Datums kiezen

Ontdek het beste van
Boboli-tuinen

Boboli-tuinen: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

1. Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot bevindt zich vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. 

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

2. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Gebruik je voorrangsticket en neem een kijkje bij Palazzo Pitti in Florence en verken de Palatijnse Galerie en de Galerie voor Moderne Kunst. Bewonder historische collecties, zoals de Schatkamer van de groothertogen en de collectie van de De' Medici. Het palazzo, in 1457 ontworpen door Filippo Brunelleschi, is gebouwd voor de familie Pitti.Tegenwoordig herbergt het weelderige paleis uit de renaissance een buitengewone kunstcollectie. Bewonder een aantal van de ongelofelijke werken die de De' Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Bekijk werken van Rafaël, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen kijk je uit op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen.  Verken tijdens je bezoek aan Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea van Florence. Bezoek de Palatijnse Galerie op de eerste verdieping en verken de uitgebreide collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw. En neem ook een kijkje in de koninklijke appartementen, met meubilair van een verbouwing uit de 19e eeuw. Daarna ga je naar de tweede verdieping om de Galerie voor Moderne Kunst te bekijken. Hier bewonder je de mooie collectie schilderijen en voornamelijk Italiaanse beeldhouwwerken, daterend van het einde van de 18e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, die bewoond werden door de groothertogen van Lotharingen, zijn versierd met werken uit de neoklassieke en romantische periode.

Florence: Gecombineerde 5-daagse pas voor Uffizi, Palazzo Pitti & Boboli

3. Florence: Gecombineerde 5-daagse pas voor Uffizi, Palazzo Pitti & Boboli

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence met dit combinatieticket. Met dit combinatieticket bespaart u niet alleen geld, maar kunt u ook 4 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence bezoeken gedurende 5 dagen vanaf uw eerste bezoek aan de Galleria degli Uffizi. Dankzij onze gastheren is dit eerste bezoek het enige bezoek met een specifieke datum en tijd waarop u uw voucher kunt inwisselen. De overige musea kunt u op uw eigen gemak bezoeken, zonder enige tijdsbeperking, met uitzondering van de openingstijden van de musea. Ontdek het Pitti-paleis, bekijk de iconische geboorte van Venus in de Galleria degli Uffizi en leer de geschiedenis van Florence kennen in het Nationaal Archeologisch Museum van Florence. Begin uw verkenning door een gastheer te ontmoeten voor het Uffizi om uw gereserveerde toegangsticket op te halen. Na een bezoek aan de Uffizi heb je vijf dagen de tijd om de rest van de bezienswaardigheden te bekijken. Begin met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de thuisbasis van iconische schilderijen uit de middeleeuwen tot de renaissance. Zie Botticelli's 'Geboorte van Venus', Caravaggio's 'Medusa' en werken van Michelangelo. Bewonder de waardevolle verzameling oude Romeinse beelden die de gangen sieren. Ontdek vervolgens Pitti Palace en zijn Palatine Gallery. Bewonder meesterwerken van beroemde schilders, waaronder Caravaggio, Botticelli, Rubens en Titiaan. Bezoek vervolgens de koninklijke appartementen, waar de Medici-familie, de groothertogen van Toscane en de Italiaanse koninklijke familie woonden. Geniet van de ontspannen sfeer en luxe van de Boboli-tuinen en krijg een idee van het voorrecht en de macht die de familie Medici geniet voordat u naar het Opificio Delle Pietre Dure Museum gaat om meer te weten te komen over de rijke cultuurgeschiedenis van Florence. Eindig met een bezoek aan het immense Nationaal Archeologisch Museum van Florence en bekijk oude Egyptische kunstvoorwerpen.

Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

4. Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Palazzo Pitti met uw deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatijngalerij te ontdekken en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissance- en neoklassieke meubels met prachtige bladen gemaakt met halfedelstenen, die de Medici-familie in heel Europa bekendheid gaven. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck en Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten zullen in je geheugen blijven hangen. Nooit te druk en zo aangenaam, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend. Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimten die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Florence: Toegang tot de Uffizi Galerij met 4 attracties 5-dagenpas

5. Florence: Toegang tot de Uffizi Galerij met 4 attracties 5-dagenpas

Boek uw toegang tot het meest bezochte museum ter wereld met een skip-the-line toegangsticket voor de Galleria degli Uffizi. Bezoek daarna 4 andere attracties - Pitti Palace, Boboli en Bardini Gardens, Archeologisch Museum en Opificio delle Pietre Dure - op elk gewenst moment gedurende de komende 5 dagen. Nadat u al uw tickets heeft opgehaald bij het bureau van de activiteitaanbieder, gaat u de Galleria degli Uffizi binnen zonder in de rij te hoeven wachten. Eenmaal binnen ontdekt u de grootste collectie renaissanceschilderijen ter wereld, die vroeger toebehoorde aan de Medici-familie. te beginnen met Giotto ontmoet je alle meesterwerken van de belangrijkste kunstenaars van de Renaissance. Terwijl je door de 96 kamers van de galerij loopt, bewonder je meesterwerken van alle belangrijkste kunstenaars van de Renaissance: Michelangelo, Raffaello, Caravaggio, Giotto en meer. Bewonder Botticelli's 'De geboorte van Venus' en 'Lente', leer over de constructie van de Vasari Corridor en ontdek zelf waarom de schilderijen van Leonardo da Vinci enkele van de meest raadselachtige kunstwerken ter wereld zijn. Tijdens uw bezoek heeft u de mogelijkheid om te stoppen voor een kopje koffie of een cappuccino op het terras dat uitkijkt op Piazza della Signoria en een prachtig uitzicht biedt op de koepel van Brunelleschi. Blijf in het museum om rond te dwalen en verder te verkennen, of kom later op de dag terug, want je ticket is geldig tot de sluitingstijd van de galerij. Naast toegang tot de Galleria degli Uffizi kunt u binnen 5 dagen nog 4 andere attracties bezoeken. Bewonder het Pitti-paleis, wandel door de Boboli- en Bardini-tuinen, reis terug in de tijd in het Archeologisch Museum en ontdek halfedelstenen in Opificio delle Pietre Dure.

Florence: wandeltocht Pitti Palace en Boboli-tuinen

6. Florence: wandeltocht Pitti Palace en Boboli-tuinen

Stap terug in de tijd naar de Renaissance tijdens het verkennen van Palazzo Pitti en ontdek verborgen grotten in de historische Boboli-tuinen tijdens deze gedeelde of privéwandeling door Florence. Bekijk de basiliek van San Lorenzo, de Ponte Vecchio, het Medici Riccardi-paleis en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Begin uw reis met het ervaren van de majesteit van Palazzo Pitti, een symbool van het renaissancepaleis gebouwd in 1458. Het gebouw werd beroemd omdat het de residentie was van de Medici-familie van de 16e eeuw tot hun val in de 18e eeuw eeuw. Kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en ontdek de details achter de collectie kunstwerken van de Palatijngalerij, waaronder schilderijen van Rafaël, Titiaan, Rubens en meer. Vervolg daarna je reis naar de magische Boboli-tuinen. Loop zelf door de alchemistische paden gemaakt van doolhoven die leiden naar verborgen grotten bedekt met kalksteen. Bewonder de techniek van zestiende-eeuwse architecten zoals Buontalenti, de uitvinder van de eerste gelato. Dwaal rond de fonteinen, obelisken en ijspiramides. Geniet ten slotte van een adembenemend uitzicht van 360° over Florence vanaf Cavalier's Palace.

Florence: beste stadsattracties Zelfgeleide audiotour

7. Florence: beste stadsattracties Zelfgeleide audiotour

Ontdek de majesteit en cultuur van Florence, zijn modieuze winkelstraten en zijn eigenzinnige, adembenemende, verborgen juweeltjes met een handige en informatieve digitale gids. Deze ultramoderne, zelfgeleide sightseeing-app combineert op unieke wijze openbaar vervoer en wandeltochten met hoogwaardige gesproken tekst beschikbaar in 6 talen, rijke beelden, nuttige tekst en offline navigeerbare kaarten om uw smartphone te transformeren in een intelligente assistent en betrouwbare reisgenoot. Ervaar de stad in je eigen tempo en ontdek meer dan een gids je ooit zou kunnen vertellen. Dankzij lokale verhalenvertellers kun je genieten van meer dan 80 bezienswaardigheden in de stad, plus de beste fotospots en gratis wifi-gebieden opzoeken. Hoogtepunten zijn onder meer: - Kathedraal van Florence - Galleria degli Uffizi - Galleria dell'Accademia - HolyCross-basiliek (SantaCroce) - HolyCross-plein - Ponte Vecchio - Het huis van Galileo Galilei - Santa Maria Maggiore - Poort van Sinterklaas - Cappella Pazzi - Fish's Lodge - De Grote Synagoge - Piazzale Michelangelo - Medici-kapel - De tuin van Boboli

Florence: Boboli tuin rondleiding

8. Florence: Boboli tuin rondleiding

Verken de Boboli-tuinen tijdens een wandeltour met een lokale gids. Ontdek een groene oase in het centrum van Florence, ontworpen door Niccolò Tribolo en later tentoongesteld door Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati en Bernardo Buontalenti in de 16e eeuw. Voeg een wijnproeverij met gids toe om je rondleiding te verrijken. De rondleiding begint bij de centrale poort van Palazzo Pitti, waar je gids je de geschiedenis van de Boboli-tuinen en het ontwerp ervan vertelt terwijl hij je naar de tuinen begeleidt. Maak een mooie wandeling door het openluchtmuseum, vol fonteinen, tempels, prachtige grotten, beeldhouwwerken (Michelangelo, Giambologna) en nog veel meer. Wandel met je gids en bewonder de meesterwerken zoals de Grotta Grande, het Amfitheater, de Viottolone en de Isolotto, de Riddertuin en het Kaffehaus, en geniet van een spectaculair uitzicht over Florence. Vergeet niet om voor het einde van de rondleiding nog vragen te stellen aan je gids en aan het einde van de rondleiding kun je op je gemak nog wat tijd in de tuin doorbrengen. Optionele wijnproeverij Als je een speciale liefde hebt voor alles wat Italiaans is, kies dan voor een optionele Toscaanse wijnproeverij onder leiding van een wijnexpert. Na je rondleiding proef je verschillende Toscaanse wijnen in combinatie met een schotel Toscaanse hapjes.

Florence Medici's Mile 2 uur durende wandeltour

9. Florence Medici's Mile 2 uur durende wandeltour

Verken een fascinerende wandeling van 1,5 km door een Uneso Werelderfgoedgebied, begeleid door een lokale expert. Ontdek de fascinerende geschiedenis van de Medici dynastie, een machtige familie die het Renaissance tijdperk vorm gaf. Hoor verhalen over intriges, machtsstrijd en vooruitziendheid terwijl je bezienswaardigheden bezoekt zoals Palazzo Medici Riccardi en de Medici kapellen. Loop in de voetsporen van de Medici-familie door smalle straatjes en raak de stenen van hun woningen aan. Bewonder de kathedraal, het Palazzo Vecchio en volg het pad van de Vasari Corridor, een geheime doorgang die het Palazzo Pitti met het Palazzo Vecchio verbindt. Sluit je reis af bij het majestueuze Palazzo Pitti en de Boboli-tuinen, de laatste residentie van de Medici, en dompel je onder in de kunst en geschiedenis van deze unieke stad. Ontdek de wonderen van het Palazzo Pitti of de Boboli-tuinen met ons voorrangsticket! Bezoek de Palatijnse Galerij, Galerij van Moderne Kunst, Museum van Mode en Kostuum, Schat van de Groothertogen en de betoverende Paleistuinen. Je ticket is je paspoort voor een zelf-geleid avontuur in dit culturele paradijs!

Florence: Medici's Mile Tour en toegang tot de Boboli-tuinen

10. Florence: Medici's Mile Tour en toegang tot de Boboli-tuinen

Geniet van een spannende rondleiding door Medici's Mile, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met de hoogste concentratie monumenten en openluchtkunstwerken ter wereld. Ontdek onder leiding van een professionele lokale gids de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en volg de fascinerende geschiedenis van de Medici-dynastie. Luister naar verhalen en anekdotes over intriges, machtsstrijd, geheimen en verraad. Bewonder de paleizen, straten en pleinen waar de leden van de Medici-familie woonden en met elkaar omgingen. Loop door dezelfde smalle straatjes waar ze liepen, raak de stenen aan die werden gebruikt om hun woningen te bouwen en bekijk de monumenten uit hun dagelijks leven: Palazzo Medici Riccardi, hun eerste verblijf in de wijk San Lorenzo, waar je hun kerk en mausoleum kunt vinden: Medici-kapellen . Op een steenworp afstand bereikt u de magnifieke kathedraal, met de imposante koepel van Brunelleschi en het prachtige Palazzo Vecchio, boven Piazza della Signoria. Volg later het pad van de Vasari Corridor, een spectaculaire geheime gang die door de Medici Groothertogen van Toscane werd gebruikt om te bewegen tussen het Palazzo Pitti en hun kantoren in het Palazzo Vecchio. Haal na de rondleiding het meeste uit uw toegangsticket voor de Boboli-tuinen, waarmee u het Porseleinmuseum en de Bardini-tuinen in uw eigen tempo kunt verkennen.

Alle activiteiten

31 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Boboli-tuinen

Wil je alle activiteiten in Boboli-tuinen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boboli-tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.4
(2.410 beoordelingen)

reserveren was niet nodig, maar wel fijn om alvast iets gepland te hebben. Zeker in de ochtend rustig, stil en prachtige uitzichten over de stad en de heuvels rond de start

Het verkrijgen van het fysieke ticket was eenvoudiger dan ik dacht! Ik liet Bicoli mijn bevestigingsnummer zien en ontving papieren kaartjes. Het groen is prachtig!

In de herfst ziet het er wat saai uit, alles ziet er erg geel uit. Het is een goede ruimte om te lopen

Interessante tour met een bekwame gids. Een aanbeveling om te boeken.

Zeer effectief en snel. ik raad het ten sterkste aan