Boedapest
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Boedapest

Bekijk alle tours en activiteiten in Boedapest

Boedapest: 10 hoogtepunten

Boedapest, eeuwenlang gewild door zowel het Westen als het Oosten, zal je charmeren met een rijke mix aan cultuur, kunst en architectuur. Hier 10 topactiviteiten in de verenigde stad van Buda en Pest!

Szechenyi warmtebronnen

De bronnen van [Szechen/szechenyi-thermaalbad-l3695/) in het stadspark van Boedapest vormen het grootste badhuis in Europa. Bij het bezoeken van de binnen- en buitenbaden voel je de helende krachten van de bron.

Hongaars parlementsgebouw

De binnenkant van het Hongaars parlement gaat, met prachtige fresco's, beelden en mozaïek, de strijd aan met de indrukwekkende neogothische buitenkant.

Kettingbrug

In 1849 was de Kettingbrug de eerste brug in de stad die de Donau overspande. Het destijds moderne wonder verenigde Buda en Pest tot één stad.

Andrássy Avenue (Andrássy út)

Andrássy Avenue is het voornaamste winkelgebied in de stad, en de neorenaissancistische huizen hebben de straat een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst gegeven.

Hongaarse Staatsopera

Het operahuis is mogelijk het indrukwekkendste gebouw aan Andrássy Avenue. De binnenkant is al net zo mooi, en de concerten zijn ook niet slecht!

Matthiaskerk

De Matthiaskerk heeft in zijn turbulente geschiedenis de nodige veranderingen ondergaan, maar het blijft een van de topattracties in de kasteelwijk van Buda.

Vissersbastion

Ooit werd Buda verdedigd door vissers. Het vissersbastion is een ode, en het geweldige uitzicht trekt grote aantallen bezoekers.

Burcht van Buda

De burcht van Buda werd al in 1265 uit de grond gestampt, en was tot 1918 woonplaats van de Hongaarse koningen. De grootste en beroemdste attractie van Boedapest is niet te missen - letterlijk!

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek ontleent zijn naam aan de eerste koning van Hongarije. De schoonheid van het gebouw staat in schril contrast met de rechterhand van de koning, die in de kerk te zien is!

Foto: Nigel's Europe & beyond @flickr (CC BY-SA 2.0)

Huis der Terreur

Het Huis der Terreur is niet alleen een museum; het is een ode aan de slachtoffers van de fascistische en communistische regimes die in het museum worden onderzocht.

Boedapest: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

In hartje zomer trekt Boedapest grote hoeveelheden bezoekers, maar omdat de bezienswaardigheden zo wijd verspreid zijn, kan de stad de toeristische instroom goed aan. Toch is het een goed idee om in de vroege of late zomer te gaan, als het niet heel heet is - dan kun je van de warmtebronnen genieten!

Hoe veel dagen?

Een lang weekend is gemakkelijk gevuld met de grote bezienswaardigheden. Als je de beste baden, musea en het nachtleven van Boedapest ook wil ervaren, is een week nog maar het minimum!

Vervoer in de stad

Boedapest kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. De metro is, na de Londense Metropolitan Line, het oudste metrosysteem ter wereld! Tickets koop je voordat je de metro ingaat bij stations en kiosks. Let op: met een standaard enkeltje mag je niet overstappen, dus vraag naar speciale tickets als je moet wisselen.

Tips & informatie

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36

Activiteiten in Boedapest

De must-see bezienswaardigheden in Boedapest

Sitemap Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Prachtige stad, bustour leuk om te doen.

Bushaltes wat moeilijk te vinden en (misschien niet anders te organiseren) 3 x door dezelfde lange straat (rode route) wat veel van het goede.

Hop-on hop-off stadstour door Boedapest van 48 uur Beoordeeld door Hendrika, 14-10-2016

Het was goed geregeld en makkelijk te vinden in Budapest. Geweldig.

Van te voren de tickets van de hop on hop of bus voor 2 dagen gekocht. Super geregeld.

Hop-on hop-off stadstour door Boedapest van 48 uur Beoordeeld door Tiny, 27-09-2016

Prachtige gebouwen met prima wellness voorzieningen.

Zwembad, sauna's, massages in prachtige jaren 1900 Entourage. Behulpzaam personeel en vriendelijke sfeer.

Skip the Line: Széchenyi-baden dagkaart Beoordeeld door Rob, 24-09-2016

Het was erg makkelijk om deze kaart te hebben.

Je hoefde de kaart eigenlijk nergens te laten zien, je kon zo doorlopen. Af en toe stond er ergens een medewerker en dan moest je de (ingevulde) kaart tonen. Dan was het ook meteen goed.

Budapest Card: 24 uur, 48 uur of 72 uur Beoordeeld door Jorien, 26-08-2016

superafsluiter van onze 5 dagen in Budapest

Leuke boottocht in nachtelijk Budapest. Fijne muziek, lekker eten, niet te druk...

Boedapest 1,5-uur Durende Avondrondvaart op de Donau Beoordeeld door gerda, 18-07-2016

Boedapest
4.4
Gebaseerd op 2.540 beoordelingen van GetYourGuide-klanten