Blue Lagoon, IJsland

Geniet van het warme, geothermische water en neem het IJslandse natuurschoon in je op.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Blue Lagoon, IJsland: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Blue Lagoon: arrangement entree incl. handdoek en drankje

1. Blue Lagoon: arrangement entree incl. handdoek en drankje

Bezoek de wereldberoemde Blue Lagoon en koop het Comfort Package, waarmee je toegang krijgt tot het legendarische water, samen met een handdoek, een silica moddermasker en een drankje aan de in-water bar. Bij aankomst wandel je door een 300 meter lange gang van lava om bij de ingang van het complex te komen. Ervaar de nieuwe dimensies van welzijn die de Blue Lagoon biedt. Het complex omvat 8.700 vierkante meter geothermisch zeewater en beschikt over een sauna, stoombad, massagewaterval, swim-up bar en maskers. Geniet van de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon. Wandel rond, drijf in de geneeskrachtige wateren, socialize of mediteer – ontspan zoals je wilt. Je entree is inclusief een gratis drankje van de swim-up bar. Kies uit sapjes, smoothies, frisdranken en alcoholische dranken. Gebruik het bijgeleverde silica moddermasker aan de in-water maskerbar en voel hoe je huid weer straalt terwijl het silica – het iconische helende element van de lagune – je reinigt en verstevigt. Ga terug naar de maskerbar om extra maskers te kopen met de andere schatten van de lagune – algen, mineralen of lava.

Vanuit Reykjavik: toegang Blue Lagoon met vervoer

2. Vanuit Reykjavik: toegang Blue Lagoon met vervoer

The Blue Lagoon biedt verschillende innovatieve spadiensten en producten die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan IJsland. Overtuig uzelf met frequente vertrekken vanuit Reykjavik in overeenstemming met de openingstijden. De Blue Lagoon werd in 1976 gevormd tijdens een operatie in de nabijgelegen geothermische energiecentrale. In de jaren die volgden, begonnen mensen in het water te baden en de silicamodder op hun huid aan te brengen. Het staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. Kies uit twee verschillende beschikbare pakketten en neem de tijd om te ontspannen. Keer daarna terug naar Reykjavík. Je retourticket is flexibel/open en kan worden gebruikt voor alle vertrekken vanaf de Blue Lagoon.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

4. Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en maak een schitterende reis naar de Fagradalsfjall-vulkaan. Begin je avontuur met een ophaalservice in Reykjavik en reis richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de onderwater warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandel naar de uitbarstende Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. Aanschouw nieuw gevormde groene lava die uit de vulkaan stroomt en verandert in oud lavamos en rotsen. Aan het einde van de dag ga je ontspannen in de Blue Lagoon. Laat het warme, helende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

5. Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

Je reis begint vanaf Reykjaviks centraal gelegen busstation BSI. De rit van Reykjavik naar de Blue Lagoon duurt ongeveer 50 minuten en is indrukwekkend: onderweg zie je de prachtige lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Eenmaal bij de Blue Lagoon kun je ontspannen in het lichtblauwe water van ongeveer 38 graden. Als je genoten hebt van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, ga je weer op de bus terug naar Reykjavik (50 minuten rijden) of naar de internationale luchthaven Keflavík (20 minuten rijden)* om je middagvlucht te halen. *Volgens de dienstregeling van de aanbieder, die bij het instappen wordt uitgedeeld.

Van Reykjavik: bustour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

6. Van Reykjavik: bustour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

Toer in een busje voor maximaal 18 personen door de Gouden Cirkel in IJsland. Je ziet geisers, watervallen, meren en nog veel meer. Je bezoekt Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Grijp je kans om naar de beste plek op aarde te gaan waar je de Mid-Atlantic Ridge kunt bekijken. Bij Strokkur kun je uitbarstingen van wel 20 meter hoog aanschouwen. De geiser barst elke 3 à 4 minuten uit. Loop ook even langs de slapende Geysir. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Daarna is het tijd voor de lunch. Je reist verder naar Kerið, een kratermeer gevuld met blauw-groen water en omgeven door zwart en rood vulkanisch gesteente. Je excursie eindigt bij de Blauwe Lagune, waar je heerlijk kunt badderen in het geothermische water.

Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

7. Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

Ga op een dagexcursie door de Gouden Cirkel om de meest iconische locaties van IJsland te ontdekken en geniet vervolgens van een ontspannen duik in de Blue Lagoon. Je reist in een comfortabele bus en krijgt een met Wi-Fi verbonden tablet, waarop een audiogids staat die met GPS gesynchroniseerd wordt en constant relevante informatie biedt. Bij de belangrijkste haltes krijg je ten minste 45 minuten om de natuur te bewonderen en foto's te maken. Na je vertrek uit Reykjavik rijd je 45-60 minuten en bezoek je vervolgens de Thingvellir-vallei, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie met het grootste zoetwatermeer in IJsland. Vervolgens ga je door naar het Geysir-park, gevuld met stomende geothermale bronnen. Bewonder de Strokkur-geiser die uitbarst tot een hoogte van 35 meter. Bekijk dan de prachtige Gullfoss-waterval, waar het smeltwater van de gletsjer 32 meter diep in een kloof valt. Vervolgens ga je terug naar de hoofdstad en neem je een pauze van 30 minuten in Reykjavik, voordat je in 45 minuten naar de Blue Lagoon rijdt. Eenmaal daar aangekomen heb je ongeveer 3 uur om te baden in het mineraalrijke water, te ontspannen na een dagje bezienswaardigheden bekijken en te reflecteren op de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Geniet van een onvergetelijke ervaring.

Van Reykjavik: kleine groepstour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

8. Van Reykjavik: kleine groepstour Gouden Cirkel & Blue Lagoon

Deze dag is een combinatie van de meest beroemde bezienswaardigheden van IJsland, handig gekoppeld, zodat je meer kunt ervaren. Krijg natuurverschijnselen te zien, zoals geisers, watervallen, meren en nog meer. Bezoek het nationaal park Þingvellir, de historische plaats waar het huidige IJsland werd gesticht. Grijp je kans om naar de beste plek op aarde te gaan om de Mid-Atlantische Rug te zien. Kijk naar de geiser Strokkur, die elke 3-4 minuten water tot 20 meter de lucht in spuit. Kom ook langs de slapende Geysir. Bekijk daarna Gullfoss, die als de mooiste van de 30.000 watervallen van IJsland wordt beschouwd en neem een lunchpauze.  Vervolg je tocht daarna naar Kerið, een kratermeer dat gevuld is met blauw-groen melkachtig water en is omgeven door git zwarte en diep rode hellingen. Sluit je dag af bij de Blue Lagoon, waar je een heerlijk bad kunt nemen in het ontspannende geothermische water.

Vanuit Reykjavik: optie Reykjanes vulkanische wandeling & Blue Lagoon

9. Vanuit Reykjavik: optie Reykjanes vulkanische wandeling & Blue Lagoon

Na een gratis ophaalservice in Reykjavik, maak je een mooie rit langs de lava-vormige kust naar de eerste halte. Eenmaal daar volg je het pad naar de Geldingadalir-vallei onder de hoede van je ervaren gids. Sinds hij in maart 2021 voor het eerst tot leven kwam, heeft de nieuwste vulkaan van IJsland rivieren van gesmolten lava door deze ruige wildernis laten stromen. Honderdduizenden mensen zijn gekomen om de jongste berg ter wereld te zien, en dit is je kans om de gloednieuwe gitzwarte lavavelden met eigen ogen te zien. Laat je leiden door deskundige gidsen naar de vulkaanlocatie en laat zien hoe deze onstuitbare kracht het IJslandse landschap drastisch heeft veranderd. Voordat je aankomt, moet je als eerste Seltun zien, een bijna maanlandschap van rode rotsen, oranje sedimenten, sissende modderpoelen en warmwaterbronnen; laat je verblinden door de veelkleurige kraters en stoomopeningen. Het schiereiland Reykjanes heeft nog meer fascinerende geologische juweeltjes. Bezoek vervolgens de Gunnuhver Hot Springs, een groep actieve modderpoelen en stoomopeningen vernoemd naar een lokale heks die in folklore haar ondergang hier ontmoette, dus pas op. Neem daarna een korte rit van 5 minuten naar Valahnúkamöl, prachtige kliffen van vogels en basaltkolommen die uit de zee oprijzen. Breng hier wat tijd door en geniet van het uitzicht op de iconische bezienswaardigheden, waaronder de vuurtoren van Reykjanesviti, het oudste nog bestaande bouwwerk in zijn soort in IJsland. Van daaruit ga je verder naar de Bridge Between Continents, een plaats waar een kleine metalen loopbrug zich uitstrekt over de steeds groter wordende kloof tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, die de Mid-Atlantische Rug overspant, slechts een paar voet boven het vulkanische zand dat tussen de uiteenvallende continenten. Als laatste optionele deel van de tour ontdek je een van de meest populaire plekken in IJsland, de iconische Blue Lagoon waar melkachtig zeewater contrasteert met zwarte lavavelden. Geniet hier 2 uur lang van al uw zorgen in de Blue Lagoon SPA. Geniet van een perfecte manier om te ontspannen en na te denken over een onvergetelijke dag op het schiereiland Reykjanes.

Vanuit Reykjavik: excursie Blue Lagoon en noorderlicht

10. Vanuit Reykjavik: excursie Blue Lagoon en noorderlicht

Je bezoekt 's middags eerst de beroemdste attractie van IJsland, de Blue Lagoon.  De Blue Lagoon wordt omgeven door een landschap vol met lava en mos. Er zijn hoogstaande voorzieningen, een unieke atmosfeer en silicamaskers die je huid extra stevig en toch ongelooflijk zacht maken. Inbegrepen bij deze combitour is het Blue Lagoon Comfortpakket, waarbij je toegang tot de Blue Lagoon, een silicamoddermasker, gebruik van een handdoek en een drankje naar keuze krijgt.   Daarna ga je terug naar Reykjavik met een nieuwe en comfortabele bus met gratis Wi-Fi. Bij terugkomst in Reykjavik heb je vrije tijd om te ontspannen en wat te eten. Dan begint je excursie naar het noorderlicht. Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, wordt veroorzaakt door het samenspel van zonnedeeltjes en de bovenste rand van de atmosfeer in de buurt van de Noordpool.   De locaties die je bezoekt tijdens je excursie naar het noorderlicht variëren van dag tot dag afhankelijk van de weersomstandigheden. De voorspellingen voor het weer en het noorderlicht worden bekeken om elke avond de beste locatie te vinden om te lichten te zien. Aangezien deze excursie afhankelijk is van de weersomstandigheden, kan het niet gegarandeerd worden dat je het noorderlicht ziet. Als je het noorderlicht niet ziet tijdens deze excursie, mag je gratis nog een keer mee.   Programma 13:00 uur Vertrek naar de Blue Lagoon vanaf busstation BSÍ 14:00 uur Toegang Blue Lagoon met Comfortpakket 16:15 uur Vertrek bus van Blue Lagoon naar Reykjavik 17:00 uur Vrije tijd om te eten en je klaar te maken voor de excursie naar het noorderlicht 20:30 uur Je wordt opgehaald bij je hotel/bushalte (optioneel) 21:00 uur Vertrek excursie op zoek naar het noorderlicht vanaf busstation BSÍ* 24:00 uur Terugkeer in Reykjavik *22:00 uur (25 augustus - 30 september en 15 maart - 15 april)

Sitemap Blue Lagoon, IJsland

Wil je alle activiteiten in Blue Lagoon, IJsland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blue Lagoon, IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.746 beoordelingen

We vonden het erg leuk. Een mooie ervaring. Het was druk bij de ingang, maar je voelt het niet meer in de lagune. We hadden het comfortpakket geboekt. Je kunt een drankje naar keuze kiezen en een siliconen masker halen bij de maskerbar. Om het haar te beschermen dient u de conditioner op het haar te laten zitten, deze is gratis verkrijgbaar. De kleedkamers zijn zeer modern. Bodylotion, shampoo en conditioner zijn gratis verkrijgbaar in de kleedkamer en er is ook een plastic zak voor natte badpakken. Föhn is ook beschikbaar. Wij hebben er erg van genoten. De overdracht verliep zonder problemen. Ze hebben ons zelfs op de terugweg voor het hotel afgezet.

Ik had gemengde beoordelingen gehoord, want de Blue Lagoon is natuurlijk een zeer toeristische plaats om te bezoeken, maar ik ben blij dat ik ermee door ben gegaan en het heb bezocht omdat het geweldig is. Ik zou zeker aanraden om op een doordeweekse dag te gaan, omdat het waarschijnlijk minder druk is dan in het weekend. We waren bijna alleen en hadden de meest ontspannende tijd in het warme water! Pas op dat je je haar niet veel in het water dompelt, omdat het veel uitdroogt! (En dit is niet iets waar je bewust van wordt gemaakt..!)

Mooie ingang, vriendelijk personeel. Proper zwembad. Ze hebben een originele locker. De witte modder is zalig! Dames, best uw haar in een dotje doen want het gaat enorm in de knoop!

Heerlijke plek om te zijn! Vervoer goed geregeld! We werden zelfs terug bij ons hotel afgezet op de terugweg!

Een fantastische dag met het beleven van heel veel van IJsland har diamanten