Kies data

Bo-Kaap Museum

Bo-Kaap Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

1. Kaapstad: 3-urige Maleisische kookcursus en lunch in Bo-Kaap

Faldela Tolker, een lokale voedselliefhebber, staat klaar om je te begroeten op de drempel van haar nette, lila gekleurde huis. Ze verwelkomt je in haar keuken, waar een grote metalen pot op het fornuis suddert, met een pittig aroma. Chef Faldela kookles in haar huis in Bo-Kaap, Kaapstad. Het eten dat in deze overwegend Mousseline-buurt wordt gekookt, is net zo pikant als de hete roze en verbrand oranje-oranje huizen die zachtjes stijgen op de lagere hellingen van Signal Hill, onderdeel van de Tafelberg. Uniek aan de West-Kaap van Zuid-Afrika, combineert de keuken van Cape Malay de Afrikaanse traditie met die van Maleisische en Indonesische slaven, overgebracht door de Nederlanders in de 17e en 18e eeuw. Een mix van kruiden - gember, venkel, steranijs, tamarinde en, het belangrijkst, kurkuma - geeft het voedsel een uitgesproken aromatische kwaliteit. Stoofpotten, braadstukken en saus-zware curries zijn populair in de Maleisische keuken, net als vleespasteitjes, melk en broodpudding.

Kaapstad: fietstocht van 3 uur

2. Kaapstad: fietstocht van 3 uur

Kom meer te weten over het erfgoed van Kaapstad tijdens een fietstocht van de levendige Victoria & Alfred Waterfront naar de bruisende binnenstad en kom dichtbij lokale inwoners. Bewonder het stedelijke landschap en zie oude en huidige bezienswaardigheden terwijl je het historische fort van Castle of Good Hope bezoekt, door Adderley Street reist en naar de voormalige gemeente Bo-Kaap gaat. Fiets naar Company Gardens en St. George's Mall en bekijk het indrukwekkende Green Point Stadium, waar de FIFA World Cup 2010 werd gehouden. Verken het nieuw aangelegde Green Point-ecopark en bewonder de oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika.

Kaapstad: halve dag Tafelberg en stadsrondleiding

3. Kaapstad: halve dag Tafelberg en stadsrondleiding

Ga naar de top van de Tafelberg op deze halve dagervaring, waar ook ophaalservice bij je hotel en een verkenningstocht door de historische wijken van Kaapstad bij inbegrepen is. Je begint met een rit door het stadscentrum en komt langs monumenten zoaals Kasteel de Goede Hoop, in 1666 gebouwd door de VOC. Bezichtig de barokke pracht van het Stadhuis en de Grand Parade. Langs Adderley Street ga je verder naar St. George's-kathedraal, zetel van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu. Je gaat langs Company Gardens en de Maleisische buurt (ook bekend als Bo-Kaap). Naar deze historische wijk aan de voet van de Tafelberg werden in de vroege 18e eeuw afstammelingen van slaven uit Java, Ceylon en andere regio's in het verre Oosten gebracht. Vervolgens ga je via Kloof Nek naar de Tafelberg en stijg je per kabelwagen (mits het weer het toestaat) naar de top (tickets niet inbegrepen). Je ziet de wilde bloemen en de beroemde zilveren boom en geniet van een vogelperspectief op de stad en de stranden. Op heldere dagen zie je aan de ene kant Kaappunt en aan de andere kant Robbeneiland, waar Nelson Mandela gevangen zat. 

Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

4. Kaapstad: stadsrondleiding van een halve dag

Kaapstad, de Moederstad, is een prachtige plek doordrongen van geschiedenis. Deze halfdaagse tour neemt je mee langs alle belangrijke plekken die je gezien móet hebben. Een erkende gids neemt je op sleeptouw en weet alles over Kaapstad. Je bezoekt de belangrijkste plekken in de stad, waaronder het Zuid-Afrikaans Museum en de mooie Compagniestuin. Ook bekijk je de parlementsgebouwen, het stadhuis en Kasteel de Goede Hoop. Als je de kleurrijke straten van Bo-Kaap nadert, waait de geur van Maleisische curry je al tegemoet. Je bezoekt ook het Groentemarkplein, Seinheuwel, Kampsbaai en Clifton. En als je interesse hebt kun je ook mee met een korte rondleiding door de diamantfabriek – een unieke kans. Aan het einde van je stadstour kun je kiezen uit 2 opties. Ofwel je neemt de kabelbaan naar de top van Tafelberg (weersafhankelijk). Ofwel je kunt naar boven naar de Table View, voor een perfect panorama van de stad.

Kaapstad: inleidende stadstour te voet en met minibus

5. Kaapstad: inleidende stadstour te voet en met minibus

Deze stadstour door Kaapstad begint met een stop bij het Victoria & Alfred Waterfront, de meest bezochte bestemming van Zuid-Afrika, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt met zijn enorme aanbod aan restaurants, winkels, activiteiten en gratis entertainment. Rijd langs de residentiële buitenwijken van Clifton en Camps Bay, gelegen langs de Atlantische kust, dit gebied is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld. Bezoek daarna de Bo-Kaap, een gebied dat vroeger bekend stond als de Maleisische wijk, beroemd om zijn felgekleurde huizen en romantische geplaveide straten. Terwijl je een tussenstop maakt in het museum, dat dateert uit de jaren 1760, en het oudste huis in het gebied is dat nog in zijn oorspronkelijke vorm is. Het benadrukt de culturele bijdrage van de vroege moslimkolonisten. Maak een wandeling in de beroemde Company Gardens, het beroemde park en erfgoed in het centrum van Kaapstad. De tuinen werden in de 17e eeuw aangelegd om verse producten te produceren en de Europese schepen die door de Kaap varen, opnieuw in te richten. Geniet van een snel bezoek aan het Zuid-Afrikaanse museum. Ga naar het Kasteel de Goede Hoop, het oudste nog bestaande gebouw in Zuid-Afrika. Dit vijfhoekige fort, gebouwd tussen 1666 en 1679, verving een klein fort van klei en hout dat in 1652 door commandant Jan van Riebeeck was gebouwd bij de oprichting van een maritiem bevoorradingsstation op Kaap de Goede Hoop (Kaapstad) voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De tour wordt afgesloten met een kort bezoek aan een van de diamantfabrieken van Kaapstad. Ontdek de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse diamantkoorts en waar het allemaal begon. Ontdek 's werelds beroemdste diamanten met levensgrote replica's die te zien zijn. Zie uit de eerste hand hoe ruwe diamanten worden getransformeerd in creaties van vuur en licht.

Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

6. Kaapstad: scootertocht op de Tafelberg

Ontmoet je gids op de parkeerplaats van de Tafelberg Kloofnek. Spring aan boord van een bus en word naar Signal Hill gebracht voor de eerste afdaling. Bij aankomst op Signal Hill krijgt u helmen en handschoenen voordat u een veiligheidsbriefing ontvangt over het gebruik van de scooters. Volg de gids over een jeepbaan helemaal naar Bo Kaap om de eerste run van de tour te voltooien. Spring vervolgens terug aan boord van de bus en word naar de Tafelberg gebracht om het startpunt van de 2e afdaling te bereiken. Nadat je bent gedropt bij Dead Man's Tree, geniet je van een panoramisch uitzicht op Kaapstad en maak je van de gelegenheid gebruik om een aantal fantastische foto's van de stad te maken. Na deze fotomoment, freewheel de berg af op een ander off-road parcours, langs Deer Park en eindigend bij Oranjezicht. Na de shuttle naar de Tafelberg, begint het plezier opnieuw als je het freewheel van een jeepbaan de berg af krijgt, door Deer Park naar Oranjezicht.

Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

7. Kaapstad: privétour van een hele dag naar de Tafelberg en de stad

Doe mee met deze tour voor een dag vol met de grootste hoogtepunten van de stad. Reis per kabelbaan naar de top van de Tafelberg (houd er rekening mee dat de kabelbaan van 25 juli - 28 augustus 2022 gesloten is wegens renovatie) Daal af door de Maleisische wijk, ook wel bekend als Bo-Kaap. Bezoek het Bo-Kaap Museum en bekijk de prachtige kleurrijke huizen. Verken het stadscentrum, de Company Gardens en het Groene Marktplein. Bezoek het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw in Zuid-Afrika. Om de dag af te sluiten, maken we een fietstocht langs de Sea Point Promenade naar de V and A Waterfront voor een late lunch, winkelen of om af te zetten bij uw hotel.

Sitemap Bo-Kaap Museum

Wil je alle activiteiten in Bo-Kaap Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bo-Kaap Museum

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 309 beoordelingen

Geweldige introductie tot Kaapstad. Jeremy was goed geïnformeerd en we konden diverse onderwerpen met hem bespreken, namelijk politiek, sociaal en cultureel. De middagtour omvat het onderhandelen van zwaar verkeer, maar als ervaren fietsers was dit geen probleem voor ons, maar anderen die minder ervaren zijn of met kinderen willen misschien de ochtendtour overwegen. Een lokale inwoner van Bo-Kaap voorzag ons van snacks wat echt een leuke touch was.

zeer leuke manier om Kaapstad te leren kennen op een andere manier. We fietsten met onze 3 kinderen langs de highlights. Zeer mooie afwisseling. Peter etait vraiment un guide formidable et tres patient par rapport les efants. Je recommande ce tour surtout si vous travaillez avec des enfants. C’est une maniere dynamique a decouvrir ce ville.

Alles perfect!

We zijn op veel plaatsen geweest. De gids wist echt veel over de stad en legde alles uit en vertelde. Ik was erg onder de indruk en kan het iedereen aanraden! Alles verliep vlot. De gids was echt heel vriendelijk en deed de hele tour perfect! Heel erg bedankt hiervoor!

Jeremy gave us a great tour through Cape-town. Despite the many visits we have made already he was able to show us new spots together with nice to knows and historical information. We had a great ride !

Leuke gids, prima overzicht van historie en activiteiten in Kaapstad.