Kies data

Bo-Kaap Museum

Bo-Kaap Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: halve dag Tafelberg en rondleiding door de stad

1. Kaapstad: halve dag Tafelberg en rondleiding door de stad

Ga naar de top van de Tafelberg tijdens deze tour van een halve dag, die ook ophaalservice vanaf je hotel en een verkenningstocht door de historische wijken van Kaapstad omvat. Je begint met een rit door het centrum van de stad en rijdt langs monumenten zoals Kasteel de Goede Hoop, in 1666 gebouwd door de VOC. Bewonder de barokke pracht van het Stadhuis en de Grand Parade. Ga verder door Adderley Street naar St. George's Cathedral, waar het Anglicaanse bisdom van Nobelprijswinnaar voor de vrede, aartsbisschop Desmond Tutu, over waakt. Je gaat langs Company Gardens en de Maleisische buurt (ook bekend als Bo-Kaap). Naar deze historische wijk aan de voet van de Tafelberg werden in de vroege 18e eeuw afstammelingen van slaven uit Java, Ceylon en andere regio's in het verre Oosten gebracht. Vervolgens ga je via Kloof Nek naar de Tafelberg en klim je naar de top (als het weer het toelaat) met een ronddraaiende kabelbaan (kaartjes niet inbegrepen). Je ziet de wilde bloemen en de beroemde zilveren boom, en kunt de stad en haar stranden in vogelvlucht bekijken. Op heldere dagen zie je aan de ene kant Kaappunt en aan de andere kant Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. 

Kaapstad: fietstocht van 3 uur

2. Kaapstad: fietstocht van 3 uur

Kom meer te weten over het erfgoed van Kaapstad tijdens een fietstocht van de levendige Victoria & Alfred Waterfront naar de bruisende binnenstad en kom dichtbij lokale inwoners. Bewonder het stedelijke landschap en zie oude en huidige bezienswaardigheden terwijl je het historische fort van Castle of Good Hope bezoekt, door Adderley Street reist en naar de voormalige gemeente Bo-Kaap gaat. Fiets naar Company Gardens en St. George's Mall en bekijk het indrukwekkende Green Point Stadium, waar de FIFA World Cup 2010 werd gehouden. Verken het nieuw aangelegde Green Point-ecopark en bewonder de oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika.

Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

3. Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

Faldela Tolker, een lokale voedselliefhebber, staat klaar om je te begroeten op de drempel van haar nette, lila gekleurde huis. Ze verwelkomt je in haar keuken, waar een grote metalen pot op het fornuis suddert, met een pittig aroma. Chef Faldela kookles in haar huis in Bo-Kaap, Kaapstad. Het eten dat in deze overwegend Mousseline-buurt wordt gekookt, is net zo pikant als de hete roze en verbrand oranje-oranje huizen die zachtjes stijgen op de lagere hellingen van Signal Hill, onderdeel van de Tafelberg. Uniek aan de West-Kaap van Zuid-Afrika, combineert de keuken van Cape Malay de Afrikaanse traditie met die van Maleisische en Indonesische slaven, overgebracht door de Nederlanders in de 17e en 18e eeuw. Een mix van kruiden - gember, venkel, steranijs, tamarinde en, het belangrijkst, kurkuma - geeft het voedsel een uitgesproken aromatische kwaliteit. Stoofpotten, braadstukken en saus-zware curries zijn populair in de Maleisische keuken, net als vleespasteitjes, melk en broodpudding.

Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

4. Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

Ontmoet je gids op de parkeerplaats van de Tafelberg Kloofnek. Spring aan boord van een bus en word naar Signal Hill gebracht voor de eerste afdaling. Bij aankomst op Signal Hill krijgt u helmen en handschoenen voordat u een veiligheidsbriefing ontvangt over het gebruik van de scooters. Volg de gids over een jeepbaan helemaal naar Bo Kaap om de eerste run van de tour te voltooien. Spring vervolgens terug aan boord van de bus en word naar de Tafelberg gebracht om het startpunt van de 2e afdaling te bereiken. Nadat je bent gedropt bij Dead Man's Tree, geniet je van een panoramisch uitzicht op Kaapstad en maak je van de gelegenheid gebruik om een aantal fantastische foto's van de stad te maken. Na deze fotomoment, freewheel de berg af op een ander off-road parcours, langs Deer Park en eindigend bij Oranjezicht. Na de shuttle naar de Tafelberg, begint het plezier opnieuw als je het freewheel van een jeepbaan de berg af krijgt, door Deer Park naar Oranjezicht.

Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

5. Kaapstad: inleidende stadstour te voet en per minibus

Deze stadstour door Kaapstad begint met een stop bij het Victoria & Alfred Waterfront, de meest bezochte bestemming van Zuid-Afrika, die elk jaar miljoenen bezoekers trekt met zijn enorme aanbod aan restaurants, winkels, activiteiten en gratis entertainment. Rijd langs de residentiële buitenwijken van Clifton en Camps Bay, gelegen langs de Atlantische kust, dit gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Bezoek daarna de Bo-Kaap, een gebied dat voorheen bekend stond als de Malay Quarter, beroemd om zijn felgekleurde huizen en romantische geplaveide straten. Terwijl er een tussenstop is in het museum, dat dateert uit de jaren 1760, en het oudste huis in het gebied is dat nog steeds in zijn oorspronkelijke vorm is. Het benadrukt de culturele bijdrage van vroege moslimkolonisten. Maak een wandeling in de beroemde Company Gardens, het beroemde park en erfgoed in het centrum van Kaapstad. De tuinen zijn in de 17e eeuw aangelegd om verse producten te produceren en de Europese schepen die door de Kaap varen opnieuw in te richten. Geniet van een snel bezoek aan het Zuid-Afrikaanse museum. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, het oudste nog bestaande gebouw in Zuid-Afrika. Dit vijfhoekige fort, gebouwd tussen 1666 en 1679, verving een klein fort van klei en hout dat in 1652 door commandant Jan van Riebeeck werd gebouwd bij de oprichting van een maritiem bevoorradingsstation in Kaap de Goede Hoop (Kaapstad) voor de Nederlandse Oost-Indische Compagnie. De tour wordt afgesloten met een kort bezoek aan een van de diamantfabrieken van Kaapstad. Verken de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse diamantkoorts en waar het allemaal begon. Ontdek 's werelds beroemdste diamanten met tentoongestelde levensgrote replica's. Zie uit de eerste hand hoe ruwe diamanten worden getransformeerd in creaties van vuur en licht.

Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

6. Kaapstad: privétour Tafelberg en stadstour van een hele dag

Doe mee met deze tour voor een dag vol hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Daal af door Malay Quarter, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Compagnietuinen en de Groene Markt. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V en A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om naar uw hotel te worden gebracht.

Halfdaagse stadsrondleiding & Tafelberg-ticket Kaapstad

7. Halfdaagse stadsrondleiding & Tafelberg-ticket Kaapstad

Begin uw ochtend met een pick-up van uw accommodatie in Kaapstad en begin uw tour in het hart van de stad, ook wel bekend als Adderley Street. Bekijk tijdens het verkennen van dit gebied historische monumenten zoals Bartholomew Dias, Jan van Riebeeck en Zacharias Waganaer Reservoir. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, een van de oudste gebouwen in Zuid-Afrika en krijg de kans om getuige te zijn van de sleutelceremonie of de kanonvuurceremonie. Rijd daarna door de stad en passeer het stadhuis waar voormalig president Nelson Mandela zijn eerste toespraak hield nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten. Kom aan in de Bo-Kaap, voorheen bekend als de Cape Malay Quarter, en maak een fotostop bij de kleurrijke historische huizen en krijg de mogelijkheid om Maleisische gerechten zoals Samoosas, Koeksisters en Melktert te kopen en te proeven. Ga vanaf de Bo-Kaap naar de Noon Gun, een historisch tijdsignaal in de stad Kaapstad. Terwijl je hier bent, krijg je een ongelooflijk uitzicht op de Tafelbaai, het stadscentrum, de Atlantische Oceaan, Robbeneiland en de Tafelberg. Ga verder naar Afrogem Jewelers voor een rondleiding door een juwelenfabriek om de fabricage van prachtige Afrikaanse sieraden te zien. Deze tour eindigt met een stop bij de Tafelberg om de kabelbaan naar de top van de berg te nemen voor een rondleiding.

Overzicht activiteiten in Bo-Kaap Museum

Wil je alle activiteiten in Bo-Kaap Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bo-Kaap Museum

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 143 beoordelingen

zeer leuke manier om Kaapstad te leren kennen op een andere manier. We fietsten met onze 3 kinderen langs de highlights. Zeer mooie afwisseling. Peter etait vraiment un guide formidable et tres patient par rapport les efants. Je recommande ce tour surtout si vous travaillez avec des enfants. C’est une maniere dynamique a decouvrir ce ville.

Jeremy gave us a great tour through Cape-town. Despite the many visits we have made already he was able to show us new spots together with nice to knows and historical information. We had a great ride !

We waren de enige deze dag, dus hadden aan Andy onze privé gids. Hij heeft ons op een ontspannen manier veel van Kaapstad laten zien en er ook over verteld. Al met al een toffe gids!

Nederlandstalige gids, veel uitleg, leuke verrassing. Fijn overzicht van de stad!

Leuke gids, prima overzicht van historie en activiteiten in Kaapstad.