Blenheim Palace

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Blenheim Palace: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Blenheim Palace, Downton Abbey Village & Cotswolds

1. Blenheim Palace, Downton Abbey Village & Cotswolds

Blenheim Palace Blenheim Palace is een meesterwerk van Engelse barokke architectuur en de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. De prachtige staatsruimtes zijn vol met kunstwerken van onschatbare waarde en prachtige wandtapijten. Het paleis wordt nog steeds bewoond door de hertog van Marlborough. De tuinen zijn gelegen in meer dan 754 hectare grond met een prachtige watertuin. De Cotswolds In de Cotswolds bezoek je een van de mooiste dorpen in de regio, Bourton-on-the-Water. Dit dorp is een   absolute must. Het wordt wel het "Venetië van de Cotswolds" genoemd, vanwege de mooie bruggen over de langzaam stromende rivier in het centrum. Downton Abbey Village Je bezoekt ook het dorp Bampton, waar vele scènes uit de populaire serie Downton Abbey werden gefilmd. Bekijk de gebouwen die gedeeltelijk dienst deden als het huis van Isobel Crawley, Downton Cottage Hospital, de kerk en ook de locaties van twee fictieve pubs, The Grantham Arms en The Dog & Duck.

...
Toegangsbewijs Blenheim Palace

2. Toegangsbewijs Blenheim Palace

Ontdek het huis van de 12e hertog en hertogin van Marlborough en de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. Bewonder dit meesterwerk van 18e-eeuwse barokke architectuur, dat enkele van de mooiste antieke collecties van Europa herbergt. Volg een rondleiding door de State Rooms en bewonder de portretten, wandtapijten en prachtige meubels terwijl je meer te weten komt over de 300-jarige geschiedenis van deze National Treasure. Bezoek de Churchill-tentoonstelling en leer alles over het leven van de grote premier, te beginnen met zijn geboorte in Blenheim Palace in 1874. De tentoonstelling bevat foto's, uittreksels uit zijn dagboeken, kunstvoorwerpen en een aantal andere elementen. Verken deze werelderfgoedlocatie in een park van meer dan 2000 hectare, aangelegd door een van de beroemdste landschapsarchitecten van het VK, Lancelot 'Capability' Brown. Maak een wandeling naar de Grand Cascades of rond het meer om enkele van de mooiste uitzichten in Engeland te bewonderen. Ontdek de vele formele tuinen, waaronder de rozentuin, de Churchill Memorial Garden, de waterterrassen en de geheime tuin. Een korte rit met de miniatuurtrein verwijderd van het paleis zijn de Pleasure Gardens, met een Giant Hedge Maze, Butterfly House, Lavender Garden en een tentoonstelling over hoe de tuinen zijn gebruikt en onderhouden gedurende de geschiedenis van het paleis.

...
Filmlocaties Downton Abbey & Blenheim Palace dagtour

3. Filmlocaties Downton Abbey & Blenheim Palace dagtour

Laat Londen even voor wat het is en ga op weg naar de kalksteenheuvels van Oxfordshire om de belangrijkste filmplekken van de hitserie Downtown Abbey te bekijken. De eerste halte van deze dagtour is de Yew Tree Farm (Cogges). Na een pauze voor thee of koffie in het gezellige aangeklede en rustieke Cogges café geniet je van een rondleiding en kom je meer te weten over de relatie tussen de pachters en de eigenaren van een boerenbedrijf. Vervolgens neem je een korte rit naar Bampton, een idyllisch Oxfordshire Cotswold dorp. Het dorp is veelzijdig gebruikt tijdens het filmen van Downton. De Bampton-bibliotheek was de plek van het Downton Cottage Ziekenhuis en de operaties van de doktoren. De St. Mary's kerk werd gebruikt als de Downton kerk en de Churchgate House werd gebruikt als het familiehuis van de Crawleys. Je loopt langs de straat die werd gebruikt voor de scènes van de winkels, het postkantoor en de Grantham Arms. Het bijzondere stadje Burford, dat normaliter bekend staat als de Gateway naar de Cotswolds, is een uitstekende plek voor de lunch. Hier heb je namelijk de kans om de bekende Wool kerk te bewonderen, die gebouwd kon worden door de rijkdom van de wolhandel. Slenter vervolgens over de Middeleeuwse markt. Na de lunch geniet je van een rit door het platteland van Oxfordshire Cotswolds. Neem een stop en route bij de Swan Inn in Swinbrook. De Swan Inn werd gebruikt als de plek waar Lady Sybil er van door ging met Branson, de chauffeur van de familie! Bij het naderen van het Blenheim Palace zie je de graven van Sir Winston en Lady Churchill in het stadje Bladon. Aangekomen bij het Blenheim Palace begint de rondleiding met een introductie van het boven en beneden leven van een hiërarchische samenleving. Dit historische gebouw, dat werd gebouwd in de 18e eeuw voor de eerste Duke van Marlborough, John Churchill, was de geboorteplaats van Winston Churchill in 1874. Terwijl je van kamer naar kamer gaat, ontdek je hoe de aristocratie leefde en hoe de staatsappartementen in belang toenamen. Na deze bezichtiging van het huis is er tijd voor een wandeling door de tuinen, waar de tempel van Diana te vinden is en waar Sir Winston Churchill een huwelijksaanzoek deed aan Clementine Hozier in 1908.

...
Van Oxford: Cotswold-proeverij van een halve dag

4. Van Oxford: Cotswold-proeverij van een halve dag

Verlaat de middeleeuwse stad Oxford en ga eerst naar het mooie dorpje Minster Lovell. Loop door het dorp en zie de mooie huisjes met rieten daken en de rivier de Windrush. Ontspan tijdens een mooie rit die u door de idyllische gehuchten Asthall en Swinbrook voert naar het oude marktstadje Burford, de 'poort naar de Cotswolds'. Geniet van de tijd om te snuffelen in de glooiende High Street van Burford, met zijn eigenzinnige winkels en cafés. Ga verder door de oude steengroevedorpen Taynton en de Barringtons, waar een panoramische rit u naar Bourton-on-the-Water brengt, vaak het 'Venetië van de Cotswolds' genoemd. Dwaal langs de oevers van de schilderachtige rivier de Windrush met zijn oude stenen bruggen of stop voor een verfrissing in een van de vele cafés. Als u Bourton-on-the-Water verlaat, klimt u naar Stow Hill naar Stow-on-the-Wold, de hoogstgelegen stad in de Cotswolds en een marktstad sinds de 12e eeuw. Stow staat bekend om zijn vele antiekwinkels en kunstgalerijen, evenals vele andere winkels en cafés. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de St. Edward's Church met zijn oude deur die de schrijver Tolkien inspireerde. Op je weg terug naar Oxford passeer je de marktstad Chipping Norton en Woodstock, de locatie van Blenheim Palace, de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. Stop voor een korte fotostop van het paleis voordat je terugkeert naar Oxford.

...
Vanuit Londen: Cotswolds, Country Pub Lunch en Blenheim Palace

5. Vanuit Londen: Cotswolds, Country Pub Lunch en Blenheim Palace

Rijd door de smalle, kronkelende straatjes van de Windrush-vallei naar Minster Lovell, met zijn lint van rieten huisjes langs de hoofdstraat. Dwaal door Asthall en Swinbrook. beeldschone huizen liggen aan weerszijden van de rivier de Windrush, terwijl de bus over de smalle straatjes naar Stow-on-the-Wold rijdt. Bewonder het dorpsplein en het uitzicht vanaf de heuveltop, voordat u stopt voor een heerlijke lunch in een van de beste pubs van de regio, een traditionele pub in Burford. Ga door naar het naburige Bibury, een dorp dat door auteurs en dichters wordt aangeduid als "het mooiste in Engeland." Bewonder de heldere, met forel gevulde stroom en het dorpspleintje, voordat je door het enkelsporige landweggetje gaat, door Ablington. Reis een beetje verder door deze afgelegen vallei voordat je verder gaat naar Bourton-on-the-Water, ook wel bekend als 'Het Venetië van de Cotswolds' met zijn stroom die door het centrum van het dorp stroomt, bezaaid met stenen bruggen. De tour gaat verder na de lunch naar Woodstock en het prachtige Blenheim Palace - het grootste privé-huis in het land en de geboorteplaats van niemand minder dan Winston Churchill. Het dateert uit 1704 en het prachtige landschap omringt het paleis. Verken het weelderige interieur, zie de kamer waar Sir Winston Churchill werd geboren en bewonder de grote eetzaal en bibliotheek. Een prachtige manier om de dag voor de ontspannen rit terug naar Londen te eindigen.

...
Oxford and The Cotswolds: 3-daagse tour met kleine groepen

6. Oxford and The Cotswolds: 3-daagse tour met kleine groepen

De eerste dag van je tour begint met het verlaten van Londen om 09.15 uur, waarna je de werelderfgoedlocatie van Blenheim Palace bezoekt. Leer meer over de geschiedenis, verken de tuinen of maak zelfs een ritje op de eigen miniatuurspoorlijn van het landgoed. Na de lunch gaat u verder naar de Rollright Standing Stones, dit zijn een oud complex van neolithische en bronstijdmonumenten die op de top van de Cotswold Hills liggen. Deze prachtige locatie markeert het grensgebied tussen de grote graafschappen Oxfordshire en Warwickshire. Je sluit de middag af met een bezoek aan de Hook Norton Brewery, waar je leert over de productie van bier in een van de mooiste gebieden van de Cotswolds en geniet van een liefdevol geproduceerd lokaal drankje. Aan het einde van deze dag reist u naar Stratford Upon Avon, waar u de komende twee nachten zult verblijven. Op de tweede dag reist u naar Warwick Castle, een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland. Warwick Castle dateert uit de tijd van Willem de Veroveraar en wordt vaak genoemd als een van de beste historische monumenten in Groot-Brittannië. In de vroege namiddag keert u terug naar Stratford Upon Avon, de geboorteplaats en thuisbasis van de toneelschrijver William Shakespeare. Hier krijgt u de kans om de plaatsen te verkennen die het leven van Shakespeare hebben gevormd, door de geboorteplaats van Shakespeare te bezoeken. Aan het einde van deze dag overnacht u in Stratford en geniet u van de sfeer van deze historische en inspirerende nederzetting. Op de ochtend van je laatste dag verlaat je Stratford Upon Avon op een reis naar de Cotswolds, een enorm gebied dat vijf provincies beslaat en een verscheidenheid aan unieke landschappen en charmante dorpjes biedt. De glooiende heuvels, dorpen en boerderijen in dit gebied geven je een kijkje in de tijd naar Engeland met een zachter tempo van leven. De eerste stop van de dag is Broadway Tower, een unieke Saksische toren met een nieuwsgierige geschiedenis. Bezoek dan Stow on the Wold, de hoogste van de Cotswolds-steden. Het grote marktplein getuigt van de enorme markten en beurzen die ooit werden gehouden in deze heuveltop marktstad. Je gaat door naar Bourton on the Water, genesteld in de glooiende heuvels van Cotswolds. Bekend als "Het Venetië van de Cotswolds", heb je tijd om dit oude dorp te verkennen dat op deze plek heeft gestaan sinds de Angelsaksische tijd. Je laatste stop van de tour is in de stad Oxford, hier heb je tijd om de prachtige monumentale gebouwen te verkennen, het terrein van de hogescholen te verkennen, een van de uitkijkpunten te beklimmen om de skyline in te nemen, of bekijk de kunst- en antiekcollecties in het Ashmolean Museum. Aan het einde van deze dag keert u terug naar Londen.

...
Stratford, Warwick & Blenheim PrivateTour uit Londen

7. Stratford, Warwick & Blenheim PrivateTour uit Londen

Deze dagtour biedt een rijke verscheidenheid aan opties op een route die door de universiteitsstad Oxford loopt naar de prachtige stad Woodstock en Blenheim Palace, voordat je naar het noorden gaat naar Stratford-Upon-Avon en Warwick Castle. Tours halen op en af bij uw hotel in het centrum van Londen op een tijdstip dat bij u past. Uw chauffeur biedt een panoramische rondleiding langs historische hoogtepunten terwijl u in noordwestelijke richting van centraal Londen naar de historische stad Oxford gaat, de zetel van een van de oudste universiteiten ter wereld. Je kunt even pauzeren in het prachtige stadje Woodstock om Blenheim Palace, de geboorteplaats van Churchill, te bezoeken met prachtige Capability Brown-tuinen waar je heerlijk kunt rondwandelen. In Stratford kun je een selectie van sites bekijken die horen bij Shakespeare, van zijn geboorteplaats tot Anne Hathaway's Cottage. Sluit de dag af in het prachtige middeleeuwse Warwick Castle gelegen aan de bocht van de rivier de Avon. Een van de meest populaire kastelen in Engeland, de formele, aangelegde tuinen zijn een speciale traktatie Voor een extra traktatie kunt u de diensten inhuren van een Blue Badge Guide die u zal vergezellen en fascinerende inzichten zal verschaffen in enkele van de meest geliefde bestemmingen van het Verenigd Koninkrijk binnen een dag van Londen.

...
Blenheim Palace-tour van een halve dag vanuit Londen

8. Blenheim Palace-tour van een halve dag vanuit Londen

Ontdek het uitgestrekte landgoed van Blenheim Palace in het dorp Woodstock in Oxfordshire tijdens een tour van een halve dag vanuit Londen, reizend met een privéauto. Blenheim, het enige niet-koninklijke of religieuze paleis in het Verenigd Koninkrijk, is het voorouderlijk huis van de hertogen van Marlborough en werd gebouwd tussen 1705 en 1722. Bewonder bij aankomst het weelderige interieur en ontdek een meesterwerk van barokke architectuur. Ooit de thuisbasis van Winston Churchill, omvatten de paleiskamers de imposante Grote Zaal en de staatsappartementen. Bekijk prachtige portretten en wandtapijten, maar ook antieke meubels en porseleinen displays. Dwaal vervolgens door meer dan 2.000 hectare prachtig aangelegde tuinen en terreinen. Bekijk de waterterrassen van de Formal Gardens en ga de uitdaging aan van het Marlborough Maze in de Pleasure Gardens. Wandelingen over het terrein brengen je naar het Pump House, de rozentuinen, het Boathouse en meer.

...
Van Oxford: Cotswolds en Blenheim Palace met Pub Lunch

9. Van Oxford: Cotswolds en Blenheim Palace met Pub Lunch

Deze tour met kleine groepen vindt plaats in het meest opvallende landschap van Engeland, de regio van de Cotswolds. De kleine, uitvoerende voertuigen laten de tour buiten de gebaande paden gaan door de vallei van de rivier de Windrush, en langs enkelsporige wegen naar de stad Burford. Maak een begeleide wandeling naar de historische kerk en ga na verder onderzoek verder naar de Coln Valley en de charmante Bibury, ooit beschreven als het mooiste dorp in Engeland. Wandel door de waterweiden en zie de historische Arlington Row, een groep oude huisjes van de wever. Het gaat dan verder naar Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold, terwijl je ondertussen de lommerrijke, kronkelende landweggetjes inneemt waar grote touringcars niet op kunnen rijden. Geniet daarna van een lunch in een traditionele landelijke pub. Menukeuzes zijn onder meer Pan Roast Chicken Breast, geserveerd met Aardappelcake, Roast Carrots & Dragon Cream, of Vegetarische specialiteit van de dag; voorbeelden zijn gekarameliseerde polentacake, geserveerd met auberginekaviaar, gekonfijte sjalotten, rucola en parmezaanse kaas (v) OF geitenkaas en tomatenkroketten met zonnebloemen. Ontdek vervolgens het prachtige dorp voordat de tour vertrekt voor de laatste en misschien wel meest indrukwekkende stop, Blenheim Palace. Ga vervolgens naar Blenheim Palace, het grootste particuliere huis in Groot-Brittannië, de thuisbasis van de 12e hertog van Marlborough en de geboorteplaats van Sir Winston Churchill in 1874. Het huis werd meer dan 300 jaar geleden ontworpen door Sir John Vanburgh om het paleis te evenaren van Versailles. Je kunt een rondleiding krijgen door de prachtige kamers, een wandeling maken door de prachtige tuinen, de tentoonstelling Winston Churchill bekijken, terwijl je geniet van de pure weelde en adembenemende schoonheid van het paleis voordat je terugkeert naar Oxford.

...
Vanuit Oxford: Cotswold Explorer-dagtour

10. Vanuit Oxford: Cotswold Explorer-dagtour

Begin je onvergetelijke Cotswold-reis door aan boord te gaan van de minibus in Oxford. Ga vervolgens op een mooie rit naar het charmante dorpje Minster Lovell. Geniet van het zien van de mooie huizen met rieten daken en het verkennen van de verwoeste 15e-eeuwse hal. Vervolg de route door de idyllische dorpjes Asthall en Swinbrook naar Burford, de 'Gateway to the Cotswolds'. Maak hier een stop om je de tijd te geven om door de glooiende High Street te slenteren en rond te snuffelen in de eigenzinnige winkels en cafés. Reis vervolgens verder op uw panoramische rit door de oude steengroevedorpen Taynton en de Barringtons richting Bourton-on-the-Water, het 'Venetië van de Cotswolds'. Maak een wandeling langs de schilderachtige rivier de Windrush, doorkruist met prachtige stenen bruggen. Volg vanuit Bourton-on-the-Water de route door enkele betoverende Cotswold-dorpen naar Broadway met zijn gouden stenen huizen. Zoek een pub of café voor de lunch in dit dorp dat kunstenaars en schrijvers inspireerde, zoals Frank Millet, JM Barrie en William Morris. Bezoek na de lunch het prachtige marktstadje Chipping Campden, met zijn oude markthal en wolkerk. Verken vervolgens Stow-on-the-Wold, de hoogste stad in de Cotswolds. Hier kunt u bladeren door de smalle wandelpaden en de antiekwinkels en kunstgalerijen. Keer tenslotte terug naar Oxford via het bruisende marktstadje Chipping Norton met een laatste korte fotostop in Woodstock, de site van Blenheim Palace (de geboorteplaats van Sir Winston Churchill).

...

Sitemap Blenheim Palace

Wil je alle activiteiten in Blenheim Palace ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.