Kies data

Boboli-tuinen

Boboli-tuinen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: combiticket Uffizi, Palazzo Pitti en Boboli-tuin

1. Florence: combiticket Uffizi, Palazzo Pitti en Boboli-tuin

Met dit cumulatieve ticket krijg je gereserveerde toegang tot 5 musea, waaronder de Galleria degli Uffizi en Palazzo Pitti, twee van de beroemdste en belangrijkste musea in Florence. Ontmoet onze assistent voor de Uffizi en zij geven je je gereserveerde toegangsbewijs. Na het bezoek heb je vijf dagen om de rest te bezoeken. Begin uw dag met een bezoek aan de Galleria degli Uffizi, de thuisbasis van enkele van de belangrijkste schilderijen, variërend van de middeleeuwen tot de renaissance, zoals Botticelli's "Geboorte van Venus", Caravaggio's "Medusa" en het enige schilderij op hout gemaakt door Michelangelo. Bewonder de onschatbare verzameling beelden die de gangen siert die bestaan uit oude Romeinse kopieën van verloren gegane Griekse sculpturen. Ontdek Pitti Palace, gebouwd in de tweede helft van de 15e eeuw, waar je de Palatine Gallery kunt verkennen om enkele meesterwerken van beroemde schilders te bewonderen, waaronder Caravaggio, Botticelli, Rubens en Titiaan. Bezoek vervolgens de koninklijke vertrekken, waar de Medici-familie, de groothertogen van Toscane en de Italiaanse koninklijke familie woonden. En geniet van de ontspannen sfeer en weelde van de Boboli-tuinen en krijg een idee van het voorrecht en de macht die de Medici-familie in de afgelopen eeuwen genoten.

Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

2. Florence: toegang Boboli-tuinen op een gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot bevindt zich vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. 

Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

3. Florence: Pitti-paleis, Boboli-tuin, Palatine Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Palazzo Pitti met uw deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatijngalerij te ontdekken en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissance- en neoklassieke meubels met prachtige bladen gemaakt met halfedelstenen, die de Medici-familie in heel Europa bekendheid gaven. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck en Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten zullen in je geheugen blijven hangen. Nooit te druk en zo aangenaam, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend. Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimten die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

4. Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

Stap binnen in het Palazzo Pitti in Florence en verken de Palatijnse Galerij en de Galerij voor Moderne Kunst met jouw voorrangsticket. Bewonder historische collecties, zoals de Schatkamer van de Groothertogen en de Medici Collectie. Het palazzo, ontworpen in 1457 door Filippo Brunelleschi, is gebouwd voor de familie Pitti.Tegenwoordig herbergt het weelderige paleis uit de Renaissance een buitengewone kunstcollectie. Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen.  Verken enkele van de belangrijkste musea van Florence tijdens jouw bezoek aan het Palazzo Pitti. Bezoek de Palatijnse Galerij op de eerste verdieping en ontdek een uitgebreide collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw, alsook de Koninklijke Appartementen, met meubilair van een verbouwing uit de 19e eeuw. Ga vervolgens naar de tweede verdieping om de Galerij voor Moderne Kunst te bekijken en bewonder de mooie collectie schilderijen en beeldhouwwerken, voornamelijk Italiaanse, daterend van het einde van de 18e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, die bewoond werden door de groothertogen van Lotharingen, zijn versierd met werken uit de neoklassieke en romantische periode.

Florence: wandeltocht Pitti Palace en Boboli-tuinen

5. Florence: wandeltocht Pitti Palace en Boboli-tuinen

Stap terug in de tijd naar de Renaissance tijdens het verkennen van Palazzo Pitti en ontdek verborgen grotten in de historische Boboli-tuinen tijdens deze gedeelde of privéwandeling in Florence. Bekijk de basiliek van San Lorenzo, de Ponte Vecchio, het Medici Riccardi-paleis en de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Begin uw reis met het ervaren van de majesteit van Palazzo Pitti, een symbool van het renaissancepaleis gebouwd in 1458. Het gebouw werd beroemd omdat het de residentie was van de Medici-familie van de 16e eeuw tot hun val in de 18e eeuw eeuw. Kom meer te weten over de geschiedenis van het paleis en ontdek de details achter de collectie kunstwerken van de Palatijngalerij, waaronder schilderijen van Rafaël, Titiaan, Rubens en meer. Vervolg daarna je reis naar de magische Boboli-tuinen. Loop met je gids voorop door de alchemistische paden gemaakt van doolhoven die leiden naar verborgen grotten bedekt met kalksteen. Bewonder de techniek van zestiende-eeuwse architecten zoals Buontalenti, de uitvinder van de eerste gelato. Dwaal rond de fonteinen, obelisken en ijspiramides. Geniet ten slotte van een adembenemend uitzicht van 360° over Florence vanaf Cavalier's Palace.

Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

6. Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

Ontmoet je gids in Pitti Palace en ga dan naar binnen voor je privétour. Begin met een inleiding tot de beroemde Medici-familie en de Pitti-familie. Leer meer over hun historische invloed op Florence en hoe hun leven hier zou zijn geweest. Volg je gids rond het paleis, dat lijkt op een open museum. Treed in de voetsporen van groothertogen en bewonder het rijkelijk versierde interieur. Hoogtepunten van de tour zijn de Palatine Gallery, de Royal Apartments, de Gallery of Modern Art en het Museum of Fashion and Costume. Aan het einde van de tour ontvangt u uw toegangsticket met voorrang voor de Boboli-tuinen. Verken ten slotte de tuinen op uw gemak en bewonder de renaissancebeelden en gebeeldhouwde fonteinen.

Florence: rondleiding door de Boboli-tuin

7. Florence: rondleiding door de Boboli-tuin

Verken de Boboli-tuinen tijdens een wandeltocht met een lokale gids. Ontdek een groene oase in het centrum van Florence, ontworpen door Niccolò Tribolo en later gekenmerkt door Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati en Bernardo Buontalenti in de 16e eeuw. Voeg een begeleide wijnproeverij toe om uw tour te verrijken. De tour begint bij de centrale poort van Palazzo Pitti, waar je gids de geschiedenis van de Boboli-tuinen onthult en hoe deze is ontworpen terwijl je naar de tuinen loopt. Maak een mooie wandeling door het openluchtmuseum, vol met fonteinen, tempels, prachtige grotten, sculpturen (Michelangelo, Giambologna) en nog veel meer. Loop met je gids en bewonder de meesterwerken zoals de Grotta Grande, het amfitheater, de Viottolone en de Isolotto, de Riddertuin en het Kaffehaus en geniet van een spectaculair uitzicht over Florence. Voordat de tour eindigt, vergeet niet om je gids te vragen voor eventuele aanvullende vragen, en aan het einde van de tour kun je op je gemak wat tijd in de tuin blijven. p> Optionele wijnproeverij Als je een speciale liefde hebt voor alles wat Italiaans is, kies dan voor een optionele Toscaanse wijnproeverij onder begeleiding van een wijnexpert. Proef na uw rondleiding vijf verschillende Toscaanse wijnen gecombineerd met een schaal met Toscaanse hapjes.

Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

8. Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

Verken de voormalige residentie van de heersende families van Toscane tijdens een privérondleiding door het prachtige Palazzo Pitti, nu een complex met geweldige musea in de wijk Oltrarno in Florence. Bekijk artefacten die toebehoorden aan de machtige Medici-familie en andere heersers van het Groothertogdom Toscane, waaronder meesterwerken van Raphael en Titiaan in de hoofdgalerij van Palatine. Kijk binnen in de weelderige Royal Apartments en verken de Winter Quarter en de Prince of Naples Quarter. Ontdek het grootste museum in Italië dat gewijd is aan mode en bezoek de onlangs heropende Bardini-tuin met een panoramisch uitzicht over de stad. Wandel over de Boboli-tuinen in Renaissancestijl achter het Palazzo Pitti en ontdek een verzameling beelden uit de 16e tot de 18e eeuw. Bewonder de Neptunus-fontein in het amfitheater in Romeinse stijl en nog veel meer.

Florence: 2 uur durende wandeltocht De Medici

9. Florence: 2 uur durende wandeltocht De Medici

Volg de fascinerende geschiedenis van de Medici-dynastie tijdens een 2-uur durende wandeltocht door Florence en verneem hoe zij hun rijkdom en macht gebruikten om de kunst te betuttelen en de basis te leggen voor de Italiaanse Renaissance. Je luistert naar anekdotes over hun intriges, machtsstrijd, verraad en ongelooflijke vooruitziende blik. Bewonder hun voormalige paleizen en bezoek straten en pleinen waar leden van het gezin woonden. Wandel door dezelfde smalle straatjes die ze gebruikten om langs monumentale monumenten te lopen, zoals het Palazzo Medici Riccardi in de wijk San Lorenzo. Je neemt een kijkje in de kerk waar ze hun mausoleum bouwden en bouwden aan de Medici-kapellen in de Basilica di San Lorenzo. Bewonder de prachtige koepel van Brunelleschi. Ga verder naar het Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria, waar Cosimo I de' Medici in mei 1540 zijn officiële stoel verliet en de veiligheid van de macht van de Medici aangeeft. Je volgt de route van de Vasari Corridor van buitenaf en komt meer te weten over de verhoogde doorgang waardoor de Groothertogen tussen het Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti konden bewegen zonder door de burgers te worden gezien. Na het bezoek aan het Palazzo Pitti en de prachtige Boboli-tuinen kun je de laatste residentie van de Medici-familie bekijken.

Florence: toegangsticket Pitti Palace en begeleide wandeling

10. Florence: toegangsticket Pitti Palace en begeleide wandeling

Volg een rondleiding door het Palazzo Pitti, gebouwd in de tweede helft van de 15e eeuw. Ontdek de Palatine Gallery, de Royal Apartments en de kunstcollectie van de Medici-familie en leer meer over de geschiedenis van de plek. Ga met je gids eerst naar de Palatijngalerij om enkele meesterwerken van beroemde schilders te bewonderen, waaronder Caravaggio, Botticelli, Rubens en Titiaan. Bezoek vervolgens de koninklijke vertrekken, waar de Medici-familie, de groothertogen van Toscane en de Italiaanse koninklijke familie woonden. Na het geleide bezoek kunt u op uw gemak de Boboli-tuinen bezoeken. Geniet van de ontspannen sfeer en de weelde van de tuinen en krijg een idee van het voorrecht en de macht die de Medici-familie in de afgelopen eeuwen genoten.

Beschikbare activiteiten

22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Boboli-tuinen

Wil je alle activiteiten in Boboli-tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boboli-tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 2.256 beoordelingen

Prachtig paleis en tuinen! Zeker een bezoek waard. Jammer dat sommige gebieden momenteel gesloten waren, maar we werden hiervan op de hoogte gebracht voordat we een kaartje kochten en er waren nog zoveel mooie kunstwerken te zien in de Palatijngalerij. De gereserveerde toegangskaarten bespaarden ons wat tijd in de rij, hoewel de normale rij helemaal niet zo lang was. Ze waren ook erg aardig en lieten ons binnen, ook al kwamen we laat aan vanwege onze ochtendtour die voorbij was.

Leuk om het kaartje klaar te hebben, alles was in orde.. weinig mensen om 1100. 23 oktober.. Pitti en Hagen waren fantastisch. Het is goed om te weten wat je kunt zien... er zijn veel kunstwerken! We waren in de zilveren kamer, er waren eigenlijk veel kamers met veel mooie dingen die de families hebben gehad. We waren in totaal 7 uur in Pitti 7 en de Boboli-tuinen. Leuk om een gezellig café te hebben om uit te rusten

Mooi bezoek, jammer dat ik de gids niet kon gebruiken om de charme van het gebouw ten volle te waarderen. Ook zijn sommige gebieden niet opengesteld voor het publiek. De perfecte ticketboeking. De herinnering van de app voorafgaand aan het bezoek is zeer welkom.

Zeer interessant om de aristocratiekamers te zien. VEEL meesterwerken van Raphael, Tician en anderen!

Het Palazzo Pitti is prachtig, zeer goed bewaard gebleven. We vonden het fantastisch.