Boboli-tuinen

Boboli-tuinen: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

1. Florence: entreeticket voor het Palazzo Pitti

Stap binnen in het Palazzo Pitti in Florence en verken de Palatijnse Galerij en de Galerij voor Moderne Kunst met jouw voorrangsticket. Bewonder historische collecties, zoals de Schatkamer van de Groothertogen en de Medici Collectie. Het palazzo, ontworpen in 1457 door Filippo Brunelleschi, is gebouwd voor de familie Pitti.Tegenwoordig herbergt het weelderige paleis uit de Renaissance een buitengewone kunstcollectie. Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen.  Verken enkele van de belangrijkste musea van Florence tijdens jouw bezoek aan het Palazzo Pitti. Bezoek de Palatijnse Galerij op de eerste verdieping en ontdek een uitgebreide collectie schilderijen uit de 16e en 17e eeuw, alsook de Koninklijke Appartementen, met meubilair van een verbouwing uit de 19e eeuw. Ga vervolgens naar de tweede verdieping om de Galerij voor Moderne Kunst te bekijken en bewonder de mooie collectie schilderijen en beeldhouwwerken, voornamelijk Italiaanse, daterend van het einde van de 18e eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, die bewoond werden door de groothertogen van Lotharingen, zijn versierd met werken uit de neoklassieke en romantische periode.

Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

2. Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot ligt vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. Op de bovenste hellingen van de Boboli-tuinen bevindt zich het Porseleinmuseum, dat je eveneens kunt bezoeken met dit toegangsbewijs voor de Boboli-tuinen.

Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

3. Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Pitti Palace met je deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatina-galerij en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissancistische en neoklassieke meubelen met prachtige bladen gemaakt van halfedelstenen te ontdekken, wat bekendheid bij de familie Medici in heel Europa. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck, Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten blijven hangen in je geheugen. Nooit te druk en zo plezierig, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend! Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimtes die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Boboli-tuin: rondleiding

4. Boboli-tuin: rondleiding

Bezoek de groene oase in het centrum van Florence, een prachtig ontwerp van Niccolò Tribolo en later uitgelicht door Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati en Bernardo Buontalenti in de 16e eeuw. Je gids zal je ontmoeten op de Piazza Pitti of het Pitti-plein recht voor de Centrale Poort, voordat hij de geschiedenis van de Boboli-tuinen onthult en hoe deze is ontworpen. De rondleiding begint bij de centrale poort van Palazzo Pitti en de gids geeft uitleg over het Palazzo Pitti terwijl hij je naar de tuinen leidt. Je kunt deze details alleen leren kennen van een professionele en lokale gids die een grondige kennis heeft van alle kleine details. U kunt een ontspannende wandeling maken door dit geweldige openluchtmuseum, vol fonteinen, tempels, prachtige grotten en sculpturen (Michelangelo, Giambologna) en nog veel meer. Loop met je gids en bewonder de meesterwerken zoals de Grotta Grande, het amfitheater, de Viottolone en de Isolotto, de Riddertuin en het Kaffehaus en geniet van een spectaculair uitzicht over Florence. Vergeet voordat de tour eindigt niet om je gids te vragen naar eventuele aanvullende vragen en aan het einde van de tour kun je op je gemak wat tijd in de tuin blijven, waardoor het nog gedenkwaardiger wordt.

Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

5. Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

Ontmoet je gids in Pitti Palace en ga vervolgens naar binnen voor je privétour. Begin met een inleiding tot de beroemde Medici-familie en de Pitti-familie. Leer meer over hun historische invloed op Florence en hoe hun leven hier zou zijn geweest. Volg je gids rond het paleis, dat lijkt op een open museum. Treed in de voetsporen van groothertogen en bewonder het rijkelijk versierde interieur. Hoogtepunten van de tour zijn de Palatijngalerij, de koninklijke appartementen, de galerij voor moderne kunst en het museum voor mode en kostuum. Aan het einde van de tour ontvang je je voorrangstoegangsbewijs voor de Boboli-tuinen. Tot slot kunt u op uw gemak de tuinen verkennen en de renaissancebeelden en gebeeldhouwde fonteinen bewonderen.

Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

6. Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

Verken de voormalige residentie van de heersende families van Toscane tijdens een privérondleiding door het prachtige Palazzo Pitti, nu een complex met geweldige musea in de wijk Oltrarno in Florence. Bekijk artefacten die toebehoorden aan de machtige Medici-familie en andere heersers van het Groothertogdom Toscane, waaronder meesterwerken van Raphael en Titiaan in de hoofdgalerij van Palatine. Kijk binnen in de weelderige Royal Apartments en verken de Winter Quarter en de Prince of Naples Quarter. Ontdek het grootste museum in Italië dat gewijd is aan mode en bezoek de onlangs heropende Bardini-tuin met een panoramisch uitzicht over de stad. Wandel over de Boboli-tuinen in Renaissancestijl achter het Palazzo Pitti en ontdek een verzameling beelden uit de 16e tot de 18e eeuw. Bewonder de Neptunus-fontein in het amfitheater in Romeinse stijl en nog veel meer.

Florence: 2 uur wandeltocht de Medici

7. Florence: 2 uur wandeltocht de Medici

Volg de fascinerende geschiedenis van de Medici-dynastie tijdens een 2-uur durende wandeltocht door Florence en verneem hoe zij hun rijkdom en macht gebruikten om de kunst te betuttelen en de basis te leggen voor de Italiaanse Renaissance. Je luistert naar anekdotes over hun intriges, machtsstrijd, verraad en ongelooflijke vooruitziende blik. Bewonder hun voormalige paleizen en bezoek straten en pleinen waar leden van het gezin woonden. Wandel door dezelfde smalle straatjes die ze gebruikten om langs monumentale monumenten te lopen, zoals het Palazzo Medici Riccardi in de wijk San Lorenzo. Je neemt een kijkje in de kerk waar ze hun mausoleum bouwden en bouwden aan de Medici-kapellen in de Basilica di San Lorenzo. Bewonder de prachtige koepel van Brunelleschi. Ga verder naar het Palazzo Vecchio op Piazza della Signoria, waar Cosimo I de' Medici in mei 1540 zijn officiële stoel verliet en de veiligheid van de macht van de Medici aangeeft. Je volgt de route van de Vasari Corridor van buitenaf en komt meer te weten over de verhoogde doorgang waardoor de Groothertogen tussen het Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti konden bewegen zonder door de burgers te worden gezien. Na het bezoek aan het Palazzo Pitti en de prachtige Boboli-tuinen kun je de laatste residentie van de Medici-familie bekijken.

Florence: beste stadsattracties Zelfgeleide audiotour

8. Florence: beste stadsattracties Zelfgeleide audiotour

Ontdek de majesteit en cultuur van Florence, zijn modieuze winkelstraten en zijn eigenzinnige, adembenemende, verborgen juweeltjes met een handige en informatieve digitale gids. Deze ultramoderne, zelfgeleide sightseeing-app combineert op unieke wijze openbaar vervoer en wandeltochten met hoogwaardige gesproken tekst beschikbaar in 6 talen, rijke beelden, nuttige tekst en offline navigeerbare kaarten om uw smartphone te transformeren in een intelligente assistent en betrouwbare reisgenoot. Ervaar de stad in je eigen tempo en ontdek meer dan een gids je ooit zou kunnen vertellen. Dankzij lokale verhalenvertellers kun je genieten van meer dan 80 bezienswaardigheden in de stad, plus de beste fotospots en gratis wifi-gebieden opzoeken. Hoogtepunten zijn onder meer: - Kathedraal van Florence - Galleria degli Uffizi - Galleria dell'Accademia - HolyCross-basiliek (SantaCroce) - HolyCross-plein - Ponte Vecchio - Het huis van Galileo Galilei - Santa Maria Maggiore - Poort van Sinterklaas - Cappella Pazzi - Fish's Lodge - De Grote Synagoge - Piazzale Michelangelo - Medici-kapel - De tuin van Boboli

Florence: privéwandeling door Inferno

9. Florence: privéwandeling door Inferno

Ontdek Florence in een mysterieuze en ongewone sfeer terwijl je de plaatsen van Dan Brown's roman Inferno volgt. Kom alles te weten over Dante's Inferno, want de film is geïnspireerd op de gebeurtenissen die worden verteld in de Divine Comedy, het historische gedicht van Dante Alighieri. Begin de reis met een bezoek aan de prachtige Boboli-tuinen. Volg de stappen van Robert Langdon en Sienna Brooks en stel je de verschillende filmscènes voor. Bezoek ook Torre di Badia en de Dante Society. Verken, net als in de thriller, het Palazzo della Signoria en het Baptisterium van Florence om de mysteries te ontdekken die achter de Florentijnse kunst schuilgaan.

Florence: Modieuze privétour met museumbezoeken

10. Florence: Modieuze privétour met museumbezoeken

De eerste modeshow in Italië vond plaats in Florence, Villa Torrigiani, 12 februari 1951 en de tweede in de Sala Bianca van Palazzo Pitti. De tour start vanuit het Ferragamo-museum. Ze documenteerden het geheel van de activiteiten van Salvatore Ferragamo, sinds zijn terugkeer uit de VS naar Italië in 1927 tot aan zijn dood en horen veel interessante verhalen over dit modehuis. Heel belangrijk om te bezoeken is het Palazzo Pitti met de prachtige kostuumgalerij. Daar, ongeveer zesduizend stukken, oude en moderne kleding, accessoires en theaterkostuums. Beschouwd als het enige museum over de geschiedenis van de mode in Italië en een van de belangrijkste. Ook een stop bij Museo degli Argenti - Silver Museum, met de sieradencollecties van Medici en Lorraine. Het belangrijkste om te zien is de "Scaramazza Pearl" van Anna Maria Luisa, de laatste van de Medici-dynastie. Het bezoek eindigt met een inleiding tot de Boboli-tuinen, de beroemde Italiaanse tuin.

Sitemap Boboli-tuinen

Wil je alle activiteiten in Boboli-tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boboli-tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 1.972 beoordelingen

Zeer leuke ervaring! mooie tuin, zeer uitgestrekt, veel wandelmogelijkheden en weinig schaduwplekken, dus wat lastig met jonge kinderen (4 en 2 jaar). We konden de Medici-grotten niet bereiken, weinig of geen duidelijke aanwijzingen. Er ontbrak een papieren plan of eventueel een app om te kunnen verhuizen. En ook geen informatie over de audiogidsen beschreven in de verklaring van de activiteit. Maar over het algemeen te doen, essentiële passage van het bezoek van Florence.

Het is heerlijk om op het hoogtepunt van het toeristenseizoen de lange rijen in de hete zon te kunnen overslaan. Palazzo Pitti is een must see tijdens een eerste bezoek aan Florence. Het verkrijgen van een getimed skip-the-line toegangsticket is de sleutel! Het ticket is inclusief toegang tot de twee nabijgelegen tuinen op dezelfde dag. Een geweldige deal!

Nou, wat te zeggen .... Er gaat een wereld open ... Over kunst ... Over geschiedenis ... Een wonder ... Ik raad iedereen die Florence passeert aan om te stoppen en de kunstwerken te bewonderen die de stad te bieden heeft!

Zeer interessant om de aristocratiekamers te zien. VEEL meesterwerken van Raphael, Tician en anderen!

Het Palazzo Pitti is prachtig, zeer goed bewaard gebleven. We vonden het fantastisch.