Blue Lagoon, IJsland

Geniet van het warme, geothermische water en neem het IJslandse natuurschoon in je op.

Blue Lagoon, IJsland: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Blue Lagoon: arrangement entree incl. handdoek en drankje

1. Blue Lagoon: arrangement entree incl. handdoek en drankje

Bezoek de wereldberoemde Blue Lagoon en koop het Comfort Package, waarmee je toegang krijgt tot het legendarische water, samen met een handdoek, een silica moddermasker en een drankje aan de in-water bar. Bij aankomst wandel je door een 300 meter lange gang van lava om bij de ingang van het complex te komen. Ervaar de nieuwe dimensies van welzijn die de Blue Lagoon biedt. Het complex omvat 8.700 vierkante meter geothermisch zeewater en beschikt over een sauna, stoombad, massagewaterval, swim-up bar en maskers. Geniet van de mineraalrijke warmte van de Blue Lagoon. Wandel rond, drijf in de geneeskrachtige wateren, socialize of mediteer – ontspan zoals je wilt. Je entree is inclusief een gratis drankje van de swim-up bar. Kies uit sapjes, smoothies, frisdranken en alcoholische dranken. Gebruik het bijgeleverde silica moddermasker aan de in-water maskerbar en voel hoe je huid weer straalt terwijl het silica – het iconische helende element van de lagune – je reinigt en verstevigt. Ga terug naar de maskerbar om extra maskers te kopen met de andere schatten van de lagune – algen, mineralen of lava.

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

2. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Geniet van een veilige en betrouwbare transfer tussen het centrum van Reykjavík en de wereldberoemde Blue Lagoon, waarbij je kunt kiezen tussen het comfortpakket en het premium pakket. Beleef de rust van de unieke geothermische, melkachtige blauwe zeewateren, door velen beschouwd als een unieke ervaring en een niet te missen onderdeel van je vakantie in IJsland. Er zijn vele verschillende vertrektijden van en naar Reykjavik, zodat je op jouw eigen tempo kunt verkennen. De Blue Lagoon werd in 1976 gevormd tijdens een operatie in de nabijgelegen geothermische energiecentrale. In de daaropvolgende jaren begonnen mensen in het water te baden en de silicamodder op hun huid aan te brengen. Het staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De Blue Lagoon is omgeven door een bemost lavaveld en biedt een ongelooflijk landschap, met ultramoderne faciliteiten en een buitenaardse sfeer. Kies tussen twee verschillende beschikbare pakketten en neem de tijd om te ontspannen.Daarna keer je terug naar Reykjavik. Jouw retourticket is flexibel/open en kan worden gebruikt voor alle vertrekken vanaf de Blue Lagoon.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

4. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een tour in een minibus langs de Golden Circle met onderweg veel stops bij alle beste locaties. Bekijk natuurfenomenen zoals geisers, watervallen en meren, en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Je bezoekt ook Thingvelir, de plaats waar IJsland werd opgericht. Bekijk de breuklijn op de grens met de Noord-Atlantische plaat, en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Loop ook even langs de slapende geiser. Vervolgens bezoek je Gullfoss, misschien wel de mooiste van de 30.000 watervallen die IJsland rijk is. Stop voor de lunch voordat je verdergaat naar Kerið, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Sluit de dag af bij de Blue Lagoon en neem een duik in het geothermische water.

Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

5. Reykjavik: actieve vulkaanwandeling en Blue Lagoon

Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en maak een schitterende reis naar de Fagradalsfjall-vulkaan. Begin je avontuur met een ophaalservice in Reykjavik en reis richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van met mos bedekte lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de onderwater warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. Wandel naar de uitbarstende Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. Aanschouw nieuw gevormde groene lava die uit de vulkaan stroomt en verandert in oud lavamos en rotsen. Aan het einde van de dag ga je ontspannen in de Blue Lagoon. Laat het warme, helende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Blue Lagoon & Noorderlicht: excursie met ticket

6. Blue Lagoon & Noorderlicht: excursie met ticket

Je begint de dag met een bezoek aan de Blue Lagoon, waar het mineraalrijke water je een unieke ervaring van dichtbij biedt met IJslands talrijke geothermische bronnen. Deze must-see tijdens je reis naar IJsland is een perfecte manier om te ontspannen en reflecteren over de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Breng 4 uur door bij de lagune en ga dan terug naar Reykjavik voor de excursie naar het noorderlicht. Daarna: het licht. Het poollicht is zowel mysterieus als magisch en je zult het als je het eenmaal gezien hebt nooit meer vergeten. Simpel gezegd is er niets zo IJslands in de winter als de jacht op het noorderlicht.  Het team van experts heeft tientallen jaren ervaring met het analyseren van weerspatronen en bekijkt de voorspellingen voor de bewolking op dagelijkse basis. Ze gaan nooit op pad als ze niet denken dat er een goede kans is om het noorderlicht te zien. De vertrektijden variëren op basis van het seizoen.

Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

7. Vanuit Reykjavik: retourvervoer naar de Blue Lagoon

Je reis begint vanaf Reykjaviks centraal gelegen busstation BSI. De rit van Reykjavik naar de Blue Lagoon duurt ongeveer 50 minuten en is indrukwekkend: onderweg zie je de prachtige lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Eenmaal bij de Blue Lagoon kun je ontspannen in het lichtblauwe water van ongeveer 38 graden. Als je genoten hebt van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, ga je weer op de bus terug naar Reykjavik (50 minuten rijden) of naar de internationale luchthaven Keflavík (20 minuten rijden)* om je middagvlucht te halen. *Volgens de dienstregeling van de aanbieder, die bij het instappen wordt uitgedeeld.

Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

8. Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

Ga op een dagexcursie door de Gouden Cirkel om de meest iconische locaties van IJsland te ontdekken en geniet vervolgens van een ontspannen duik in de Blue Lagoon. Je reist in een comfortabele bus en krijgt een met Wi-Fi verbonden tablet, waarop een audiogids staat die met GPS gesynchroniseerd wordt en constant relevante informatie biedt. Bij de belangrijkste haltes krijg je ten minste 45 minuten om de natuur te bewonderen en foto's te maken. Na je vertrek uit Reykjavik rijd je 45-60 minuten en bezoek je vervolgens de Thingvellir-vallei, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie met het grootste zoetwatermeer in IJsland. Vervolgens ga je door naar het Geysir-park, gevuld met stomende geothermale bronnen. Bewonder de Strokkur-geiser die uitbarst tot een hoogte van 35 meter. Bekijk dan de prachtige Gullfoss-waterval, waar het smeltwater van de gletsjer 32 meter diep in een kloof valt. Vervolgens ga je terug naar de hoofdstad en neem je een pauze van 30 minuten in Reykjavik, voordat je in 45 minuten naar de Blue Lagoon rijdt. Eenmaal daar aangekomen heb je ongeveer 3 uur om te baden in het mineraalrijke water, te ontspannen na een dagje bezienswaardigheden bekijken en te reflecteren op de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Geniet van een onvergetelijke ervaring.

Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

9. Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

Ontspan en leun achterover. Je wordt in alle comfort naar de beroemde Blue Lagoon gebracht, vanuit Reykjavik of vanaf de internationale luchthaven van Keflavik. Het vervoer vanuit Reykjavik naar de Blue Lagoon is inclusief een gratis busverbinding naar je hotel, gastenverblijf of dichtstbijzijnde bushalte. Als je verder naar de internationale luchthaven van Keflavik reist, wees je er dan van bewust dat de tocht van de Blue Lagoon naar de Keflavik ongeveer 20 minuten duurt.

Vanuit Reykjavik: excursie Blue Lagoon en noorderlicht

10. Vanuit Reykjavik: excursie Blue Lagoon en noorderlicht

Je bezoekt 's middags eerst de beroemdste attractie van IJsland, de Blue Lagoon.  De Blue Lagoon wordt omgeven door een landschap vol met lava en mos. Er zijn hoogstaande voorzieningen, een unieke atmosfeer en silicamaskers die je huid extra stevig en toch ongelooflijk zacht maken. Inbegrepen bij deze combitour is het Blue Lagoon Comfortpakket, waarbij je toegang tot de Blue Lagoon, een silicamoddermasker, gebruik van een handdoek en een drankje naar keuze krijgt.   Daarna ga je terug naar Reykjavik met een nieuwe en comfortabele bus met gratis Wi-Fi. Bij terugkomst in Reykjavik heb je vrije tijd om te ontspannen en wat te eten. Dan begint je excursie naar het noorderlicht. Het noorderlicht, ook wel bekend als Aurora Borealis, wordt veroorzaakt door het samenspel van zonnedeeltjes en de bovenste rand van de atmosfeer in de buurt van de Noordpool.   De locaties die je bezoekt tijdens je excursie naar het noorderlicht variëren van dag tot dag afhankelijk van de weersomstandigheden. De voorspellingen voor het weer en het noorderlicht worden bekeken om elke avond de beste locatie te vinden om te lichten te zien. Aangezien deze excursie afhankelijk is van de weersomstandigheden, kan het niet gegarandeerd worden dat je het noorderlicht ziet. Als je het noorderlicht niet ziet tijdens deze excursie, mag je gratis nog een keer mee.   Programma 13:00 uur Vertrek naar de Blue Lagoon vanaf busstation BSÍ 14:00 uur Toegang Blue Lagoon met Comfortpakket 16:15 uur Vertrek bus van Blue Lagoon naar Reykjavik 17:00 uur Vrije tijd om te eten en je klaar te maken voor de excursie naar het noorderlicht 20:30 uur Je wordt opgehaald bij je hotel/bushalte (optioneel) 21:00 uur Vertrek excursie op zoek naar het noorderlicht vanaf busstation BSÍ* 24:00 uur Terugkeer in Reykjavik *22:00 uur (25 augustus - 30 september en 15 maart - 15 april)

  • Toegangstickets
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
  • Avonturen
19 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Blue Lagoon, IJsland

Wil je alle activiteiten in Blue Lagoon, IJsland ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blue Lagoon, IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 3.268 beoordelingen

Wat ons vooral opviel waren de aardige mensen daar! Mijn zoontje van 10 moest alleen omkleden en douchen omdat er verder geen mannen bij ons gezelschap zijn. Hij vond dit heel erg spannend maar werd ontzettend goed begeleid en geholpen. Verder een hele leuke ervaring om een keer mee te maken!

Zo fijn. Echt genieten. En enorm goed geregeld. Super. Mooie omkleedruimte, fijne douches, onwijs schoon. Bar in het water. Water is heerlijk. Genieten. Terwijl het boven water brrrr koud is. Zalig.

Echt een fantastische dag gehad, onvergetelijk. Onbeschrijvelijk. Wel duur

Hoogtepunt van IJsland met masker en drankje. Wel nog badjassen gehuurd.

Bleu Lagoon is heerlijk 3 uur gebaderd. Heerlijk water. Aanrader