Boedapest
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Boedapest

Bekijk alle tours en activiteiten in Boedapest

Boedapest: 10 hoogtepunten

Boedapest, eeuwenlang gewild door zowel het Westen als het Oosten, zal je charmeren met een rijke mix aan cultuur, kunst en architectuur. Hier 10 topactiviteiten in de verenigde stad van Buda en Pest!

Szechenyi warmtebronnen

De bronnen van [Szechen/szechenyi-thermaalbad-l3695/) in het stadspark van Boedapest vormen het grootste badhuis in Europa. Bij het bezoeken van de binnen- en buitenbaden voel je de helende krachten van de bron.

Hongaars parlementsgebouw

De binnenkant van het Hongaars parlement gaat, met prachtige fresco's, beelden en mozaïek, de strijd aan met de indrukwekkende neogothische buitenkant.

Kettingbrug

In 1849 was de Kettingbrug de eerste brug in de stad die de Donau overspande. Het destijds moderne wonder verenigde Buda en Pest tot één stad.

Andrássy Avenue (Andrássy út)

Andrássy Avenue is het voornaamste winkelgebied in de stad, en de neorenaissancistische huizen hebben de straat een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst gegeven.

Hongaarse Staatsopera

Het operahuis is mogelijk het indrukwekkendste gebouw aan Andrássy Avenue. De binnenkant is al net zo mooi, en de concerten zijn ook niet slecht!

Matthiaskerk

De Matthiaskerk heeft in zijn turbulente geschiedenis de nodige veranderingen ondergaan, maar het blijft een van de topattracties in de kasteelwijk van Buda.

Vissersbastion

Ooit werd Buda verdedigd door vissers. Het vissersbastion is een ode, en het geweldige uitzicht trekt grote aantallen bezoekers.

Burcht van Buda

De burcht van Buda werd al in 1265 uit de grond gestampt, en was tot 1918 woonplaats van de Hongaarse koningen. De grootste en beroemdste attractie van Boedapest is niet te missen - letterlijk!

Sint-Stefanusbasiliek

De Sint-Stefanusbasiliek ontleent zijn naam aan de eerste koning van Hongarije. De schoonheid van het gebouw staat in schril contrast met de rechterhand van de koning, die in de kerk te zien is!

Foto: Nigel's Europe & beyond @flickr (CC BY-SA 2.0)

Huis der Terreur

Het Huis der Terreur is niet alleen een museum; het is een ode aan de slachtoffers van de fascistische en communistische regimes die in het museum worden onderzocht.

Boedapest: Plan uw bezoek

Wanneer gaan?

In hartje zomer trekt Boedapest grote hoeveelheden bezoekers, maar omdat de bezienswaardigheden zo wijd verspreid zijn, kan de stad de toeristische instroom goed aan. Toch is het een goed idee om in de vroege of late zomer te gaan, als het niet heel heet is - dan kun je van de warmtebronnen genieten!

Hoe veel dagen?

Een lang weekend is gemakkelijk gevuld met de grote bezienswaardigheden. Als je de beste baden, musea en het nachtleven van Boedapest ook wil ervaren, is een week nog maar het minimum!

Vervoer in de stad

Boedapest kent een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk. De metro is, na de Londense Metropolitan Line, het oudste metrosysteem ter wereld! Tickets koop je voordat je de metro ingaat bij stations en kiosks. Let op: met een standaard enkeltje mag je niet overstappen, dus vraag naar speciale tickets als je moet wisselen.

Tips & informatie

 • Taal
  Hongaars
 • Valuta
  Hongaarse forint (HUF)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +36

Activiteiten in Boedapest

De must-see bezienswaardigheden in Boedapest

Sitemap Boedapest

Wil je alle activiteiten in Boedapest ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Boedapest

Interessante tour met een heel goede gids.

We zijn tevreden over de gids. Ze kent de geschiedenis van Hongarije perfect. We hebben een mooie Art - Nouveau tour gemaakt!

Budapest Art Nouveau Private Walking Tour Beoordeeld door Katrien, 21-02-2017

Zelfs en juist in de winter lekker rustig genieten

Als je volledig gebruik van alle faciliteiten maakt zoek wel een rustige periode. Ook voor gezinnen. Hoogseizoen wel erg druk, maar op tijd reserveren. Ook om te voorkomen dat je bij de kassa in de file staat. En een eigen cabine wilt reserveren.

Skip the Line: Széchenyi-baden dagkaart Beoordeeld door Ger, 28-01-2017

Een waardevolle rondleiding door goede gids

Goede gids en het bezoek aan de joodse wijk is zeker de moeite waard. Prachtige synagoge en interessant museum.

Wandeltour door het Joodse deel van Boedapest Beoordeeld door Jacolijne, 29-12-2016

goed, moest wel print-ticket ruilen voor gewoon ticket

goed, moest wel print-ticket ruilen voor gewoon ticket, Boottocht gaf veel informatie.

Boedapest: 1-Uur Durende Donau Rondvaart Beoordeeld door Henk, 28-12-2016

Prima eerste indruk van bezienswaardigheden van Budapest.

Als je van alle bezienswaardigheden info wilt is dit een uitstekende tour. Daarna kan je een gerichte keuze maken om dingen te bezichtigen.

Boedapest Bezienswaardigheden Tour Beoordeeld door Frans, 24-12-2016

Boedapest
4.4
Gebaseerd op 2.540 beoordelingen van GetYourGuide-klanten