Kies data

Boboli-tuinen

Boboli-tuinen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

1. Florence: Boboli-tuinen op gereserveerd tijdstip

De tuinen strekken zich uit over een groot gebied en vormen een openluchtmuseum met grotten, grote fonteinen en antieke beelden uit de renaissance. Maak een van de vele wandelingen en ervaar hoe het leven aan het hof moet zijn geweest. De Grotta del Buontalenti is een kunstmatige grot gevuld met niet-natuurlijke stalactieten en stalagmieten, met beelden van schapen, herders en Romeinse godinnen. De grot ligt vlak bij de ingang van de Boboli-tuinen en aan het einde van de Vasaripassage. Op de bovenste hellingen van de Boboli-tuinen bevindt zich het Porseleinmuseum, dat je eveneens kunt bezoeken met dit toegangsbewijs voor de Boboli-tuinen.

Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

2. Florence: entreeticket voor Palazzo Pitti

Het originele palazzo is in  1457 gebouwd voor de familie Pitti en ontworpen door  Filippo Brunelleschi. Het Palazzo Pitti is de voormalige residentie van de machtige familie Medici, dit uitbundige renaissance paleis biedt nu een buitengewone kunstcollectie.  Bewonder enkele van de ongelooflijke werken die de Medici's tijdens hun heerschappij hebben verzameld. Zie werken van Raphael, Caravaggio, Titiaan, Pietro da Cortona en Rubens. Door de ramen heb je uitzicht op de basiliek van Brunelleschi's Santo Spirito en de Boboli-tuinen. Vandaag de dag huisvest het Palazzo Pitti een aantal van de belangrijkste musea in Florence: op de eerste verdieping: de  Galleria Palatina, met een uitgebreide collectie 16e-  en 17e -eeuwse schilderijen en de  koninklijke vertrekken met meubels uit de 19e  eeuw. In de  Galleria d'Arte Moderna, op de tweede verdieping van het Palazzo Pitti, bewonder je mooie, met name Italiaanse, schilderijen en beeldhouwwerken, daterend uit de late 18e  eeuw tot de Eerste Wereldoorlog. De elegante kamers, ooit bewoond door grootvorsten uit de Lorraine, zijn versierd met werken uit de neo-klassieke en romantische periode.

Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

3. Pitti Palace, Boboli-tuinen en Palatina Gallery Tour

Begin in de vroege ochtend en bezoek de grandioze binnenplaats van het Pitti Palace met je deskundige Engelssprekende gids. Vervolgens bereikt u de "nobele verdieping" (eerste verdieping) om de magie van de Palatina-galerij en zijn verbazingwekkende collectie schilderijen, renaissancistische en neoklassieke meubelen met prachtige bladen gemaakt van halfedelstenen te ontdekken, wat bekendheid bij de familie Medici in heel Europa. Stucwerk en fresco's op de plafonds, prachtige schilderijen van Andrea del Sarto, Raffaello, Tiziano, Rubens, Van Dyck, Caravaggio in onvoorstelbaar mooie vergulde lijsten blijven hangen in je geheugen. Nooit te druk en zo plezierig, zelfs in de hitte van de zomer, bezoek de Boboli-tuinen in de vroege ochtend! Een voor een zullen alle groothertogen van de Medici-familie het toneel betreden in een fantastisch scenario. Ga verder met het verkennen van het oudste deel van de Boboli-tuinen en het betoverde amfitheater, evenals de groene ruimtes die grote landschapsarchitecten van de wereld hebben geïnspireerd.

Boboli-tuin: rondleiding

4. Boboli-tuin: rondleiding

Bezoek de groene oase in het centrum van Florence, een prachtig ontwerp van Niccolò Tribolo en later uitgelicht door Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati en Bernardo Buontalenti in de 16e eeuw. Je gids zal je ontmoeten op de Piazza Pitti of het Pitti-plein recht voor de Centrale Poort, voordat hij de geschiedenis van de Boboli-tuinen onthult en hoe deze is ontworpen. De rondleiding begint bij de centrale poort van Palazzo Pitti en de gids geeft uitleg over het Palazzo Pitti terwijl hij je naar de tuinen leidt. Je kunt deze details alleen leren kennen van een professionele en lokale gids die een grondige kennis heeft van alle kleine details. U kunt een ontspannende wandeling maken door dit geweldige openluchtmuseum, vol fonteinen, tempels, prachtige grotten en sculpturen (Michelangelo, Giambologna) en nog veel meer. Loop met je gids en bewonder de meesterwerken zoals de Grotta Grande, het amfitheater, de Viottolone en de Isolotto, de Riddertuin en het Kaffehaus en geniet van een spectaculair uitzicht over Florence. Vergeet voordat de tour eindigt niet om je gids te vragen naar eventuele aanvullende vragen en aan het einde van de tour kun je op je gemak wat tijd in de tuin blijven, waardoor het nog gedenkwaardiger wordt.

Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

5. Florence: privétour Pitti Palace en Boboli-tuinen

Ontmoet je gids in Pitti Palace en ga vervolgens naar binnen voor je privétour. Begin met een inleiding tot de beroemde Medici-familie en de Pitti-familie. Leer meer over hun historische invloed op Florence en hoe hun leven hier zou zijn geweest. Volg je gids rond het paleis, dat lijkt op een open museum. Treed in de voetsporen van groothertogen en bewonder het rijkelijk versierde interieur. Hoogtepunten van de tour zijn de Palatijngalerij, de koninklijke appartementen, de galerij voor moderne kunst en het museum voor mode en kostuum. Aan het einde van de tour ontvang je je voorrangstoegangsbewijs voor de Boboli-tuinen. Tot slot kunt u op uw gemak de tuinen verkennen en de renaissancebeelden en gebeeldhouwde fonteinen bewonderen.

Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

6. Pitti Palace en Boboli Gardens Privérondleiding

Verken de voormalige residentie van de heersende families van Toscane tijdens een privérondleiding door het prachtige Palazzo Pitti, nu een complex met geweldige musea in de wijk Oltrarno in Florence. Bekijk artefacten die toebehoorden aan de machtige Medici-familie en andere heersers van het Groothertogdom Toscane, waaronder meesterwerken van Raphael en Titiaan in de hoofdgalerij van Palatine. Kijk binnen in de weelderige Royal Apartments en verken de Winter Quarter en de Prince of Naples Quarter. Ontdek het grootste museum in Italië dat gewijd is aan mode en bezoek de onlangs heropende Bardini-tuin met een panoramisch uitzicht over de stad. Wandel over de Boboli-tuinen in Renaissancestijl achter het Palazzo Pitti en ontdek een verzameling beelden uit de 16e tot de 18e eeuw. Bewonder de Neptunus-fontein in het amfitheater in Romeinse stijl en nog veel meer.

Florence: zelfgeleide audiotour

7. Florence: zelfgeleide audiotour

Ontdek de majesteit en cultuur van Florence, zijn modieuze winkelstraten en zijn eigenzinnige, adembenemende, verborgen juweeltjes met een handige en informatieve digitale gids. Deze ultramoderne, zelfgeleide sightseeing-app combineert op unieke wijze openbaar vervoer en wandeltochten met hoogwaardige gesproken tekst beschikbaar in 6 talen, rijke beelden, nuttige tekst en offline navigeerbare kaarten om uw smartphone te transformeren in een intelligente assistent en betrouwbare reisgenoot. Ervaar de stad in je eigen tempo en ontdek meer dan een gids je ooit zou kunnen vertellen. Dankzij lokale verhalenvertellers kun je genieten van meer dan 80 bezienswaardigheden in de stad, plus de beste fotospots en gratis wifi-gebieden opzoeken. Hoogtepunten zijn onder meer: - Kathedraal van Florence - Galleria degli Uffizi - Galleria dell'Accademia - HolyCross-basiliek (SantaCroce) - HolyCross-plein - Ponte Vecchio - Het huis van Galileo Galilei - Santa Maria Maggiore - Poort van Sinterklaas - Cappella Pazzi - Fish's Lodge - De Grote Synagoge - Piazzale Michelangelo - Medici-kapel - De tuin van Boboli

Florence: Medici's Mile Tour en toegang tot de Boboli-tuinen

8. Florence: Medici's Mile Tour en toegang tot de Boboli-tuinen

Geniet van een spannende rondleiding door Medici's Mile, een UNESCO-werelderfgoed met de hoogste concentratie aan monumenten en openluchtkunstwerken ter wereld. Onder leiding van een professionele lokale gids ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en volgt u de fascinerende geschiedenis van de Medici-dynastie. Luister naar verhalen en anekdotes over intriges, machtsstrijd, geheimen en verraad. Bewonder de paleizen, straten en pleinen waar de leden van de Medici-familie woonden en socialiseerden. Loop door dezelfde smalle straatjes waar ze liepen, raak de stenen aan die werden gebruikt om hun woningen te bouwen en bekijk de monumenten uit hun dagelijks leven: Palazzo Medici Riccardi, hun eerste verblijf in de wijk San Lorenzo, waar je hun kerk en mausoleum kunt vinden: Medici-kapellen . Op een steenworp afstand bereikt u de prachtige kathedraal, met de imposante koepel van Brunelleschi en het prachtige Palazzo Vecchio, boven Piazza della Signoria. Volg later het pad van de Vasari Corridor, een spectaculaire geheime gang die door de Medici-groothertogen van Toscane werd gebruikt om te bewegen tussen het Palazzo Pitti en hun kantoren in het Palazzo Vecchio. Haal na de rondleiding het meeste uit uw toegangsbewijs voor de Boboli-tuinen, zodat u het Porseleinmuseum en de Bardini-tuinen in uw eigen tempo kunt verkennen.

Florence: privéwandeling door Inferno

9. Florence: privéwandeling door Inferno

Ontdek Florence in een mysterieuze en ongewone sfeer terwijl je de plaatsen van Dan Brown's roman Inferno volgt. Kom alles te weten over Dante's Inferno, want de film is geïnspireerd op de gebeurtenissen die worden verteld in de Divine Comedy, het historische gedicht van Dante Alighieri. Begin de reis met een bezoek aan de prachtige Boboli-tuinen. Volg de stappen van Robert Langdon en Sienna Brooks en stel je de verschillende filmscènes voor. Bezoek ook Torre di Badia en de Dante Society. Verken, net als in de thriller, het Palazzo della Signoria en het Baptisterium van Florence om de mysteries te ontdekken die achter de Florentijnse kunst schuilgaan.

Florence, Italië: Leer Italiaans in de Boboli-tuinen

10. Florence, Italië: Leer Italiaans in de Boboli-tuinen

Geniet van een 4-uur durende rondleiding door de magische Boboli-tuinen terwijl je enkele van de handigste zinnen in de Italiaanse taal leert. Leer meer over de geschiedenis van deze magische omgeving. Proef enkele happen van typisch Toscaans eten terwijl je picknickt in de tuinen. "Hallo." "Goedemorgen." "Heel erg bedankt." "Ik wil graag rode wijn." Dit zijn slechts enkele nuttige woorden en zinnen die u tijdens deze tour zult leren. Spreek in een paar uur als een echte Italiaan. Verken de prachtige Boboli-tuinen, beroemd omdat ze behoren tot een van de belangrijkste families in Florence: de Medici. Ontdek de geschiedenis, architectuur, flora en grotten van deze prachtige tuin met onze deskundige gidsen. Bevredig je nieuwsgierigheid en leer zoveel woorden als je wilt. Sluit de tour af met een kleine picknick in deze tuin, die dateert uit de Renaissance. Proef typisch Toscaanse producten terwijl u ontspant op deze unieke locatie.

Sitemap Boboli-tuinen

Wil je alle activiteiten in Boboli-tuinen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boboli-tuinen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 930 beoordelingen

Ik heb de tickets voor de zekerheid vooraf besteld, hoewel dat op onze bezoekersdag niet nodig zou zijn geweest. Maar omdat mijn glazen bol kapot was, kon ik het niet weten. Het had echter als voordeel dat hoewel we veel eerder aanwezig waren dan ons tijdslot toestond, we het paleis en de tuinen konden betreden en dus meer tijd hadden. Geen spijt gehad van de pre-reservering.

Aangekomen in Florence met alle reserveringen die thuis al gemaakt waren, was een kwalitatieve sprong voorwaarts voor de organisatie van onze reis en voor ons gezin. Geen wachtrijen en veel tijd voor de bezoekjes helemaal voor onszelf lieten ons volop genieten van onze vakantie tussen kunst, cultuur en schoonheid.

Gemakkelijke reserveringen en alle details goed uitgelegd ... heel gemakkelijk te gebruiken ... het was een kostbare hulp om geen tijd ter plaatse te verspillen ... concrete bijdrage voor een goede vakantie

Zeer mooie plek waar het goed wandelen is. Zeer grote tuin dus niet overladen met mensen. We kunnen dan ook rustig landen in veel leuke hoekjes. Zeer aangename wandeling.

Prachtige architectuur van de tuinen bij het bij behorende paleis. De botanische tuin is ook prachtig.