Kies data

Blue Lagoon, IJsland

Geniet van het warme, geothermische water en neem het IJslandse natuurschoon in je op.

Blue Lagoon, IJsland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Blue Lagoon: entree met drankje, handdoek en moddermasker

1. Blue Lagoon: entree met drankje, handdoek en moddermasker

Geniet van de wereldberoemde Blue Lagoon en met dit ticket voor het 'Comfortpakket' heb je toegang tot de legendarische wateren, inclusief gebruik van een handdoek en een silica-moddermasker. Ervaar de diepe ontspanning van het nippen aan een gratis drankje terwijl je geniet aan de bar in het water. Loop langs een lavagang van 300 meter naar de ingang van het hoofdcomplex. Ervaar nieuwe dimensies van welzijn die de Blue Lagoon te bieden heeft. Het complex omvat 8.700 vierkante meter geothermisch zeewater en beschikt over een sauna, stoombad, massagewaterval, swim-up bar en maskers Geniet van de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon. Wandel rond, drijf in de geneeskrachtige wateren, socialize of mediteer – ontspan zoals jij dat wilt. Je entree is inclusief een gratis drankje van de swim-up bar. Kies uit sapjes, smoothies, frisdranken en alcoholische dranken. Gebruik het bijgeleverde silica-moddermasker aan de in-water maskerbar en voel hoe je huid weer straalt terwijl het silica – het iconische helende element van de lagune – je reinigt en verstevigt. Ga terug naar de maskerbar om extra maskers te kopen met de andere schatten van de lagune – algen, mineralen of lava.

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

2. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Geniet van een veilige en betrouwbare transfer tussen het centrum van Reykjavík en de wereldberoemde Blue Lagoon, waarbij je kunt kiezen tussen het comfortpakket en het premium pakket. Beleef de rust van de unieke geothermische, melkachtige blauwe zeewateren, door velen beschouwd als een unieke ervaring en een niet te missen onderdeel van je vakantie in IJsland. Er zijn vele verschillende vertrektijden van en naar Reykjavik, zodat je op jouw eigen tempo kunt verkennen. De Blue Lagoon werd in 1976 gevormd tijdens een operatie in de nabijgelegen geothermische energiecentrale. In de daaropvolgende jaren begonnen mensen in het water te baden en de silicamodder op hun huid aan te brengen. Het staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De Blue Lagoon is omgeven door een bemost lavaveld en biedt een ongelooflijk landschap, met ultramoderne faciliteiten en een buitenaardse sfeer. Kies tussen twee verschillende beschikbare pakketten en neem de tijd om te ontspannen.Daarna keer je terug naar Reykjavik. Jouw retourticket is flexibel/open en kan worden gebruikt voor alle vertrekken vanaf de Blue Lagoon.

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

3. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Je reis naar een wereldwonder begint in Reykjavík, waar je door een Smartbus wordt opgehaald bij je hotel of pension en naar het busstation Destination Blue Lagoon wordt gebracht. Vanaf daar reis je in 45 minuten met een luxe touringcar naar de Blue Lagoon, en kom je onderweg langs historische lavavelden en de buitenaardse vergezichten van het Reykjanes UNESCO Global Geopark. Bij aankomst loop je door een lavagang van 300 meter naar de ingang van het hoofdcomplex. Na het inchecken ontvang je een handdoek en een elektronisch polsbandje dat fungeert als sleutel voor je kluisje en waarmee je tijdens je verblijf contantloze aankopen kunt doen. Als je eenmaal hebt gedoucht en je zwemkleding hebt aangetrokken, stap je in het legendarische blauwe water. De lagune, die 8.700 m2 aan geothermaal zeewater bevat, laat je kennismaken met nieuwe dimensies van welzijn, en brengt je in harmonie met de transformerende krachten van de natuur. Voel je thuis in de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon en ontdek de geweldige sauna, het stoombad en de massagewaterval en faciliteiten voor versnaperingen en maskers in het water. Wandelen, ronddrijven, genieten, praten, fotograferen, mediteren - de lagune maakt het allemaal mogelijk. Je Blue Lagoon Comfort-ticket omvat ook een gratis drankje naar keuze in de zwembar. Je kunt kiezen uit vruchtensappen, smoothies, frisdranken en sterkere dranken. Ook inbegrepen is een silica-moddermasker bij de maskerbar in het water. Voel hoe de frisheid en glans weer terugkeert op je huid wanneer de silica - het iconische helende element van de lagune - je huid reinigt en versterkt. De maskerbar biedt ook maskers die zijn samengesteld uit andere natuurlijke schatten van de Blue Lagoon: algen, mineralen en lava. Nadat je de verjongende krachten van het water hebt ervaren, kun je het café bezoeken waar je van een verkwikkende, lichte maaltijd, inclusief salade, sandwiches en sushi, kunt genieten. Of maak een wandeling over de wandelpaden om de eeuwenoude lavavelden beter te bekijken. Aan het eind van je ervaring keer je met de bus terug naar Reykjavik, en stap je bij de terminal weer op een Smartbus om bij je accommodatie te worden afgezet.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

4. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

5. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een tour in een minibus langs de Golden Circle met onderweg veel stops bij alle beste locaties. Bekijk natuurfenomenen zoals geisers, watervallen en meren, en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Je bezoekt ook Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Bekijk de breuklijn op de grens met de Noord-Atlantische plaat, en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Loop ook even langs de slapende geiser. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Stop voor de lunch voordat je verdergaat naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Sluit de dag af bij de Blue Lagoon en neem een duik in het geothermische water.

Vanuit Reykjavík: dagtrip Merdalir-vulkaan en Blue Lagoon

6. Vanuit Reykjavík: dagtrip Merdalir-vulkaan en Blue Lagoon

Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en wandel naar de vulkaan Fagradalsfjall tijdens een dagtocht vanuit Reykjavík. Je kunt ook kiezen voor ophaal- en terugbrengservice. Ontspan na de wandeling met een duik in de Blue Lagoon en een gratis drankje. Het avontuur begint met de ophaalservice (indien optie gekozen) vanuit Reykjavík en vanaf daar zet je koers naar het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandel naar de plaatsen waar de vulkanen Fagradalsfjall en Merdalir tot uitbarsting zijn gekomen in de Geldingadalur-vallei. Zie hoe nieuw gevormde groene lava uit de vulkaan neerdaalt in het oude lavamos en de rotsen. Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in de Blue Lagoon. Het warme, helende geothermische water verzacht je spieren en je ziel na afloop van het avontuur op de vulkaan.

Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

7. Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

Ontspan en leun achterover. Je wordt in alle comfort naar de beroemde Blue Lagoon gebracht, vanuit Reykjavik of vanaf de internationale luchthaven van Keflavik. Het vervoer vanuit Reykjavik naar de Blue Lagoon is inclusief een gratis busverbinding naar je hotel, gastenverblijf of dichtstbijzijnde bushalte. Als je verder naar de internationale luchthaven van Keflavik reist, wees je er dan van bewust dat de tocht van de Blue Lagoon naar de Keflavik ongeveer 20 minuten duurt.

Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

8. Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

Ga op een dagexcursie door de Gouden Cirkel om de meest iconische locaties van IJsland te ontdekken en geniet vervolgens van een ontspannen duik in de Blue Lagoon. Je reist in een comfortabele bus en krijgt een met Wi-Fi verbonden tablet, waarop een audiogids staat die met GPS gesynchroniseerd wordt en constant relevante informatie biedt. Bij de belangrijkste haltes krijg je ten minste 45 minuten om de natuur te bewonderen en foto's te maken. Na je vertrek uit Reykjavik rijd je 45-60 minuten en bezoek je vervolgens de Thingvellir-vallei, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie met het grootste zoetwatermeer in IJsland. Vervolgens ga je door naar het Geysir-park, gevuld met stomende geothermale bronnen. Bewonder de Strokkur-geiser die uitbarst tot een hoogte van 35 meter. Bekijk dan de prachtige Gullfoss-waterval, waar het smeltwater van de gletsjer 32 meter diep in een kloof valt. Vervolgens ga je terug naar de hoofdstad en neem je een pauze van 30 minuten in Reykjavik, voordat je in 45 minuten naar de Blue Lagoon rijdt. Eenmaal daar aangekomen heb je ongeveer 3 uur om te baden in het mineraalrijke water, te ontspannen na een dagje bezienswaardigheden bekijken en te reflecteren op de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Geniet van een onvergetelijke ervaring.

Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

9. Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

Je reis begint vanaf Reykjaviks centraal gelegen busstation BSI. De rit van Reykjavik naar de Blue Lagoon duurt ongeveer 50 minuten en is indrukwekkend: onderweg zie je de prachtige lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Eenmaal bij de Blue Lagoon kun je ontspannen in het lichtblauwe water van ongeveer 38 graden. Als je genoten hebt van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, ga je weer op de bus terug naar Reykjavik (50 minuten rijden) of naar de internationale luchthaven Keflavík (20 minuten rijden)* om je middagvlucht te halen. *Volgens de dienstregeling van de aanbieder, die bij het instappen wordt uitgedeeld.

Blue Lagoon & Noorderlicht: excursie met ticket

10. Blue Lagoon & Noorderlicht: excursie met ticket

Je begint de dag met een bezoek aan de Blue Lagoon, waar het mineraalrijke water je een unieke ervaring van dichtbij biedt met IJslands talrijke geothermische bronnen. Deze must-see tijdens je reis naar IJsland is een perfecte manier om te ontspannen en reflecteren over de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Breng 4 uur door bij de lagune en ga dan terug naar Reykjavik voor de excursie naar het noorderlicht. Daarna: het licht. Het poollicht is zowel mysterieus als magisch en je zult het als je het eenmaal gezien hebt nooit meer vergeten. Simpel gezegd is er niets zo IJslands in de winter als de jacht op het noorderlicht.  Het team van experts heeft tientallen jaren ervaring met het analyseren van weerspatronen en bekijkt de voorspellingen voor de bewolking op dagelijkse basis. Ze gaan nooit op pad als ze niet denken dat er een goede kans is om het noorderlicht te zien. De vertrektijden variëren op basis van het seizoen.

25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Blue Lagoon, IJsland

Wil je alle activiteiten in Blue Lagoon, IJsland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blue Lagoon, IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.268 beoordelingen

Een bezoek aan de Blue Lagoon is een fantastische ervaring. Ben er al vele malen eerder geweest en het is elke keer net zo magisch. Het was 18 graden Celsius in Herluften, dus er hing een dichte mist die heen en weer dreef, wat de ervaring nog specialer maakte. Vrij duur bezoek, maar het geld waard. Daarna heerlijk gegeten in het restaurant. Kan worden aanbevolen.

Een super ontspannende avond gehad. Alles perfect geregeld. Het enige wat je zelf mee hoeft te nemen is badkleding en een kam. Alles is verder ter beschikking. Het was heerlijk rustig.

Leuke tocht. Mooie omgeving van Ijsland gezien. We hadden geluk met het weer. Bezoek Blue Lagoon is erg leuk. Eten onderweg erg prijzig, 12,50 euro voor bak soep.

Fantastisch was het. Golden Circle Blue Lagoon, dat moet je gewoon gedaan hebben. Het geld meer dan waard. Zeker als je Hauser als gids hebt.

Fantastisch, maar neem bij koud weer en veel wind iets mee voor op je hoofd