Boedapest

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Boedapest: de beste attracties

Boedapest: 10 hoogtepunten

Boedapest, eeuwenlang gewild door zowel het Westen als het Oosten, zal je charmeren met een rijke mix aan cultuur, kunst en architectuur. Hier zijn 10 topactiviteiten in de stad die Boeda en Pest verenigd heeft!

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  In hartje zomer trekt Boedapest grote hoeveelheden bezoekers, maar omdat de bezienswaardigheden zo wijd verspreid zijn, kan de stad de toeristische instroom goed aan. Toch is het een goed idee om in de vroege of late zomer te gaan, als het niet heel heet is - dan kun je van de warmtebronnen genieten!

 • Hoeveel dagen?

  Een lang weekend is gemakkelijk gevuld met de grote bezienswaardigheden. Als je de beste baden, musea en het nachtleven van Boedapest ook wil ervaren, is een week nog maar het minimum!

 • Vervoer in de stad

  Boedapest kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. De metro is, na de Londense Metropolitan Line, het oudste metrosysteem ter wereld! Tickets koop je voordat je de metro ingaat op het station of in een kiosk. Let op: met een standaard enkeltje mag je niet overstappen, dus vraag naar speciale tickets als je moet wisselen.

Goed om te weten

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36
 • De beste periode voor een bezoek
  Voor- en najaar

Sitemap Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 35.942 beoordelingen

Hele leuke activiteit. Mooi om de zon op deze manier onder te zien gaan. Jammer dat de fotografen, die in een waterfiets mee gingen, meer oog hadden voor eigen vriendinnetjes, en dus weinig foto’s maakten van de overige deelnemers. Neem wel een fles water mee en eventueel een eigen gsm om foto’s te maken (in speciaal Waterdicht zakje)

The guide was so helpful and nice! We had interesting and good talks about everything and learned a lot about Budapest and the food culture! All the food is very heavy so you won’t need any food after. Only one drink was included in the price, so we paid for some more drinks, to make the experience even better

i d avond ontspannend te varen. verlichting gebouwen supermooi. duurde iets korter dan verwacht maar voor deze prijs de moeite waard. je rijdt met de auto langs de oevers maar op het water toch een andere invalshoek en zoals eerdere recensies geen gepraat v touringleider

Door corona zijn wat zaken anders dan normaal. Geen inwisseling van de voucher voor een ticket bijvoorbeeld. Dat stond niet op de voucher die wij kregen. Verder een mooie trip met heel lekker eten.

We waardeerden het ten zeerste dat we niettegenstaande we maar met twee waren, de excursie toch doorging! Met gids en met alles wat op het programma aangekondigd was. Het werd een prachtige dag.