis en de eigenzinnige brug met draken tijdens een begeleide wandeling. Neem de kabelbaan naar het kasteel vanwaar je kunt genieten van het prachtige panorama van de Sloveense hoofdstad. Ontdek de hoogtepunten van de stad, maar ook enkele verborgen juweeltjes. Maak vervolgens de korte reis naar de stad Bled, gelegen aan de prachtige oevers van het meer. Bewonder de aanblik van het indrukwekkende middeleeuwse kasteel dat dateert uit de 11e eeuw, bovenop een steile klif die 130 meter boven het gletsjermeer uitsteekt. Geniet van het betoverende uitzicht op de Julische Alpen, de Kerk van de Hemelvaart van Maria op het rotsachtige eilandje en de omringende natuurlijke schoonheid. Kom dicht bij het meer en geniet van een wandeling om nog meer adembenemende vergezichten te zien. Je kunt ervoor kiezen om een ritje te maken op een traditionele Pletna-boot, de beroemde slagroomtaart te proberen of te zwemmen voordat je terugkeert naar Zagreb.

Ljubljana en het meer van Bled: bustour van een hele dag vanuit Triëst

9. Ljubljana en het meer van Bled: bustour van een hele dag vanuit Triëst

Breng een bezoek aan de groene hoofdstad van Europa in 2016. Geniet van een rondleiding met comfortabele en nieuwe bussen in het hart van Europa, met een groot historisch, cultureel en landschappelijk erfgoed. Loop met je gids door de straten van het centrum, verzameld rond de rivier de Ljubljanica, en bewonder de elegante gebouwen in barokstijl en art nouveau die kenmerkend zijn voor de stad. Ontdek de meest charmante en karakteristieke hoekjes van Ljubljana, zoals de kleurrijke openluchtmarkt naast de kathedraal van St. Nicolaas, het stadhuis, de drievoudige brug die naar de steegjes van de oude stad leidt. Met prachtige barokke architectuur in de Oostenrijks-Hongaarse stijl heeft de stad de bijnaam Witte Stad verdiend. Profiteer van de vele levendige cafés in de oude stad terwijl u geniet van vrije tijd voor de lunch. Bezoek 's middags het betoverende meer van Bled, de Alpenparel van Slovenië. Genesteld in een spectaculaire natuurlijke omgeving, met een sprookjesachtig eiland dat uit het water oprijst, trekt het meer van Bled toeristen van over de hele wereld. U kunt wandelen over het panoramische pad rond het meer, een bezoek brengen aan de gotische kerk van S. Maria Assunta en zijn klok van verlangens, op het eiland Bled, in het midden van het meer.

Vanuit Ljubljana: Postojna grot, Predjama kasteel en het meer van Bled

10. Vanuit Ljubljana: Postojna grot, Predjama kasteel en het meer van Bled

Ontdek 2 van de beste natuurlijke attracties van Slovenië met een gids. Bezoek het charmante stadje Bled met zijn prachtige meer en bewonder de stalagmieten in de Postojna-grot. Ontmoet uw gids in uw hotel in het centrum van Ljubljana en geniet van uw rit terwijl u op weg gaat naar 2 van de meest betoverende natuurlijke wonderen van Slovenië, het Meer van Bled en de Postojna-grot. Bezoek eerst de Postojna-grot. Betreed een mysterieuze wereld van ondergrondse gangen, spelonken en grote zalen, versierd met druipstenen, doorschijnende gordijnen en pilaren in fascinerende vormen en kleuren. Keer terug in het daglicht en ontdek het verbazingwekkende kasteel van Predjama, de zetel van de roversridder Erasmus. Leer meer over de geschiedenis van uw gids en bewonder het uitzicht op het weelderige, landelijke Slovenië. Dan gaan we naar het tweede natuurwonder, het adembenemende meer van Bled. Geniet van een rondleiding langs de beste locaties met uw gids. Maak een tochtje op het smaragdgroene water van het meer van Bled in een van de traditionele 'Pletna'-boten om het enige eiland van Slovenië te ontdekken en kijk of het luiden van de kerkklok je wensen vervult. Geniet daarna van een aangename wandeling rond het meer, klim naar het mysterieuze kasteel van Bled of trakteer uzelf op een stuk (of twee) heerlijke slagroomtaart uit Bled. Leun daarna achterover en ontspan tijdens uw rit terug naar Ljubljana. In de zomer kun je zwemkleding meenemen, om een duik te nemen in het meer Houd er rekening mee dat vanwege het winterseizoen en de kortere uren met daglicht een deel van onze tour in het donker kan plaatsvinden. Bovendien moeten deelnemers zich ervan bewust zijn dat de Pletna-boottocht mogelijk niet beschikbaar is tijdens onze middagtochten vanwege hun winterschema. We stellen uw begrip op prijs. We streven ernaar om de best mogelijke ervaring te bieden, ongeacht het seizoen.

Bled

Bled

Veelgestelde vragen over Nationale parken in Bled

Welke andere activiteiten dan Nationale parken zijn de moeite waard in Bled?

Andere activiteiten in Bled

Wil je alle activiteiten in Bled bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bled

Gemiddelde beoordeling

5.0 / 5

gebaseerd op 17 beoordelingen

Dit was een geweldige dagtocht naar Vintgar, Bled en Bohinj. Een multi-internationale groep van zeven toeristen, vakkundig geleid door Lana, wier kennis en enthousiasme geen grenzen leken te kennen. We verlieten Ljubljana kort na 8.00 uur en waren kort na 18.00 uur terug bij het ophaalpunt. De dag was goed uitgebalanceerd met 2 uur in de kloof, 1 uur aan het meer van Bohinj (met meer tijd hadden we de panoramische boottocht op het meer kunnen maken) en 3 uur aan het meer van Bled, waardoor we het kasteel konden bezoeken en rondlopen een deel van het meer en de kerk op het eiland. Al met al een fantastische dag sightseeing, extra speciaal gemaakt door onze gids en extreem goed herfstweer.

Het was heel mooi om op de fiets in Vintgar aan te komen. Het landschap is fenomenaal en de reis is zeer aangenaam. De fietsen waren in perfecte staat en ze geven je ook een helm, ketting en slot. Aan de andere kant is het bezoek aan Vintgar prachtig en één van die dingen die je moet doen als je in de buurt van Bled bent. Hij benadrukte ook de aandacht van de mensen van het bedrijf, wat uitzonderlijk was. In mijn geval moest ik mijn reservering wijzigen en de datum wijzigen met zeer weinig voorafgaande kennisgeving en ze hebben me daarbij geholpen zodat alles perfect werkte. 100% aan te bevelen.

Deze dagtocht was een van de beste ervaringen die we ooit hebben gehad. Vooral Dado, onze gids, was een heel bijzonder persoon, de beste gids en dat meen ik, aangezien hij ons bijna over alles van Slovenië vertelde. Ook was hij erg vriendelijk en grappig en dat maakte de reis tot een geweldige ervaring. Deze reis combineerde 3 fantastische locaties en we hadden tijd om van ze allemaal te genieten. Verder is alles verlopen zoals gepland. Dado, we hopen je snel in Athene te zien.

Aangenaam, meer wandelen dan verwacht, vooral bij Vintgar Gorge, overal prachtige landschappen. Enige nadeel: geen tijd voor een goede lunch, tussendoortje met cake en ijs. Kaya onze gids geweldig. Leuke mensen ontmoet tijdens de tour, iedereen zorgde voor elkaar.

Kortom ongelooflijke ervaring. Geweldige gids en prachtige plekken om te bezoeken